Şimdi Ara

Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları... (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.003
Cevap
2
Favori
146.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ustalar ben bu A540 ı çıkar çıkmaz alanlardanım, benim çektiğim fotolar bunların yanından bile geçemez... Birkere bu 16:9 formatında nasıl çekiyorsunuz???? ayrıca renkler nasıl bu kadar canlı??? Gerçi ben o tekerlek gibiayar yerinde hep aouto da çekiyorum ama dedimya ne güzel fotolar böyle ya??? Bir rehber gibi bir şey veya kısa tavsiyelerin olduğu linkler verirmisiniz bana?
  • Aradan 4 yıl geçmiş hala öğrenemedin mi

Tekerleği P'ye getirip Funcset tuşuna bas. 1.sıradaki iso'yu mümkün olduğunca düşük tutmaya çalış.
    Funcset ile girdiğin bölümün 4. sırada ise Canlı , normal, siyah beyaz gibi enk seçenekleri var bunu "canlı"yap
    5.sırada Flashın şiddetini ayarlara biliyorsun.
    En alttaki 7. bölümde fotoğraf boyutları var. Burada "W" yani Genişi seç...(Auto modunda da bu aktif)

Ve başka bir konu merceğin temiz olmasına dikkat et. Parmak izleri falan varsa bir gözlük beziyle sil..
  • Sayın teknikkonular çok teşekkür ederim üstadım... bir de bu odaklamak için ekranda çıkan dikdörtgenlerden ( lock on gibi bişey sanırım) bahsediliyor, ben onları da bulamadım
  • Deklanşöre yarım bastığında çıkan yeşil dikdörtgenlerden mi bahsediyorsun "P" modunda ayarlar girip AiAFyi açık yap....
  • Çok ama çok teşekkür ederim, aynen onları soruyordum. Benim menü ingilizce de :)
  • Bu arada AiAF açık yapmama rağmen yine çıkmadı dikdörtgenler yarım yarım basmama rağmen
  • Biraz daha kurcala yarım basınca yeşil dikdörtgen çıkmasa da başka semboller çıkar.
  •  Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları...
  • canon a serisi ile mi bütün fotolar?
    yeri değil ama sorayım ixus la powershot arasında hangisini seçersiniz
  • Bu topicte gördüğün tüm fotoğraflar Canon A 530 ve A 540 modellerine aittir... Artık Powershot ile İxus arasında bir ayrım yapamayız. Nedeni ise İxuslar Powershot adıyla piyasaya sürülmekte ve diğer Powershot modelleri de İxuslarla benzeşmektedir.
  • Merhaba arkadaşlar;

Ben de uzun süredir bu makinayı kullanıyorum. bayağ uzun 3.5 senedir:) Ama profesyonel değilim, kendimce çekiyorum işte.

Eskiden gayet memnundum. ama şimdi görüntü kalitesi bozulmaya başladı sanki. Eskisi gibi canlı renkler ve keskin görüntüler elde edemiyorum. Çok bulanık ve bazen de karıncalı gibi görüntüler var. Ama hava güzelse, netse hala çok güzel görüntüler.

Sizden ricam : kullandığınız fonksiyon ayarlarını yazabilir misiniz? Hangi modda ve neleri ayarlayarak kullanıyorsunuz genelde?

Ve gece çekimi diye bişey zaten ilk aldığım andan itibaren yapamıyorum. Felaket bi görüntü oluşuyor. Işıklar patlıyor çok fazla bulanık oluyor. Gece ayarlarlamaları için de önerilerinizi yazabilir misiniz?
  • En pratiğinde merceği temiz tut...

Genel olarak P modunda Iso'yu 80'e alıp, renk türünü canlıya çevirebilirsin.

Gece arkadaşları çekmek için gece hızlı çekim modu+Flash.
    Gece manzara çekebilmek içinde tripod+Manuelden yüksek bir pozlama süresi uygundu, tabi isoyu yine düşük tutarak...

İkinci konu makinaya yarım bastığında yeşil bir çerçeve çıkıyor. Bu çerçeve içindeki alana göre makina netleme yapar. Arkasındaki veya önündeki objeler fludur.
  • Gece çekimi için makinayı enstantane öncelikli moda alıp pozlama süresini seçmen gerekir. Örneğin, 1 sn, 3 sn. 5 sn gibi... Deklanşöre basma sırasında oluşacak sarsıntıyı önlemek için de gecikmeli deklanşörü kullanabilirsin. Bu değer de 2 saniye olacaktır. Makinayı bi yere sabitlemen şart tabi... Herşeyden önce amaç makinanın pozlama süresince sabit kalmasını sağlamaktır.

Diğer çekimler için. Portre çekiyorsan portreyi, manraza çekeceksen manzara modunu kullan. Ben bi tek bu hazır modlar arasında hareketli hayvan ve çocuk modunu başarısız buluyorum.

A530 olsun A540 olsun her ikisi de A serinin manuel ayarlaya izin veren kardeşleri gibi, fotoğrafçılığa başlarken kendimizi geliştirmek açısından çok yararlı oluyor.

Diğer temel fotoğrafçılık bilgilerini üst başlıklarda bulabilirsiniz. İyi çekimler....

• Teşekkürler arkadaşlar. Gece çekimi için olan öneriler için tamam sağolun da diğer soruma verilen yanıttaki ayarlamalarla benim ayarlar aynı.

Yani iso:80, canlı ve p modunda...

Neyse o kadar çok çektim ki artık onlara sayarım napayım...Eskisi gibi olmayacak sanırım... bozuldu makinam
  • Demek efsane devam ediyor, 3-5 yıldır ilk defa mesaj atıyorum konuya... Vay be. Benim 530 boynu bükük bir şekilde duruyor. Yukarıdaki fotoları görünce bi sanatsal foto çekmek için bir istek geldi bana da...
  • quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları...

Canon PowerShot A530

Eline sağlık, mükemmel bir fotoğraf
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

Canon PowerShot A530

Eline sağlık, mükemmel bir fotoğraf

Eyvallah hocam, yukarıdaki duman vs tamamen orjinal. S/B yapıldı biraz contrast. Efsaneler ölmez, A530

• Bu modelden kullanıyorum amatörce ayar falan da anlamam oto da devam :D

Housing fiyatı nedir ?

Sualtı foto merakım var 7-8 metre kadar bir derinlikte cekim yapmayı istiyorum
  • Yanılmıyorsam bu makinalara uygun su geçirmez kaplar vardı.

Her neyse az önce elimdeki bir makinalarla bir test yaptım...

Canon A530 A490
    Samsung S630
    ve
    Fuji Film F70 ile...

Kanatimce A530 en iyi sonucu verdi...
  •  Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları...

Daha önce başka bir topice yüklemiştim hemen eklim. 4 sene öncesine ait...

• 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.