Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
136.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: haribo21

quote:

Orijinalden alıntı: PhotoTech

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gnyblgc

Merhaba, yanında verilen kit lens haricinde alınabilecek normal lens nedir ve fiyatları nelerdir henüz yeniyim aydınlatırsanız sevinirim.

portre istiyorsanız kesinlikle 50mm 1.8 -----> 220-250 civarında
    zoom istiyorsanız ve iyi olsun diyorsanız genelde 55-250mm canon tavsiye ediliyor.---->700TL civarında sanırım.

sahibinden bu ilanı buldum uygunmudur zoom yapmaya bizim makinelere ? 100534242

evet uygun ve çok tavsiye edilen lenslerden biridir. Ben kullanmadım ama forumda bir çok arkadaş tavsiye ediyor ve çekilen fotolar aliteli. Fiyat konusunu siz benden dahiyi araştırıp bulmuşsunuzdur zaten. LEns temiz ise çok güzel bence.

o zaman kafaya koydum bunu alıyom

haribo21

Hayırlısı olsun. İnşallah harcayacağın bu parayla kendini ve başkalarını sıkıntıya sokmazsın.
    Hakkında en hayırlısını Allah bilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hardcore_Gamer

quote:

quote:

MENU - CUSTOM FUNCTIONS (C.Fn) - 5. SEÇENEK OLAN HIGHLIGHT TONE PRIORITY (ENABLE)
    Bunu aktif ettiğiniz zaman, AUTO LIGHTNING OPTIMIZER iptal olur. Benim araştırmalarıma göre Highlight Tone Priority daha başarılı bir yazılım uygulaması. Gözüme hoş gelen de zaten bu özellik açık olan fotoğraflar.

benimki türkçe menü ben nası yapcam bu ayarı ?

HIGHLIGHT TONE PRIORITY (Görüntü Vurgulu Ton Önceliği)

MENÜ - (Üstte, en sağdan ikinci seçenekte yer alan) ÖZEL İŞLEVLER (Ö.İş) - (Makinanın üzerinde "SET" tuşunun yanındaki oklarla sağ/sol yapıp) - 5. SEÇENEK OLAN Ö.İş II : Görüntü Vurgulu ton önceliği AÇIK

Bunu yapınca MENÜ - (Üstte, en soldan ikinci seçenekte yer alan) AUTO LIGHTNING OPTIMIZER (Oto Aydınlatma İyileştirici) iptal olur.

Onunla ilgili yorumum da yukarıda mevcut.

KONTRAST AYARI

MENÜ - (Üstte, en soldan ikinci seçenekte yer alan) FOTOĞRAF STİLİ - (Kullanıcı Tanımlı seçerseniz, dilediğiniz ayarı yapıp kaydedebilirsiniz, sonra da makinanın ana ekrarnından seçerek kullanabilirsiniz.) - Kul tanm. 1 üzerindeyken makina üzerindeki DISP tuşuna basılır.
    Çıkan ekranda Fotoğraf Stili Standart seçiliyken KONTRAST -2 (0'dan sola doğru ikinci çizgi) yapılır.
    Ben keskinlik ayarını da +5 (0'dan sağa doğru) olarak yaptım. Bu konuda tercih sizin tabii ki.

Kullanıcı tanımlı fotoğraf stillerini, tercihinize göre istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Bu sizin göz zevkinizle alakalı biraz.
    Ayrıca bazı koşullarda da bunlardan faydalanılabilir. Mesela ışığın çok sert veya yetersiz olduğu, kontrastın çok fazla veya az
    olduğu durumlarda değiştirilebilir. Birkaç tane kullanıcı tanımlı stil ayarlayabilirsiniz.

Kontrastın çok az olduğu veya gölgedeki durumlar için, ben ikinci bir kullanıcı tanımlı stil oluşturdum.
    Onda da kontrast +2 ve keskinlik +5 olarak ayarlı.
    Ancak bir fotoğrafta çok siyah ve çok beyaz (mesela siyah-beyaz kedi gibi) aynı yerde bulunuyorsa, 1. seçenek olan düşük kontrast
    ve merkez ölçüm daha verimli olabilir. Hatta o siyah-beyaz kedi gölgedeyse, pozlamayı da fazla pozlama (overexpose, +EV) yaparım.

