Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
136.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teknosa'dan aldığım makinem bu gün geldi, dedikleri gibi IS lens vermişler
  • Aramıza hoşgeldiniz. Listeyi düzenledim adı yazılmamış olan versa yazsın eklerim. üni sınavına hazırlandığım için bilgisayara girmiyorum adınızı geç eklersem kusura bakmayın

Bu arada 1100D alıp 550D mi alsaydım diye düşünen arkadaşlar varsa hiç düşünmesin fotoğrafları yanyana koyun fark yok olay biraz fotoğrafı çekende bitiyo.Yani benim gibi makineyi alıp kötü fotoğraflar çekip bu makine çekmiyo demeyin biraz çalışın oluyo
  • Youtube'da izlediğim kadarıyla bu makinenin hd videosu bence hem hd kameralardan hemde kompak makinelerin (sony hx100v,nikon p500 canon sx500Is gibi...)makinelerden çok daha iyi.18 55 mm kit lensle bile makro çekermiş gibi videoda çekilebiliyormuş.İşte onlardan biri:
    http://www.youtube.com/watch?v=AWxQ_QWO-O4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgarvedeniz -- 18 Kasım 2012; 20:46:26 >
  • Hele bu video müthiş arkadaşlar 18-55 mm IS lens ile çekilmiş.Görüntü gerçekten mükemmel.Böyle bir görüntü ancak profesyonel kameralarda bulunur heralde.
    http://www.youtube.com/watch?v=EtuEw8qx1TU&feature=related
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruzgarvedeniz

Hele bu video müthiş arkadaşlar 18-55 mm IS lens ile çekilmiş.Görüntü gerçekten mükemmel.Böyle bir görüntü ancak profesyonel kameralarda bulunur heralde.
    http://www.youtube.com/watch?v=EtuEw8qx1TU&feature=related

videoda 18-55 kullanıldığına dair şüphelerim var 50mm olsa tamam da bu keskinlik 18-55 için biraz fazla gibi geldi bana
    -----------------------------
    (1100D'nin video modu hakkındaki düşüncelerim)
    gündüz yapılan çekimlerde cidden güzel videolar çekilebiliyo fakat makinenin ISO ve diyafram ayarını otomatik ayarlaması ve manuel ayarlara izin vermemesi yüzünden loş ortamlarda yada gece çekimleri pek iyi olmuyo.benim diyaframla kurtarabilceğim görüntüye makine 6400 ISO veriyo ama sonuçta 1100D pro çekimlerin yanısıra hatıra çekimleri için daha uygun

• Arkadaşlar benide ekleyin. Bende katıldım dün aranıza teknosadan aldım.İlk makinem.İmşallah pişman olmam.Kart ve çanta tavsiye edebilirmisiniz? Teşekkürler şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cankankam

Arkadaşlar benide ekleyin. Bende katıldım dün aranıza teknosadan aldım.İlk makinem.İmşallah pişman olmam.Kart ve çanta tavsiye edebilirmisiniz? Teşekkürler şimdiden.

Kart olarak class 6 ve daha ust seviye 16 gb (ve ustu) cok rahat idare edecektir. Canta olarak rahatca tasiyabilecegin sert tabanli ve darbeye dayanikli cantalari tercih edebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bende makinamı teknosadan aldımhttp://www.teknosa.com.tr/kategori/fotograf__video_kamera/dijital_slr_fotograf_makinesi/1576/135175964/canon_eos_1100d__1855mm_is_dijital_fotograf_makinesi

Fiyatı şu anda 18-55 IS lensle 999 + 50 TL hediye çeki veriyor. Sanırım ürün yarın elime ulaşacak... Sonrasında fotoları sizlerle paylaşırım... Kadrajınız geniş pozunuz bol olsun ;)
  • arkadaşlar bildiğiniz gibi makine(1100D) üst seviye makinelere göre biraz küçük.benim ellerim biraz büyük olduğundan dolayı çok rahat bir tutuş elde edemiyorum bu nedenle "battery grip" almayı düşünüyorum (fiyatı 100 ile 150 tl arası) sizce almalımıyım fikirleriniz nedir?öğrenci olduğum için bütçemi biraz zorlicam ama 1100D benim için uzun süreli bir makine olacak yani yeni makine alsam bile 2. body olarak kullanırım ayrıca portre çekimleride hoşuma gittiği için bu ürünün bana uygun olduğunu düşünüyorum

bahsettiğim ürün aşşağıdaki videoda var.
    http://www.youtube.com/watch?v=vqBgkXaGx9M

