Şimdi Ara

CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.983
Cevap
29
Favori
117.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ

• gunesindostu G kullanıcısına yanıt
  • erol_152 kullanıcısına yanıt
    Sanirim goruntu kalitesi olarak raw ve jpeg olarak ikisini birden secmissiniz. Sadece jpeg e ayarlayin.

Canon alincawww.gorselakademi.net ten uye olup makinenizin temel ayarlarina bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erol_152
    hmm anladım ama 70d 18 135 olduğu kesin mi

Her fotoğrafa tıklayınca kaynağına gidersiniz, orada da exif bilgileri verilmiştir. Paylaşırken dikkat ettim, özellikle exif bilgileri olanları seçtim. Yani 70D + 18-135mm ile çekilmiş fotoğraflardır bunlar (eğer bir hata yaptım ise de söyleyiniz, insanlık hali karıştırmış olabilirim)

Bir de sizin ile şu yöntemi paylaşmadım mı ? Paylaştım diye anımsıyorum ama, yanlış anımsıyor da olabilirim. Tekrar olacak ise kusuruma bakmayın.

http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=31&t=1341

Şu an müsaitseniz, uygulayıp 2-3 poz çekip paylaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 23 Nisan 2016; 23:24:02 >

• herdemasivemavi H kullanıcısına yanıt
    Elbette cogu fotografla oynaniyor ham cekilen fotograflarda guzel efekt felan olmiyor ki

• herdemasivemavi H kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: iertgi123

Elbette cogu fotografla oynaniyor ham cekilen fotograflarda guzel efekt felan olmiyor ki

Aslında "oynamak" deyip böyle hafife alır gibi veya işte bazen rastladığımız müthiş abartılı değişimler düşünülmemeli her daim. Üreticisinin fotoğraf makinasına yüklediği yazılım da bir Photoshop, Gimp, PaintShop benzeri raw işleme programıdır ! Fakat, fotoğraf makinasının asli görevi "fotoğraf işleme" olmadığından ve en kısa sürede kullanıcıya "an yakalayabilme" imkanı vermesi daha önem arz ettiğinden sebeple üreticisinin fotoğraf makinasına yüklediği yazılım bilinçli bir kullanıcının zekasına ulaşamaz. Bu yazılımların yapay zekaları hem zaman ve hem de bulundukları ortamın kapasitesi ile sınırlıdır. O ise bir kullanıcı için 1 tek fotoğrafı düzenlemek kişinin kendisine kalmış bir durumdur, 1 dakika da uğraşabilir, 10 dakika da, 1 saat de. Genelde fotoğrafçılar (Yukarıda bahsettiği abartılı maniplasyonlar hariç) her işlenmiş fotoğrafı bir aldatma gibi görürler, bu hem doğru değil hem de abartılı bir tepkidir. Çünki fotoğraf makinasının size sunduğu jpeg de "BilmemneShop" tarafından işlenmiş bir çıktıdır. Her dijital fotoğraf makinası RAW çeker, dijital = sayısal = dijital fotoğraf makinası = sayısal f.m. , sensörden gelen dijital veriyi üretici pazarlama taktiği olarak ya kullanıcıya RAW olarak da sunar yada sunmaz ve sadece jpeg çıktı sunacak şekilde sınırlar. Bakınız bazı harici yazılımlar ile kompakt makinaların RAW çıktı verme özelliği açılabiliyor. RAW çıktı verebilen fotoğraf makinası tercih eden kullanıcı gerçekten bilinçli bir kullanıcı ise aslında istediği şey "Ben senin shopladığını değil, senden dokunulmamış olan veriyi istiyorum, ben iyi/kötü kendi tercihlerime göre RAW'ımı JPEG yaparım" demek istiyordur.

