arkadaşlar canon pixma mp600 printer aldım 10 sayfa kadar yazdıktan sonra kartuşlardan bir tanesini tanımıyor.ne yapabilirim. başından böyle bir olay geçen varsa yardımcı olabilirmi? teşekkürler.
Tanımıyor derken biraz açıklar mısın? ne yapıyor ya da ne yapmıyor. Kartuşu yerinden çıkarıp taktığında kartuşun yerine oturduğunu belirten kırmızı bir ışık yanıp sönmeye başlıyor mu. yoksa kartuşu yerine takmana rağmen herhangi bir faaliyet olmuyor mu. eğer kartuşu yerine taktığında herhangi bir faaliyet olmuyorsa kartuşun yerine tam oturup oturmadığını kontrol et. o da olmadı kartuşu çıkarıp altındaki çipi bir kontrol et herhangi bir şekilde iletkenliğini kaybetmiş ise yine kartuşun yerine oturduğunu algılamayabilir.
kartuş daha yeni arkadaşım. ayrıca en az on kez takıp çıkardım. ekranda "aşağıdaki mürekkep haznesi tanınmıyor " diye yazıyor ve en sağdaki mürekkep haznesini işaret ediyor. yani 8c olanı . yardımın edebilirsen sevinirim.
taktığımda kırmızı ışığı yanıp sönüyor bu arada. Bu arada bir kartuşu tanımadığı için hiç bir şekilde diğer kartuşlarıda kullanamıyorum.