Şimdi Ara

Canon HF s100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar yurtdışından Canon VIXIA HF S100 almayı düşünüyorum makineyi kullanan varsa görüşlerini alabilirmiyim

Optics Sensor 8.59 Megapixel 1/2.6" CMOS
    Lens 6.4-64mm f/1.8-3
    Zoom Optical: 10x Digital: 200x
    Filter Size 58mm
    Recording System NTSC
    Recording Media SD/SDHC Up To 32GB Video/Image 1 close SD/SDHC memory card not included
    Recording Time SD/SDHC
    LP: 12 hours, 15 minutes
    XP+: 5 hours, 45 minutes
    MXP: 2 hours, 55 minutes (allows 1920 x 1080 full HD recording)
    Video Format
    High Definition
    MPEG AVC/H.264
    1,920 x 1,080, 1,440 x 1,080 (24/30/60 fps)
    Still Image Resolution JPEG: 8 Megapixel,
    Audio Format 2-Channel Stereo
    Display Display Type LCD Screen Size 2.7"
    Touchscreen No
    Image Stabilization Optical
    Lux 0.3Night Mode
    Built-in Mic Yes
    Built-in Speaker Yes
    Built-in Light/Flash Light - Yes Flash - Yes
    Input/Output Connectors
    Inputs 1x 1/8" (3.5mm) Stereo Mini
    Outputs
    1x USB 2.0
    1x Mini HDMI
    1x Component Video (out)
    1x Composite Video (out)
    1x 1/8" (3.5mm) Stereo Mini
    Microphone Input Yes
    Headphone Jack Yes
    Battery Rechargeable Lithium-Ion Battery Pack-, 890mAh 2 close
    Power Adapter 100-240VAC, 50/60HZ
    Dimensions (WxHxD) 2.8 x 2.7 x 5.4" / 71.12 x 68.58 x 137.16mm
    Weight 1.1 lbs / 498.95g

• bende aynı makinayı amerikadaki arkadasımdan istemeyi düsünüyorum, bilgisi olan ??
  • benimde aklımda var, elinde olan birisi gece görüntüsü, gündüz görüntüsü vs hakkında bilgi verse güzel olur hani...

bir de aktarım işi ve montajlamadan da ufakça bahsetse tadından yenmez...
  • teknik özellikleri ve görüntüsü hf s10' un aynısı.(farklı olarak s10 da dahili hafıza 32gb ssd) s10 2009un ödüllü kamerası bu yüzden sizi üzceğini sanmam vimeo.com dan örnek hd videolar izleyebilirsiniz
  • bende canon vixia hf s100 almaya iyice niyetlenidm doğrusu.
    rc helikopter ile hava çekiminde kullanmak istiyorum. HD kayıt yanında benim aradığım 2 önemli kriter var.
    1. Liveview ( çekim modunda iken video out olması. bu şekilde neyi çektiğimizi groud station ekranında görmek için)
    2. Optic Image stabilization ( ufak vibrasyon durumunda kameranın bunu tolere edebilmesi)
    teşekkürler..
  • mali sorun yoksa gönül rahatlı ile alabilirsiniz.bu kamera verilen teknik özelliklerine bakıldığında az ışıklı ortamlarda da başarılı bir ürün sensörü iyi bu sensör bir çok amatör kameralarda yok.1/2.6 gibi büyük sensörü var gece modunda 0,3lüx (bu değerde az ışıklı ortamda daha iyi çekeceğiniz anlamındadır)bildiğim kadarı ile bu kamera ülkemizde 3000 bine yakın.birde bunun bir düşük kalitelisi olan var hf100 var dikkat bunun hf den sonra S harfi yok alırken buna dikkat edin hangisini alıyorsanız bir S harfi çok şey değiştiriyor kalite ve fiyat.hf 100 sensörü 1/3,2 0,2 lüx gece modunda bunun fiyatı daha uygun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 1 Nisan 2010; 23:23:11 >
  • arkadaşlar yurt dışından sonunda hf s100 'ü aldım . 735$ dolara mal oldu. çanta+8GB kart hediye. 1-2 deneme video su çektim. Gayet güzel çekti Fotoğraf çekimi de gayet güzel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON 5D
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: leprechauntr

arkadaşlar yurt dışından sonunda hf s100 'ü aldım . 735$ dolara mal oldu. çanta+8GB kart hediye. 1-2 deneme video su çektim. Gayet güzel çekti Fotoğraf çekimi de gayet güzel.

hayırlı olsun arkadaş güle güle kullanmanız dileğimizle.bu kamera hakkındaki yorumlarınızı bekliyoruz bu kameradan alacak arkadaşlara ön bilgi olur
  • Hayırlı olsun dostum.

