Şimdi Ara

Canon G7 ve A710 Hakkında Bilgi ve Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar.görevde olmam sebebiyle maalesef bir fotoğraf makinesi alamadım.canon g7 ve canon a710 kullanıcısı değerli üyelerden tavsiye bekliyorum.benim için önemli olan foto kalitesi ve de noise performansı.hangi makina bu anlamda daha iyidir?başlangıç seviyesi olarak hangisini önerirsiniz?forumda ve diğer sitelerde yaptığım araştırmalar sonucunda,iki makinanında bibirine göre artıları,eksileri var.f/p olarak değilde imaj lkalitesi ve noise açısından sanki g7 bir adım önde gibi.siz değerli üstatların fikirlerine hakikaten ihtiyacım var.sonuçta bir kere alıp,en az iki-üç yıl kullanmak niyetindeyim.özellikle bu modellerde kara vermeliyim.araştırmalarım ve ihtiyaçlarım karşısında bir çok modeli eleyerek bu iki model arasında seçim yapmak istiyorum.şimdiden herkese teşekkür eder,saygılarımı sunarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casan -- 13 Aralık 2007; 0:50:00 >

• Bunlarla Fuji F50fd yi karşılaştırdın mı?
  • G7 kullanıyorum. Çok memnunum, her türlü manuel ayarlamaya açık. Kompakt bir makine ama yine de biraz büyük. Antik bir görünümüne sahip. Noise Iso 400'den sonra başlıyor. O yüzden karanlıklarda genelikle iso 200 yapıp üç ayak ile çekerim. Onun dışında G7 konusu var, içinde benim çektiğim bir sürü fotoğraf var. Baktın mı bilmiyorum, bakmadıysan linki eklerim buraya. Ayrıca pişman da kalmazsın. Ucuza alabiliyorsan al derim.
  • sevgili yozi,nezaketiniz için teşekkür ederim. noise 400 den sonra başlıyor demişsiniz,anladığım kadarıyla bu durumda 400 e kadar kabul edilebillir vede kullanılabilir oluyor .birde auto ıso da direk 200 dan başlıyor,bunu azaltma(80 veya 100) ısoya düşürme şansımız varmı otomatik modda.saygılarımla
  • iso 400 deki bi fotodan örnek orjinal boyutu veriyorum foto gerçekten çok kumlu
     Canon G7 ve A710 Hakkında Bilgi ve Tavsiye
  • sevgili arkadaşlar,sakınola hazırcılık yaptığımı düşünmeyin,inanın belki 3 aydır her akşam enaz 3-4 saatbilgisayar başındayım ve hemen hemen bütün forumları tek tek okudum.pentax k100d süper ve canon 400d gibi iki dslr makineyi ezberledikten sonra ,video,kendimi geliştirme amaçlı vede maddi konuları göz önüne alarak canon g7 ve a710 arasında seçim yapma aşamasına geldim.çünkü forumdan edindiğim izlenim sonucu işin dslr bir makine almakla bitmeyeceği ,lens takviyesi ve yatırımının asıl külfeti oluşturduğunu gördüm.dolayısiyle kompakt bir model almaya karar verdim.ve neredeyse kafayı yemek üzereyim.lütfen iki makinayı kullanan arkadaşlar foto kalitesi ve noise performansı olarak değerlendirirsek,hangi makinayı alayım.canon g7 mi, a710 ıs mı?sitelerin puanlarına bakıyorum,birinde diğeri ,öbür sitede ise diğeri öne çıkıyor.bu sebeple gerçek kullanıcıların fkirleri benim için çok önemli.zaman ayıran bütün üyelere çok teşekkür eder,herkese saygılarımı sunarım.

• A710 u su an kullanmaktayim gece cekimlerinde uzun pozlama da iso 400 ün üstüne cikmazsan kumlanma rahatsiz edici boyutta degil ama 710 modelinin yenisi cikti G7 ninde ikisininde fiyatlarinin baya düsmüs olmasi lazim ama 710 G7 ye göre yinede daha ucuzdur kanimca.Eger paran varsa G7 al daha uzun ömürlü olur.Tabi bu arada Fuji F50 yede bi bak bence gerci onun optik Zumu 3X ama iso performansi bu ikisinden iyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: casan