Jpeg çıktısı

Raw sonucu

Örnekte gökyüzü ve o bölgedeki parlaklık nedeni ile jpeg çıktıda görülmeyen binaların detaylarını fotoğraf makinasının sensörü başarılı bir şekilde algılayabilmiş. Fakat yüklü yazılım + yapay zeka + kısıtlı zaman gibi sebepler ile jpeg çıktısında bize bu detayları verememiş. Peki bir kullanıcı hangi akli ve mantıklı gerekçe ile elindeki donanımın ona verdiği imkanları tamamı ile kullanmak istemez ? ! Bu işlemi yapmak da o kadar kolay ki, youtube'dan bulacağınız 5-10 dakikalık videolardan bunu öğrenebilirsiniz.

İşte bu nedenlerle de hep o çoğunluğun inkar edip, desteksiz iftiralar yağdırdığı inceleme sitelerinin sonuçları kullanıcı yorumlarından daha değerlidirler !!! Çünki kullanıcı bilgi seviyesine göre RAW işlemesi sonucu elde ettiği fotoğraf sonuçlarını beğeniyor olabilir, bu sonuçlar ile az/çok başarılar elde etmiş de olabilir. Fakat her kullanıcıyı aynı düzeyde bilgiye sahip diye kabul edemeyiz. İnceleme siteleri(çoğu) neden bize RAW ve Jpeg çıktılarını makinadan çıktığı gibi sunarlar ? Hiç bilmeyenin alacağı sonuç budur, bilen de bilgi seviyesine göre alır buradan şu RAW'ı işler ve kendisine göre sonucu görür demektir aslında bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Nisan 2016; 15:26:20 >

• Bilgilendirdiginiz icin tessekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: iertgi123

Bilgilendirdiginiz icin tessekkurler

Rica ederim...
  • Arkadaşlar biraz acemiyim o yüzden acemice bir soru olursa kusura bakmayın lütfen.

Daha önceleri arkadaşımın 650D makinesini kullanıyordum 18 55 standart lens vardı üzerinde. Netleme vs yaparken otomatik motorlu bir şekilde kendi netliğini ayarlıyordu. Yani lenste elle odakalama vs yapmadan otomatik kendisi yapıyordu. Bugün ablamın nikahı sebebiyle birde uzun yıllar kullanmak amaçlı kendime bir makine alayım dedim ve gaza gelerekten 70d satın aldım. Üzerinde 18 135 efs lens ile birlikte geldi.

Gündüz çekim yaparken hiç dikkatimi çekmedi yada nikahın heyecanından düşünme fırsatım olmadı.

Sorun bendemi yoksa cihazdamı acaba ?
  • sarget S kullanıcısına yanıt
    Sorun nedir onu belirtmemissiniz

• aynı foto iki kere çıkıyor çektiğimde hem jpeg hem rav nasıl tek yaparım arkadaşlar
    ayarlardan ister jpeg ister raw ister ikisi birden çekebilrsiiniz. kitapçığını satır satır çalışmak lazım.
  • sarget S kullanıcısına yanıt
    foto çekiminde odaklama yada video çekiminde odaklama şekillerini kitapçığından okursanız hallolur. nette pdf olarak da var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 25 Nisan 2016; 19:31:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

ayarlardan ister jpeg ister raw ister ikisi birden çekebilrsiiniz. kitapçığını satır satır çalışmak lazım.

bilen biri tarif etsin bilmeyen akıl vermesin
  • canon 70 d sigma 50_150 f2.8 yn 568 ex tepe flaşh ham foto ma CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ
    kidan cıktığı gibidir.

kitapçığı okuyuver

çözümü buluver
  • quote:

kitapçığı okuyuver

çözümü buluver

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: erol_152

quote:

kitapçığı okuyuver

çözümü buluver

teşekkürler

benim üstteki raw alttaki L duruyor böyle oluncamı iki tane çıkıyor aynı resim kitapçıkla anlaşılmıyor bilgili biri söylesin

Fotografi cektikten sonra fotograf makinesinde mi cift goruyorsunuz yoksa pc ye atinca mi ?

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.