Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
136.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar dün itibariyle Teknosa'dan 999 tl ye almış olduğum foroğraf makinesi elime ulaştı.Öncelikle şu konuyu belirtmek isterim.Bu benim ilk SLR makinem o yuzden forumdaki usta arkadaşlar gibi diğer makinelerle karşılaştırma yapamıcam.Fotoğraf konusunda sürekli bir araştırma içindeydim bu güne kadar.Bişeyler okuyor çekim konularını araştırıyor makinelere bakıyordum.Galiba bunun verdiği rehavetle kendimi bu konuda baya bilgili hissetmeme rağmen makine elime ilk geldiğinde hiçbirşey bilmediğimi anladım.Zira 1000 tl gibi bir bütçem olmasına rağman kendimi zorlayarak şusu varmış busu varmış diyerekten neredeyse 5 mark alıcaktım düşünün gerisini siz.Hoş o makineyi de alsam otomatik modda kullanacaktım.Özellikle bu konuda acizane tavsiyem gerçekten başlarda bu tip makinelerle başlamak gerektiğidir.
    Teknosadan yapmış olduğum alışveriş ufak tefek sıkıntılar yaşasamda başarılıydı.Paket içeriği dedikleri gibi boyun askısı,şarj aleti,18-55 lens,garanti belgesi,kullanma klauzu ,body koruyucu kapak,data kablosu ve batarya. Makine euroasia güvencesiyle 2 yıl garantili ve görsel eğitim şifresiyle geliyor.Bazı arkadaşlar lens konsunda teredüte düşmüşler yalnız benim lensin üzerinde İs II ibarisi bulunmakta ,dc lens değil.Farklı olanlar var ise derhal teknosaya şikayette bulunsunlar.
    Makine ağırlık ve eli kavrama olarak gayet başarılı.Şimdilik otomatik modlarda kullandım gece, gündüz, güneşe karşı, portve v.s .Benim acemiliğim olduğunu düşündüğüm sebeplerden ufak tefek hatalı fotolar çeksemde netlik konusunda gayet başarılıydı.Videoya bayıldım yalnız gunduz video çekimi yaptım gece için birşey diyemem.Oldukça hızlı bir makine çok çabuk çekip topluyo kendini.
    Şimdilik izlenimlerim bunlar inşallah faydalı olur.Bende burdaki ustalarla öğreneceğim fotoğraf çekmeyi inşallah.

• Youtubeda izledigim 1100d ile cekilen videolarda ön planda bulunan kısmı bulanık,arka planı net yada ön net ,arka planı bulanık yapıyorlar. Bunu hızlı bir şekildede yapabiliyorlar.bunu manuel modda yapmak icin ne yapmak lazım?tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruzgarvedeniz

Youtubeda izledigim 1100d ile cekilen videolarda ön planda bulunan kısmı bulanık,arka planı net yada ön net ,arka planı bulanık yapıyorlar. Bunu hızlı bir şekildede yapabiliyorlar.bunu manuel modda yapmak icin ne yapmak lazım?tesekkurler.

50 1.8 mm lens alınız, lens üzerindeki otomatik odaklamayı manuel kısma getiriniz ve videoyu çekerken , manuel odaklama halkasını elinizle çevirerek (hızlı veya yavaş) videoyu çekiniz.

50 mm 1.8 almanız zorunlu değil ama kit lens ile arka bulanık çekmek için arka kısmın bayağı uzun olması veya videoya çektiğiniz nesnenin yakın olması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhotoTech

quote:

Orijinalden alıntı: ruzgarvedeniz

Youtubeda izledigim 1100d ile cekilen videolarda ön planda bulunan kısmı bulanık,arka planı net yada ön net ,arka planı bulanık yapıyorlar. Bunu hızlı bir şekildede yapabiliyorlar.bunu manuel modda yapmak icin ne yapmak lazım?tesekkurler.

50 1.8 mm lens alınız, lens üzerindeki otomatik odaklamayı manuel kısma getiriniz ve videoyu çekerken , manuel odaklama halkasını elinizle çevirerek (hızlı veya yavaş) videoyu çekiniz.

50 mm 1.8 almanız zorunlu değil ama kit lens ile arka bulanık çekmek için arka kısmın bayağı uzun olması veya videoya çektiğiniz nesnenin yakın olması gerekir.

Tesekkurler.

• Aramiza yeni katilan arkadaslar hayirli olsun adinizi gun icinde listeye ekleyecegim. Bu ise yeni baslatanlar icin ilk sayfada ogrenmesi gereken bilgilerin linkleri var oradan yararlanabilirsiniz

• Arkadaşlar 18-55 mm lensin UV filterisinin ölçüsü nedir acaba ? 58 mm midir ?
  • Arkadaşlar selam

Bende ikinci el olarak Canon 1100d almak istiyorum.Öncelikle çeşitli teknoloji marketlerden sıfır fiyatına bakıyorum 975-1000 TL arası olarak fiyatlar var.

