Şimdi Ara

canon ip 4200 kartuş için chip resetleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
8.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lütfen bu konuda bilgi sahibi arkadaşlara sesleniyorum bu yazıcının chip ini nasıl resetlryr bilirim dollum yaptıgım taktirde halen boş olarak görüyor.
    acil yardım

• o yazıcıyı doldurma, kafası çok kolay tıkanıyor. benim 5200 tıkandı, ne yaptıysam açılmıyo (alkol vs)
  • merhaba o kafayı temizlemek için kaynar suya sok be iyice bklet ve tıkanan kafayı agzına al ve çek bir kaçdefa dene tıkanan kafa açılır..
  • onu da yaptım, açılmadı
    boşuna yazıcını bozma bence
  • o yazicida dolum yapabilmen için, içindeki mürekkepler bitmeden doldurmak gerekiyor.. eğer ozaman yapılmaz ise senin başına geldiği gibi bittikten sonra doldurunca kartuşları boş gösteriyor... kartuşları ucuz bildiğim kadarıyla hangisi bittiyse onu bir yenile istersen...
  • bitmeden de dolursan kartuş inktankı kapatmadan kullanamazsın
    yolu var ama söyleyipte yazıcının bozulmasına gönlüm el vermiyor
  • Öğrendiğime göre yazıcının bios u yapılan baskı sayısını hafızasında tutuyor ve kartuş dolumu yapılıp bir kartuşun makul baskı sayısını geçince durumu anlıyor uyarı mesajı verip bazı fonksiyonları durduruyor. Yabancı bir sitede yapılan yorum böyle. Ben de bu yazıcıdan aldım ve sadece fotoğraf basımı için kullanıyorum. Kartuşların takriben 10x15 lik kaç basımda bitttiği konusunda fikri olan var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon Yazıcı Çip Resetleyici
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tahminen 100 adet 10x15 baskı alabilirsin 4 renk kartuş ile.
  • canon 4200 yazıcının siyah kartuşunu doldurdum.boş gösterdi.bende orjinal kartuş aldım ve taktım.şimdi de turuncu renkteki alarm düğmesi 7 defa yanı sönüyor ve birşey yazdırmak istediğimde ''Aşağıdaki renkte birden fazla fazla mürekkep kartuşu takıldı.Siyah (5)Aynı anda yalnızca tek renkte mürekke kartuşu kullanın'' diye bir uyarı yazısı çıkıyor.Sizce sorun ne olabilir?
  • Gelelim Canon IP4200 Serisine bu yazıcı kartuşları malesef dolmamaktadır. Bende aynı marka yazıcıdan evde kullanmaktayım. Fotograf kalitesi olarak iyi bir yazıcı gerçi kullandığınız Digital makinanında kalitesinin önemi çok. Bu yazıcıyı aldığım ilk gün sevinmiştim fakat şu an o kadarda sevinçli değilim. Bilgisayar sektöründe çalışan birisi olarak bunun yerine Kartuşu dolan HPleri tavsiye etmek zorundayım. Chiple çalışan kartuşlar yazıcıda bulunan bir sistem ile yapmış olduğunuz baskıları chipe yazmaktadır. Örneğin : Yazıcı ayarlarından Çıktı türünü Ekonomik (hızlı çıktıya) aldığınız zaman Yazıcı Dolu bir mürekkebin yazdırabileceği Miktarı hesaplayıp buna göre Chipe bilgi gönderiyor. Chip in üzerinde ki kontör sayesinde Yazdırılan belgelerin adedi chipe aktarılıyor.
    Bir çok kartuş dolum merkezi İP4200 kartuşlarını dolduramıyor. Kimileride Chiplileri geldi muadillerden verelim diyor. Sakın Muadillerini almayın. Sebebi belli Boş olarak görülüyor yada Yazıcı KArtuşu görmüyor. Ben bu yazıcıdaki Biosla Kartuşun üzerinde ki chipin alakası olduğunu sanmıyorum. Çünkü Kartuşun boş olduğunu yazıcı Kartuşun üzerinde ki chipden anlıyor.
    Ve Gözüme çarpan önemli bir konu ise Canon orjinal kartuşların alt tarafındaki slikon kısım. Sanırım çevreki boşları toplatılıp Canon tarafından tekrar dolduruluyor...
    Bu Chip i resetleyen Makinaların bulunduğunu araştırdım ve duydum.. Fakat Türkiyede henüz yok. O yüzden Canon IPlerin kartuşlları çok ucuzdur kesinlikle alın diyen satıcılara inanıp bu yazıcıyı alanlar 30-35 YTL verip orjinal kartuşları almak zorundadır. Neresi ucuz ise ? Euro Üzeri satılmaktadır.

