Şimdi Ara

Canon mp210 Kartuş Dolumu Hakkında? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
14.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kartuş dolumunu mp 210 da başarı ile gerçekleştirdiğimi tahmin ediyorum, hatta kullandığım mürekkep ile orjinal müreklerle önceden aldığım resimleri karşılaştırdım, kesinlikle kalitesi kötü değil hatta daha başarılı bile oldu. Lakin şu mürekkep bitik uyarısından bir türlü kurtulamadım. Bu arada yazıcı ile ilk gelen kartuşlara dolum yaptım yani küçük olanlara, kartuşun bitmeye çok yakın olduğunu bilmeme rağmen ne kadar mürekkep koymam gerektiği konusunda karasız kaldığımdan 2 ml her renk için dolum yaptım, ilk defa kartuş dolumu yapmama rağmen 10 dakikada halledebildim. (renkli kartuş dolumu yaptım). Kartuşları doldurulmuyor yorumlarına kesinlikle katılmıyorum, bu işte acemi olmama rağmen çok kolay geldi operasyon. Yazıcıyı daha çok renkli fotoğraf baskısı için kullanmaktayım ve bu iş için ucuz ve kaliteli bir yazıcı arayanlara bir kullanıcı olarak kesinlikle tavsiye ederim. aynı fiyat aralığında kesinlikle rakip bütün markalardan çok daha kaliteli baskı alabilirsiniz. Bizzat dünya gözüyle test etme imkanım oldu. Yazıcıya bir zarar verirmiyim düşüncesi ise hiç önemli değil zaten şu an ki fiyatlarda 2 adet renkli kartuş fiyatına bu yazıcıyı alabiliyorsunuz.
    Bir aceminin deneyimleri ne kadar bilgi verebilir bilmiyorum ama, kartuşun altındaki etiketleri kaldırdığımda yukarda bir arkadaşın verdiği linkteki adımları izledim. Sadece deliklere enjektör iğnesi girebilecek kadar açılması için ben bir toplu iğne ucunu ısıtarak genişlettim böylece kartuşun içine herhangi bir plastik parçanın döndürülerek açılmasında düşme riskini ortadan kaldırmış oluyorsunuz. İğneleri deliklerden içeri ittiğinizde zaten belli bir mesafeden sonra içindeki süngerle temasını hissedebilirsiniz, dolumu mümkün olduğunca yavaş gerçekleştirdim ve kartuşun ağzı havada kalacak şekilde yaklaşık 5 saate yakın beklettim herhangi bir akma olup olmadığını görmek için, daha sonra herhangi bir pürüz olmadığını görünce yazıcıya yerleştirdim ve yaklaşık 30 adet fotoğraf baskısı aldım, sonuç mükemmeldi ama kartuş hala bitik görünüyor, onu bir türlü halledemedim malesef.

• Arkadaşlar canon mp210 kartuşlarımı az önce evimde doldurdum. Herhangi bir sıkıntı yok. Rahatça doldurabilir herkes
  • Kartujların doldurulmasının nasıl yapılacağını anladım.Bu konuda bir sıkıntı yok ama ne tip bir mürekkep kullanıcaz ve bunu nerden alcaz.Piyasada doldurma mürekkebi satan bir sürü kaçak şahıslar dolanıyo.Tavsiye edebileceğiniz kaliteli bir mürekkep markası var mı.
    Ben izmir'deyim mürekkebi nerden alabilirim? Şimdiden teşekkürler herkese.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkan212

Kartujların doldurulmasının nasıl yapılacağını anladım.Bu konuda bir sıkıntı yok ama ne tip bir mürekkep kullanıcaz ve bunu nerden alcaz.Piyasada doldurma mürekkebi satan bir sürü kaçak şahıslar dolanıyo.Tavsiye edebileceğiniz kaliteli bir mürekkep markası var mı.
    Ben izmir'deyim mürekkebi nerden alabilirim? Şimdiden teşekkürler herkese.