Normal olarak ikinci elde fiyatların 700 TL civarında ( yada daha düşük) olmasını beklerken çeşitli ikinci el alışveriş sitelerinde baktığımda 900 isteyenler çoğunlukta, hatta 6 aylık makinaya 1000 TL isteyenler var.

Bu arkadaşların makinanın sıfırının fiyatından mı haberi yok yoksa ikinci elde fotoğraf makinesi fiyatları hiç düşmüyor mu?

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: verbaba

Arkadaşlar selam

Bende ikinci el olarak Canon 1100d almak istiyorum.Öncelikle çeşitli teknoloji marketlerden sıfır fiyatına bakıyorum 975-1000 TL arası olarak fiyatlar var.

Normal olarak ikinci elde fiyatların 700 TL civarında ( yada daha düşük) olmasını beklerken çeşitli ikinci el alışveriş sitelerinde baktığımda 900 isteyenler çoğunlukta, hatta 6 aylık makinaya 1000 TL isteyenler var.

Bu arkadaşların makinanın sıfırının fiyatından mı haberi yok yoksa ikinci elde fotoğraf makinesi fiyatları hiç düşmüyor mu?

teşekkürler.

Büyük bir ihtimal sıfırının fiyatını bilmiyorlardır kanısındayım. Teknoloji durmadan gelişiyor. Bugün aldığımız ürün 3 ay sonra fiyatı inmeye başlıyor.

• Böyle bi anı bi daha yakalayabilirmiyim bilmiyorum görmemle deklanşöre basmam arasında saliseler geçmiştir

1/400
    f/1.8
    ISO 400
    50mm f/1.8 - EOS 1100D

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayaktan -- 23 Kasım 2012; 19:30:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gky05

Böyle bi anı bi daha yakalayabilirmiyim bilmiyorum görmemle deklanşöre basmam arasında saliseler geçmiştir

1/400
    f/1.8
    ISO 400
    50mm f/1.8 - EOS 1100D

kadraj çok güzel. fakat bir terslik var sanki. Ben pek takılmam böyle şeylere ama daha sonra fotoya keskinleştirme mi yaptınız? görüntü aşırı bozuk gibi geldi. Pozlama telafisi de yapılmış olabilir tam çıkartamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotoTech -- 24 Kasım 2012; 0:18:59 >

• ön net arka flu arka flu ön net birde hareketli çekim yapmam gerekiyor canon1100D var yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ashez

ön net arka flu arka flu ön net birde hareketli çekim yapmam gerekiyor canon1100D var yardımcı olursanız sevinirim.

kit lens ile yapmak biraz daha zor ama yinede olur. Öncelikle arkasını flu yapacağınız nesneyi belirleyin. Nesnenin arkasındaki boş alan ne kadar çok olursa o kadar iyi olur.

AV moduna geçin
    kit lensdeki zoom en sona getirin(55mm ye) ve çekeceğiniz nesneye odaklama yapın(otomatik veya manuel farketmez)
    ve çekin. Objeyi ne kadar yakından çekerseniz(zoom yapılmış halde yaklaşabildiğiniz kadar yaklaşın) arkası o kadar flulaşır.

------

Ön tarafı flu yapmak için de 5-6 tane(en az) nesneyi belirli aralıklarla dizin. Bir üst maddedeki şartları sağlayıp arkadaki nesneye odaklama yapın. Tabiki ön taraftaki objeler kadrajda olsun ki ön taraftaki bulanıklık etkisini görelim. Kibrit çöpleri ile veya yayana dizilmiş kaşık, bıçak gibi nesnelerle deneme yapabilirsiniz.

Eğer ışık yeterli ise iso 100 de çekersiniz. Ev ortamında ise 800-1600 değerlerinden birini seçerseniz sorun çıkmaz.

----

Hareketli dediğiniz foto ise pan tekniği herhalde. Google a "pan fotoğraf tekniği" yazarsanız çok detaylı anlatımlar gelecektir.

• siparişi verdik vermesinede 3 gün oldu daha hepsiburada dan haber yok bugün önden hafıza kartını göndermişler. Makina tedarikçiden bekleniyomuş mesaj atıyorum en kısa sürede ulaştırzcağız diyolar bu 2 oldu bilmem ama 3.ye bişey almam bunlardan

• quote:

Orijinalden alıntı: PhotoTech

quote:

Böyle bi anı bi daha yakalayabilirmiyim bilmiyorum görmemle deklanşöre basmam arasında saliseler geçmiştir

1/400
    f/1.8
    ISO 400
    50mm f/1.8 - EOS 1100D

kadraj çok güzel. fakat bir terslik var sanki. Ben pek takılmam böyle şeylere ama daha sonra fotoya keskinleştirme mi yaptınız? görüntü aşırı bozuk gibi geldi. Pozlama telafisi de yapılmış olabilir tam çıkartamadım.

