Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu 600Dnin fotoğraf kalitesi diğer Canonlardan daha farklı geldi bana. 400D ile kıyaslayınca bariz bir fark olarak ne var fotoğraf kalitesinde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

Selam Katze,

Bu 600Dnin fotoğraf kalitesi diğer Canonlardan daha farklı geldi bana. 400D ile kıyaslayınca bariz bir fark olarak ne var fotoğraf kalitesinde?

400D'de çok keskin bir algılayıcı var fakat 600D ile kıyaslanınca ISO açısından gerçekten hatırı sayılır derecede fark olduğunu gördüm. 400D ile 1600'e çıkmaya korkarken 600D'de gönül rahatlığıyla 3200'e çıkabiliyorum, burada megapikselin getirdiği diğer bir avantaj da, noise temizleme araçlarıyla fotoğraftaki gürültüleri giderdiğimiz zaman 18 megapiksel detayları daha çok koruduğu için yine daha avantajlı oluyor, detayların yanında daha temiz fotoğraflar çıkıyor. 400D eski model olduğu için karşılaştırma gereği duymamıştım ama belki karşılaştırabilirim.

• 400d oldukça eski bir model. digic II işlemcisi kullanılıyor. o süre içerisinde digic III ve en son digic IV çıktı ki 600d bu işlemciyi kullanıyor. aralarındaki fark çok fazla yani anlat anlat bitmez :D
  • Yakında DIGIC 5'in gelmesi muhtemel.
  • @ Cromartie

600D'nin fotoğraf kalitesi diğerlerinden daha farklı geldi bana derken neyi kastettiğini öğrenebilirmiyim? Yani olumlu bir şey mi olumsuz bir şey mi anlayamadım da.
  • digic V çıkacak yakında doğru ama sonuçta şu an digic IV son işlemci. bzen diyorum yoksa biraz beklese miydik son digic işlemcisini?? seneye 650D çıkmaz inşallah, gerçi alışkanlığı dvam ederse canon'un bu kaçınılmaz görünüyor :)
  • canon dedikoduları sitesine göre mesela :

August 2011 7D Mark II

24 Mega pixel Full Frame
    Dual Digic V

dehşet bir şeye benziyor. çift digic V işlemci... 7D de full frame oluyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandelis -- 29 Haziran 2011; 14:46:39 >
  • Seneye Şubat aylarında muhtemelen 650D duyurulur. Aslında güncellenmesi gereken esas 2 seri var. 1Ds serisi ve 5D. 7D bence daha oldukça yeni ve full frame olacağını pek sanmıyorum. 7D full frame olursa 5D serisinin hiçbir mantığı kalmaz gerçekten, FF dışında birbirine yakın makineler hatta bence 7D daha profesyonel gövde. Ve Canon 5D Mark III çıkardığında video konusunda önemli değişiklikler getirebilir diye düşünüyorum.

Ekleme: Dual Digic V uçurur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 29 Haziran 2011; 14:43:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysséus

Seneye Şubat aylarında muhtemelen 650D duyurulur. Aslında güncellenmesi gereken esas 2 seri var. 1Ds serisi ve 5D. 7D bence daha oldukça yeni ve full frame olacağını pek sanmıyorum. 7D full frame olursa 5D serisinin hiçbir mantığı kalmaz gerçekten, FF dışında birbirine yakın makineler hatta bence 7D daha profesyonel gövde. Ve Canon 5D Mark III çıkardığında video konusunda önemli değişiklikler getirebilir diye düşünüyorum.

Ekleme: Dual Digic V uçurur.

dual digic 5 uçurur ama parası olanı :))
  • Live view ve video için konuşursak,
    Canon ne zaman Panasonic'i yakalayacak(Auto fokus anlamında)
  • quote:

Orijinalden alıntı: exgusa

Live view ve video için konuşursak,
    Canon ne zaman Panasonic'i yakalayacak(Auto fokus anlamında)

@exgusa live view konusunda haklısın ama canon'un 550d, 60d, 7d ve 600d makineleri video konusunda üst düzey makineler. autofocus konusuna gelirsek video da autofocus profesyonel film çekerken zaten gereksiz bir şey. kimse autofocusla film çekmez yani. fotoğrafta ise liveview ben istisnalar dışında kullanmıyorum bile :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandelis -- 29 Haziran 2011; 17:27:28 >
  • Evet, mesela kısa film için otomatik netleme olsa bile manuel fokus tercih edilir. Hatta zaten genelde nesneye odaklanmış şekilde de çekilir. Bu bakımdan kısa filmler için gereksiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 29 Haziran 2011; 17:31:05 >
  • son kullanıcıya yönelik makinelerde genelde af tercih edilebilir video için. şahsen ben 600D'yi daha çok video için aldım ve af olmamasını umursamadım bile ki zaten af olsa bile odysseus'un dediği gibi mf'yi seçmek zorundasın. çekime güzelliğini veren mf'nin kendisidir.

gerçi foto performansından çok memnun kaldığım için henüz video olayına giremedim, o da ayrı bir konu :)

ya arkadaşlar şöyle bir sorum olacak:

benim aynaya bir iki tane toz düştü. fotoyu etkilemiyor ama temizleyeniniz var mı? ne kullanıyorsunuz bunun için? hava üfleme cihazı mı?
  • Küçük hava pompaları işini görebilir belki. Çünkü onlar bildiğim kadarıyla daha çok sensör için kullanılıyor.
  • ben de öyle biliyorum ne bileyim. hemen toz aldı ya moralimi bozdu gerçi aynalı makinelerin sorunu bu ne yaparsın. ya tek bir lensle çalışcan ya da kahrını çekeceksin. :)
  • Öyle hocam ama NEX serisini düşün bir de. Lensi çıkarttığın zaman sensör meydanda, parmakla değmek an meselesi.
  • nex serisi öyle.

şöyle aynayla lensin arasına bir aparat yapsalar lensi çıkarttığımız gibi şak araya girse kesse teması dışarıyla. lensi taktıktan sonra da açılsa içeride :) bunun patentini alsam iyi para kazanırım ama üşeniyorum :)
  • Sonunda gece cekimleri yapabilecegim:) .Dun aksam Benro`nun travel angel serisinden A2691TB1-B1 modelini ballhead`le birlikte aldim.Cok arastirdim ve bu tripod`da kara kildim.Gerek kullanim acisindan,gerekse saglamlik acisindan cok iyi bir tripod`a benziyor.Carbon olanlari cok pahaliydi.Aleminyum`la carbon arasinda da fazla bir agirlik farki yokmus.En ucuz ebay`de Hong Kong`da buldum ve DHL`le yolluyorlar ve posta free.Ilgilinenen olursa ebay shopun linki asagidadir.

Ebay Tripod Shop

Benro Travel Angel Video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insom -- 30 Haziran 2011; 0:36:09 >

• Haydi 600D'ciler neredesiniz? Burda bir tek @pandelis ile ben mi varım.
  • xxxd serisi olarak açılsaydı daha iyi olurdu bence
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.