Şimdi Ara

Canon kit lens yerine Sigma 17-70 almak iyi fikir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
3
Favori
18.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ikarahal

quote:

Orijinalden alıntı: cengizdehmen

Benim de benzer bir sorunum var. 4 senedir 400D ile 17-85 IS USM kullanıyordum ama lensim arızalandı ve tamir fiyatı 270TL. Sanırım tamir ettirmek yerine lensi değiştirmek daha iyi bir fikir. Şu aşamada uygun bir tak-gez lens arıyorum. Bir kaç lens arasında kaldım:

Sigma 17-70 (2.8 diyafram ve makro kalitesinden öne çıkıyor)
    Tamon 17-50 (İyi ama fiyatı cazip değil. Ayrıca elimde 50mm var. Çok fazla artısı olur mu?)
    Canon 15-85
    Canon 18-135
    Sizce hangisini almalıyım?

Tamron 17-50 L serisi kaliteyi o fiyata sunuyor aslında fiyatı uygun. Fiyat/performans acısından basarılı oldugu icin bu kadar ün yaptı.
    Bu aralıkta L serisi fiyatlara bakın anlarsınız durumu.

17-50 tak gez turu objektif degil. O kalitede tak gez Tamron 28-75 daha uygun olur.
    18-135mm gibi aralıgı fazla olan objektiflerin eksi yanlarıda fazladır uzak durmak lazım D-SLR nin ruhuna ters dusuyor. Anı fotografı icin belki dusunulebilir.

17-70 tak gez icin bir cok kosulu bir arada sunuyor. Sadece IS olmaması durumu var.

Burda sizin daha cok ne tarz calısmalar yaptıgınız ve kullanım tarzınız onemli. Mesela makinayı uzun enstanteneli calısmalarda titretmek dert oluyorsa IS olması sart olur.
    Sizin icin manzara ve ic mekan agırlık onemliyse 15mm buyuk avantaj olur. Ama orta telede cok calısmalar yapıyorsanız telesi fazla objektif onem kazanır vs vs.

Açıkçası orta tele ile çok fazla işim olmuyor, daha çok geniş açı ve makro çalışıyorum. 15mm çok avantajlı ama diyafram aralığı beni düşündürüyor, eski lensimde bu konuda çok sıkıntı yaşadım.
    17-50 konusunda, VC olmayanı çok sorun yapmaz sanırım, bildiğim kadarıyla ve deneyimlerimden 50mm öncesinde titreşim önleyiciler çok büyük bir artı sağlamıyor.
    17-50'nin hayyam fiyatını bilen var mı?

• Yine reklam yapmış gibi olacağım ama 17-50 Non VC alacaksanız Vatan Bilgisayardan alın. %25 indirim olan günlerde 785 liraya düşüyor. Hayyamda 950 lira civarı istiyorlar.
  • ben de kit lensin yerine tanron 17-50 aldim keskin ve net fotograflar cekiyor
    aralıgı da oldukca yeterli.
  • Lens alırken sadece keskinliğe bakılmamalı. Lensin kalitesi sadece keskinliği değil renk ve kontrastı da çok etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlgoMan -- 2 Şubat 2012; 8:22:15 >
  • Objektifler kriterlerin toplam bileskesi ile degerlendirilmeli nedir bunlar ?

Keskinlik
    Renk sapması
    Kontrast
    Kose kararması
    Bokeh kalitesi
    Bıcak sayısı ve sekli
    Diyafram degeri
    Barrel distortion
    Af hızı
    IS olması
    Govde kalitesi seklinde sıralanabilir.

17-50 nin eksi yanları yokmu var tabiki bunlarda fiyatının ucuz olmasında etken seyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 1 Şubat 2012; 13:52:05 >
  • Bir amatör olarak nacizane tavsiyem kit lensle devam etmeniz ve RAW çekmenizdir. Eğer yoksa 50mm f1.8'i de mutlaka alınız.
    Bu arada Tülin Şahin fotoğraflarında ben de soldakini beğendim. Sağdaki son derece yapay duruyor. Belki de ayarlarından kaynaklanmıştır ama bilemiyorum.
  • Merhaba arkadaşlar,

Canon 60D body almak üzereyim ancak lens konusunda kararsızım..

