Şimdi Ara

Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları... (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.003
Cevap
2
Favori
146.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: meser70

herkese merhaba bende aranıza yeni katıldım. makinamı 15.09.2006 tarihinde aldım.

canon a530 : 398 ytl (12 ay taksitli fiyatı) eksen bilgisayar
    toshiba 512 sd kart : 25 ytl ep center
    varta 900-2500 şarj cihazı+4 adet 2100 pil :29 ytl ep center

Alıntıları Göster
     Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları...
    buda benim ilk resmim hehe çok sanatsal oldu:)

• quote:

Orijinalden alıntı: emre_blast

Arkadaşlar birşey sorucam izninizle.Yanıtlarsanız beni çok sevindirirsiniz.
    Vereceğiniz cevap benim için çok önemli.
    Yaptığım araştırmada a540 modelinin 640x480 30fps
    a530 modelinin ise maximum 320x240 20fps video kaydı var.
    Bu aradaki 10fpslik değer video kalitesinde çok önemli bir fark yaratır mı?a540 modelinin videosunu izledim gerçekten çok kaliteli.
    aradaki fark nedir bunu merak ediyorum.
    çok büyük bir fark yoksa a530 almayı düşünüyorum.

(Bu arada güsel yazmısım di mi )

Alıntıları Göster

Güzel bir zamanlama ve tesadüfle güçlü bir şimşeğin aydınlattığı gece ve cami aynı kareye yerleşti.

Saat 23:40 Alanya - Antalya Karayolu
    Yağışlı ve fırtınalı bir hava, hareket halindeki bir otobüsten çektim.

Diyafram: f/2.6 Perde Hızı: 1sn ISO:800

quote:

Orjinalden alıntı: emre_blast

Bu aradaki 10fpslik değer video kalitesinde çok önemli bir fark yaratır mı?a540 modelinin videosunu izledim gerçekten çok kaliteli.

fps saniyede kaydedilen kareyi ifade etmekte.
    Yani Canon a 530 ile video kaydında saniyede 10 kare, canon a540 ile saniyede 30 kare kaydedebilirsiniz 640x480 video formatında.
    hareketli görüntüleri yakalamada 30 fps daha başarılı, görüntünün akıcılığı açısından. her iki modelin de video kaydı gayet başarılı. önemli olan video çekiminde ani hareketlerde bulunmamak ve kamerayı hızlı hareket ettirmemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeisaver -- 30 Eylül 2006; 14:06:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yeisaver

Güzel bir zamanlama ve tesadüfle güçlü bir şimşeğin aydınlattığı gece ve cami aynı kareye yerleşti.

Saat 23:40 Alanya - Antalya Karayolu
    Yağışlı ve fırtınalı bir hava, hareket halindeki bir otobüsten çektim.

Diyafram: f/2.6 Perde Hızı: 1sn ISO:800

quote:

Orjinalden alıntı: emre_blast

fps saniyede kaydedilen kareyi ifade etmekte.
    Yani Canon a 530 ile video kaydında saniyede 10 kare, canon a540 ile saniyede 30 kare kaydedebilirsiniz 640x480 video formatında.
    hareketli görüntüleri yakalamada 30 fps daha başarılı, görüntünün akıcılığı açısından. her iki modelin de video kaydı gayet başarılı. önemli olan video çekiminde ani hareketlerde bulunmamak ve kamerayı hızlı hareket ettirmemek.

Alıntıları Göster
    bunlarda benim canon a530 makinamla ilk çektiğim fotoğraflar. ilk aldığımda hiç bir ayarını bilmediğim için manzara moduna getirip optik zoomu 4x yapıp çektim.

http://img50.imageshack.us/my.php?image=kadkydenbakmn8.jpg
    http://img50.imageshack.us/my.php?image=istanbuldagnbatmip9.jpg

• quote:

bunlarda benim canon a530 makinamla ilk çektiğim fotoğraflar. ilk aldığımda hiç bir ayarını bilmediğim için manzara moduna getirip optik zoomu 4x yapıp çektim.

http://img50.imageshack.us/my.php?image=kadkydenbakmn8.jpg
    http://img50.imageshack.us/my.php?image=istanbuldagnbatmip9.jpg

Alıntıları Göster
    [image][link=http://img513.imageshack.us/img513/6150/img0279tw6.jpg][image]

Yeni aldığım A540 makinem ile acemi olarak yaptığım damla çekimlerini sizlerle paylaşmak istedim... deneyimli fotoğrafçıların bu fotolara bakarak yapmam gereken ayarları yorumları ile yazmaları halinde biz acemilere yardımcı olacaklardır.. teşekkürler ve saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: kirtil

[image][link=http://img513.imageshack.us/img513/6150/img0279tw6.jpg][image]