Ama bunlar genellikle basit bilgisayar yazılımlarıyla da halledilebilir şeyler.

Ayrıca makinayı İngilizce kullanabiliyorsanız, bu hem İngilizce bilgisini geliştirmeniz, hem de fotoğraf terimlerini daha iyi tanımanız açısından da faydalı olabilir. Çünkü sevdiğiniz bir şeyi yaparken İngilizce öğreniyor olacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haribo21 -- 29 Eylül 2012; 10:21:18 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba, yanında verilen kit lens haricinde alınabilecek normal lens nedir ve fiyatları nelerdir henüz yeniyim aydınlatırsanız sevinirim.

zoom istiyorsanız ve iyi olsun diyorsanız genelde 55-250mm canon tavsiye ediliyor.---->700TL civarında sanırım.

evet uygun ve çok tavsiye edilen lenslerden biridir. Ben kullanmadım ama forumda bir çok arkadaş tavsiye ediyor ve çekilen fotolar aliteli. Fiyat konusunu siz benden dahiyi araştırıp bulmuşsunuzdur zaten. LEns temiz ise çok güzel bence.

haribo21

Hayırlısı olsun. İnşallah harcayacağın bu parayla kendini ve başkalarını sıkıntıya sokmazsın.

valla üniveristede öğrenciyim.şimdilik param yok.okulun danışman hocası myo da okuyanlara part time iş bulmuş.oraya girip çalışıp öyle alcam işte

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

haribo21

valla üniveristede öğrenciyim.şimdilik param yok.okulun danışman hocası myo da okuyanlara part time iş bulmuş.oraya girip çalışıp öyle alcam işte

Kardeşim,

75-300 veya 55-250 ve hatta 50mm. 1.8 (ki bende yok) ile çekebileceğin çoğu fotoğrafı 18-55 ile de çekebilirsin.

Birden fazla lens taşımanın sıkıntısı var. Ben son zamanlar 75-300 ile çok çok az fotoğraf çektim. Bunun en önemli sebeplerinden birisi de lensi çıkar-tak-çıkar-tak yapmayı sevmemem. Ayrıca insana fazladan yük de oluyor. 18-55 ile gezmek açı genişliğinden dolayı da daha keyifli. Yakınlaştırma (zoom), istersem de elimde 18-55 varken nesneye olabildiğince yakınlaşıyorum. Bu sayede de nesneyle aramdaki bağ-ilişki-etkileşim daha da kuvvetleniyor. Oysa bunu 75-300 ile ancak optik bakaçtan yapabilirsin. Nesnenin kendisine yaklaşmakla, optik bakaçla yaklaşmak arasında çok fark ver. Mesela 18-55 ile yanına gidip sevebildiğin kediyi-köpeği, 75-300 ile uzaktan nasıl seveceksin? Kendini sevdirmek istemeyenler için zaten yakınlaştırma (zoom) gerekir. Ama onda da keyfi daha az.

Bir not:
    Bundan önceki ilk dijital fotoğraf makinem, 140 TL'ye aldığım Samsung s630'du. Onu senelerce kullandım ve fotoğraf hakkında çok şey öğrendim. O bozulana kadar da sürekli keyifle onu kullandım, binlerce çekim yaptım. Manuel özellikleri vardı. Yakınlaştırması 3x, geniş açısı 35mm. idi. 5cm.'den de makro çekim yapabiliyordu. Küçük bir el çantası içinde her yere taşınabilmesi de başka bir iyi yönüydü.

Başka bir not:
    1100D almadan önce, ikinci el makinaları çok araştırdım. Çünkü bir heves için, ayrıca başka hayırlı yerlere harcayabileceğimi düşünerek çok para harcamak istemedim. 400D, hatta 300D almayı düşündüm. Ancak yalnızca birkaç yerde buldum ve hem güvenemedim hem de ikinci ele göre pahalıydı. Bu yüzden biraz daha sabredip, fotoğraf makinem olmadığını da hesaba katarak 1100D'yi piyasaya uygun bir fiyata aldım. Hata ettiysem Allah affetsin. 1100D'den önce Canon EOS 3000V model bir filmli analog SLR vardı. Ancak onun film masrafı çok fazlaydı. Ayrıca bilmeyen veya alışamayanlar için SLR / D-SLR makinaların olumsuzlukları fazla.

