Şimdi Ara

Canon EOS 700D KULLANICILARI PAYLAŞIM GRUBU (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
12
Favori
29.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Manuel moddaydı, açıkçası çokta anlamıyorum. Vaktim olsa youtubede videoları var biraz izleyip bişeyler öğrendim ama fazla ilerletemiyorum .
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    A modunda işin daha kolay olur, cihazın pozometresi diyaframa ve isoya göre enstantaneyi ayarlar. Manara fotoğraflarında kısık diyafram daha iyi sonuç verir.

Örneğin bu fotoğraf f8 de çekildi, uzak ve yakın bölgeler üç aşağı beş yukarı aynı netlikte.

Canon EOS 700D KULLANICILARI PAYLAŞIM GRUBU
    Landscape 2 by ARroWCoLT, on Flickr

• 10-18mm
    Sunset 700D 3 by ARroWCoLT, on Flickr

•  Canon EOS 700D KULLANICILARI PAYLAŞIM GRUBU
    Street 336 by ARroWCoLT, on Flickr

• 18-55 STM lensime 2x veya 4x teleconverter taksam 75-300 e yakın bir zoom elde edebilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: REPARO

18-55 STM lensime 2x veya 4x teleconverter taksam 75-300 e yakın bir zoom elde edebilir miyim?

300mm e yakın yakınlaştıma elde edemezsiniz.
    4x teleonverter var mı? Bildiğim kadarıyla yok. Canon için 1.4x ve 2x var.
    2X teleconverter için
    55mm X 2 = 110 mm ***** max f5.6 x 2 = 11.2
  • 85 mm f1.8 kullanan yok mu konu da hiç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

85 mm f1.8 kullanan yok mu konu da hiç.

Bana göre çok dar bir açı, kullananlar var ama 700D olarak pek yok galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

quote:

85 mm f1.8 kullanan yok mu konu da hiç.

Bana göre çok dar bir açı, kullananlar var ama 700D olarak pek yok galiba.

gerçekten dar ama güzel keskinlik ve bokeh etkisi yaratıyor. 50 mm için crop sensör de bokeh çok da iyi değil diyorlar. hani 700d kullananlardan olsaymış 85mm bir kaç örnek foto isteyecektim hem keskinliği hemde bulanıklık efektini görmek için.
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Flickr
    Search: 700D 85mm | Flickr
    https://www.flickr.com/search/?text=700D%2085mm

Flickr dan 700D 85mm diye arattım, bazılarının exif bilgileri kapalı, etiketlerden buluyor ama etiketler yanlış olabilir. Exif bilgileri açık olanları dikkate alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 4 Ekim 2017; 19:37:4 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: REPARO

18-55 STM lensime 2x veya 4x teleconverter taksam 75-300 e yakın bir zoom elde edebilir miyim?

300mm e yakın yakınlaştıma elde edemezsiniz.
    4x teleonverter var mı? Bildiğim kadarıyla yok. Canon için 1.4x ve 2x var.
    2X teleconverter için
    55mm X 2 = 110 mm ***** max f5.6 x 2 = 11.2

Teşekkür ettim hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam canon 700d kullanıyorum fakat cihazı bir türlü güncelleyemedim. Çünkü menülerde firmware bölümü yok. Nasıl yapabilirim? Bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byc

Arkadaşlar selam canon 700d kullanıyorum fakat cihazı bir türlü güncelleyemedim. Çünkü menülerde firmware bölümü yok. Nasıl yapabilirim? Bilgisi olan var mı?

yeni bir özellik falan geliyor mu güncellemeyle.
  • quote:

10-18mm
    Sunset 700D 3 by ARroWCoLT, on Flickr

Merhaba,

Fotoğraflarınız çok güzel (sıradan bakıp, detay ve incelikleri bilmeyen bir göz olarak söylüyorum)...
    Taaa ezelden beri fotoğrafa ilgim olmakla birlikte zaman zaman ve sıradan makinelerle (en yükseği A550 kompakt idi) ezbere fotoğraf çeken biriydim... 40 yaşından sonra bu ilgi tekrar depreşir gibi oldu... Acele etmeden öncelikle teorik bilgileri tamamlamak maksadıyla bazı konuları öğrenmeye gayret ettim (ISO, enstantane, diyafram, pozlama, aynalı, aynasız, crop, full frame, edit gibi en temel konu ve terimleri kastediyorum)...
    Sonuçta fotoğraf, fakat en az onun kadar da sinematik kısa filmler için bir makine edinmeye karar verdim gibi...
    Bunun için de epeyce bir görsel-yazılı çalışma yaptıktan sonra Canon EOS 700D / 800D / 77D / 80D gibi modellerin arayışıma ve bütçeme uygun olduğunu tespit ettim... Aslında Olympus, FujiFilm ve Sony aynasız ve kompaktlarını da (özellikle RX100 M5) yakın takibe almıştım ancak değiştirilebilir-geliştirilebilir lens fikri bana daha cazip geldi açıkçası...
    Uzunca yazdığımın farkındayım ancak, bu ön çalışmalara ve kendimi teorik olarak hazırlama gayretlerime rağmen kafamın almadığı birkaç konu var... Fotoğraflarınız, bu konuda epeyce bir birikiminizin olduğuna işaret ediyor, ki farklı başlıklarda da bu birikime sahip olduğunu düşündüğüm forum üyelerinden fikir talep etmişliğim oldu... Eğer fırsat bulur da yanıtlayabilirseniz, kafamı kurcalayan konular:
    1) Diyelim ki 18-105 veya 18-135 gibi bir lens var... Geniş bir aralık... Basit mantık diyor ki, 30 mm de bunun içinde, 50 de, 85 de... O halde niçin ayrıca bu tek değerli lensler de alınıyor?.. Diyafram değerlerinden dolayı mı?... Yoksa başka bir sebeple mi?..
    2) Kit lensler her zaman bağımsız lenslerden bir adım geride midir?.. Her durumda mı böyledir?.. Kit lenslerle iş çıkartılabilir mi?.. Örneğin sizinkiler hangi kategori ve özellikte lensler?..
    3) İnternette, orada burada gördüğüm bütün o muhteşem fotoğraflar (ve ilgi duyduğum sinematik videolar), illâ ki üzerinde oynama yapılarak mı o hale geliyorlar?.. Manuel kullanımda ilerleyince sadece makine veya lensin yetenekleriyle güzel şeyler yapılamaz mı?.. Makineyle geçirdiğim vakit kadar hattâ belki daha fazlasını bilgisayarın başında editle vs ile zaman harcayarak geçireceksem ne anladım ben o işten?..
    Aklıma ilk etapta gelen konular bunlardı... Belki her birisinin çok basit bir yanıtı veya izahı vardır ancak ben basit bir mantıkla ve anlayabildiğim kadarıyla sormaya çalıştım...
    Bilmediğim şeyleri kısa yoldan sormak yerine araştırarak kendi kendime öğrenmeyi daha üstün tutmakla birlikte yukarıdaki konularda net bir sonuca ulaşamadığım için zahmet veriyorum size...
    Son olarak: Bütün beklentilerimi karşılayacak makinelerden biri de bu konuya başlık oluşturan 700D midir?..
    Şimdiden teşekkür eder ve başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raymondturkey -- 31 Ekim 2017; 12:15:37 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Byc

Arkadaşlar selam canon 700d kullanıyorum fakat cihazı bir türlü güncelleyemedim. Çünkü menülerde firmware bölümü yok. Nasıl yapabilirim? Bilgisi olan var mı?

yeni bir özellik falan geliyor mu güncellemeyle.

Özellik gelmiyor sanırım performans ile alakalı bazı şeyler. Ben Magic Lantern kurmak için güncelledim. Şuan hallettim.

Manuel modda iken menü butonuna basınca bütün menüler çıkıyormuş :)
  • raymondturkey R kullanıcısına yanıt
    Bana sormamışsınız ve bende amatör sayılırım ama bildiklerimi paylaşmak istedim yine de.... Umarım sorun olmaz

1) Kit lensin diyafram aralığı düşük ışıklı ortamlarda işimizi zorlaştırır. Örneğin düşük ışıklı bir ortamda 1.8 diyaframa sahip bir lens ile 3.5 - 5.6 diyaframa sahip bir lensten daha iyi sonuç elde ederiz. 3.5 - 5.6 diyafram ışığı az aldığı için daha uzun süre pozlama gerekir, elde çekim yapmak bu yüzden zorlaşır çünkü el titrerse fotoğrafımızda bozulmalar olur.

Örneğin 18-55 bir kit lenste zoom yaparsak optik kaliteden ödün veririz. Eğer ödün vermek istemiyorsak yüksek fiyatları göze almalıyız.