Phototech katılıyorum sana kadraj kompozisyon çok iyi ama resimde dağılmalar var birde muhtemelen sabahın ilk saatlerinde çekilmiş bi foto arkadaki ışıklar fena patlamış sanki mouse ı kaydırmışsında onun izleri kalmış gibi bi photoshopla onlar alınabilir gibime geldi... Ama eline gözüne sağlık zor bi poz ...

• Hocam fotografta sadece renkleri soluklastirdim (canli renkleri pek sevmiyorum) onun disindaki goruntu bozulmasinin nedeni internet cafede buldugum igrenc ve sacma bir programin eseridir :) fotograf boyutunu kucultmek icin yaptigim ayarda kaliteyi de mahvetti :) kendi bilgisayarim elime gecsin orjinalini atarim

• Bunlarda benden olsun

http://img211.imageshack.us/img211/2576/img5662h.jpg
    http://img706.imageshack.us/img706/9093/img5664ss.jpg
    http://img19.imageshack.us/img19/6053/img5667yf.jpg

3 fotoda ev ortamında akşam manuel ayarda çekilmiştir değerleri yeni fotolarla birlikte yazacam... Lens (18-55mm IS)

• 2. fotoğrafta sanki ele odaklanılmış. gözlere odaklasan daha iyi bir sonuç çıkabilirdi bence.
  • quote:

2. fotoğrafta sanki ele odaklanılmış. gözlere odaklasan daha iyi bir sonuç çıkabilirdi bence.

Haklısın sol taraftaki ele odaklanmış ... bunlar makinaya alışma evresi diyelim ilk fotolarım :D
    bir tane de yakın çekim gönderiyorum. Kadraj bence kötü ama resmi kaçırmak istemedim ;)

http://img217.imageshack.us/img217/7475/img5680k.jpg
    http://img145.imageshack.us/img145/8986/img5673a.jpg

Bir de ben 15-55mm IS nin portre çekimini beğendim...50mm f/1.8 i almayı planlıyodum ama bu performanstan sonra erteleyebilirim... Bu resimlere göre çok farkettiriyor mu ? Yoksa alınırsa bi video çekimindeki fluluk için alınır olacak...

• arkadaşlar 1100d güncel yazılımı 1.05 nerden bulabilirim, yardımcı olurmusunuz...

düzeltme: tamam sorunu hallettim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aylaktosba -- 24 Kasım 2012; 20:35:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayarslan_ist

quote:

2. fotoğrafta sanki ele odaklanılmış. gözlere odaklasan daha iyi bir sonuç çıkabilirdi bence.

Haklısın sol taraftaki ele odaklanmış ... bunlar makinaya alışma evresi diyelim ilk fotolarım :D
    bir tane de yakın çekim gönderiyorum. Kadraj bence kötü ama resmi kaçırmak istemedim ;)

http://img217.imageshack.us/img217/7475/img5680k.jpg
    http://img145.imageshack.us/img145/8986/img5673a.jpg

Bir de ben 15-55mm IS nin portre çekimini beğendim...50mm f/1.8 i almayı planlıyodum ama bu performanstan sonra erteleyebilirim... Bu resimlere göre çok farkettiriyor mu ? Yoksa alınırsa bi video çekimindeki fluluk için alınır olacak...

kit lensi beğendiyseniz 50mm de rüyada gibi olursunuz aslında fluluk dışında 3.5 diyaframda 50 mm çok keskin fotolar verebiliyor. fluluk denilen şeyde aslında sadece fluluk değil. Yer ve zaman göre arkada oluşan fluluk(bokeh) güzel kadrajlara vesile olabilir. Siz devam edin çekmeye. Muhtemelen bu lens size yetmediği zaman alırsınız. Şahsen ben 6 ay kit lens ile çektim ve sonra 50mm almıştım.

Ayrıca portre çekimlerinde özel bir kurgu yoksa tüm yüzü kadraja alabilirseniz daha iyi olur. Örneğin @gky05 in de bahsettiği 2. fotoda çene kısmında kesilme var.

@Gky05
    Hakikaten program kötü çevrim yapmış. Bu tür zor durumlarda fotonun MB cinsinden Jpeg sıkıştırması sırasında boyutunu azaltmak yerine, fotonun kendisini küçültmek daha verimli oluyor. Hem diskteki boyut azalıyor hemde kalite kaybı fazla olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotoTech -- 24 Kasım 2012; 22:57:36 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.