Yeni aldığım A540 makinem ile acemi olarak yaptığım damla çekimlerini sizlerle paylaşmak istedim... deneyimli fotoğrafçıların bu fotolara bakarak yapmam gereken ayarları yorumları ile yazmaları halinde biz acemilere yardımcı olacaklardır.. teşekkürler ve saygılar

Alıntıları Göster
    arkadaşlar günbatımı fotolarının canonlarda çok güzel olduğunu gördüm. (kıpkırmızı) bunu ne tür ayarlarla çektiğinizi yazarsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk223

arkadaşlar günbatımı fotolarının canonlarda çok güzel olduğunu gördüm. (kıpkırmızı) bunu ne tür ayarlarla çektiğinizi yazarsanız sevinirim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: faruk223

ben fotoğrafı sadece manzara moduna alıp optik zoomu 4x'e getirerek çektim (makinayı yeni aldığım için hiçbir özelliğini bilmiyordum). fakat canonun fotoğraf düzenleme programında gözüken ayarlar aynen şöyle.
    shooting mode:landscape
    tv(shutter steep):1/400
    av(aparture value):11.0
    exposure compensation:0
    ıso speed:auto
    focal lenght:23,2 mm.
    white balance:auto

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: faruk223

ben fotoğrafı sadece manzara moduna alıp optik zoomu 4x'e getirerek çektim (makinayı yeni aldığım için hiçbir özelliğini bilmiyordum). fakat canonun fotoğraf düzenleme programında gözüken ayarlar aynen şöyle.
    tv(shutter steep):1/400
    av(aparture value):11.0
    focal lenght:23,2 mm.

Alıntıları Göster
    verdğim ayrlar ikinci resme ait birinci resmin ayarları ise şöyle
    tv(shutter steep):1/640
    av(aparture value):3,2
    focal lenght:7,9 mm.

• quote:

verdğim ayrlar ikinci resme ait birinci resmin ayarları ise şöyle
    tv(shutter steep):1/640
    av(aparture value):3,2
    focal lenght:7,9 mm.

Alıntıları Göster
    forumdan bayağı uzak kaldık yaa. sayfalar ilerlemiş.
    yeni makine alan arkadaşların hepsine hayırlı ve güzel çekimler diliyorum.
    bu arada herkesin bereketli ve huzurlu bir ramazan ayı geçirmesi dileğiyle....

CANON A540

• quote:

Orijinalden alıntı: tayel

CANON A540

Alıntıları Göster
    istanbul ile hasretliigimizi giderdigin için teşekkür ederim.. çalışmalarınla istanbul diye bir albüm yapsan biz de doya doya baksak

meser70 Tarih 21 Eylül 2006; 21:58:31

• quote:

Orijinalden alıntı: tayel

CANON A540

Alıntıları Göster
    Selam arkadaşlar bende a540 alalı 2 hafta oldu. Fırsat buldukça ayarlarını kurcalamaya çalışıyorum. Ekte bir makro denemesi var. Ustalardan yorum alabilirsek sevinirim. Bu arada forum hareketini kaybetmiş sanki.
    Herkese iyi günler

• quote:

Orijinalden alıntı: trial

Selam arkadaşlar bende a540 alalı 2 hafta oldu. Fırsat buldukça ayarlarını kurcalamaya çalışıyorum. Ekte bir makro denemesi var. Ustalardan yorum alabilirsek sevinirim. Bu arada forum hareketini kaybetmiş sanki.
    Herkese iyi günler

Alıntıları Göster

Slm arkadaşlar A540 ile bir makro denememi sizlerle paylaşmak istedim.

• quote:

Slm arkadaşlar A540 ile bir makro denememi sizlerle paylaşmak istedim.

Alıntıları Göster
    canon A530

• quote:

Orijinalden alıntı: msuz9999

canon A530

Alıntıları Göster
    herkese merhaba,

inceledim, düşündüm ve A530 almaya karar verdim

şuna eminim ki, açıklamalarınız ve eklediğiniz fotoğraflar ile
    A530 aldığım zaman pişman olmayacağına kanaat getirdim...

teşekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: welly

herkese merhaba,

inceledim, düşündüm ve A530 almaya karar verdim

şuna eminim ki, açıklamalarınız ve eklediğiniz fotoğraflar ile
    A530 aldığım zaman pişman olmayacağına kanaat getirdim...

teşekkurler

Alıntıları Göster

acemi olarak sonbahar renkleriyle bir adet makro denemesi

• quote:

acemi olarak sonbahar renkleriyle bir adet makro denemesi

Alıntıları Göster
    İSTANBUL 14 09 2006 SAAT 19:00

• quote:

İSTANBUL 14 09 2006 SAAT 19:00

Alıntıları Göster
    .) benim gitara sepya bir bakış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLiKaratas -- 26 Eylül 2006; 13:39:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aLiKaratas

.) benim gitara sepya bir bakış

Alıntıları Göster
    iyi geceler ...

