Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
136.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Canon 1100d eurasia garantili cihazı olanlar bana p.m. atabilir mi? Bir maruzatım olacak.
  • beyler video çekimi yaparken düşük ışıkta kumlanma oluyor yaşayan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: equasezy

beyler video çekimi yaparken düşük ışıkta kumlanma oluyor yaşayan var mı ?

iso yu artırdığı için kumlanma olması normaldir
  • 1100d de videoda manuel ayarlara izin vermedigi icin sacma diyafram ve iso degerleri gormek normaldir. Bu yuzden video cekimine onem verenler manuel ayarlara izin veren makineleri tercih etmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

neden şöyle düşündüm, 16 gb class 10 micro sd alırsam, 1 sene sonra 32 gb lık kartlar da bu fiyata iner, o zaman android telefona takarım micro sd yi 32 lik takarım makineye dedim. ama vazgeçtim class 10 16 gb kingston siparişi verdim 26 lira + 6 lira kargo limango dan.

Gennçççler bekleyin beni buraları coşturacağım millet aynı foto kalitesine 500-600 fazla verip 600d alıyor. tek eksiğimiz plastik kasa olması başka kusuru yok bu meretin.

70-300mm macro ile geliyorum, 50mm çakarım 3-4 güne, nasılsa ömürlük bu lensler diyip, 1.4f mi alsam 800 civarı 1.8f ise 230 civarı. napsam gençler ? herkes çok mu amatör yoksa burada (:

bu makineyi alan hiç kimse amatör değil ama herkesin parası yok işte. bende 75-300 lens alacaktım ama makineyi aldıktan sonra para kalmadı

• Arkadaslar merakımı giderirseniz sevinirim. Canon sx150 kullanıyorum bir süredir fakat bu hobiye merakım oldugundan bazen yetersiz geliyor makine doğal olarak. Söyle ucuz yollu bir profesyonel alayım diyorum ama cok fazla da bütçem yok. Bu konuda bana uzun süre yetecek kadar 1100d onerirmisiniz? Bir de lens almayı şimdilik düşünmüyorum maddi imkansızlıktan dolayı üzerinde gelen 18-55 lens su anki makinamdan daha iyi sonuc almamı saglar değilmi? Cok bilgisizim bu konuda okudukça kafam karışıyor bu yüzden sorularımı mazur görün lütfen=) sx150 ile makro çekimler yapıyorum cok tatmin edici olmasa da yine de hoş çıkıyor bu lens ile de bu makine kadar performans alabilirmiyim en azından? Son olarak piyasada 10bin shutter sayısından soz ediliyor. Bu sayıya ulaşan makinede ne gibi sorunlar oluyor acaba? Teşekkür ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ouz77

Arkadaslar merakımı giderirseniz sevinirim. Canon sx150 kullanıyorum bir süredir fakat bu hobiye merakım oldugundan bazen yetersiz geliyor makine doğal olarak. Söyle ucuz yollu bir profesyonel alayım diyorum ama cok fazla da bütçem yok. Bu konuda bana uzun süre yetecek kadar 1100d onerirmisiniz? Bir de lens almayı şimdilik düşünmüyorum maddi imkansızlıktan dolayı üzerinde gelen 18-55 lens su anki makinamdan daha iyi sonuc almamı saglar değilmi? Cok bilgisizim bu konuda okudukça kafam karışıyor bu yüzden sorularımı mazur görün lütfen=) sx150 ile makro çekimler yapıyorum cok tatmin edici olmasa da yine de hoş çıkıyor bu lens ile de bu makine kadar performans alabilirmiyim en azından? Son olarak piyasada 10bin shutter sayısından soz ediliyor. Bu sayıya ulaşan makinede ne gibi sorunlar oluyor acaba? Teşekkür ediyorum

sx150 den her halükarda daha iyi sonuç alırsınız. benim makine 13 bin shutterda taş gibi duruyor. Eğer bahtsız değilseniz en az 100 bin shutter a kadar gider. Erken bozulsa bile ilerde 200Tl civarına değişiyor. Şu ana kadar shutter ömrü biten makine görmedim. Makro kalitesi için 18-55 ile çekilen makro fotolara bakmanızı tavsiye ederim. Makro foto paylaşım başlığında örnekler vardı. @Sh@rks_Power nikli arkadaş bu konuda uzman sayılır. Ona danaışabilirsiniz.

