Şimdi Ara

Canon EOS 700D KULLANICILARI PAYLAŞIM GRUBU (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
12
Favori
29.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AF halkasını elle çevirirken o ses çıkıyor sanki birşeyler sürtüyor birbirine gibi içine ince kum kaçmış gibi aynı. Sorunlu mudur sizce?
  • Eğer odak tuşu AF'de ise ve o şekilde çevirmeye çalışıyorsanız lensi zorlarsınız. Ancak MF konumundayken de bahsettiğiniz ses çıkıyor netleme halkası gürültülü ve sert haklısınız.
  • Bunlar da benden nacizane denemelerim daha yeni sayılırım.
    Hepsi Canon Eos 700d 18-55 Stm ile çekildi

Canon EOS 700D KULLANICILARI PAYLAŞIM GRUBU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi free13 -- 29 Temmuz 2016; 16:07:09 >

• free13 F kullanıcısına yanıt
    Başarılı fotoğraflar, elinize sağlık
  • Teşekkürler.
  • http://www.hepsiburada.com/canon-eos-700d-18-55-dc-dslr-fotograf-makinesi-p-FTSLRCAN700D1855DC arkadaşlar bu ürünü bugün sipariş ettim 2 gün içimde elimde olur.. İlk fotoğraf makinem olacak öneriileriniz nedir?
  • Makinayla birlikte kalınca bir kullanma kılavuzu gelecek, üşenmeyin ve okuyun. Gerekli bir çok bilgi kılavuzda var, sonra bol bol fotoğraf çekin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Makinayla birlikte kalınca bir kullanma kılavuzu gelecek, üşenmeyin ve okuyun. Gerekli bir çok bilgi kılavuzda var, sonra bol bol fotoğraf çekin.

tamam çok teşekkür ederim.Ekleyeceğin başka birşey varmı? Herhangi birşey?
  • Kullandıkça eksik kalan bir şeyler illaki olacaktır, hem burdan, buradan çare bulamazsan özellikle Youtube'dan faydalanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Kullandıkça eksik kalan bir şeyler illaki olacaktır, hem burdan, buradan çare bulamazsan özellikle Youtube'dan faydalanabilirsin.

youtubede çok video izledim ancak hala eksiklerimin olduğunu düşünüyorum
  •  Canon EOS 700D KULLANICILARI PAYLAŞIM GRUBU
    canonumla çektiğim ilk fotoğrafım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: StevenByLouise

Güzel, hayırlı olsun. Öyle görünüyor ki kapalı ortamda yada Gün ışığının olmadığı bir vakitte(veya yerde) çekilmiş fotoğraf.
    Bence ilk dersiniz olsun :) Eğer yapmadınız ise, şu paylaştığınız fotoğrafın exif bilgilerini bizimle paylaşır mısınız ? Hem böylece bakmış da olursunuz, bakmayı bilmiyosanız açıklarız falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Güzel, hayırlı olsun. Öyle görünüyor ki kapalı ortamda yada Gün ışığının olmadığı bir vakitte(veya yerde) çekilmiş fotoğraf.
    Bence ilk dersiniz olsun :) Eğer yapmadınız ise, şu paylaştığınız fotoğrafın exif bilgilerini bizimle paylaşır mısınız ? Hem böylece bakmış da olursunuz, bakmayı bilmiyosanız açıklarız falan.

nasıl bakıcam ona. bide bir kaç sorum var
  • quote:

quote:

quote:

nasıl bakıcam ona. bide bir kaç sorum var

Ben şunu öneriyim... Ücretsiz bir program.

Kurduktan sonra windows gezginine benzer bir ana ekranı var. Fotoyu bulup, ikonuna tıkladığınızda en alt sol köşede bilgi penceresini görürsünüz. Orada "EXIF" tab'ına tıklarsınız. Fare okunuz pencere içerisinde iken sağ tıklarsanız açılan menüden "Bütün nesneleri kopyala" seçeneği ile tüm exif bilgisini kopyalar, forum mesajına gelip yapıştırırsınız (ctrl+V)

Windows gezgininden de resim ikon halindeyken sağ klik'ten özellikler'ine girip bu bilgileri görebilirsiniz. Fakat bu yöntemde EXIF bilgilerini kopyala ve yapıştır imkanı yok diye biliyorum.
    Sorularınızı da direk sorun bence. Vakti olan, gören, bilen her arkadaşımız yardımcı olacaktır.