gitti gidiyordan cescesor diye arat orada hermodele uygun mürekkep türü var
  • bi üst modeli olan az kullanılmış garantili mp220 mi satıyorum.ilgilenenler pm atsın....
  • Herkez kendince haklı arkadaşım ama ben ankara bilgisayar firması işleten birisiyim 3 gün önce bir müşterime canon mp-210 modeli sattım sattım ama sattığım güne lanet ettim ertesi gün kartuşu bitti kartuşları doluma verdim kartuşlardan ikisi dolum oldu 1-2 sefer yazıcı çıktı verdi ama daha sonra bir şekilde kartuş bulup deneme şansım oldu renkli kartuş dolu idi siyah kartuşu denemiştim ama yeni bir siyah kartuş aldım bu sefer renklide hata vermeye başladı çok garip değişik bi yazıcı yaa bunu piyasaya veren satana binlerce küfür ettim ha bir daha satmakmı aman aman hp den şaşmican abi.
  • arkadaşlar son 5 ayda 7-8 kez dolum yaptım. son 2-3 seferde acelem olduğu için özensiz şekilde dolum yaptığım halde hala aynı kartuşları kullanıyorum. çıktılarda bazen çizikler çıkmakta, bunuda temizleme sıvısı ve mendil ile temizleyerek haledeyorum.
    2-3 dolum sonra eğer kartuş bitti uyarısı veripte çıktı almazsanızi üzerinde kırmızı daire,üçgen olan tuşa 5 saniye basılı tutun. bu şekilde murekkep kontrol sistemi devre dışı kalıyor. ve yeniden yazabiliyorsunuz.

kartuşlardan eğer murekkep akıntısı oluyorsa fazla murekkep doldurmayın. ayrıca kartuşların saklandığı sağ taraftaki iki sungeri mendil ile temizleyin. akıntı olan kartşları az doldurursanız akma riski azalır.
  • bende canon mp170 modeli var aldığımdan beri 2 siyah 3 kezde renkli kartuşlarını aldım dolumları önce dışarda sonralarıda kendim yapmaya başladım
    gg deki censordan aldığım mürekkeplerle ancak renkli her nedense nasıl oluyorsa bir süre sonra renklerinden birini yazmıyor arkadaşlar kesinlikle.

tamam kartuş boş uyarısı veriyor ve yazmaya devam ediyor her dolumda ama mesala bir kartuşda kırmızı bir kartuştada sarı renk kesinlikle yazmıyor
    kartuşları birgüzel söktüm süngerlerine varıncaya kadar bir güzel temizledim geçiş yerlerine tıkanıklık açmak için özel sıvırlar basınclı sular verdim
    tekrar tekra defalarca doldurdum maalesef altıdan peçeteyi bastırınca gelen renk yazım a geçince gelmiyor kesinlikle bir kontrol olayı var.
    ayrıca bu meretin kartuşları set olarak yaklaşık 70 ytl tutuyor şuan bu ürünün muhadili mp140 ı 80 ytl ye satılıyorlar. mp210 nu ise 100ytl sıfırı
    yani kartuşlar bitince printeride mi atıcaz doldurma yapmıcaksak.

canon iyicene düştü gözümden gerçi diğer markalar farklımı sanırım değil. epsona geçmeyi düşünüyorum açıkcası.

• mp210-220 lerde kendi orjial kartuşunamı dolum yapıyosunuz yoksa hazır dolum uyumlu bir kartuşamı yapıyorsuuz?
  • kendi kartuşlarına dolum yapıyorum ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: fthry

onlara dolum olmaazzzzzzz
    olsa bile en fazla 3defa kabul eder daha sonra yazıcı arızlanır sakın dolum falan yapmayın orjinal en iisi ama siz bilirsiniz
    cip olduğundan cihaz baskı kafasına zarar werio dolum olunca

