Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
136.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elimdeki 18-55 dc lensi köprüden geçerken camdan fırlatmamla; is lens aldıktan sonra elimde patlamasının arasındaki fark nedir?

yaklaşık 1 haftadır 18-55 is takılı 550d ile karşılaştırıp duruyorum. artık dc lensi elime aldıkça sinirlerimi bozmaya başladı. is lens bakıyorum sağdan soldan.

şuan elimde 7d bile olsa lensimde iş olmadıktan sonra hiç kıymeti yok.

gece çekimlerindeki bulanıklıkları gördükten sonra dc lensi kullanmaya nasıl devam edeyim? tripod mu gezdiricez?

bu arada 1100d'si olan amatör arkadaşlara söylüyorum; makineniz çok güzel. zaten amatörüz 550d yada 600dye iyi ki gidip bi araba para vermedik
    yeni alacaklar aman lensiniz is olsun.

gky05
    foto paylaşacaktık kaldı. wb olayını özel beyaz dengesiyle çözdüm. fotoları istersem gerçek rengiyle istersem masmavi istersem yemyeşil yapabiliyorum. naçizane öğrenmek isteyenlere/bilmeyenlere anlatabilirim.

is lens almakla/dc lensi kullanmaya devam etmekle alakalı fikirlerinizi de bekliyorum

• Valla DC ile bende bazen sorunlar yaşadım ama köprüden atacak kadar da değil.IS 3-4 durak fayda sağladığı için DC ile arasında çok büyük fark var bunun aksini söyleyen yok. 1/40 enstantene ile çekeceğin fotoğrafı 1/100 ile çekebilirsin bu da netlik için çok büyük bir olay. elindeki DC yi satıp üstüne 100-150 lira ekleyerek IS alabilirsin gibime geliyor.

Bu arada benim neden DC de sorun yaşamadım konusuna gelirsek ben ayrıca 50mm f/1.8 kullanıyorum bu lens gece çekimlerinde bana 3 durak yarar sağlıyor.mesela biraz üstte 2 tane fotoğraf paylaştım orda fark görülebiliyor (ISO ya göre karşılaştırmıştım). portre çeken biri için 18-55DC nin yanına 50mm ile devam edilebilir ama 50mm almayacak biri için bende hep IS yi öneririm. sonuçta çoğumuz cerrah ellerine sahip değiliz en az 1/30 da çekebiliyorum ben mesela.

"şuan elimde 7d bile olsa lensimde iş olmadıktan sonra hiç kıymeti yok. " demişsin hakikaten doğru iş tamamen lenste bitiyor.

• Ben de birkaç gündür 50mm 1.8 kullanıyorum, görünüşe göre bu lensi uzunca bir süre makinemden çıkarmayacağım :)

Ağırlıklı olarak portre ve konser çekimleri yapmayı seviyorum. Kit lens ile ilk denememde hüsrana uğramıştım fakat 50mm 1.8 ile acemi halimle güzel kareler yakalama fırsatı buldum ( en kısa zamanda birkaç fotoğraf ekleyeceğim) Şimdilik prime lens olmasının verdiği kısıtlama ve dar açı dışında kendisiyle iyi anlaşıyoruz :) Ayrıca 18-55 IS Kitlens de almalı mıyım aklıma takılıyor, belki daha geniş kullanım alanı sunan farklı bir lens de alabilirim 2.aşamada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitozcan

Ben de birkaç gündür 50mm 1.8 kullanıyorum, görünüşe göre bu lensi uzunca bir süre makinemden çıkarmayacağım :)

Ağırlıklı olarak portre ve konser çekimleri yapmayı seviyorum. Kit lens ile ilk denememde hüsrana uğramıştım fakat 50mm 1.8 ile acemi halimle güzel kareler yakalama fırsatı buldum ( en kısa zamanda birkaç fotoğraf ekleyeceğim) Şimdilik prime lens olmasının verdiği kısıtlama ve dar açı dışında kendisiyle iyi anlaşıyoruz :) Ayrıca 18-55 IS Kitlens de almalı mıyım aklıma takılıyor, belki daha geniş kullanım alanı sunan farklı bir lens de alabilirim 2.aşamada.