• jiddi kullanıcısına yanıt
    İlk önce çok teşekkürler. Su an telefondan giriyorum. O yüzden yarın atarım o dediginiz şeyi. 1. Olarak manuel olarak netleme yapamıyorum. AF ye getirdiğim zaman netleme yapiyor.. Yani mf de yapmıyor. Bunu nasıl yapabilirim. 2. Si karanlıkta çok geç resim çekiyor.. Yani deklanşöre basıyorum 15 20 sn sonra çekiyor. 3. Video. Videoyu açtıktan sonra 10 sn sonra bi şeritli doldurma kabı gibi bisi çıkıp , o kap dolunca videoyu otomatik olarak durduruyor.. Bu sorunlara yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İlk önce çok teşekkürler. Su an telefondan giriyorum. O yüzden yarın atarım o dediginiz şeyi. 1. Olarak manuel olarak netleme yapamıyorum. AF ye getirdiğim zaman netleme yapiyor.. Yani mf de yapmıyor. Bunu nasıl yapabilirim. 2. Si karanlıkta çok geç resim çekiyor.. Yani deklanşöre basıyorum 15 20 sn sonra çekiyor. 3. Video. Videoyu açtıktan sonra 10 sn sonra bi şeritli doldurma kabı gibi bisi çıkıp , o kap dolunca videoyu otomatik olarak durduruyor.. Bu sorunlara yardımcı olursanız çok sevinirim.

Manuel netleme dediğiniz şeyin işleyişini biliyor musunuz ? Kullanım kitabında şemalı olarak gösteriyor olması lazım bunu.

Karanlıkta geç resim çekiyor dediğiniz olayın aslında ismi "Uzun pozlama". Makina kullanıcı kendisini kontrol etmek konusunda bilgisiz olduğundan dolayı aslında doğru şekilde işini yapmakta. Kullanıcı bilgisi yetersiz olduğundan ne olup bittiğinin farkında değil. Kullanım kılavuzu'na hiç bakıyor musunuz, okuyor musunuz bilmiyorum. Eğer okumuyorsanız O 390 sayfalık kitaptaki her konuyu burada tek tek sorup cevap beklemeniz gerekecek !.. Makinanın ekranında normalde size bir fotoğrafı (o andaki fotoğrafı) nasıl çekeceğini (bak benim ekranıma böyle çekiyorum ben eğer sen müdahale etmezsen) gibisinden bilgi vermektedir.

Bakınız şekil 2'ye,

Bu şekilde "Enstantane hızı" olarak gösterilmiş rakamların olduğu bölge sizin bahsettiğiniz olayda böyle değil de rakam ve sağ üstünde " (yani saniye) olarak görüntüleniyor olması lazım. Yani makina size orada artık kaç ise değişir kesin bir şey diyemem ama sanırım 3", 5", 10", 20" (saniye cinsinden) gibi rakamlar gösteriyordur. Demek istiyordur ki burada size "Ben mevcut ayarlar ile bu fotoğrafı çekmemi emrederesen (yani bu durumda deklanşöre basarsan kullanıcı burada sana gösterdiğim süre boyunca uzun pozlama yapacağım, bak bana, bil beni, anla olanı ona göre"

İşte bu bilgiler aynı zamanda da "exif" bilgileri olarak fotoğrafımıza da gömülür. Özellikle kullanıcı bu bilgileri silmez ise bu bilgiler herkes tarafından görülür. Fotoğrafçılığı öğrenme konusunda çok yararlı bilgiler içerir bu "exif" . Beğendiğiniz fotoğrafların exif bilgilerine bakarak hangi ayarlarda, hangi makina ve lens ile çekildiğini, hangi saatte çekildiğini vs. görerek öyle bir sonucun nasıl kendiniz tarafından da elde edilebileceğini öğrenebilirsiniz.

