evet dediklerimin 4-5 objektifle gerçekleşeceğini biliorum ama bi tane objektifle sineğin hatlarını rahat alan ve manzarayı net gösteren adam nası yapıosa bizde yapabiliriz die düşünüorum yani 18-55 kit deilde acemi olsamda ailemin tekrar aldırcaanı sanmıorum onun için tek ve sağlam bi kit üzerinde öğrenirsem geçirirsem iyi olur belki ilerde daha iyi makina alırım ama çok uzun bi süre bi taneyle idare edeceğim onu biliorum :) ayrıca hepsini bunlamı yapcaksın falan die sormak yerine bana objektif önerisinde bulunsanız fena olmaz hani yardım açısından
Ben bu 4-5 objektifi anlayamadım bir türlü Manzara 18 * 1.5 la çekilmiyomu?? Halbuki Sigma da 17*1.5 mm de çok güzel manzara fotoğrafları var.
18-55 kit yerine Sigma 17-70 veya Tamron 17-50 ile bi set almak daha değer diye düşünüyorum. Fiyat farkı göz ardı edilemez tabii, biri 100$ biri 500$ ama fark inanılmaz olacaktır, buna eminim
bugün aldım 400d yi. ilk defa dslr kullandım. 90-100 kareden sonra makineyi biraz anlayabildim ve doğru ayarlarda çekmeye başladım az biraz. kit lensiyle yapabildiklerini gördükten sonra amaca uygun alınacak lenslerle (makro, tele vs) yapabilecekleri beni korkutmaya yetti muhteşem bir alet
quote:
Orjinalden alıntı: mad_tuning
benim amacım eş dost deil bi çok portre , atmosfer,manzara,derinlik,netlik ,macro falan yani eş dost ile alakası yok :)
SLR'ye yeni başlayan birisi için bence kit lens şimdilik fazlasıyla yetebilir bu modları deneyip makineye alıştıktan sonra zaten hangi lensi alması gerektiğine kendisi karar verebilir heralde
quote:
Orjinalden alıntı: tuintu
quote:
Orjinalden alıntı: mad_tuning
benim amacım eş dost deil bi çok portre , atmosfer,manzara,derinlik,netlik ,macro falan yani eş dost ile alakası yok :)
SLR'ye yeni başlayan birisi için bence kit lens şimdilik fazlasıyla yetebilir bu modları deneyip makineye alıştıktan sonra zaten hangi lensi alması gerektiğine kendisi karar verebilir heralde
en güzel yorum bence bu
bende yaklaşık 8 aydır 400d kullanıcısıyım. öncelikle 400d ile ilk çektiğim fotoğraflar benim kompakt kodakımdan iyi değillerdi. renk canlılığı konusunda özellile. 400d biraz karanlık çekiyordu özellikle auto modda. daha sonraları av modda çekmeye başladım ve kalite tabiki hızla arttı. öncelikle kit lens kullanıcıları için söylüyorum. av modda ve genelde 7.1-8 diyaframda çekim yapsınlar. ve kesinlikle güneşli havalarda white balansı day lighta getirsinler. ışığın durumu çok öenmli. daha sonra lensi değiştirmek isteyeceklerdir. yalnız ben bi kaç lensi deneme fırsatım buldum mesela 70-300 usm canon çok da beğenmedim. bence lens alınacak sa L serisi olmasında yarar var. 17-40 L veya 28-300 L gibi, tabi fiyatları ayrı bi konu.
quote:
Orjinalden alıntı: gkolukisa
yalnız ben bi kaç lensi deneme fırsatım buldum mesela 70-300 usm canon çok da beğenmedim. bence lens alınacak sa L serisi olmasında yarar var. 17-40 L veya 28-300 L gibi, tabi fiyatları ayrı bi konu.
70-300 den tam olarak şikayetiniz-beğenmediğiniz yönleri nelerdir?? Canon un L serisini fiyatından dolayı saymazsak, geriye kalan alternatif en iyi tele değilmi bu?? (hatta gizli L diye tabir edilmiyormuydu??)
Bir arkadaşım ön kısmının oynadığından şikayet etmişti. Ancak odaklama doğruluğu ve hızı konusunda memnundu sanki.
benim kullandığım usm olduğu için odak hızında bi problem yoktu, keskinlik de iyi ama belki çok fazla şey beklediğim için çok da memnun kalmadım. işin aslı sanırım ben kit lensime alıştım, ve çok kötülenen kit lensden sonra geri kalan lesnlerin çok iyi kareler vermesini istiyorum. ama bi lens tercihim olursa kesinlikle bu L serisi olacaktır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme