Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
136.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: haribo21

arkadaşlar minik bi böcek çekmek istiyodum zum yaptım ama netleştiremediği için çekemedi ben yakın çekim yapamıyakmıyım ?

makro lensin yoksa öyle böceğe yapışıp çekemezsin netlemez. mesela 18-55 kullanıyosan en fazla 25 cm yaklaşabilirsin daha yakını çekmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gky05

quote:

arkadaşlar minik bi böcek çekmek istiyodum zum yaptım ama netleştiremediği için çekemedi ben yakın çekim yapamıyakmıyım ?

makro lensin yoksa öyle böceğe yapışıp çekemezsin netlemez. mesela 18-55 kullanıyosan en fazla 25 cm yaklaşabilirsin daha yakını çekmez.

e ben ne anladım bunun profosyonelliğe.... peki ne yapcam ben şimdi

• afedersin de almadan araştırmadın mı ?. makro lensi alırsan makronu çekersin , zoom lensini alırsan dağın tepesindeki hayvanı çekersin vs vs. ne çekeceksen ona uygun lens alman lazım, bunu bilmeden almışsan geçmiş olsun diğer bilmeden alanlar gibi 2. el ilanına koyabilirsin makineni

edit: hatta kaliteli makro için kaliteli flaş yada ring flaş da alman gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayaktan -- 12 Eylül 2012; 19:16:26 >
  • quote:

afedersin de almadan araştırmadın mı ?. makro lensi alırsan makronu çekersin , zoom lensini alırsan dağın tepesindeki hayvanı çekersin vs vs. ne çekeceksen ona uygun lens alman lazım, bunu bilmeden almışsan geçmiş olsun diğer bilmeden alanlar gibi 2. el ilanına koyabilirsin makineni

edit: hatta kaliteli makro için kaliteli flaş yada ring flaş da alman gerekir.

yoo manyakmıym ben giderim lens alırım çokmu zor
  • genelde milyarlık makro lensleri ve 600 liralık flaşları görenler vazgeçiyoda (forumlarda gördüğüm kadarıyla) ondan şeyettim yani
  • quote:

genelde milyarlık makro lensleri ve 600 liralık flaşları görenler vazgeçiyoda (forumlarda gördüğüm kadarıyla) ondan şeyettim yani

neeee milyarmı naaptın senya 100-200 tl değilmi ya bunlar..
  • nası yani canonun en ucuz lensi 50mm galiba o 250 tl. benim bildiğim 100mm IS li canon makro lensi 2.200 tl mi ne (daha ucuzu vardır mutlaka) yada 70-300 IS 1.000 tl civarı
  • şaka mı bu muhabbet neyse böcek yerinde güzel. siz portre, manzara çekin diyelim kapansın

"LEICA APO-TELYT-R 1:5.6/1600mm
    Price:16 million HKD ( 2,064,489 USD )

It might not be the largest one but it is the most expensive lens at the moment and I suppose no ordinary person can ever have it, unless he's a King! "

hocam DSLR işinde ekipman ve lens parasında sınır yoktur. Alacağınız en ucuz lensler gky05 'in dediği gibi 200-250TL den başlar.
  • quote:

nası yani canonun en ucuz lensi 50mm galiba o 250 tl. benim bildiğim 100mm IS li canon makro lensi 2.200 tl mi ne (daha ucuzu vardır mutlaka) yada 70-300 IS 1.000 tl civarı

neyse ya ben bole takilayim.bananesi bocekten hayvandan.halla hallaa ...sadece guzel bi bocek gordum cekeyim dedim o kadar..ben zaten normal seyler icin aldim makineyi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

nası yani canonun en ucuz lensi 50mm galiba o 250 tl. benim bildiğim 100mm IS li canon makro lensi 2.200 tl mi ne (daha ucuzu vardır mutlaka) yada 70-300 IS 1.000 tl civarı

neyse ya ben bole takilayim.bananesi bocekten hayvandan.halla hallaa ...sadece guzel bi bocek gordum cekeyim dedim o kadar..ben zaten normal seyler icin aldim makineyi...