18-55 DC den IS ye geçmek için çok büyük paralar vermeye gerek yok imkan varsa düşünülebilir. Ve ya bütçen yüksekse 18-55 den daha kaliteli lensler de var (şu an hangileri olduğunu hatırlayamadım ama galiba tamron 17-50 yi öneriyolar diyaframı f2.8 e kadar açılabiliyor)

• arkadaşlar kendi portremi çekmek istiyorum ama nasıl bir çekim yapsam karar veremiyorum yardım edin biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: gky05

arkadaşlar kendi portremi çekmek istiyorum ama nasıl bir çekim yapsam karar veremiyorum yardım edin biraz

Kendini dümdüz çek ilk önce hiçbir şey olmadan.Yani burda benim veya bizim söyleyeceğimiz fikirler sana çok çekici gelmeyebilir.Kendini çekeceğin için fikir de sana ait olması lazım.Ama başkalarından da esinlenebilirsin problem yok o konuda.

Ayrıca konumuz da ikinci sayfaya gelmiş.Arkadaşlar canlanalım biraz yahu yok mu hiç çektiğiniz güzel fotoğraflar paylaşın biz de yorumlayalım grubumuz ölmesin.

• Zaten konu canlansın dıye sormustum :) bugun benden gelıyo fotolar herkes paylassın :):)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugünden birkaç kare.

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü

• son foto iyiymiş. renkleri özellikle mi soluk bıraktın?
  • açıkçası sokak fotoğrafı pek tercih ettiğim bir çekim tarzı değil gitmişken çekiyim bişeyler dedim sokak denince genelde siyah beyaz yada soluk fotoğraflar hoşuma gidiyor ayrıca koca istiklal caddesinde şöyle güzel fotoğraflanacak birşeye rastlamadım ya şanssız günümdeyim yada en yakın zamanda göz doktoruna gitmeliyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: gky05

açıkçası sokak fotoğrafı pek tercih ettiğim bir çekim tarzı değil gitmişken çekiyim bişeyler dedim sokak denince genelde siyah beyaz yada soluk fotoğraflar hoşuma gidiyor ayrıca koca istiklal caddesinde şöyle güzel fotoğraflanacak birşeye rastlamadım ya şanssız günümdeyim yada en yakın zamanda göz doktoruna gitmeliyim

O çoğumuz için genel bir durum bence. Sokak fotoğrafçılığı kolaymış gibi duruyor ama zor aslında. Bir konu bir duygu veren foto çekmek için, dediğin gibi ya şanslı olacaksın yada çok iyi göreceksin.

Belki tecrübe ile oluyordur. Ben yapamıyorum. Bu ülkede sokakta foto çekerken biri gelip tepene binecekmiş gibi oluyor zaten. Geçen bir bina çekiyorum, bir yandan da gözüm mobese ye takılıyor, ulen şimdi şüpheli diye evi basarlar mı diye

• Beyler başlangıç olarak bu makineyi düşünüyorum

Ama aklımda daha güncel olan bir model olan Canon Sx40 ta var. Kendisi kompakt makine ama snapsort karşılaştırmasında falan 1100d den daha iyi puan almış. Şimdi fotoğraf kalitesi olarak 1100d'nin daha iyi olması gerekmiyor mu ? Sonuçta sensörü bariz büyük

Bir de bu makinede ortalama bir lens ile compakt makineden ciddi anlamda fark ettirecek fotoğraflar çekebilirmiyiz ? Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Beyler başlangıç olarak bu makineyi düşünüyorum

Ama aklımda daha güncel olan bir model olan Canon Sx40 ta var. Kendisi kompakt makine ama snapsort karşılaştırmasında falan 1100d den daha iyi puan almış. Şimdi fotoğraf kalitesi olarak 1100d'nin daha iyi olması gerekmiyor mu ? Sonuçta sensörü bariz büyük

Bir de bu makinede ortalama bir lens ile compakt makineden ciddi anlamda fark ettirecek fotoğraflar çekebilirmiyiz ? Teşekkürler

Hocam dediğiniz sitedeki gerzekler 1100D ye lens takmayıp test etmişler ve lens puanları 0 olurken diğerine 122 üzerinden 65 gibi bir puan vermişler. yani geniş açı, dar açı ve diyafram karşılaştırması yaparken 1100D hep 0 almış lens takılmadığı için.Hala anlayamadım nasıl bir embesil testtir bu.

http://snapsort.com/compare/Canon-1100D-vs-Canon-SX40/score

ayrıca.SX40 ın üstün olduğu yönler video gibi görünüyor ama 1100D nin 720p performasnını diğer küçük sensörlünün full hd sine tercih ederim.Youtube dan örnek videoları inceleyin isterseniz.Gece çekimleri daha bariz belli eder. Bu test sitesinde hep kağıtta yazanlardan gitmişler ama gerçekte iş öyle olmuyor.

Bu makine ile küçük sensörlü tüm kompaktlardan ve like lardan daha iyi sonuç elde edersiniz.En kötü lens zaten üstünde gelendir(18-55) .Onunlada süper kareler çeken bir çok arkadaş var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotoTech -- 9 Eylül 2012; 1:31:40 >

• Dün Tair 3S lens ile beraber çektiğim bi foto

http://500px.com/photo/13448397

Ayrıca bir de şahine denk geldim

http://500px.com/photo/13448569

• quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Dün Tair 3S lens ile beraber çektiğim bi foto

http://500px.com/photo/13448397

Ayrıca bir de şahine denk geldim

http://500px.com/photo/13448569

şahine denk geldim diyince TOFAŞ sandım :) ne denk gelmek o öyle. Çok iyi. Güneşli fotodaki kuş arkadaşıda pşoplarsanız daha iyi olur sanırım ...iki foto da çok güzel. Ama 1100D ile şahin fotosu 50mm de gerçekten takdire şayan. Bir üstteki arkadaşa da örnek olur.

• quote:

Beyler başlangıç olarak bu makineyi düşünüyorum

Ben bir kompakt ile ne seviyede olursa olsun DSLR makineyi karşılaştırmayı pek doğru bulmuyorum.Sonuçta adı üzerinde o bir kompakt.DSLR alırsanız lens değiştirebilirsiniz çeşitli ekipmanlar bulabilirsiniz.Ciddi anlamda fark ettirecek derken kaliteyi kastediyorsanız eğer,tabi ki daha iyi olacaktır fakat üst seviye bir makine kadar değil.Ben kesinlikle DSLR öneriyorum size.

@ezimuse Fotoğraflar güzelmiş hocam.

• doğrusunu söylemek gerekirse DSLR-Like makineleri hiç sevmiyorum kompakt makineyi DSLR görünümlü yapınca ne oluyo sanki sırf çevredekilere hava olsun diye alıyolar bence

@ezimuse 500px profilindeki fotoğrafları görünce elime makinamı aldım ve 50mm yi taktım 18-55 i biraz zor görürüm hele o çakmaklı fotoğrafı çok beğendim
  • Yorumlarınız için teşekkürler

Daha çok foto ekleme imkanının yok mu acaba
  • quote:

Yorumlarınız için teşekkürler

Belki farketmemişsiniz diye arkadaşın tüm galerisinin likini veriyorum

http://500px.com/MuhammetTeker
    Burasıda 1100d ile çekilmiş dev bir arşiv.

http://www.flickr.com/groups/rebelt3/pool/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotoTech -- 9 Eylül 2012; 18:02:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PhotoTech

quote:

Yorumlarınız için teşekkürler

Belki farketmemişsiniz diye arkadaşın tüm galerisinin likini veriyorum

http://500px.com/MuhammetTeker
    Burasıda 1100d ile çekilmiş dev bir arşiv.

http://www.flickr.com/groups/rebelt3/pool/

O arkadaşın galerisine resimleri koyduğu için bakmıştım hocam güzel gerçekten

Flickr gibi sitelerde çok fotoğraf var tabi ama konu üzerinden anlık Türkiyede çekilen fotolar daha iyi olur gibime geldi 2 haftaya kadar İstanbula dönüyorum döndüğümde Canon 1100D ile başlayacağım sanırım

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.