Güzel, hatta mükemmel fotoğraflar özellikle şu 2. fotoğraftaki havai fişek...
quote:
Orijinalden alıntı: teknikkonular
Güzel, hatta mükemmel fotoğraflar özellikle şu 2. fotoğraftaki havai fişek...
O fotoğraflardan önce 2 saniye pozlayarak uzun enstantane denemeleri yapmıştım. Havayi fişekleri de "havayi fişek" modunda çektim. Enstantaneyi yükseltmeyi unutmuşum, o yüzden onlar da uzun pozlamalı ve tripotsuz.
Arkadaşlar, belediyenin açtığı ücretsiz fotoğrafçılık kursunda edindiğim naçizane bilgilerin de etkisi ile 600D ile Dslr'ye adım atmış bulunuyorum. 540'ı da kullanmaya devam edeceğim. Fotoğrafçılık kursu sergimiz için seçilen 5-6 fotoğrafım 540 ile çekildi. Yukarıdaki havayi fişek ve kavşak fotoğrafları da var. Sergiden fotoğrafları da eklerim 2 hafta sonra.
quote:
Orijinalden alıntı: mllm
Arkadaşlar, belediyenin açtığı ücretsiz fotoğrafçılık kursunda edindiğim naçizane bilgilerin de etkisi ile 600D ile Dslr'ye adım atmış bulunuyorum. 540'ı da kullanmaya devam edeceğim. Fotoğrafçılık kursu sergimiz için seçilen 5-6 fotoğrafım 540 ile çekildi. Yukarıdaki havayi fişek ve kavşak fotoğrafları da var. Sergiden fotoğrafları da eklerim 2 hafta sonra.
Hayırlı olsun... Canon EOS DSLR grubuna bekleriz
540'ın kulanmaya devam edeceğim diye yazmışsın ama sanmam.
İsmek'se DSLR'siz kabul etmiyorlar diye biliyordum.
quote:
Orijinalden alıntı: teknikkonular Hayırlı olsun... Canon EOS DSLR grubuna bekleriz
540'ın kulanmaya devam edeceğim diye yazmışsın ama sanmam.
İsmek'se DSLR'siz kabul etmiyorlar diye biliyordum.
Ben Silivri'deyim. Buradaki kurs hocamız makinesi olmayanı bile kabul etti. Zaten kurs başında kompakt makinesi olana "sakın hemen makine almayın, ileride alırsınız" demişti. 540'ı da 600'ü taşımadığım durumlarda bel çantamda bulundururum diye düşünüyorum.
Bizim buradakiler kayıt olmadan direk Dslr soruyorlar. Yoksa ben de şu ana kadar başlamıştım.
Neyse ki geçenlerde 550 D sahibi oldum. A530'umu çok seviyorum ama kaliteden taviz veremem. Bu sebeple senin de taviz vermeyeceğini ve yanına makina alırken ekstra yük olsa da 600D seçeceğini düşünüyorum.
Tekrardan hayırlı olsun.
Bu arada kurs hakkında merak ettiğim bir konu var. Potre çekimlerinde gün ışığını kullanımı hakkında bilgi edindiniz mi?
Etkili potre fotoğrafları çekmek istiyorum da
Portre çekimlrini iç mekânda yaptık. Arka fon kullanımı hakkındaydı ders. Hocamız çekimlerde tek ayar kullanmak yerine farklı ISO ve diyafram değerleri ile birkaç çekim yapmamız gerektiğini söyledi. Buradaki sınıfta pek fotoğraf sütüdyosu oluşturamadılar. Dış çekimlere de özellikle hava şartlarının bu yıl uymaması nedeni ile çıkamadık fazla. Genelde uygulama yapamadan teknik bilgi aldık diyebilirim. 15 gün sonra yaz dönemi başlayacak.
quote:
Portre çekimlrini iç mekânda yaptık. Arka fon kullanımı hakkındaydı ders. Hocamız çekimlerde tek ayar kullanmak yerine farklı ISO ve diyafram değerleri ile birkaç çekim yapmamız gerektiğini söyledi. Buradaki sınıfta pek fotoğraf sütüdyosu oluşturamadılar. Dış çekimlere de özellikle hava şartlarının bu yıl uymaması nedeni ile çıkamadık fazla. Genelde uygulama yapamadan teknik bilgi aldık diyebilirim. 15 gün sonra yaz dönemi başlayacak.