orjinal kartuşa her seferinde dünyanın parasını mı vericem. yazıcıyı komple çöpe atar yeni yazıcı alırım daha iyi. yazıcı 100 ytl kartuşları 85. her seferinde kartuşa yeni yazıcı parası verdikten sonra ne yapayım ben onu. baskı kafası zarar mı görüyor, garanti dışı mı kalıyor, yoksa tamamen mi bozuluyor. ne hali varsa görsün. çöpe atarım olur biter.. acımam vallaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 30 Eylül 2008; 16:27:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: GATIRCAN

quote:

olsa bile en fazla 3defa kabul eder daha sonra yazıcı arızlanır sakın dolum falan yapmayın orjinal en iisi ama siz bilirsiniz

orjinal kartuşa her seferinde dünyanın parasını mı vericem. yazıcıyı komple çöpe atar yeni yazıcı alırım daha iyi. yazıcı 100 ytl kartuşları 85. her seferinde kartuşa yeni yazıcı parası verdikten sonra ne yapayım ben onu. baskı kafası zarar mı görüyor, garanti dışı mı kalıyor, yoksa tamamen mi bozuluyor. ne hali varsa görsün. çöpe atarım olur biter.. acımam vallaha

kardeş sitede okudugum en güzel ve en dogru yorum.mp 160 kullanıcısı olarak bu canon kartuşlar hep problem kardeş....

• quote:

Orjinalden alıntı: murat6606

quote:

Orjinalden alıntı: GATIRCAN

quote:

kardeş sitede okudugum en güzel ve en dogru yorum.mp 160 kullanıcısı olarak bu canon kartuşlar hep problem kardeş....

Kartuşlar biraz uğraştırsa da baş edilmeyecek gibi değil. Bayramdan sonra cescesordan dolum seti sipariş edeceğim. Kendilerine pm attım. gayet güzel bir şekilde yanıtladı. bu setle 6-7 kere dolum yapılıyormuş. çipli olduğundan kartuşlar boş olarak gözükse de yazdırma yapılabiliyor.
    dolum yapılabilen kartuşlar genelde kartuşları bütün renkler için ayrı olan modeller için. olurda birgün çıkarsa ondan alırız. o da olmazsa bu yazıcıdan kurtulur dolumu kolay kartuşlu bir yazıcı alırım.

• arkadaşlar pg37 nin kartuş delimini yapamadım.iğneyi kızdırdım fakat çok kalın olduğundan fayda etmiyor.
  • Bendede canon mp210 vardı.. bende ilk zamanlar nette araştırdım, ağzı olan konuşmuş. yok dolum yapmayın etmeyin yok şu yok bu.. cihaz garanti dışı kalıyomuşta bilmem ne.. yahu dedim kendi kendime.. zaten bu yazıcı 70lira bişey.. kartuşları da 80 90 lira bişey.. ee içindeki kartuşlarda bitti,atmak yerine deneyim dedim.. hatta doldurtmayıp mürekkep alıp ben yapayım dedim.. nese netten sipariş verdim aldım mürekkebleri.. kendim deldim güzelce yaptım.. beyler el becerisi çok önemli bu tip işlerde.. benım bi arkadaşım var şuna delik aç desem kartuşu parçalar mesela nese doldurdum kartuşu fazla koymuşum biraz sonra vakumla çektim taktım. nese.. inanın böyle 20 seferi aşkın dolum yaptım, aldığınız mürekkep çok önemli.. ve ben daha sonra kartuşu söküp süngeri temizledim.. anlayacağınız sinekten yağ çıkartım. ve 7-8top kağıt bitirdim buda=3500,4000sayfa yapar :D. daha sonra kartuşlar öldü, yandı daha doğrusu.. şimdi epson alcam bide brother alcam. brother lazer olcak.. epsonda fotoğraf basıcam brother da çıktı alcam.. ayda 1top kağıt bitiriyorum rahat bu arada

• arkadaşlarda bende de var ama bu konu hakkında hic bi fikrim yok kapagını acıyorum ama kartusa benzer hc bısey yok b ve c adlarında iki tane yuva var o kadar bilgilendirirsenz sevnrm
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.