Ayrıca düşük diyaframda özneyi arka plandan çok daha iyi ayırırız.

Naçizane önerim yeni başlayan kullanıcı için kit lensten sonra 50mm 1.8 lens alıp kullanması. Ayrıca video içinde iyidir. Bende sinematik fotoğraf&video ile ilgileniyorum ve kit lensten sonra canon 50mm 1.8 lense geçiş yapmıştım. Fiyat/performans olarak çok memnun kalırsınız.

2) Tabii ki kit lens ile harika işler yapan bir çok insan var. Naçizane tavsiyem bir süre kit lens kullanmanız. Daha sonra ilgi alanınıza göre lenslerinizi alırsınız.
    https://www.flickr.com/groups/18-55canon/pool/

Buyrun bu linkte şu an 60 bin civarı canon 18-55 3.5 - 5.6 lens ile çekilmiş fotoğraf var.

3) Genelde raw formatında fotoğraf-video çekeriz. Çünkü görüntüyü en ham hali ile çeker ve istediğimiz gibi düzenleme şansımız olur. Beyaz dengesini, gürültü azaltmayı, renk tonlarını vs vs istediğimiz şekilde yapabiliriz. Ve düzenlemeyi mümkün olduğundan en az kalite kaybı ile yaparız. Jpeg formatta bunları yapmamız zor, çünkü fotoğrafımızda bozulmalar olur. Ayrıca raw fotoğrafın çekim bilgilerini de görebiliriz, bu yüzden gelecek dönemlerde yine istediğimiz gibi düzenleme şansımız olur.

700D başlangıç olarak sizi tatmin edecek en iyi makinelerden biridir. Bende 700D ile başladım, daha yeni makine değiştirdim ama 700d makinem de evimde duruyor arada kullanıyorum hala. Sadece magic lantern kullanmadan raw video çekimi yapamazsınız o kadar. 1080p çekim yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cornucopia. -- 1 Kasım 2017; 15:10:43 >

• Cornucopia. kullanıcısına yanıt
    Estağfirullah... Aksine ilginiz ve detaylı cevaplarınız için teşekkür ederim... Bu tür özenli ve ciddi cevaplarla model tercihleri biraz daha netleşiyor, sağolunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: raymondturkey

Estağfirullah... Aksine ilginiz ve detaylı cevaplarınız için teşekkür ederim... Bu tür özenli ve ciddi cevaplarla model tercihleri biraz daha netleşiyor, sağolunuz...

Öncelikle fotoğraflarım hakkındaki görüşünüz için teşekkür ederim.
    @Cornucopia. sağolsun cevaplamış.
    İlave olarak
    1- Tek odaklı lensler diyafram avantajının yanı sıra zum lenslere göre çok daha keskindir.
    2- Ben genellikle tek odaklı lens kullanırım, analog makina zamanı yıllarca 50mm f1.4 f1.8 lensler kullanmamdan dolayı öyle alışmışım. Neredeyse sadece tatilde çeşitli konular çekmek gerektiğinden zum lens kullanırım. Zum lensler prime(tek odaklı) lenslere göre daha geridedir ancak bu demek değildir ki zum lens ile iyi fotoğraf çekilmez.
    3- Raw çekip işlemek istemiyorsanız iyi jpg işleyen bir makina tercih etmeniz daha yerinde olacaktır. Bence Sony'ler jpg işleme işini iyi yapıyor.

• ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim...
    Bu arada Canon EOS 77D ve 80D'yi yakın takibe almıştım... Sony'den bahsetmişsiniz, aklıma 6500 geliyor, daha üst seriler maddi anlamda benim ulaşabileceğim yerlerde değiller gibi gözüküyor... Software'e gerek bıraktırmayacak şekilde JPEG işleyebilen makineler de mevcut demek ki, yazdıklarınızdan bunu anladım fakat işte 6500 üstü modellerin fiyatları ve de Sony lens fiyatları?.. Bir taraftan da ilgimi çeken sinematik videolar için Sony daha uygun gibi...
    Velhasıl, karar vermek ve sonuca ulaşmak çok kolay değil sanırım böyle işlerde :)...
  • EF yada EF-S olması önemli değil, normalde EF lensler full frame makinalar için tasarlanmış ama crop makinalara da olacak şekilde ayarlanmış.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.