Aslında 25 cm.den de makro çalışabiliyorsunuz. Makinanın fotoğraf kalitesi megapixeline oranla kompaktlardan çok daha iyi olması sebebi ile 25 cm.den çektiğiniz 12 megapixel bir makro fotoğrafınızdan uygun ölçüde kesit aldığınızda gayet yeterli makrolar çekmiş olduğunuzu görebilirsiniz !
    -
    Misal kit lensim ile çektiğim bir makroyu örnek olarak vereyim. Benim kit lens de minimum 20 cm.de odaklayabiliyor. Böyle çekilmiş bir fotoğraf sonucu gereksiz bölgeleri kestiğimde (bu bir nevi otomatikman fotoğrafa biraz yakınlaşmak da oluyor) bana kalan makro fotoğrafı 12 megapixel olan orijinal halinden çok daha iyi idi. Buyrun,

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü
    * Göreceğiniz üzere bu fotoğraf 12 megapixel çekilmiş, benim aldığım kesit 3 megapixel !.. Az mı, kötü mü sizce ?

Kaldı ki bu çözünürlük bile büyük. Ben bilerek biraz büyük tuttum ki detayda ne denli net olabildiği görünsün makinanın çektiği fotoğrafın.

Bu işlemi şu şekilde yapıyorum.

Böyle bir işlemi bir compact, bir d-slr like makina ile yapacak olsanız elde edeceğiniz görüntü fotoğrafın aslında ne denli kötü olduğunun kanıtından başka bir şey olmayacaktır. Fakat elinizdeki makina sensör+lens+işlemci+yazılım olarak çok daha üst seviye olduğundan bu gibi kesit alma işlemlerinde uygun ölçülerde gayet iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Tabi bir makro lens ile çok daha iyi sonuçlar elde edileceği inkar edilemez. Fakat demem o ki, makro lens alana kadar sizi idare edebilecek makrolar çekebilme ihtimaliniz de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 13 Eylül 2012; 10:00:13 >

• Yukarıdaki örnek kesit aldığım programın ismi " AcdSee Pro "
    Bir dosya paylaşım sitesine fotoğrafınızı yükleyip linkini verin, kesit alıp bakalım detaya inince ne denli büyük ve net bir fotoğraf elde edebiliyoruz. Olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Yukarıdaki örnek kesit aldığım programın ismi " AcdSee Pro "
    Bir dosya paylaşım sitesine fotoğrafınızı yükleyip linkini verin, kesit alıp bakalım detaya inince ne denli büyük ve net bir fotoğraf elde edebiliyoruz. Olur mu ?

http://pixlr.com/express/?s=c&image=http://g1209.hizliresim.com/11/f/cz7pg.jpg&title=New%20Image

BUNU ÇEKEBİLDİM EN FAZLA
    http://g1209.hizliresim.com/11/f/cz7pg.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haribo21 -- 13 Eylül 2012; 11:41:03 >

• Bu dediğim uygulama için uygun bir fotoğraf değil. Bir kere en başta yeteresiz ışık alan bir ortamda olması sebebi ile ya siz yada makinanız(otomatik modlardan birinde kullandıysanız) ISO'yu yüksek tutmuş (Kaç olduğunu da göremiyorum, yüklediğiniz sitelerin yetersizliği sebebi ile) bu durumda detaya girmeden dahi fotoğrafta yüksek bir kumlanma(noise) olduğu belli oluyor.
    -
    Öncelikle nasıl daha iyi makro çekebileceğinizi deneyerek, görerek anlamanız için uygun ışık alan bir yerde, sabit bir objeyi çekerek çalışırsanız sizin için yakın gelecekte çok faydalı olacaktır. Mesela ufak bir oyuncak araba, saksıda bir kaktüs(büyük marketlerde satılır, bozuk para veya kağıt para, gaz baloncuklarının patlayıp sıçradığı bir kola bardağı, minik saksıda türlü şekilde çok güzel kaktüsler), var ise evinizdeki saksıdaki bir çiçek üzerinde çalışın. Alın, koyun balkona, pencere önüne, gün ışığından mümkün olduğunca fazla faydalanın. Fakat direk güneş ışığının üzerine gelmesi de olumsuz etki yaratacaktır, buna dikkat edin. Makro fotoğrafçılığnda detay göstermek çok önemli, bu sebeple yüksek ISO'larda fotoğrafımızda oluşacak kumlanma detay kaybına yol açacak ve istediğimizi tam olarak elde edemeyeceğiz. Bunu engellemenin tek çaresi fotoğrafını çekeceğimiz objenin çok iyi aydınlatılması. Bu söylediklerimi gözönüne alarak birkaç deneme fotoğrafı çekip paylaşabilirseniz devam ederiz.
    -
    Ayrıca mümkün ise imageshack.us yada mediafire.com, rapid*share.com(*'ı yok sayın) gibi sitelere fotoğraflarınızı yükleyip paylaşır iseniz oralardan alıp üzerinde çalışmam ve size sonucu göstermem çok daha kolay olacaktır.