Hangi ülkeden aldın, internet sitesimi yoksa bizzat gidip kendin mi aldın. Bende America'da 699 dolara buldum +8 gb kart hediyeli çanta yok. Kısmetse bu ay aldıracagım. Kamera hakkındaki yorumlerını acilen bekliyoruz :))
  • HFS100 olan model kac megapixel ile fotograf cekebiliyor??
  • Bende Subat ayinda Japonyadan aldim, bu urunu.

Genel olarak birseyler soylemek gerekirse;
    (Benim makina HF S11 ama hafiza disinda cekim kalitesi bere bir ayni oldugundan HF S100 icinde tamamen gecerlidir.)

Cekim kalitesi (renkler,derinlik, keskinlik) super. Tum rakiplerini ezer.

Dusuk isik kalitesi basarili. Ozellikle yuksek piksel sayisi ve her pisele dusen sensor alani dusunuldugunde gercekten iyi. En yakin rakibine, Pana HDC-TM300, burada baya puan kaptiriyor ama karsilastirma videolarini izledigimde biraz daha karanlik gorunse de HF S100 daha cekici. 16 lux te 50 IRE sagliyor. Diger taraftan 24p modune gectiginizde 6 lux'e dusuyor ki bu noktada rakibini geciyor.

Stebilizatoru idare eder. Bence aletin en zayif yonu. Gene burda TM300'e karsi zayif kaliyor. Dusuk vibrasyonun %38'ini absorbe edebiliyorken, pana %60'i absorbe edip bayagi fark atiyor diyebiliriz. Gercek hayatta nasil derseniz; yuruyerek yaptiginiz cekimlerde biraz sarsmamaya dikkat ederseniz, gerisini alet hallediyor.(Burda HFS11,HFS100'den "biraz" daha ustun "dinamik stabilizasyon" )

Fotograf cekim konusu; Yanima ayrica bir fotograf makinasi almadan bu alet ile geziye cikabiliyorum. Ama tabi bu konu birazda makinadan ne beklediginiz ile alakali. 8 mp kompak bir fotograf makinasinin yapabildigini ve arti manuel focus, peaking, zebra fonksiyonlari ile fazlasini yapabilir. Ama tabi bir SLR kadar olamayacaktir.

Aklima gelenleri yazmaya calistim. Genel olarak super bir makine, cok memnunum. Piksel sayisi cok yuksek oldugundan, cektiklerini (duraklamadan) goruntuleyebilmek icinde saglam bir donanima'a ihtiyaciniz olacak, haberiniz olsun.

Alacak arkadaslara simdiden hayirli olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkanka -- 16 Nisan 2010; 11:29:51 >

• cnr0663
    arkadaş hfs100 ve hfs11 hakkında yaptınız yorumlar için teşekkürler artı ve eksilerinide öğrenmiş olduk.amatörler için slr gerek yok kameranın çektiği fotoğraf yeterli olacaktır.kameranın en iyi yönlerinden biride video kayıt yaparken ayni anda fotoğraf çekebilmen.görüntü sabitlemede canon hangi yöntemi kullanıyor yazmıyor veya ben göremedim.görüntü sabitleme elektornik değil optik olmalıki istersen yürürken koşarken bile çekebilirsin.sony yazıyor görüntü sabitleme optikmi elektornikmi.canon sanırım elektornik Stebilizator kullanıyor buradaki zayıflığı bundan kaynaklanıyordur tabii stebilizatörü optik olan daha pahalı olacaktır maliyetten düşmek için bu elektornik olsun istemiş olabilirler.panasonic 3ccd sistem kullanıyor farkı buradan geliyor olabilir. tm300 dokunmatik ekranı fazla duyarlı değilmiş
  • Birde Panasonic HDC HS700 var. Bu işlerden anlayan arkadaşlar yardım edebilirmi, Canon HF s100'mü Panasonic HDC HS700 'mü?

Kıstasım şu; ağa takılan bir atmacanın yavaşlatılmış görüntüsünü hangisi daha iyi çeker?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.