Şimdi Ara

CANON Pixma yazıcı & (HP) fotoğraf kağıdı uyumsuzluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her türlü fotoğraf ve inkjet kağıdına harika baskılar aldığım Hp yazıcım problem çıkartmaya başlayınca, biraz araştırma yaparak bir kaç gün önce bir Canon Pixma IP4500 fotoğraf yazıcısı satın aldım. Ne yazık ki, gerek yabancı gerek yerli sitelerde baskı kalitesi övüle övüle bitirilemeyen bu yazıcıdan aldığım çıktılar berbat. Görünen o ki, kullandığım fotoğraf kağıtları yazıcıdan püskürtülen mürekkebi tam ememediği için dağınık ve pul pul görünen çıktılar alıyorum. Bu arada genellikle HP Everyday Photo Paper (gündelik fotoğraf kağıdı) kullandığımı belirteyim, çünkü bu kağıtlar hem yeterince ince, hem parlak ve yapışkan değil, hem de oldukça ucuz.

Aklıma gelen tek ihtimal, Canon kendi kağıtları dışında hiçbirşeye verimli baskı yapamıyor, bununla birlikte amazon.com, c.net ve donanımhaber gibi sitelerdeki yorumlarda Canon yazıcılarda fotoğraf kağıdıyla ilgili bir şikayet görmedim. Sanırım herkes pahalı ve zor bulunan Canon fotoğraf kağıtlarını kullanıyor şahsi tercihimse işime yaramayacak 15 adet fotoğraf kağıdına 25 ytl vermemek yönünde.

Kısacası, eski yazıcımın mükemmel baskı yaptığı kağıtlara yeni yazıcımın neden mürekkebi dağıtarak baskı yaptığını anlamakta güçlük çekiyorum, bu kadar Canon kullanıcısının bu konuda problem yaşamaması da beni meraklandırıyor açıkçası.. Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olanlar paylaşabilirlerse çok sevinirim, yoksa bu yazıcıyı saksı olarak kullanmaya başlayacağım sanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepression -- 17 Aralık 2008; 21:37:40 >

• Canon Pixma IP3500 ile yaptığım denemelerde HP Everday Photo Paper (170g/m3) ne yazık ki bende de çok kötü sonuçlar verdi. Elimin altında Epson Premium Semigloss A3 215g/m3 bir fotoğraf kağıdı vardı. 10x15 formatına kesip ayarları hiç değiştirmeden denedim. Sonuç bir anda değişti.

Biliyorsunuz fotoğraf kağıdının üretiminde, baskı sırasında ne kadar mürekkep kullanılabileceği v.b. kriterler de göz önünde bulunduruluyor. Yazıcı ayarlarında kağıt seçimi yapılarak da aslında ne kadar mürekkep püskürtüleceği planlandığına göre bu kağıda özel bir ayar olmadığı için dengesiz bir mürekkep dağılımı söz konusu oluyor. Zaten dikkat ederseniz ayarlarda "Default Photo Paper" seçerseniz yüksek kalite baskı seçeneği bile kapanıyor. Ben "Glossy Photo Paper" seçip elimde olan A3 kağıtla bile bastığımda söylediğim gibi sonuç değişti.

İyi kağıt almazsanız, hele de Canon marka olmazsa, yazıcı üreticisi olarak en çok kar etmeleri söz konusu olan bir alanda geri kalmış olurlar... Sürücü ve yazılım ayarlarını da bu gerçeğe göre optimize ediyorlar... Bu serinin yurtdışında fotoğraf kalitesinin bir parça fazla övülmesinin nedeni de bu. Canon fotoğraf kağıdı satın alıyor gerçekten insanlar...

Unutmadan kağıtlar online alışveriş sitelerinin bazılarında var görünüyor...

CANON 10x15 245 gr/m² PROFESYONEL FOTOGRAF KAĞIDI 10 AD/PK - PR101S - 14,69 YTL (KDV Dahil)
    CANON 10x15 260 g/m2 FOTOĞRAF KAĞIDI 50 AD/PK SG-201S - 17,42 YTL (KDV Dahil)

CANON A4 245 gr/m² PROFESYONEL FOTOGRAF KAĞIDI 15 AD/PK - PR101A4 - 22,90 YTL (KDV Dahil)

CANON 10x15 245 g/m2 5x16 AD. STICKER FOTOĞRAF KAĞIDI PS-101S - 10,84 YTL (KDV Dahil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aharici -- 20 Aralık 2008; 17:49:41 >

• HP'nin her gramajda ve parlaklıkta bolca kağıdı mevcut Türkiye'de, fiyatları da oldukça uygun. Canon yazıcılarını da bulmak kolay, bununla birlikte fotoğraf kağıtlarının neden bu kadar az çeşitte ve zor bulunduğunu anlamak güç. Sırf bu nedenle Epson yazıcıları denemeyi düşünmeye başlamıştım, ama sanırım aynı problemi Epson'da da yaşayacağım Zaten Epson kağıtları Canon mürekkepleriyle uyumluysa, sanırım Hp kağıtları Epson yazıcılarıyla da uyumsuz olacaktır
    Yazıcılar en az mürekkebi düz kağıt ayarında sarfederler, çünkü kağıt oldukça incedir. Kağıt gramajı arttıkça mürekkep sarfiyatı genellikle fazlalaşır, böylelikle daha kalın kağıtlarda daha canlı resimler elde etmek mümkün olur. Düz kağıt ayarında bile, HP kağıtlarının mürekkebi dağıttığını gözlemledim, bu da demek oluyor ki sorun mürekkep miktarı değil, farklı firmaların mürekkeplerinin farklı kimyasallar içermesi. Yani ben bu sonuca vardım Aharici, paylaşımın için teşekkürler..

• Kimyasal çekim ve uyum şart...
  • Elektrik olmayınca olmuyor işte.. Madem kağıdı değiştiremiyorum, belki de mürekkebi değiştirmem gerekiyordur. Denediğimde sonuçları burada paylaşırım, belki benim gibi kılı kırk yaran birilerinin işine yarar..
  • Canon Pixma G3410 Aldım günlük çıktılarım için ama fotoğrafta basabildiğimi öğrendiğim an mutlu oldum. Fotoğraf kağıtları oldukça pahalıya geliyor sanırım çıktı başı 1TL gibi bir rakam oluyor. Ne önerir siniz kağıt olarak?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.