1- Sigma 17-70 HSM (470 USD)

2- Tamron 17-50mm VCsiz (340 USD)

Şimdilik bu lensler arAsında kararsızım. Sizce aradaki 130 USD farka değer mi?
    Bu fiyatlarda lens tavsiyeleriniz varsa fikrinizi paylaşmanızı isterim.

Teşekkürler

Düzenleme: Yanlış fiyat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownsteward -- 7 Nisan 2012; 1:00:30 >
  • Yakın çekim yapmayı düşürseniz sigma'yı tercih edin.Genel performansta 2 lenste oldukça iyi
  • Genellikle portre, sokak ve doğa çekimleri yapacağım hocam, keskinlik ve renk benim için ön planda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernesto__che

Genellikle portre, sokak ve doğa çekimleri yapacağım hocam, keskinlik ve renk benim için ön planda.

Linkte bir karşılaştırma var bakın derim ;

http://www.cameralabs.com/forum/viewtopic.php?t=28119
  • İnceledim hocam, görüntüde fazla bir fark yok. Peki AF hızı ve sağlamlık olarak hangisi üstündür? Genel olarak sizin görüşünüz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernesto__che

İnceledim hocam, görüntüde fazla bir fark yok. Peki AF hızı ve sağlamlık olarak hangisi üstündür? Genel olarak sizin görüşünüz nedir?

Sigmayı bilmiyorum ancak tamron focus hızı ve doğru netleme noktası açısında pek iyi değil diye biliyorum
  • Sigma hızlı ve kararlı netliyor. Tamronu bilmiyorum ama yarın çıkarsam mediamarkt ta teshirde makina üzerinde vardı duruyorsa incelerim af performansi açısından.
  • Tamron'un tek artısı 2.8 sabit olmasıdır.

Diğer tüm özelliklerde Sigma üstündür...
    Sessiz AF
    Kararlı AF
    Makro özelliği
    20mm daha fazla zoom imkanı...
    Tamronda içine toz olma durumu var. Sigmada görmedim duymadım...
    Tamron 'un kesikinliği 100 se Sigmanınki 95 dir....
  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Saolun. Tamronda vc önemli mi sizce fiyat farkına değer mi. Fiyatı yüzünden vcsiz modeli almak mantıklı mıdır?
  • VC düşük ışında tabiki önemli ancak Tamron 17-50'de VC azda olsa keskinliği azaltıyor.VC olmayan veriyon daha iyi
  • Teşekkürler hocam
  • Bende bir tamron 17-50 kullanìcisi olarak sunlari soyleyebilirim. Sabit 2.8 diyafram ve keskinlik cok iyi ama af yavas ve sesli.birde renk doygunlugu cok hosuma gitmiyor. + larini dusunecek olursa 17-70 daha iyi bir tercih gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aylakadam81

Bende bir tamron 17-50 kullanìcisi olarak sunlari soyleyebilirim. Sabit 2.8 diyafram ve keskinlik cok iyi ama af yavas ve sesli.birde renk doygunlugu cok hosuma gitmiyor. + larini dusunecek olursa 17-70 daha iyi bir tercih gibi duruyor.

17-50 nin de eksilerinin olması iyi oldu. Kafamı kurcalayıp duruyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

quote:

Orijinalden alıntı: aylakadam81

Bende bir tamron 17-50 kullanìcisi olarak sunlari soyleyebilirim. Sabit 2.8 diyafram ve keskinlik cok iyi ama af yavas ve sesli.birde renk doygunlugu cok hosuma gitmiyor. + larini dusunecek olursa 17-70 daha iyi bir tercih gibi duruyor.

17-50 nin de eksilerinin olması iyi oldu. Kafamı kurcalayıp duruyordu.

eksilere bir noktada katilmiyorum, bence renkleri çok güzel özellikle soğuk renklerde hoş tonları var.
    af biraz yavaş ama sadece ekran acikken vizorden bence gayet basarili odaklama konusunda.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.