Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
136.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler öncelikle merhaba ben canon eos 1100d almayı düşünüyorumda sizce nasıl bir tercih bütçem 1200 tl ve portre çekimlerde makine iyimi cevaplarınızı bekliyorum
  • Anıl59 A kullanıcısına yanıt
    1100D+18-55 lens yanina bir 50mm portre lens alirsan istediklerini herturlu yaparsin ama ozellikle portre icin 50mm almani tavsiye ederim 1200 tl yeter bunlar icin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bazı yerlerde araştırdım makineye kötü diyorlar yok 12 mp az falan pek takmadım ama sizce nasıl
    Bosver sen o megapiksel muhabbeti yapanlari ne yapacaklarmis bolboardlarami fotograf bastiracaklarmis...ilk baslangic seviyesi olarak gayet yeterli bir makinadir birde nikon D3100 var ikiside baslangic seviyesi canon kullanimi daha basit old icin secmistim ben zaten fotografta ustalastikca degisik lens ihtiyaclarin olabilir daha ilerdede makinayi degistirip orta veya ust seviye bir makina alirsin ama dedigim gibi yeni basliyorsan eger sana yeter 1100D yada nikon D3100..Veya biraz daha cikip 600D ile basla bir tik daha iyidir malzeme kalitesi falan 1100D den... Ben ilk 1100D aldim 2 yil sonra 600D ondan 3 yil sonrada 60D aldim devam ediyorum artik nereye gider bilmem kardes asagidaki siteyide oku
    kemalzulkadiroglu.blogcu.com/dijital-fotograf-makinesi-alirken-dikkat-edilmesi-gereken-hususl/1058563

• quote:

Orijinalden alıntı: bulutsuzluk16

Bosver sen o megapiksel muhabbeti yapanlari ne yapacaklarmis bolboardlarami fotograf bastiracaklarmis...ilk baslangic seviyesi olarak gayet yeterli bir makinadir birde nikon D3100 var ikiside baslangic seviyesi canon kullanimi daha basit old icin secmistim ben zaten fotografta ustalastikca degisik lens ihtiyaclarin olabilir daha ilerdede makinayi degistirip orta veya ust seviye bir makina alirsin ama dedigim gibi yeni basliyorsan eger sana yeter 1100D yada nikon D3100..Veya biraz daha cikip 600D ile basla bir tik daha iyidir malzeme kalitesi falan 1100D den... Ben ilk 1100D aldim 2 yil sonra 600D ondan 3 yil sonrada 60D aldim devam ediyorum artik nereye gider bilmem kardes asagidaki siteyide oku
    kemalzulkadiroglu.blogcu.com/dijital-fotograf-makinesi-alirken-dikkat-edilmesi-gereken-hususl/1058563

Hocam son bisi daha sorcam kafanizi sisirdim kusura bakmayin bu sensor temizleme yokmus bu pek bi sorun cikarirmi bence cikarmaz ama yinede soriyim dedim

sorun değil birçok makinada yok olanlarda pek bir işe yaramıyor...Önemli olan hangi makinayı kullanırsan kullan sensörüne toz kaçırmamalısın..Toz nasıl kaçar sensöre : lens değiştirme sırasında lensi çıkarınca makinanın içine toz kaçar ve gidip sensöre yapışır sonra fotoğrafta ufak lekeler gözükür yüksek diyafram değerlerinde...Lens değiştirirken dikkat etmek tozsuz ortamlarda değiştirmek ve çok sık lens değiştirmemek bu toz sorununu fazlasıyla çözer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oguzhan2020

İyi günler uzun araştırmalarım sonucu 2 gün önce Gold'dan cihazı almış bulunmaktayım yanında IS II lens ile , cihaz bugün elime ulaştı , Gold kolisinin içinde kendi kutusundaydı cihaz yalnız kendi Kutusunun üzerindeki electronics solution bandı yırtıkmış , üstünden plastik kelepçe tarzı bir şeyle bağlanmış (herhalde cihaz düşmesin diye) , Neyse kutuyu açıp eksik bir şey var mı falan diye kontrol ettim ve cihazı teslim aldım. Kutu kontrol edilmiş olabilir diye düşünerekden sıkıntı yapmadım. Evde 3-5 çekim yaptım foto adını 100_''8bin'' kusur olarak kaydetmesinden kuşkulandım(shutter sayısı olabilir falan diye). O yüzden kesin sonuç alabileceğim bir shutter sayısı öğrenme programı biliyorsanız söyler misiniz ?
    Nasılsa internet alışverişlerinde sorgusuz 7 gün içinde teslim etme hakkımız bulunuyor galiba , Varsa bir sorun gerekeni yapayım hemen :/

Gold genelde paralel ithalat satar.Kutunun üzerinde canon eurisa bandı yoksa paralel ithalattır.Kutusu poşetle kaplıdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bulutsuzluk16

sorun değil birçok makinada yok olanlarda pek bir işe yaramıyor...Önemli olan hangi makinayı kullanırsan kullan sensörüne toz kaçırmamalısın..Toz nasıl kaçar sensöre : lens değiştirme sırasında lensi çıkarınca makinanın içine toz kaçar ve gidip sensöre yapışır sonra fotoğrafta ufak lekeler gözükür yüksek diyafram değerlerinde...Lens değiştirirken dikkat etmek tozsuz ortamlarda değiştirmek ve çok sık lens değiştirmemek bu toz sorununu fazlasıyla çözer...