• Çok teşekkür ederim yorumlarınız için @PhotoTech, şimdi 500px vb sitelerden inceliyordum ben de 550d alın diye yorum yapanlar çok ama arada 250-300 tl fark var. Yavaş yavaş öğrenirim bu makineyle birlikte en azından. Güzel bir fiyata düşmesini beklemeye başlayayım öyleyse, bu arada konuyu da takipe devam ediyorum:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouz77

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için @PhotoTech, şimdi 500px vb sitelerden inceliyordum ben de 550d alın diye yorum yapanlar çok ama arada 250-300 tl fark var. Yavaş yavaş öğrenirim bu makineyle birlikte en azından. Güzel bir fiyata düşmesini beklemeye başlayayım öyleyse, bu arada konuyu da takipe devam ediyorum:)

Rica ederim.
    550D bir üst modeli. 1080 (full hd) video çekimine de izin verir. Ayrıca malzeme kalitesi de iyidir. eğer aradaki fark sizi sıkıntıya sokmayacaksa tercih edilebilir. Ama unutmayınki makina ile birlikte tripod, çanta, hafıza kartı gibi masraflarınızda olacaktır. Bunlarda(en ucuz ama iş gören modelleri alsanız bile) en az 100TL tutacaktır.

Ne tercih ederseniz edin, kaliteli bir fotoğraf kalitesine sahip olacaksınız. 500px deki bir çok fotoda renk düzeltmeleri ve ayarlamalar vardır, bunuda gözden kaçırmayın. Bir kaç siteden örneklere bakabilirsiniz.

şimdi vereceğim konu başlığında kit lens ile çekilmiş fotolardan örnek bulabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_58072200/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotoTech -- 30 Ekim 2012; 21:44:15 >

• Hocam süpersin ya vallahi sabahtan beri aradığım seylerin hepsi bi aradaymış =) bu zamana kadar tripod çanta vs aldım yavaş yavaş. Birtek eksiğim class10 hafıza kartım. O da kolay. Cok cok teşekkür ederim ilginize tekrar ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouz77 -- 30 Ekim 2012; 22:19:17 >
  • Beyler makina 12bin shutter da error 30 vermeye başladı

Erkayaları aradım pazartesi günü göndericem.

Muhtemelen shutter öldü ama açılıp kapanmasında sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Beyler makina 12bin shutter da error 30 vermeye başladı

Erkayaları aradım pazartesi günü göndericem.

Muhtemelen shutter öldü ama açılıp kapanmasında sorun yok

Öncelikle geçmiş olsun. Sonucunu paylaşırsanız sevinirim.

Shutter o kadaz az değerde ömrü biterek ölmez. Elektronik veya mekanik bir arıza muhtemelen. Aşağıda linkte adamın 600D si ilk kullanımda vermiş.
    Bu tür hatalar biraz şans işi.

http://forums.dpreview.com/forums/post/41516193

benimdeki 13500 lerde ve ben 70-80 binlere kadar pek bir şey olacağını sanmıyorum. Olursa ve unutmazsam alıntı yapıp yazarım

bu arada bilgi olsun. Canon 1100D için shutter verdi mi bilmiyorum ama 1000D( bir eski model) için 100bin di. Hatta tüm canonlar içerisinde 50bin den aşağı shutter ömrü yok.