Biliyorum, ben de resimdeyim şu an Feshane de çalışmalarımız falan sergileniyor.
Eyvallah, anlaşılan öğrendiğiniz bilgileri fazla pratiğe dökme fırsatınız olmadı. Oysa ki bizim fotoğrafçılık sınıfı paso dışarıda.
Beş yıldır Canon A540 kullanıyorum ve sanıyorum makinemin emeklilik zamanı geldi, DSLR'ye geçeceğim. Tabi eski dosta da vefasızlık olmaz. Yalnız lensimin sol tarafında biraz büyük siyah bir nokta var. Büyütme yapınca küçük bir noktaya dönüşüyor. Sadece ekranda değil, fotoğraflarda da bu var. Bir de lens ön kapağı tam kapanmıyor, bazen biri kapanıyor diğer parçası açık kalıyor. Bunun tamiri var mı? İstanbu'da nerede hesaplı bir şekilde yaptırabilirim ve bana tahmini kaça patlar? Manuel özellikleriyle tam bir DSLR altı bir makine olduğu için atıl bir durumda kalmasını istemem, gün gelir yine eski dostu ararız. Düştü lensi yamuldu, kırıkçı gibi çevirdim yerine oturdu, kaç kere yerlerde yuvarlandı, çoluk çocuğun elinde oyuncak gibi kullanıldı yukarıdaki problemlerin dışında yine de ayakta. Evde Sony W180 var beni sinir ediyor, küçük oğlumu çekmek için deklanşörüne basıncaya kadar o 10 metreden yanımda bitiyor. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Not: Bu makine ile siyah-beyaz çekim ayarını bulamadım.
Kapak konusunda A530 için benim başıma da geldi.
Tam açılmıyordu , sonra akrabamızın ufaklığı geldi o da tam berbat etti. Kapak hiç açılmaz hale geldi.
Sonra söküp yapmak zorunda kalmıştım. İçinde iki küçük yay daha doğrusu tel var, ve 4 adet plastik parçadan oluşan bir düzenek. anlayacağın çok hassas. Neyse ki başarılı oldum.
Objektif önünde Lens adı yer alan o küçük halkayı hafifçe bastır, olmazsa gevşet. Umarım işe yarar. Sökmeye kalma benim gibi çok uğraşırsın.
O siyah nokta ise muhtemelen bir kir. Umarım merceğin üzerindedir.
Teşekkürler
Dün Çanakkale gezimiz vardı. Yağmur ihtimaline karşı 600D'ye kıyamadığım için emektarı yanıma aldım. Vapurdan bir kaç martı foğrafı.
evet makinası duran var mı :)
quote:
Duruyor. Pil sorunu var. Tam şarjlı pili bitik gösteriyor. Pil yataklarını kolonya ile silince 15-20 tane çekiyor.
quote:
quote:
Duruyor. Pil sorunu var. Tam şarjlı pili bitik gösteriyor. Pil yataklarını kolonya ile silince 15-20 tane çekiyor.
Eyvallah aynı pil sorunu bende de var. Bir de flaşta patlama sorunu biraz hasret giderim kısmetse :)
Yaklaşık 5 yıl önce aldığım A530 dan hala vazgeçemiyorum.Profesyonel bir fotoğrafçı değilim çok da kullanmıyorum ama bu pil sorunu bende de baş göstermeye başladı.Sıfır pil takıyorum yada şarzlı pilleri kullanıyorum ama pil değiştirin uyarısı veriyor.Nette baya bir araştırma yaptım ama herhangi bir bulgu elde edemedim.Bilen arkadaşlar varsa bizleri aydınlatırsa sevinirim.
Bi nostalji yapsanız beyler, attınız mı makineyi?
8 yıl önceki mesajı cevaplim. Pillerin altında yer alan yatağı küçük tahta parçaları ile yükselticeksin. Pil sorunu temas sıkıntısından kaynaklıyor.
6 yıl önceki mesaj.. Evet duruyor. Kapaksız bir şekilde. :D Kullanmıyorum
A490 var elimde 2 adet. sağlam ama Kullanmıyorum.
İlk göz ağrım Orite VC-2110 pil kapağı sıkıntılı Kullanmıyorum.
Samsung S600 var flaşı bozuk kullanmıyorum.
Onu da geçtim Nikon D90 Dslr m var. Arasıra severek kullanıyorum.