Şimdi Ara

Canon EOS 700D KULLANICILARI PAYLAŞIM GRUBU (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
12
Favori
29.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    selam,

bende 10-18 mm 4,5f lens var fakat bence Sigma nın 17-70 macro lensini tercih etsen daha karlı olursun. Tek lenste macro geniş açı ve portre imkanı sunuyor fiyat olarak 250-300 TL lik bir fark ama bana kalırsa sigma bir adım daha önde çok daha işine yarar. 10-18 geniş açı ile herhangi bir cami, tarihi mekan vs çekimleri yapacağın zaman dibine kadar girmen gerekebilir, gözle göründğü kadar büyük çıkmıyor çünkü uzak kalıyor objeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cevizli.Lokum -- 2 Aralık 2016; 11:33:18 >
  • makineyi aldım beyler. ölü piksel falan vesaire neleri kontrol etmem gerekli
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Düzgün fotoğraf çekiyorsa bence hiç birşey yapmana gerek yok. Ölü piksel için beyaz fon yada gökyüzü fotoğrafı çekip kontrol edebilirsin. Ölü piksel varsa fotoğrafı tam büyüttünde siyah nokta olarak görünür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Düzgün fotoğraf çekiyorsa bence hiç birşey yapmana gerek yok. Ölü piksel için beyaz fon yada gökyüzü fotoğrafı çekip kontrol edebilirsin. Ölü piksel varsa fotoğrafı tam büyüttünde siyah nokta olarak görünür.

sağolasın. bir şey soracağım. ekran dokunmatik ama dokunarak bütün ayarları nasıl değiştirebilirm. nikon da vardı. ekranda görülen ayarları değiştirebiliyorduk. bunda sallıyorum. iso ya ve diyaframa dokununca oluyor. ama ben aynı ekran da beyaz dengesi ve pozlama telafisi gibi diğer ayarlarada müdahale etmek istiyorum. münkün mü ?
    Rica ederim makinanı iyi günlerde kullan. Q ya basarsan tüm ayarları aynı anda açar,

Hazır gelmişken bir fotoğraf ekleyelim
    Canono 700D&10-18mm lens
     Canon EOS 700D KULLANICILARI PAYLAŞIM GRUBU
    Mall by ARroWCoLT, on Flickr

• ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    güzel kare hocam

tekeri manuale getirdim (M) . Q ya bastım. Ev ayarına geldiğimde ev değildei 3 farklı pozlama ayarı hareket ediyor. aeb diye. Sanırım HDR için. güzel gerçi de EV yi hala ayarlayamadım. ev gözüküyor ama ama tıklanmıyor . hafif hayaletimsi. sanırım 3 farklı pozlama AEB açık olduğundan .onu nasıl kapatacağım bir fikrin var mı ?

bir de hızlıca raw , raw+jpeg, jep şeklinde seçim yapabiliyor muyuz ?

kusura bakma , birini bulunca aklıma ne gelirse sorayım dedim
    Manuel moddayken poz telafisi veremezsin, poz telafisini diyafram, enstantane ve iso ayarlarıyla kendin belirleyeceksin. Örnek diyaframı kısarsan poz telafisinin eksiye doğru gittiğini görürsün, poz telafisi ayarı diyafram öncelikli ve enstantane öncelikli modlar için. Ayarladığın poz telafisine göre makina diyafram yada enstantaneyi otomatik ayarlar. RAW jpg geçiş için ben Q ya basıp yapıyorum. Belki arka tuşlardan birine atanabilir ama ben hiç denemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Manuel moddayken poz telafisi veremezsin, poz telafisini diyafram, enstantane ve iso ayarlarıyla kendin belirleyeceksin. Örnek diyaframı kısarsan poz telafisinin eksiye doğru gittiğini görürsün, poz telafisi ayarı diyafram öncelikli ve enstantane öncelikli modlar için. Ayarladığın poz telafisine göre makina diyafram yada enstantaneyi otomatik ayarlar. RAW jpg geçiş için ben Q ya basıp yapıyorum. Belki arka tuşlardan birine atanabilir ama ben hiç denemedim.

teşekkürler
  • Amasya
  • Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Bende bir 700d kullanıcısı olarak bilen arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Standart 15-55 STM lensim var ve artık uzun odaklı bir lens almak istiyorum. Dalda duran kuşları çekmek temel amacım. Düşündüğüm 3 marka var kullananlardan fikir almam gerek. Youtube'da inceleme yaptım fakat video ile gerçek deneyim bir olmuyor. Tamron 70-300, Sigma 70-300 ve Canon 75-300 bu lensleri kullanma imkanı bulanlar ve ne denli verim aldıklarını yazarsalar minnettar kalırım. Şimdiden teşekkürler.
  • REPARO kullanıcısına yanıt
    Tamron 70 300VC kullanıyorum, gayet memnunum. Yalnız kuş için 300mm çok yeterli olmayabilir. Kuş fotoğrafçıları genelde 400mm yada üstü lens yada 300mm lenslerle 1.4 yada 2 X tele converter kullanıyorlar.
  • tek resimde HDR modu falan yok mu bunun ?
    Teşekkür ederim cevabınız için. Tamronun galiba Canondan iyi olduğu noktalar var. Peki 400 mmde önerebileceğiniz bir şey var mı benim 70-300e vereceğim para 400 500 civarıydı.
    400 mm de Canon iyi sanırım, çok anladığım bir konu değil maalesef.
    Tamamdır ben bi araştıracağım. 400 MM nin fiyatları daha pahalı. Olmazsa 300 mmnin ucuna 2x zoom olur.
  • Bu arada konuyu 2 haftadır takip ediyordum fotoğraflarınız gerçekten çok güzel buraya arada sırada atarsanız beklemede olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REPARO -- 21 Aralık 2016; 12:14:0 >
    Teşekkürler, bugün yine çektim bişeyler, makinada öylece bekliyorlar, kısmetse haftasonu artık...
  • 700D&10-18mmSTM

Boats 7 by ARroWCoLT, on Flickr

• Cuma günü Canon 700D cihazıma kavuşuyorum. Konuyu bulmam iyi oldu. fotolar ve yorumlar ile geleceğim ;)
  •  Canon EOS 700D KULLANICILARI PAYLAŞIM GRUBU
    On the way 2 by ARroWCoLT, on Flickr

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.