• Arkadaşlar şu an fotografium da kampanya başlattılar, 18-55 kit lens ile 979 TL alabilirsiniz. Yalnız üzerindeki lens dc olandan, eğer is olarak değiştirmek isterseniz o zaman fiyatı 1179 TL olarak değiştiriyorlar, bizzat sordum.. Almak isteyen olursa değelendirilebilir...

Ben de Canon 1100D ile Nikon D3100 arasında sürekli gidip geliyorum, ikinden birini almak üzereyim. IS lens ile acalağımdan şuan iki makinede aynı fiyatta benim için.. D3100 modelini VR kit ile birlikte 1200 TL 'ye buldum... D3100 üzerinde karar kılmışken şu karşılaştırma biraz kafamı karıştırdı açıkçası..

Kıyaslama fotosu için tıklayın.

Burada gördüğüm kadarıyla 1100D daha net sonuçlar veriyor... Düşüncelerinizi alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Google -- 3 Kasım 2012; 11:51:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Google

Arkadaşlar şu an fotografium da kampanya başlattılar, 18-55 kit lens ile 979 TL alabilirsiniz. Yalnız üzerindeki lens dc olandan, eğer is olarak değiştirmek isterseniz o zaman fiyatı 1179 TL olarak değiştiriyorlar, bizzat sordum.. Almak isteyen olursa değelendirilebilir...

Ben de Canon 1100D ile Nikon D3100 arasında sürekli gidip geliyorum, ikinden birini almak üzereyim. IS lens ile acalağımdan şuan iki makinede aynı fiyatta benim için.. D3100 modelini VR kit ile birlikte 1200 TL 'ye buldum... D3100 üzerinde karar kılmışken şu karşılaştırma biraz kafamı karıştırdı açıkçası..

Burada gördüğüm kadarıyla 1100D daha net sonuçlar veriyor... Düşüncelerinizi alabilir miyim?

Sadece netlik değerlendirmek yanlış olabilir. ISO da da daha iyi görünüyor. Ama D3100 de güzel makinedir. BEn 1100D tercih ederdim çünkü bildiğim kadarı ile nikon daki lenslerde pahalı. Ama ileride çok lens yatırımı yapmayacaksanız elinize en iyi oturanı veya içinize sineni alınız bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: PhotoTech

quote:

Arkadaşlar şu an fotografium da kampanya başlattılar, 18-55 kit lens ile 979 TL alabilirsiniz. Yalnız üzerindeki lens dc olandan, eğer is olarak değiştirmek isterseniz o zaman fiyatı 1179 TL olarak değiştiriyorlar, bizzat sordum.. Almak isteyen olursa değelendirilebilir...

Sadece netlik değerlendirmek yanlış olabilir. ISO da da daha iyi görünüyor. Ama D3100 de güzel makinedir. BEn 1100D tercih ederdim çünkü bildiğim kadarı ile nikon daki lenslerde pahalı. Ama ileride çok lens yatırımı yapmayacaksanız elinize en iyi oturanı veya içinize sineni alınız bence.

Ben bayram öncesi teknosa kampanyasından 990 tl ye aldım 200 lira da hediye çeki kullandım 790 , 50 tl de bu alışveriş den hediye çeki veriyor yani 740 a almış oldum. IS lensli en uygun fiyat.. sanırım hala teknosa web de ayni fiyatla satış da. H.Burada da 990 ama DC lensli. . Bence gayet iyi makina. Çok da güzel makro lar çektim manuel ayarda..

• Artık bu listede olmaktan gurur duyuyorum ekleyebilirsiniz :)
  • Arkadaşlar teknosa yeni kampanya yaptı 999 tl.Lensi IS olandan Dc değil
  • quote:

bir sürü farklı yerde 1000tl altına düşmüş üstelik is lens veriyorlar, ne dersiniz alınır mı yoksa hayyamda daha mı ucuz?

• Bugün teknosadan lensi is olandan bende alıyorum kulübe ekleyebilirsin
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.