• Yukarı
  • fiyatı ne kadar olur ki? (tahminen)
  • Bütçesi kısıtlı olanlar ve uzaktaki nesneleri (kuş, hayvan, vs...) çekmek isteyenler titreşim engelleme sistemsiz 75-300 lensten çekinmesinler. Herkes, her şeyi bir anda elde edemez. Yüksek yakınlaştırmaya sahip bir lens isterseniz, karanlık gibi çok düşük ışıkta çekim yapmayacaksanız, illa ki titreşim engelleyici olmasına gerek yok. Dolayısıyla bütçenizi ve sabrınızı zorlayıp üzülmenizin de bir anlamı yok.

Düşük ışık, karanlık ve gece çekimleri için elbette minimum 1.4 veya 1.8 açıklığa sahip bir lens daha iyi sonuç verecektir. Ama onu da almaya gücünüz yoksa titeşim engelleme sistemsiz 18-55 kit lens ile de özellikle hareketsiz nesneleri düşük ışıkta rahatlıkla çekebilirsiniz. Çok hareketli nesneler için yüksek ASA başarımı şart. Ama yine belirteyim, herkes, her şeye bir anda sahip olamaz.

Hele ki, bakacak eşimiz, çoluk çocuğumuz, yardım etmemiz gereken fakirler varsa bu kadar masrafa hatta bunları düşünmeye bile hiç gerek kalmayacaktır sanırım.

Titreşim engelleme sistemsiz 18-55 ve 75-300 kit lensler ile birkaç fotoğraf paylaşmayı düşünüyorum. Ayrıca genel anlamda titreşim engellemeyle de ilgili bir şeyler yazmayı düşünüyorum inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardcore_Gamer -- 19 Eylül 2012; 16:16:12 >

• Titreşim engelleme ile ilgili küçük bir not da düşeyim. Lensinizin maksimum odak uzaklığının bir stop fazlasını enstantane yani shutter speed olarak kullanırsanız is olmayan lensleri de kullanabilirsiniz. Geceleri mecbur isoya yüklenirsiniz 1100D için yapacak birşey yok o konuda.

Mesela 18-55 lensiniz varsa en düşük shutter speed 1/60 da kullanabilirsiniz. Öğle saatlerinde daha yüksek olacağı için titreşim olmayacaktır zaten.
  • Oluşturduğum görüntü dizisinden:
    http://www.flickr.com/photos/y_taner/sets/72157631574823082/

Fotoğrafları küçük odak uzunluğundan büyük olana doğru sıraladım. (75mm.'den 300mm.'ye doğru, Canon'a göre ise 120mm.'den 480mm.'ye)

"EXIF" bilgileri, fotoğrafa tıkladığınızda sayfanın sağ üst bölümünde, ismin ve tarihin yanında, Canon 1100D yazısına tıklayarak görülebilir.