Ben her çeşit Dolumu denedim. Malesef kartuş bitmeden önce üzerine mürekkepte eklesiniz sonuç değişmiyor. Adamlar Chiplerde güzel bir teknoloji kullanmışlar. Buradan sayın Kartuş Dolum sektörüne sesleniyorum. Üzerindeki deliklere mürekkep doldurmak basitte bu chipleri resetlemek zor.
    Buyursunlar Zor olanı yapsınlar...
    Bu arada Kartuş dolumu hakkında bilgi veren Kartuş dolumu sektöründeki arkadaşlarada teşekkür ederim bir faydamız olabildiyse ne mutlu bana...
    Saygılarımla...

• arkadaşım canon yazıcılarda chipleri iptal etmek çok basit ancak garanti kapsamı dışında kalıyor makine. ondan sonra 35 ytl ye muadil takım alıp kullanabilirsin. yalnız bu yazıcılarda kafa çok hassas olduğu için mürekkep kalitesinden emin olduğunuz firmalardan alın yoksa kafa çok kolay tıkanıyor ve de kolay kolay açılmıyor malesef. ben bu yüzden 4200 ve 4300 makinelerini çöpe atmak zorunda kaldım. kafa almak istedim ama canon türkiyeyi arayıp fiyatını sorduğumda 125 euro dedi ve üstüne gülüp geçmiş olsun dedi satış temsilcisi. sıfır yazıcı 180 ytl sadece kafa 220 ytl ne mantıkla çalışıyorlar anlamadım.
  • Canon Yazıcıların Chip Resetleme Yöntemleri
    CANON IP4200 - IP5200 SERVİS MODUNA GİRİŞ VE RESETLEME

1- Yazıcıyı kapatın. Resume/cancel tuşuna basın, bırakmayın. Ardından Power düğmesine basın, bırakmayın (ikisine aynı anda basmayı da deneyin).
    2- Power düğmesini bırakmadan, resume/cancel düğmesini bırakın.
    3- Power düğmesi basılıyken 2 kez daha resume/cancel düğmesine basın ve ikisini aynı anda bırakın.
    4- Power lambası yeşil renkte yanması gerekiyor. Bu aşamadan itibaren resume/cancel tuşuna basarak aşağıdaki listeden istediğimiz işlemi yaptırıyoruz.

1 kere - servis test çıktısı verir
    2 kere - EEPROM bilgisini çıkartır
    3 kere - EEPROM ilk değerlerine gelir
    4 kere - Mürekkep sayacı sıfırlanır.
    6 kere - Yazma kafasının derinlemesine temizlenmesini sağlar

Hangi işlemi uygulayacaksanız o sayıda resume/cancel tuşuna basın ve ardından power tuşuna basın.

++++++++++++http://www.mobildolum.com/content/view/38/35/+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

• quote:

Orjinalden alıntı: nervousn73

Canon Yazıcıların Chip Resetleme Yöntemleri
    CANON IP4200 - IP5200 SERVİS MODUNA GİRİŞ VE RESETLEME

1- Yazıcıyı kapatın. Resume/cancel tuşuna basın, bırakmayın. Ardından Power düğmesine basın, bırakmayın (ikisine aynı anda basmayı da deneyin).
    2- Power düğmesini bırakmadan, resume/cancel düğmesini bırakın.
    3- Power düğmesi basılıyken 2 kez daha resume/cancel düğmesine basın ve ikisini aynı anda bırakın.
    4- Power lambası yeşil renkte yanması gerekiyor. Bu aşamadan itibaren resume/cancel tuşuna basarak aşağıdaki listeden istediğimiz işlemi yaptırıyoruz.

1 kere - servis test çıktısı verir
    2 kere - EEPROM bilgisini çıkartır
    3 kere - EEPROM ilk değerlerine gelir
    4 kere - Mürekkep sayacı sıfırlanır.
    6 kere - Yazma kafasının derinlemesine temizlenmesini sağlar

Hangi işlemi uygulayacaksanız o sayıda resume/cancel tuşuna basın ve ardından power tuşuna basın.

++++++++++++http://www.mobildolum.com/content/view/38/35/+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

bu işlem ip 4300 için de geçerli mi?

• aynı kartuşları kullanan mp500 için resetleme yöntemi var mı? Ayrıca bu kafa bozulma problemi çok kötü, çünkü kafalar çok pahalı, yazıcıyı at daha iyi.