• Arkadaslar bu makine hakkında bazı sorular sormak istiyorum.1) makinanın video modunda otomatik netlemeyi geç yaptığı soyleniyor.bu konuyu biraz açabilirmisiniz? 2)videonun otomatik modda çekim yapması geceleri herzaman ciddi bir kumlanmaya sebep oluyormu? 3)son sorum 1100d de hdr fotograf ve hdr video secenegi varmı? Tesekkurler.

• quote:

Arkadaslar bu makine hakkında bazı sorular sormak istiyorum.1) makinanın video modunda otomatik netlemeyi geç yaptığı soyleniyor.bu konuyu biraz açabilirmisiniz? 2)videonun otomatik modda çekim yapması geceleri herzaman ciddi bir kumlanmaya sebep oluyormu? 3)son sorum 1100d de hdr fotograf ve hdr video secenegi varmı? Tesekkurler.

1-1100d nin video modundaki netleme sistemi manueldir otomatik netleme yapmaz. Daha detayli anlatmak gerekirse netleme yapmak icin 2 secenegin var.
    A)deklansore yarim basarsin ekran kararir(perde kapanir) netlemeyi yapar netleme tamamlaninca da ekran acilir(perde acilir). Bunu video cekimi sirasinda yapmak pek hoş olmayacaktir. Sonucta kimse videonun ortasinda kararan vir ekran ve netleme sesi duymak istemez.

B)lensini MF yani elle odaklama moduna al video cekimi sirasinda netleme halkasini cevirerek istedigin yere odaklama yapabilirsin.(benim onerdigim yontem bu)

2) gece cekimlerinde makine kafasina gore degerler veriyo bu degerler bazen iyi genellikle kotu oluyo :) yani f22 ve 6400 ISO gorursen sasirma. Pro cekimler icin kumlanma fazla oluyo fakat hatira ve ani yakalama cekimlerinde bu kumlanmanin sorun yaratacagini pek sanmam.

3)HDR secenekleri bulunmuyor. Giris seviyesinin alt makinesi oldugu icinde gelecegini dusunmuyorum ama belki ileride gelebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: gky05

quote:

Arkadaslar bu makine hakkında bazı sorular sormak istiyorum.1) makinanın video modunda otomatik netlemeyi geç yaptığı soyleniyor.bu konuyu biraz açabilirmisiniz? 2)videonun otomatik modda çekim yapması geceleri herzaman ciddi bir kumlanmaya sebep oluyormu? 3)son sorum 1100d de hdr fotograf ve hdr video secenegi varmı? Tesekkurler.

1-1100d nin video modundaki netleme sistemi manueldir otomatik netleme yapmaz. Daha detayli anlatmak gerekirse netleme yapmak icin 2 secenegin var.
    A)deklansore yarim basarsin ekran kararir(perde kapanir) netlemeyi yapar netleme tamamlaninca da ekran acilir(perde acilir). Bunu video cekimi sirasinda yapmak pek hoş olmayacaktir. Sonucta kimse videonun ortasinda kararan vir ekran ve netleme sesi duymak istemez.

B)lensini MF yani elle odaklama moduna al video cekimi sirasinda netleme halkasini cevirerek istedigin yere odaklama yapabilirsin.(benim onerdigim yontem bu)

2) gece cekimlerinde makine kafasina gore degerler veriyo bu degerler bazen iyi genellikle kotu oluyo :) yani f22 ve 6400 ISO gorursen sasirma. Pro cekimler icin kumlanma fazla oluyo fakat hatira ve ani yakalama cekimlerinde bu kumlanmanin sorun yaratacagini pek sanmam.

