Ben her zaman RAW çektiğim için haliyle 18 megapiksel oluyor.
Bu arada arkadaslar RAW + L ile normal RAW arasindaki fark nedir? Birinde 961 fotograf cekebiliyorken digerinde 1218 cekiyorum 32GB kartta.
Raw + L olunca hem Raw hem en büyük boyutta jpeg çekiyor bildiğim kadarıyla
Peki, RAW işlemek photoshop harici bir program kullanan var mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: synchro Raw + L olunca hem Raw hem en büyük boyutta jpeg çekiyor bildiğim kadarıyla
Bu cumleden kastiniz 2 fotograf mi?
öyle olmalı, bilgisayarda raw'ın yanında jpeg olarak ta gözüküyordu denediğimde (baya eskiden) ama emin değilim daha bilgili kişiler daha iyi yardım olacaktır
@ kenya64
Ben Canon'un kendi programını kullanıyorum.
@ diffriend
Evet, RAW+JPEG yani 1 ham 1 JPEG fotoğraf.
raw çalışmıyorum şu an ama herkese adobe light room tavsiye ederim. normalde ps kullanıcısıyım ama lr çok güzel düzenlemeye imkan veriyor, library develop menüleri falan harika. lense göre sıralama falan çok güzel özellikler
Arkadaşlar en uygun fiyatlı konserlerde yüksek zoom yapabileceğim lens önerirmisiniz.(f/p)
Kesinlikle 55-250 tavsiye ederim. Bu fiyata daha iyisi zor.
şu 18-55'i elden çıkarıp bir sigma 17-50 2.8 alsam şugar olurdu benim de :D
İlk etapta elime para geçsin 70-200 f/4L kaçınılmaz benim için.
yarın ben Canon EF 600mm f/4.0 L IS USM alabilirim. süper loto malum :)
Ben de sırayla Leica-r 50 f2, Tair 11a, Tokina 11-16 ve belki 70-200 f4L veya 70-300 IS düşünüyorum. Seneye tamamlarım anca
quote:
Orijinalden alıntı: pandelis
yarın ben Canon EF 600mm f/4.0 L IS USM alabilirim. süper loto malum :)
Hocam sen bitirmişsin olayı, şu ara Helios 58mm bile alacak durumum yok.
@ synchro
70-300'ü aradan çıkar bence 70-200 varken dostum, rengi bile yeter L serisinin.
IS'in olmaması problem yaratabilir diye, çünkü 70-200 f4L için verebilcek param yok olsa da vermem zaten bi IS için 2 kat para vermek saçma
Beyler dar gelirligin alemi yok gidin kendi firmanizi kurun adam gibi istediginiz sekilde lens uretin, tutan mi var