Fotoğraflardan bir örnek...
    Bu fotoğraf 130mm. (Canon için 208mm.) odak uzunluğu ile çekildi. Lenste titreşim özelliği yok. Dolayısıyla fotoğraftaki el titremesinin etkisini azaltmak için en az 1/250, 1/300 enstantane hızı kullanmam gerekirdi. Ancak 1/100 ile çektim. Açıklık F8, ASA 800.
    Nesneyi (kediyi) kendi hizasından görebilmek için, kompozisyonun daha iyi olması için fotoğrafı çömelerek çektim. Bu sebepten elimin titremesiyle beraber vücudum da bir miktar titredi. Ancak biraz sabır ve çaba ile, nesneyi (kediyi) de fazla rahatsız etmeden bu pozu yakaladım.
    Başka bir şey daha söyleyim:
    Bu güzeller güzeli sevimli kediyi birkaç dakika takip etmek, fotoğrafını çekmekten daha çok keyif verdi bana. Meraklı parmaklarıyla oradaki bir şeyleri almaya çalışıyordu. Fotoğrafın kalitesi de o kadar önemli değil, yine de tatmin edici olması, "yemeğin baharatı veya üzerine tatlısı" oldu. Optik bakaçtan da bu yüzden daha fazla keyif alıyorum.
    Titreşim engelleme tekniklerini daha sonra yazmayı düşünüyorum inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardcore_Gamer -- 19 Eylül 2012; 19:51:47 >

• Evet.

Titreşimi en aza indirmek için kullanacağımız yöntem, aşağıdaki görüntülerde mevcut. Oradaki abimize yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum. Yöntem, görüntülerde 3:33'ten itibaren anlatılıyor.
    http://www.bascek.com/12949/lenste-titresim-engelleme-ozelliginin-onemi/

Aşağıdaki çekimleri 18-55 Kit lens ile yaptım.
    http://www.flickr.com/photos/y_taner/sets/72157631583899357/

Elde çekime bir örnek:
    18mm. (28mm. Canon) - 1/10 - f6.3 - 1600 asa

Bu da aynısının müdahaleli hali (Biraz keskinlik ve renk ayarı):

Bu da makro çekime bir örnek:

18mm. çekimde titreşim engelleme sisteminin olmadığını ve bu çekimlerde üç ayak kullanmadığımı veya başka bir sabitleme mekanizması kullanmadığımı varsayarsak normalde en az 1/40, 1/50 enstantane hızı kullanmam gerekirdi. Bunun için de açıklığı azaltıp asayı arttırmaktan başka çare yoktu. Asayı arttırınca grenlenme artacaktı, açıklığı azaltınca da bu lens için söz konusu olan köşeden köşeye genel çözünürlük ve keskinlik azalacaktı.

Ancak görüntülerdeki makineyi tutma yönteminden faydalanarak, titreşimi en az seviyede tutmaya çalıştım ve fotoğrafları düşük enstantene hızıyla, uygun bir açıklıkta çektim. Elbetteki gece çekimlerinde fotoğraf kalitesi önemli olabilir. Çünkü nesneyle bizim aramızda çok da bir bağ veya ilişki, etkileşim oluşmaz. Dolayısıyla çekimin tadından ziyade kalitesi daha önemli olabilir. Hareketli nesneler için ise, daha önce söylediğim gibi, en iyi titreşim engelleme sistemi de olsa, yüksek enstantane hızı gerekir ve bunun için de asa başarımı yüksek olmalıdır.
    Ama yine de bu çekimlerdeki kaliteden ben memnun kaldım. Açıkçası yanımda bu güne kadar bir kere üç ayak taşıdım, o da bu seneki Perseid Meteor Yağmuru'ndan bir tanesini yakalayabilmekti. Onu da başaramadım, ama olsun, Allah belki başka zaman (mesela seneye) nasip eder. Dolayısıyla çok fazla gece çekimi yapan biri değilim. Gece düşük ışıkta, sosyal bir ortamda, mesela ailemle bir yerde fotoğraf çekilmek istediğimde, flaş kullanmayı sevmediğim için, çevre ışıklardan faydalanarak, 1600-3200 asa ile 1/20 ve 1/50 enstantane hızları arasında aynı yönetmi kullanarak çekimler yapıp, anı fotoğrafları haline getirebiliyorum. Bu da bana yeter.

Öte yandan, makro çekime örnek olması için büyükçe bir karasineğin 18-55 titreşim engelleme sistemsiz kit lens ile makro çekimini ekledim. Bu makro benim için yeterli. Daha fazla masrafa gerek yok. O mükemmel yaratıkların dokularını çok daha yakından görmeyi Allah belki başka bir zaman başka bir şekilde nasip eder.

• @Hardcore_Gamer

Emeklerinize sağlık. Çok güzel bilgi vermişsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.