hocam çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz aklımda hiç soru işareti kalmadı bu hafta içinde alırım inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

quote:

İyi günler uzun araştırmalarım sonucu 2 gün önce Gold'dan cihazı almış bulunmaktayım yanında IS II lens ile , cihaz bugün elime ulaştı , Gold kolisinin içinde kendi kutusundaydı cihaz yalnız kendi Kutusunun üzerindeki electronics solution bandı yırtıkmış , üstünden plastik kelepçe tarzı bir şeyle bağlanmış (herhalde cihaz düşmesin diye) , Neyse kutuyu açıp eksik bir şey var mı falan diye kontrol ettim ve cihazı teslim aldım. Kutu kontrol edilmiş olabilir diye düşünerekden sıkıntı yapmadım. Evde 3-5 çekim yaptım foto adını 100_''8bin'' kusur olarak kaydetmesinden kuşkulandım(shutter sayısı olabilir falan diye). O yüzden kesin sonuç alabileceğim bir shutter sayısı öğrenme programı biliyorsanız söyler misiniz ?
    Nasılsa internet alışverişlerinde sorgusuz 7 gün içinde teslim etme hakkımız bulunuyor galiba , Varsa bir sorun gerekeni yapayım hemen :/

Gold genelde paralel ithalat satar.Kutunun üzerinde canon eurisa bandı yoksa paralel ithalattır.Kutusu poşetle kaplıdır.

Aynen Electronics Solutions bandı vardı oda yırtıkmış. Neyse shutter sayısını öğrendim 158 çıktı neyse ki 8binli sayılardan şüpheleniyordum öyle bir şey yokmuş , tahmini 50-60a çekim yapmıştım bir ihtimal teşhir ürünü olabilir , yada odaklamaya falanda shutter yazabilme ihtimali varmış kendimde yapmış olabilirim , fotoğrafçıya gösterdim makine temiz kullanılmamış dedi , marketlerdekine oranla ucuza almıştım birde yurtdışına çıkacağımdan sorun yapmadım artık Allah elimde eskitsin ve çekimim bol olsun demekten başka bir şey yok ;) içimde rahat :)

• quote:

quote:

quote:

Aynen Electronics Solutions bandı vardı oda yırtıkmış. Neyse shutter sayısını öğrendim 158 çıktı neyse ki 8binli sayılardan şüpheleniyordum öyle bir şey yokmuş , tahmini 50-60a çekim yapmıştım bir ihtimal teşhir ürünü olabilir , yada odaklamaya falanda shutter yazabilme ihtimali varmış kendimde yapmış olabilirim , fotoğrafçıya gösterdim makine temiz kullanılmamış dedi , marketlerdekine oranla ucuza almıştım birde yurtdışına çıkacağımdan sorun yapmadım artık Allah elimde eskitsin ve çekimim bol olsun demekten başka bir şey yok ;) içimde rahat :)

Güle güle kullanın. Şu shutter sayısını resim isimlerinden başka nasıl öğrenilebildiği hakkında bizleri de aydınlatsaydınız iyi olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

quote:

quote:

Güle güle kullanın. Şu shutter sayısını resim isimlerinden başka nasıl öğrenilebildiği hakkında bizleri de aydınlatsaydınız iyi olurdu.

Öncelikle teşekkür ederim sağolun :) Shutter sayısını da Fotoğrafçıya gittim öyle öğrenebildim. Kullandığı programda ''Eos msg'' , indirip kurun küçük bir program zaten, daha sonra fotoğraf makinenizi usb ile bağlayın programı açın , ''shot counter/shutter counter'' yazan yer var , gerekli bilgiyi orada ulaşabilirsin ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguzhan2020 -- 10 Haziran 2014; 19:43:10 >

• beyler sizden bişi rica etsem lütfen 18-55 lensinizle bir tane çektiğiniz portre fotoğraf gönderirmisiniz
  • Oguzhan2020 O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Beyler 1100D mi sipariş verdim kararımda yardımcı olanlara teşekkürler. Beyler bir şeyden korkuyorum makineyi aldığımda küçük gelcekmiş gibime gelio sanki makinenin büyüklüğü nasıl ele tam oturuomu lütfen cevap verin :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anıl59

Beyler 1100D mi sipariş verdim kararımda yardımcı olanlara teşekkürler. Beyler bir şeyden korkuyorum makineyi aldığımda küçük gelcekmiş gibime gelio sanki makinenin büyüklüğü nasıl ele tam oturuomu lütfen cevap verin :D

ele tam oturur...sıkıntı yapma..
  • Beyler makineyi aldım az şarjı vardı bitince kaç saat takıyım yoksa dolunca çıkarıyımmı
  • Dolunca cikar pili fazla tutmana gerek yok kardes

• 1100D çekimi
     Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü
  • DeViL_mma D kullanıcısına yanıt
    Üstat
    sigma 70-300 APO Lens aldım, Uzakları yakın ettiği doğrudur ama çok yakın çekim yapılamıyor. Kimi fotoğrafçı arkadaşlar karıncanın gözlerini çekiyorlar ama bu lensle mümkün değil... Belki tüplerle oluyordur
    Şarj cihazında pil dolduğunda Full işiğı yanar
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.