Birkaç gün içindeki üstteki mesajlarım, illa ki titreşim engelleme sistemi "IS" isteyip de belki boşuna fazla para harcayacaklar içindi.

Bu mesaj da henüz "zoom lens" sahibi olmayıp da, para harcayacaklar için olsun.

Bu yüzden paranı nereye harcayacağını iyi düşün. Sana ve kimseye maddi ve özellikle manevi zarar vermesin. Çünkü bu hevesler hakikaten gelip geçici. Hele maneviyata olumlu etki etmiyorsa, maneviyatı engelliyorsa daha da gelip geçici. Ayrıca bu boş vakitler de her zaman olmayacak. O zaman fotoğrafa da fazla vakit ayrılmayacak. Ben de şu anda işsiz ve bir miktar boş vaktim olduğu için, burada yardımcı olmaya çalışıyorum. Aslında o boş vakti de belki çok daha hayırlı işlere ayırabilirim, ama her neyse, o başka konu... Fotoğraf da fazla çektiğim yok. Çalışma, evlilik, çocuk gibi daha büyük dünyevi meşguliyetler ve sorumluluklar içerisine girdiğim zaman, profesyonel ve para kazanma amaçlı olmadığı sürece, sanırım fotoğrafa daha da az vakit kalacak.

En doğrusunu ve senin hakkında da en doğrusunu Allah bilir, O, yardımcın olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardcore_Gamer -- 29 Eylül 2012; 12:39:58 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

haribo21

Kardeşim,

75-300 veya 55-250 ve hatta 50mm. 1.8 (ki bende yok) ile çekebileceğin çoğu fotoğrafı 18-55 ile de çekebilirsin.

Birden fazla lens taşımanın sıkıntısı var. Ben son zamanlar 75-300 ile çok çok az fotoğraf çektim. Bunun en önemli sebeplerinden birisi de lensi çıkar-tak-çıkar-tak yapmayı sevmemem. Ayrıca insana fazladan yük de oluyor. 18-55 ile gezmek açı genişliğinden dolayı da daha keyifli. Yakınlaştırma (zoom), istersem de elimde 18-55 varken nesneye olabildiğince yakınlaşıyorum. Bu sayede de nesneyle aramdaki bağ-ilişki-etkileşim daha da kuvvetleniyor. Oysa bunu 75-300 ile ancak optik bakaçtan yapabilirsin. Nesnenin kendisine yaklaşmakla, optik bakaçla yaklaşmak arasında çok fark ver. Mesela 18-55 ile yanına gidip sevebildiğin kediyi-köpeği, 75-300 ile uzaktan nasıl seveceksin? Kendini sevdirmek istemeyenler için zaten yakınlaştırma (zoom) gerekir. Ama onda da keyfi daha az.

Bir not:
    Bundan önceki ilk dijital fotoğraf makinem, 140 TL'ye aldığım Samsung s630'du. Onu senelerce kullandım ve fotoğraf hakkında çok şey öğrendim. O bozulana kadar da sürekli keyifle onu kullandım, binlerce çekim yaptım. Manuel özellikleri vardı. Yakınlaştırması 3x, geniş açısı 35mm. idi. 5cm.'den de makro çekim yapabiliyordu. Küçük bir el çantası içinde her yere taşınabilmesi de başka bir iyi yönüydü.

Başka bir not:
    1100D almadan önce, ikinci el makinaları çok araştırdım. Çünkü bir heves için, ayrıca başka hayırlı yerlere harcayabileceğimi düşünerek çok para harcamak istemedim. 400D, hatta 300D almayı düşündüm. Ancak yalnızca birkaç yerde buldum ve hem güvenemedim hem de ikinci ele göre pahalıydı. Bu yüzden biraz daha sabredip, fotoğraf makinem olmadığını da hesaba katarak 1100D'yi piyasaya uygun bir fiyata aldım. Hata ettiysem Allah affetsin. 1100D'den önce Canon EOS 3000V model bir filmli analog SLR vardı. Ancak onun film masrafı çok fazlaydı. Ayrıca bilmeyen veya alışamayanlar için SLR / D-SLR makinaların olumsuzlukları fazla.