Ayrıca canon kartuşlar ucuzdur diyerek bu yazıcıyı almama sebeb olanları kınıyorum.
  • gecen gun bir siteye rastladim (www.dolankartus.com ), eski (7pin) ve yeni(9pin) tip kartuslarin hepsinin dolan tipleri var. ben de 0711,712 713 714 serisi kartuslar vardi.(9 pinli) bir takim 4 tane siparis verdim (40 milyon falandi) ertesi gun elime gecti. doldurmasi da cok kolay kullanmasi da. resetleyici gerektirmiyor. yaziciyi acip kapadiginizda butun kartuslar dolu gozukuyor.
    eskiden cok ugrastim 611, 481 serisi kartuslar icin. kac tane parcaladim icine baktim nette okumadigim yer kalmadi herbiri farkli. 611 le 612 bile farkli yapida. bu yuzden 2 tane 3650 yazici bozdum hurda halinde duruyor evde.
    bu yontem super. 1dk dan az suruyro doldurmasi. resetleyici gerektirmemesi de ayri bir guzellik. zaten resetleyici fiyatina neredeyse tam takim. muadil kartuslarla ayni fiyata geliyro ki cogu muadil de dolmuyor, dolsa bile resetleyici gerekiyro ikidebir. CISS (devamli murekkep besleme sistemi) ler de problem yasadim ben kartuslar murekkep kacirdilar yapistirmak zorunda kaldim, bizim ufakligin ayagi takildi hortumlarina hepsi yere dokuldu ugras dur.
    bu yeni model dolan kartuslar guzel valla herkese tavsiye ediyorum forumlarda rastladigimda.

quote:

Orjinalden alıntı: fanbiri

Gelelim Canon IP4200 Serisine bu yazıcı kartuşları malesef dolmamaktadır. Bende aynı marka yazıcıdan evde kullanmaktayım. Fotograf kalitesi olarak iyi bir yazıcı gerçi kullandığınız Digital makinanında kalitesinin önemi çok. Bu yazıcıyı aldığım ilk gün sevinmiştim fakat şu an o kadarda sevinçli değilim. Bilgisayar sektöründe çalışan birisi olarak bunun yerine Kartuşu dolan HPleri tavsiye etmek zorundayım. Chiple çalışan kartuşlar yazıcıda bulunan bir sistem ile yapmış olduğunuz baskıları chipe yazmaktadır. Örneğin : Yazıcı ayarlarından Çıktı türünü Ekonomik (hızlı çıktıya) aldığınız zaman Yazıcı Dolu bir mürekkebin yazdırabileceği Miktarı hesaplayıp buna göre Chipe bilgi gönderiyor. Chip in üzerinde ki kontör sayesinde Yazdırılan belgelerin adedi chipe aktarılıyor.
    Bir çok kartuş dolum merkezi İP4200 kartuşlarını dolduramıyor. Kimileride Chiplileri geldi muadillerden verelim diyor. Sakın Muadillerini almayın. Sebebi belli Boş olarak görülüyor yada Yazıcı KArtuşu görmüyor. Ben bu yazıcıdaki Biosla Kartuşun üzerinde ki chipin alakası olduğunu sanmıyorum. Çünkü Kartuşun boş olduğunu yazıcı Kartuşun üzerinde ki chipden anlıyor.
    Ve Gözüme çarpan önemli bir konu ise Canon orjinal kartuşların alt tarafındaki slikon kısım. Sanırım çevreki boşları toplatılıp Canon tarafından tekrar dolduruluyor...
    Bu Chip i resetleyen Makinaların bulunduğunu araştırdım ve duydum.. Fakat Türkiyede henüz yok. O yüzden Canon IPlerin kartuşlları çok ucuzdur kesinlikle alın diyen satıcılara inanıp bu yazıcıyı alanlar 30-35 YTL verip orjinal kartuşları almak zorundadır. Neresi ucuz ise ? Euro Üzeri satılmaktadır.

Ben her çeşit Dolumu denedim. Malesef kartuş bitmeden önce üzerine mürekkepte eklesiniz sonuç değişmiyor. Adamlar Chiplerde güzel bir teknoloji kullanmışlar. Buradan sayın Kartuş Dolum sektörüne sesleniyorum. Üzerindeki deliklere mürekkep doldurmak basitte bu chipleri resetlemek zor.
    Buyursunlar Zor olanı yapsınlar...
    Bu arada Kartuş dolumu hakkında bilgi veren Kartuş dolumu sektöründeki arkadaşlarada teşekkür ederim bir faydamız olabildiyse ne mutlu bana...
    Saygılarımla...

•  canon ip 4200 kartuş için chip resetleme

Merhaba, önceki gün bu kartuşlardan aldım. Tavsiye ederim. Harika bir ürün.
    Bulabileceğiniz adres :www.DolanKartus.com
    Saolsun Dolan Kartuş'çular benim yazıcı dahil diğer Canon'ları nasıl resetleyebileceğimi de anlattılar. (http://www.dolankartus.com/canon_reset.htm ) Siz de bu adresten resetleme işleminin nasıl yapıldığını okuyabilirsiniz.
    Bu kartuşları doldurmak çok basit. Tıpayı sök, doldur, kapat. Hazır.
    Umarım verdiğim bilgiler işinize yarar.

quote:

Orjinalden alıntı: erdalonline

aynı kartuşları kullanan mp500 için resetleme yöntemi var mı? Ayrıca bu kafa bozulma problemi çok kötü, çünkü kafalar çok pahalı, yazıcıyı at daha iyi.

Ayrıca canon kartuşlar ucuzdur diyerek bu yazıcıyı almama sebeb olanları kınıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmarisso -- 31 Aralık 2007; 1:43:09 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.