sevgili arkadaşlar,sakınola hazırcılık yaptığımı düşünmeyin,inanın belki 3 aydır her akşam enaz 3-4 saatbilgisayar başındayım ve hemen hemen bütün forumları tek tek okudum.pentax k100d süper ve canon 400d gibi iki dslr makineyi ezberledikten sonra ,video,kendimi geliştirme amaçlı vede maddi konuları göz önüne alarak canon g7 ve a710 arasında seçim yapma aşamasına geldim.çünkü forumdan edindiğim izlenim sonucu işin dslr bir makine almakla bitmeyeceği ,lens takviyesi ve yatırımının asıl külfeti oluşturduğunu gördüm.dolayısiyle kompakt bir model almaya karar verdim.ve neredeyse kafayı yemek üzereyim.lütfen iki makinayı kullanan arkadaşlar foto kalitesi ve noise performansı olarak değerlendirirsek,hangi makinayı alayım.canon g7 mi, a710 ıs mı?sitelerin puanlarına bakıyorum,birinde diğeri ,öbür sitede ise diğeri öne çıkıyor.bu sebeple gerçek kullanıcıların fkirleri benim için çok önemli.zaman ayıran bütün üyelere çok teşekkür eder,herkese saygılarımı sunarım.

Bence lens masrafı gibi külfetleri düşünerek dslr'den vazgeçmeyin. Giriş seviyesi bir dslr'yi ek masrafa girmeden kit lensiyle kullansanız da g7'den katbekat daha kaliteli fotoğraflar çekeceksiniz, içinize sinecek. Fotoğraf çekmeyi öğrenecekseniz. Dslr parasını bir kompakt makinaya vermeyin, hiç tereddüt etmeden bir giriş seviyesi dslr alın bence.
    Saygılar.

• G7 yi bilmiyorum ama Canon A710 IS kullandım. Tek diyeceğim Fuji F50fd ondan çok daha iyi karanlık ve loş ışıklı ortamlarda. F50 nin fiyatı da uygun artık. Hiç eski makinelere bakma bence. Fuji F50fd yi düşün.
  • mng kargo ile yaşadığım problemi sizlerle paylaşmak istedim.şirkete gönderdiğim maili aşağıya koydum.

merhabalar.10.12.2007 tarihinde L7-502973 fatura nosu ile elazığdan ankara/hoşdere 167 adresine bir paket gönderdim.ayın 13 nde yaptığım görüşme sonucu kargonun karşı tarafa hala ulaşmadığını öğrendim.bir çok telefon görüşmesinden sonra kargonun ankarada, fakat kolej şb.olduğu yanlış şb. gittiği söylendi.hoşdere şb.si ile yaptığım konuşmada başarının iki birimi olduğu bu yüzden karışıklık yaşandığını söylediler,bende fatura adresine iyi bakmalarını,alıcı adresi olarak hoşdere no:167 yazdığını söyledim.neyse bi süre sinir harbinden sonra ,şube yetkilisi cihan bey,paketi kendi eliyle diğer şubeden alıp,alıcıya bizzat teslim edeceğini söyledi,öylede yaptı.lakin o kargo iki gün önce teslim edilmeliydi ve bu görüşmeler sonucu cep telefonuna ödeyeceğim parada cabası.tam bi fiyaskkoooo.hadi hatadır olur dedim ve 13.12.2007 tarihinde L7-503382 fatura nolu bir paket gönderdim,elazığdan ,istanbula.bu gün akşam saatlerinde gene karşı tarafı aradım ve gene aynı durum.paket hala alıcıya ulaşmamış.normalinde 2 günde teslim edilmesi gereken paket ayın 17 si ve hala ulaşmamış.hemen ıhlamurkuyu şubesini aradım verilen cevapta aynı beyefendi,kargonuz başka şubeye gitmiş.ya kardeşim,siz adamı kanser mi edeceksiniz.EYY MNG KARGO YETKİLİLERİİİİİİİİİİİ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! allah rızası için eleman seçerken öncelilkli kriteriniz ne bilmiyorum ama,bana göre fatura adresini doğru okuyabilsin yeter, başka bişey istemem.amerikadan elazığa 5 günde fotoğraf makinası geliyor,ne hikmetse elazığdan ankaraya 4 günde gitmiyor.bilmiyorum bu mail sizin için bi anlam ifade ediyormu ama ben en azından kendime olan saygımdan dolayı vede beni ne kadar rahatsız ettiğini bildirmek için yazdım.kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bi niyetimde yok,ama biraz ciddiyet yahuuu.ben mng kargodan ağzımın payını aldım,aynı hatayı bi daha yaşamam.sonuç: HAYAT BOYU SİZE BAŞARILAR,tabiki bensiz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.