3)HDR secenekleri bulunmuyor. Giris seviyesinin alt makinesi oldugu icinde gelecegini dusunmuyorum ama belki ileride gelebilir

Çok teşekkürler bilgiler icin.

• Merhaba Arkadaşlar şuan itibariyle 1100d m elime ulaştı :D Teknosanın kampanyasında 18-55mm IS lensimle birlikte. Control ettim DC değil IS...(999TL - 50TL hediye çeki) yanına bu ay 220tl civarına canon 50mm f/1.8 lens , tiffen 52mm UV (22TL) filtre ve önümüzdeki ay içinde Sigma 50-200MM F/4-5.6 DC OS (433 TL) yada tak gez tarzda bir lens almayı planlıyorum muhtemelen o da IS yada OS olacak. Bu setin uzunca bi süre beni idare edeceğini düşünüyorum. Önerisi olan ve tecrübeli arkadaşların yorumlarını dinlemek isterim...Haftasonu için bol bol resim çekip sizlerle deneme çekimlerini paylaşacam...
  • Bu ise yeni basliyorsan yeni lens almayi biraz erteleyebilirsin bence. Once makineyi tani ve ne tur fotograflardan hoslandigini belirle 50 mm gibi ucuz ve performansli lensler alabilirsin fakat daha pahali lensleri zamanla alirsan daha iyi olur bence.

• Daha önce DSLR like makine kullandım belli ölçüde enstantene ıso ayarlarına izin veriyordu... Tabi DSLR gibi olmaz... Öyle manzara portre diye ayrım yapmıyorum. Fotolarla Istanbulu anlatan bir tanımda yapabilirim. Dolayısıyla bazen portre bazen zoom bazen de manzara çekimine ihtiyacım olacağını düşünüyorum... 50mm F/1.8 225 liraya var şu an çok pahalı bi lens değil 55-250mm IS II zoom lenside sıfır 450TL ye buldum. yani lens için çok büyük paralar olmadığını düşünüyorum. İşin açıkçası da foto çekmeye çıktığımda keşke şu lensde olsaydı demek istemiyorum. Bi makro eksik olacak o da fiyatları pahalı onun için sabrederim :D ama aldığım makineye 700TL lik bi lens yatırımıyla istediğim her tarz fotoyu belli süre çekme keyfini yaşayacağımı düşünüyorum. Araştırdığım kadarıyla 55-250IS de f/p lenslerinden biriymiş.Çekimleri inceledim keskinlik hoşuma gitti ve II olanlarda titreşim özelliği arttırılmış...

• Garantiye göndermiş olduğum makinam bugün elime ulaştı. Shutter değiştirilmiş.
  • bende dün siparişi vermiş bulunuyorum benide ekleyin
  • başlık iyice canlanıyor sanki. yeni alan arkadaşlara hayırlı olsun.
  • Evet arkadaşlar daha da canlı tutalım sayfayı ve yeni fotolar :) Birde fotoların üzerine enstantene diyafram ölçülerini yazarsak yeni arkadaşlara daha faydalı olur en azından belli ölçüde yönlendirir... Haftasonu resimleri eklicem şimdilik elimde 18-55 IS var. 55-250 IS II ninde siparişini verdim umarım haftasonuna kadar yetişir :D Birde yeni başlayan arkadaşlar içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_1304283/tm.htm bu link çok faydalı olacaktır... Çok yalın bir dille anlatmış arkadaş... Paylaşım yapan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gky05

quote:

Orijinalden alıntı: cankankam

Arkadaşlar benide ekleyin. Bende katıldım dün aranıza teknosadan aldım.İlk makinem.İmşallah pişman olmam.Kart ve çanta tavsiye edebilirmisiniz? Teşekkürler şimdiden.

Kart olarak class 6 ve daha ust seviye 16 gb (ve ustu) cok rahat idare edecektir. Canta olarak rahatca tasiyabilecegin sert tabanli ve darbeye dayanikli cantalari tercih edebilirsin.

gky05 hocam çok teşekkür ederim cevabınız için.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.