O kullanım kılavuzunu alın, ayar ve uygulamaları evde makina elinizde iken okuduğunuz konuyu hemen makina üzerinde uygulayarak görün. Koyun masanıza bir-iki obje onların üzerinde çekin ve görün.

• quote:

quote:

Manuel netleme dediğiniz şeyin işleyişini biliyor musunuz ? Kullanım kitabında şemalı olarak gösteriyor olması lazım bunu.

Karanlıkta geç resim çekiyor dediğiniz olayın aslında ismi "Uzun pozlama". Makina kullanıcı kendisini kontrol etmek konusunda bilgisiz olduğundan dolayı aslında doğru şekilde işini yapmakta. Kullanıcı bilgisi yetersiz olduğundan ne olup bittiğinin farkında değil. Kullanım kılavuzu'na hiç bakıyor musunuz, okuyor musunuz bilmiyorum. Eğer okumuyorsanız O 390 sayfalık kitaptaki her konuyu burada tek tek sorup cevap beklemeniz gerekecek !.. Makinanın ekranında normalde size bir fotoğrafı (o andaki fotoğrafı) nasıl çekeceğini (bak benim ekranıma böyle çekiyorum ben eğer sen müdahale etmezsen) gibisinden bilgi vermektedir.

Bakınız şekil 2'ye,

Bu şekilde "Enstantane hızı" olarak gösterilmiş rakamların olduğu bölge sizin bahsettiğiniz olayda böyle değil de rakam ve sağ üstünde " (yani saniye) olarak görüntüleniyor olması lazım. Yani makina size orada artık kaç ise değişir kesin bir şey diyemem ama sanırım 3", 5", 10", 20" (saniye cinsinden) gibi rakamlar gösteriyordur. Demek istiyordur ki burada size "Ben mevcut ayarlar ile bu fotoğrafı çekmemi emrederesen (yani bu durumda deklanşöre basarsan kullanıcı burada sana gösterdiğim süre boyunca uzun pozlama yapacağım, bak bana, bil beni, anla olanı ona göre"

İşte bu bilgiler aynı zamanda da "exif" bilgileri olarak fotoğrafımıza da gömülür. Özellikle kullanıcı bu bilgileri silmez ise bu bilgiler herkes tarafından görülür. Fotoğrafçılığı öğrenme konusunda çok yararlı bilgiler içerir bu "exif" . Beğendiğiniz fotoğrafların exif bilgilerine bakarak hangi ayarlarda, hangi makina ve lens ile çekildiğini, hangi saatte çekildiğini vs. görerek öyle bir sonucun nasıl kendiniz tarafından da elde edilebileceğini öğrenebilirsiniz.

O kullanım kılavuzunu alın, ayar ve uygulamaları evde makina elinizde iken okuduğunuz konuyu hemen makina üzerinde uygulayarak görün. Koyun masanıza bir-iki obje onların üzerinde çekin ve görün.

Tamam çok açıklayıcı oldu cook teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Tamam çok açıklayıcı oldu cook teşekkür ederim

Rica ederim...
    Tabi kullanıcı yeri gelir, bir sahneyi, manzarayı "uzun pozlama" tekniği ile de çekmek ister. Yeter ki bunu ayarlamasını bilsin. Elindeki ekipmanın kontrolü onda olsun. Yani çekeceği fotoğrafı kasten ve planlı şekilde tetiğe basıp oracıkta katletsin ! Sonra mahkemeye çıktığında suçunu gönül rahatlığı ile kabul etsin

Uzun pozlama nedir kullandığınız arama motorlarına aratır yüzlerce kaynak bulabilirsiniz. Kıllanım kıl havuzuna da bakarak bu konuyı istediğiniz kadar kıllandırabilirsiniz !

