Şimdi Ara

Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.003
Cevap
2
Favori
146.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • makro çekime yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem kolay objelerle çalışmaları olacak..
    düz yüzeyi olan sabit objeler kullanın (kalem, mouse, telefon, mum, saat, kitap, şişe, kupa bardak, ahşap, kuş tüyü, vb.)
    aydınlık ortamda yapın makro çekimleri.. odaklama daha sağlıklı olur
    çekilecek objeyi tam karşıdan almayın kadraja.. hafif açılı tutun!! ,)
  •  Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları...
     Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agnosi -- 27 Mayıs 2006; 21:35:38 >

• Makiney alalı bir kaç gün oldu çektiğim güzel resimlerden biri.

• Gerçekten güzel yakalamışın cheeta35. Hangi ayar ve mesafede çektin bu fotoyu? Tebrik ederim...
  • poz telafisi nedemek
  • makineyi aldım ve çekimlere başladım
    evkur 450 ytl 256mb kart dahil
    gerçekten harika bi makine

http://img79.imageshack.us/my.php?image=resim033large1rx.jpg
    http://img79.imageshack.us/my.php?image=resim034large9ko.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanungur -- 25 Mayıs 2006; 15:30:59 >

• Martı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLiKaratas -- 25 Mayıs 2006; 20:02:47 >
  • arkadaşlar 530 da manual modda diyaframı istediğim değere getiremiyorum.iki değer arasında gidip geliyorum.bende mi bi hata var yoksa makinenin özelliğimi bu. zoom da sadece değişiyor.eğer makinenin özelliği ise ne anladım ben bu manualden istediğim değere getiremiyorsam.lütfen bi açıklama yaparsanız sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: simbad

arkadaşlar 530 da manual modda diyaframı istediğim değere getiremiyorum.iki değer arasında gidip geliyorum.bende mi bi hata var yoksa makinenin özelliğimi bu. zoom da sadece değişiyor.eğer makinenin özelliği ise ne anladım ben bu manualden istediğim değere getiremiyorsam.lütfen bi açıklama yaparsanız sevinirim.

unuttuğun birşey var arkadaşım.. o makine manuel bir makine ama bir SLR değil..
    kompakları slrlerden ayıran bence en önemli fark işte bu diyafram olayı.. diyafram aralığı fazla gibi görünse de uygulamada öyle deil malesef. zum yapmadığınız takdirde diyafram aralığı 2.6 - 5.5 haricinde ayarlama şansınız yok.. bu da fotoğrafta belirgin bir farklılık yaratmaya yetmiyor. slr ve d-slr cihazların en büyük özelliği diyafram aralığının çok daha fazla olması ve bu sayede alan derinliğinin çok daha esnek ayarlanabilmesidir.

• bak ben bu özelliğini bilmiyordum.o zaman sadece enstantene ve asa ile oynayabileceğiz.yarı manual o halde bu makineler.bir de şunu öğrenmek istiyorum.denklanşöre yarım basıldığında bazen kırmızı renkte -2 çıkıyor bu poz telafisimidir.ve bunu +-0 yapmak mutlaka gereklimidir. enstantane ile oynayarak oluyor zannedersem.
  • yukarıdaki örneğe göre kırmızı -2 poz telafisi değil herhalde gece çekimlerinde çıktğını belirteyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: simbad

bak ben bu özelliğini bilmiyordum.o zaman sadece enstantene ve asa ile oynayabileceğiz.yarı manual o halde bu makineler.bir de şunu öğrenmek istiyorum.denklanşöre yarım basıldığında bazen kırmızı renkte -2 çıkıyor bu poz telafisimidir.ve bunu +-0 yapmak mutlaka gereklimidir. enstantane ile oynayarak oluyor zannedersem.

denklanşöre yarım basıldığında çıkan -2...0...+2 değerleri gözle görülen ile çekilecek fotoğraftaki ışık doygunluğunun farkını ifade ediyor.. (standart poz ile mevcut ayarlarla elde edilen poz arasındaki fark yani)

-2 ... 0 ... +2 bu aralıkta (değerler kırmızı -2 ve kırmızı +2 olmadığı sürece) herhangi bir değer seçerek fotoğraf çekebilirsiniz. illaki 0 olacak diye bişey yok.. (+1) değerinde parlak ama çok farklı göze hoş görünen fotoğraflar yakalayabilirsiniz.. veya (-) değerlerde karanlık az detay içeren ama etkileyici fotoğraflar çekilebilir.

(bu değerlerin dışına çıkıldığında -2 ve +2 değerleri kırmızı olacaktır!! bu değerler beyaz olana kadar enstantene ve isoylsa oynayın.. yoksa fotoğraf tamamen beyaz veya tamamen siyah çıkar)

(-2 kırmızı) --> fotoğrafın simsiyah çıkmasına sebep olur
    -2
    -1 2/3
    -1 1/3
    -1 --> daha karanlık çıkar
    -2/3
    -1/3
    +- 0 --> gerçek ışık değerlerinde çekim yapar..
    +1/3
    +2/3
    +1 --> daha aydınlık çıkar
    +1 1/3
    +1 2/3
    +2
    (+2 kırmızı) --> fotoğrafın bembeyaz çıkmasına sebep olur

umarım faydası olur...

• agnosi sen nerden kaptin bu hadiseleri.
  • teşekkürler agnosi.
  • Bu derin bilgilerinle aydınlat bizi agnosi. Teşekkürler...
  • agnosi sen bitanesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adembirdir -- 27 Mayıs 2006; 9:23:32 >
  •  Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları...

Bu da bizim emektar kedi....
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

agnosi sen nerden kaptin bu hadiseleri.

• alan derinliği ile ilgili de bir örnek.. ama dediğim gibi f değerleri yakın olduğu için fark çok anlaşılmıyor arkadaşlar..

f5.6

f2.6

dikkat ederseniz
    1.fotoğraf yani diyaframı f5.6 olan daha derin yani daha geniş alan net..
    2.fotoğrafta, diyaframı f2.6 olanda ise net olan alan daha dar.
    2 fotoğrafı yanyana koyup dikkatli bakarsanız farkı görürsünüz

• Konia fotoğrafı yaklaşık 5-6 cm uzaklıktan makro modda çektim. Diğer ayarlar otamtikti malum daha yeni öğreniyorum makineyi
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.