Birkaç gün içindeki üstteki mesajlarım, illa ki titreşim engelleme sistemi "IS" isteyip de belki boşuna fazla para harcayacaklar içindi.

Bu mesaj da henüz "zoom lens" sahibi olmayıp da, para harcayacaklar için olsun.

Bu yüzden paranı nereye harcayacağını iyi düşün. Sana ve kimseye maddi ve özellikle manevi zarar vermesin. Çünkü bu hevesler hakikaten gelip geçici. Hele maneviyata olumlu etki etmiyorsa, maneviyatı engelliyorsa daha da gelip geçici. Ayrıca bu boş vakitler de her zaman olmayacak. O zaman fotoğrafa da fazla vakit ayrılmayacak. Ben de şu anda işsiz ve bir miktar boş vaktim olduğu için, burada yardımcı olmaya çalışıyorum. Aslında o boş vakti de belki çok daha hayırlı işlere ayırabilirim, ama her neyse, o başka konu... Fotoğraf da fazla çektiğim yok. Çalışma, evlilik, çocuk gibi daha büyük dünyevi meşguliyetler ve sorumluluklar içerisine girdiğim zaman, profesyonel ve para kazanma amaçlı olmadığı sürece, sanırım fotoğrafa daha da az vakit kalacak.

En doğrusunu ve senin hakkında da en doğrusunu Allah bilir, O, yardımcın olsun.

yazı teşekkür ederim... ben hobi olarak yapıyorum fotoğrafçılığı.hobi içinde milyarlar harcanmamalı tabikide.evet bendeki hevesti sanırım ama makine yinede elimden düşmüyor..benim biriktirdiğim param vardı..gittim 1100d aldım.benim param yokken aklımda hiç yoktu dslr almak.internette gezinirken hoşuma gitti aldım..karar verdim zoom lens falan almıyorum.günlük çekimlerde kullanıyom zaten nereyi zoom yaparak çeksemse artık..

• Arkadaşlar Limango'da
    Canon Eos 1100D DIGIC IV+18-55MM + Sigma 70-300 Macro Objektif + 4GB SD Kartlı SLR Fotoğraf Makinesi
    1099TL acele fikir verirseniz çok sevinirim.. Bu arada ilk kez dslr alacağım ve genelde 4 yaşında oğlumu çekeceğim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolkan35

Arkadaşlar Limango'da
    Canon Eos 1100D DIGIC IV+18-55MM + Sigma 70-300 Macro Objektif + 4GB SD Kartlı SLR Fotoğraf Makinesi
    1099TL acele fikir verirseniz çok sevinirim.. Bu arada ilk kez dslr alacağım ve genelde 4 yaşında oğlumu çekeceğim..

18-55 ve sigma 70-300 de titreşim önleyici yoktur ama o fiyata çok iyi yinede. Eğer DSLR alacaksanız ve il kez alıyorsanız direk alın gitsin bende ufaklık için almıştım.
  • Ustteki mesajlarin konusunu biraz dagitacagim ama 50mm lensimin icinde toz var nasil girdi anlamiyorum fotografa bir zarari yok simdilik ama ileride bana sikinti yaratirmi makinem garantili garantiye versem temizlerlermi gordukce sinirim bozuluyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canon başlığında bir arkadaş, kendi başına 55-250'yi tamamen söküp temizlemişti.Yani temizlenebilkir muhtemelen. Ama fotoya bir zararı yok ise fazla uğraşmaya değmeyebilir.
  • Yok sokme isi bana ters riske girmek istemem :) neyse boyle gitsin daha da tozlaninca temizletirim. Netde arastirdim biraz bu toz sorununu yasayan var baya

• quote:

Orijinalden alıntı: gky05

Yok sokme isi bana ters riske girmek istemem :) neyse boyle gitsin daha da tozlaninca temizletirim. Netde arastirdim biraz bu toz sorununu yasayan var baya

bence de hocam hassas işler olduğu için mutlaka bir bilene yaptırmak gerekiyor,benim başımı ağrıtmıştı zamanında çünkü.
  • Teşekkürler tavsiyeleriniz ve uyarılarınız için. Az önce verdim siparişi Limango'dan. Başarabilirsem iyi birşeyler çekmeyi eklerim buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkan35 -- 2 Ekim 2012; 0:27:55 >
  • beyler 32 gb kingston class 10 kart alsam ne dersiniz ?

micro sd de var class 10 adaptoruyle kullandığım sürece sorun olur mu ? yani micro alayım ilerde telefona da takarım diyorum. bizim alet 32 gb kaldırır mı ?
  • Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Bir haftadır 1100d kullanıyorum. Hiçbir bilgim yok. Yeğenimin Sony vardı. Çektiği fotoğraflar çok hoşuma gitti. O yüzden almaya karar verdim ve iyiki de almışım. 50mm lens ile gerçekten çok güzel çekimler yapıyor. En azından diğer fotoğraf makinelerine kıyasla. Tabiki çok prof resimler çekemiyorum ve çekemem de. Ama eski makineme kıyasla beni çok tatmin etti. Sayenizde daha fazla bilgi sahibi olacağım. Yeniden herkese selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkankaanuygur

Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Bir haftadır 1100d kullanıyorum. Hiçbir bilgim yok. Yeğenimin Sony vardı. Çektiği fotoğraflar çok hoşuma gitti. O yüzden almaya karar verdim ve iyiki de almışım. 50mm lens ile gerçekten çok güzel çekimler yapıyor. En azından diğer fotoğraf makinelerine kıyasla. Tabiki çok prof resimler çekemiyorum ve çekemem de. Ama eski makineme kıyasla beni çok tatmin etti. Sayenizde daha fazla bilgi sahibi olacağım. Yeniden herkese selamlar.

hayırlı olsun, zaman içerisinde hem kullanarak hemde internetteki kaynakları takip ederek, ilginiz ölçüsünde çok güzel anlar yakalayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

beyler 32 gb kingston class 10 kart alsam ne dersiniz ?

micro sd de var class 10 adaptoruyle kullandığım sürece sorun olur mu ? yani micro alayım ilerde telefona da takarım diyorum. bizim alet 32 gb kaldırır mı ?

cevap lütfen...
  • quote:

quote:

beyler 32 gb kingston class 10 kart alsam ne dersiniz ?

cevap lütfen...

Fotograf makinesinde kullanacagin karti niye telefona takma ihtiyaci hissettigini anlayamadim acikcasi ama bence bi tane fotograf makinesi icin 16 gb kart al kalan paraylada telefona micro sd kart al.

Eger cok uzun yolculuklara cikmiyosan yada video cekmiyosan 32 gb a gerek de yok zaten :)

• neden şöyle düşündüm, 16 gb class 10 micro sd alırsam, 1 sene sonra 32 gb lık kartlar da bu fiyata iner, o zaman android telefona takarım micro sd yi 32 lik takarım makineye dedim. ama vazgeçtim class 10 16 gb kingston siparişi verdim 26 lira + 6 lira kargo limango dan.

Gennçççler bekleyin beni buraları coşturacağım millet aynı foto kalitesine 500-600 fazla verip 600d alıyor. tek eksiğimiz plastik kasa olması başka kusuru yok bu meretin.

70-300mm macro ile geliyorum, 50mm çakarım 3-4 güne, nasılsa ömürlük bu lensler diyip, 1.4f mi alsam 800 civarı 1.8f ise 230 civarı. napsam gençler ? herkes çok mu amatör yoksa burada (:
  • quote:

Gennçççler bekleyin beni buraları coşturacağım millet aynı foto kalitesine 500-600 fazla verip 600d alıyor. tek eksiğimiz plastik kasa olması başka kusuru yok bu meretin.

Merhaba,
    600d'nin dışı da plastik, sadece bazı kısımlarında derimsi bir kaplama mevcut...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 6 Ekim 2012; 21:49:50 >
  • yani, sonucta full frame alet değilse niye bir iki tuş, deri kaplama için %50 fazla vereyim en giriş aleti alır lense para yatırırım. nitekim bütün foto kaliteleri aynı her türlü inceleme sitesinde.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.