Misal,
    Harenda-Zakopane-Poland by Ciddi iyi1i, on Flickr
    Carousel-AtliKarinca by Ciddi iyi1i, on Flickr
    PC191275-Manufaktura-Cinema by Ciddi iyi1i, on Flickr

Uzun pozlama ile çektiğim birkaç örnek. Dikkat ederseniz "uzun pozlama" tekniğinde süreyi uzatmak yönünde kullanıcı müdahale eder makinaya. Hatta bu iş için gündüz vakti uzun pozlayabilmek amacı ile ND filtreler vardır. Örneğin şelale fotoğraflarında dökülen suyun tane tane görünmediği, bir perde misali göründüğü fotoğraflar da gündüz vakti uzun pozlama tekniği ile çekilmiş en bilindik fotoğraflara örnektirler. Gece manzaralarında uzun pozlama hem biraz zorunluluk ve hem de fotoğrafı daha ilginçleştirdiğinden tercih edilir. Diyafram (Yani makinada ve EXIF bilgisinde F değeri olarak gösterilen) kısıldıkça gece uzun pozlama fotoğraflarında ışıklar yıldıza benzer bir görüntü olarak fotoğrafımıza yansır. Yine eğer manzaramızın içine giren fıskiye, araba, tren, gemi, uçak vb. gibi haraketli ve ışıklı veya üzerine ışık vuran objeler var ise onlar da ışık çizgileri halinde bir görüntü olarak fotoğrafımıza yansırlar. Çünki uzun pozlama süresince (1" saniye, 3" saniye, 10" saniye ve üzeri) hareket eden ışık fotoğraf makinamız tarafından açık tutulan perde sebebi ile sensörümüze düşer. Böylece bu ilgi çekici şekillere dönüşür. Uzun pozlama elde çekilemez, çünki az-çok vücudumuz da elimiz de titrer. Bu kadar uzun süreli ve şiddetli titremeyi giderebilen IS, VR gibi titreşim engelleme teknolojileri henüz hiçbir marka tarafından icat edilememiştir. Bu nedenledir ki "Tripod" diye bir araç da zaten fotoğrafçılığın önemli bir ayağıdır. Fakat elbette ki tripod almadan da uzun pozlama tekniğini uygulamamız mümkündür.

Şöyle ,
    m43turkiye.com
    Tripodsuz uzun pozlama çekimi - m43 Türkiye
    http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=31&t=1341

• Makina elinizdeyken uzun pozlama yaparsanız (hatta 1/50'nin altında enstantanelerde 1/40, 1/20, 1/4 vb. de de olabilir) şöyle bir sonuç alabilirsiniz.
    Long exposure experiment by Anna DeLuna, on Flickr

Dolayısı ile çektiğiniz bir fotoğrafta titreme görüyorsanız anlarsınız ki bu fotoğrafı düşük perde hızında çekmişsiniz ve el-vücut titremeniz nedeni ile fotoğraf titrek çıkmış. Her zaman böyle de olmaz tabi. Mesela bir de panning tekniği vardır. Genellikle araba, motorsiklet, bisiklet net şekilde fotoğrafta görünüyorken diğer bütün fotoğrafın genelinde bir hareketten dolayı fluluk vardır. Burada kullanıcı kasti olarak perde hızını düşük tutar, hareket halindeki araca odak takibi yapar ve fiziken makinesi ile aracı hareket yönünde takip ederken tetiği çeker ve sürücüyü orada katleder. Fotoğrafçılık açısından bu durumda maktulün katli vaciptir !..
    Örnek,
    Panning Automobile by Ciddi iyi1i, on Flickr
    Panning by NaSser Alomairi, on Flickr
    panning by josé vladimir, on Flickr

Birkaç uzun pozlama örneği daha,
    Long exposure by Guilherme GMP, on Flickr
    Long Exposure by Gia Huy Nguyễn, on Flickr

• quote:

quote:

Bakınız şekil 2'ye,

hocam çok saolunda. 2 gündür kullanım klavuzundan yapmaya çalışıyorum çekimleri beceremedim

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.