• quote:

iyi geceler ...

Alıntıları Göster
    iyi geceler ...

• quote:

iyi geceler ...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar hepinize merhaba bende aranıza yeni katıldım ve çektiğinbiz fotolara imrenerek bakıyorum ve sizleri kutluyorum. sizin fotolarınız sayesinde bende gidip 1 tane a540 aldım fakat daha pek verimli kullanamıyorum. merak ettiğim birkaç şey var bana yardımcı olursanız çok sevinirim. örneğin sihay beyaz resimde sadece kırmızı,yeşil veya mavi renkli nesnelerin gorunduğu resimler nasıl çekiliyor. veya hareketli resimlerdeki ayarlar nelerdir? gece resimlerindeki ayarları hafiften çözmeye başladım örneğin cihazı bir yere sabitliyorum makinanın uzerindeki avden f2.8 e ayarlıyorum daha sonrada m ye çevirip enstantaneyi 15'' olacak şekilde sol tuşu kullanarak ayarlıyorum func set tuşuna basıp isoyu 200 e getirip makinayı biryere sabitleyip resim çekiyorum başka türlü olmuyor. makroda da p ye getiriyorum aşağı tuşa 2 kez basıyorum çiçek resmi olan ve yanında mf yazan tuşa sonrada oradan sol tuşa basarak cismin netleşmesini sağlıyorum valla bunları zar zor çözdüm bu sırada makinayıda çok yıprattım tabi. ama hiçbirşey bilmiyordum 2 gun oldu cihazı alalı. bana renkli resim çekmede hareketli resim çekmede yardım ederseniz size çok teşekkür ederim ve bide manzara modunda resim çektiğimde resimler genelde bulanık çıkıyor onun için cihazı sabitlemek gerekiyormu? bide manzara fotolarını en guzel hangi ayarlarla çekebilirim örnek vererek soyleyebilirmisiniz bana orneğin dağ manzarası ayarları sunlar sunlar, gol .., bulut vb. çaktiğim fotolarıda en yakın zamanda sizlerle paylaşacağım. herkeze teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: domper

arkadaşlar hepinize merhaba bende aranıza yeni katıldım ve çektiğinbiz fotolara imrenerek bakıyorum ve sizleri kutluyorum. sizin fotolarınız sayesinde bende gidip 1 tane a540 aldım fakat daha pek verimli kullanamıyorum. merak ettiğim birkaç şey var bana yardımcı olursanız çok sevinirim. örneğin sihay beyaz resimde sadece kırmızı,yeşil veya mavi renkli nesnelerin gorunduğu resimler nasıl çekiliyor. veya hareketli resimlerdeki ayarlar nelerdir? gece resimlerindeki ayarları hafiften çözmeye başladım örneğin cihazı bir yere sabitliyorum makinanın uzerindeki avden f2.8 e ayarlıyorum daha sonrada m ye çevirip enstantaneyi 15'' olacak şekilde sol tuşu kullanarak ayarlıyorum func set tuşuna basıp isoyu 200 e getirip makinayı biryere sabitleyip resim çekiyorum başka türlü olmuyor. makroda da p ye getiriyorum aşağı tuşa 2 kez basıyorum çiçek resmi olan ve yanında mf yazan tuşa sonrada oradan sol tuşa basarak cismin netleşmesini sağlıyorum valla bunları zar zor çözdüm bu sırada makinayıda çok yıprattım tabi. ama hiçbirşey bilmiyordum 2 gun oldu cihazı alalı. bana renkli resim çekmede hareketli resim çekmede yardım ederseniz size çok teşekkür ederim ve bide manzara modunda resim çektiğimde resimler genelde bulanık çıkıyor onun için cihazı sabitlemek gerekiyormu? bide manzara fotolarını en guzel hangi ayarlarla çekebilirim örnek vererek soyleyebilirmisiniz bana orneğin dağ manzarası ayarları sunlar sunlar, gol .., bulut vb. çaktiğim fotolarıda en yakın zamanda sizlerle paylaşacağım. herkeze teşekkürler.

Alıntıları Göster
    makro denemesi yaptığım resimlerden biri . arkadaşlar bide gun batımı resimlerini hangi ayarda çekiyorsunuz zahmet olmazsa yazabilirmisiniz. yazarsanız çok sevineceğim. bu resmi p modunda mf yi sol tuş yardımıyla en aza getirip goruntuyu netleştirdim flaşıda en düşük seviyeye ayarladım iso sanırım autoydu değilsede 80 yapmış olmalıyım.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.