mesela birini yada birseyi cekerken arkadaki silik gibi yapip asil cekmek istedigimiz seyi on plana nasil cikaracaz bunu A530da yapmak icin nasil bi ayar cekmemiz lazim bilen arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim
quote:
Orjinalden alıntı: alperaydinli
arkadaslar birde bi sorum olacak
mesela birini yada birseyi cekerken arkadaki silik gibi yapip asil cekmek istedigimiz seyi on plana nasil cikaracaz bunu A530da yapmak icin nasil bi ayar cekmemiz lazim bilen arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim
M ayarlara gelip alttaki çiçek butonuna iki kez basıyorsun.Çıkan uzaklık ayarını sıfıra yakın bir değere getir.Odaklandığın nensneye 5 cm den fazla yaklaşmamaya dikkat et.Odaklandığn nesne zaten ortadaki küçük ekranda netleşecektir.Makinayı titretmeden çekmeye çalış.Bu arada optik zoom yine sıfırda olmalı.Kolay gelsin
Kardeş fotoğrafın çekim bilgileri şöyleydi : iso 80 Diyafram 5.5 Flash gücü : 2. kademedeydi. Manual Focusla odaklama yaptım. Çekim süresi : 10sn
Tripod kullanarak ve objeye uygun mesafeyi gelip zoom yaptım. Manual ayarlarda fotoğraf boyutunu en büyük seçtim ki % 100 crop yapınca dahi fotoğraf dev gibi çıksın diye. En son Photo Impact programında fotoğraf renklerini hafif koyulaştırdım. Ekstra netlik vs vermedim.
Ben su damlası ile ilgili çekimlerde daha çok odaklanma problemi yaşıyordum. LCD imde net gözüken fotoyu bilgisayardan bir açıp bakıyordumki net çıkmamış. Artık tam kafayı yemek üzereyken aklıma incecik su damlasına çıplak gözle odaklanamıyorsam onun tam veya yaklaşık bulunduğu noktaya bir büyük nesne tutup o nesneye odaklamak geldi. Örnek tarak vs. Yani tarağa odaklandığım yer yaklaşık su damlasının oluşacağı yerdi. Tarağa manul focusla iyice odakladım iyice net olduğunda emin olunca tarağı oradan kaldırıp musluğu açtım ve su damlamaya başladı. Bu sayede makina daha önce tarağa odaklandığı yerde su damlasını çekince baktımki su damlası da gayetttt net çıkmış. Yani işin özü odak için bazı nesneleri kılavuz olarak kullanıp çekmiş oldum.
quote:
Orjinalden alıntı: worldwar
Kardeş senin resimini gördükten sonra iyicene anladım. ben makinayı kullanamıyorum bende de A 530 var bu su damlasını çekmek için hangi ayarları kullanıyorsun? yardımcı olursan çok sevinirim valla bi türlü beceremedim çünkü
quote:
Orjinalden alıntı: fıratkale
Bir su damlası çalışması daha canon a530
Beğenmene çok sevindim sevgili @woop çok teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: woop su damlasının içinde musluk gözüküyor. harika olmuş.
A530
Gökyüzü yangın yeriydi sanki... Her ne kadar kimse yorumlamasa da topik ayakta kalsın bari.
quote:
Orjinalden alıntı: ugk1974
A530
Gökyüzü yangın yeriydi sanki... Her ne kadar kimse yorumlamasa da topik ayakta kalsın bari.
güzel resim olmuş!
@ugk1974 çok güzel olmuş. nasıl çektin. anlatırmısın?
quote:
Orjinalden alıntı: woop
@ugk1974 çok güzel olmuş. nasıl çektin. anlatırmısın?
Hava soğuktu, aceleyle ve ayarları fazla kurcalamadan
benimde foruma baktıktan sonra alasım geldi bu makineyi,(a530), acaba doğubankta felan ne kadar? gitmeye değermi hepsiburada.comdaki fiyata göre?? bilen arkadaşlar yardımcı olurmusunuz? kocaeli...
quote:
Orjinalden alıntı: hayme
benimde foruma baktıktan sonra alasım geldi bu makineyi,(a530), acaba doğubankta felan ne kadar? gitmeye değermi hepsiburada.comdaki fiyata göre?? bilen arkadaşlar yardımcı olurmusunuz? kocaeli...
valla arkadaşım ben makinemi hepsi burada dan aldım makine de problem yok ama paket içeriği eksik geldi. Yazılım cd sini göndermemişler, defalarca mail attım açıkçası adamların pek umurunda olmuyor, alışverişin üzerinden 1 ay geçti, bende çamur attıkları yani hatanın ithalatçı firmadan kaynaklandığını söyledikleri erkayalar a konuyu açtım sağolsunlar 3-4 günde cd elime geçti hepsi burada hala bana cd gönderecek... Ayrıca hediye ettikleri piller bana göre 5 para etmez. Piyasayı araştır derim
arkadaşlar ilk gece çekimim yorumlarsanız sevinirim.. [simage]http://imageshack.us]
pardon url burada
ImageShack
ImageShack - Best place for all of your image hosting and image sharing needs
Biliyorum sorular buraya değil ama a530-540 soruları için açılan konu 2. sayfaya düştü.
A540 video kalitesi olarak nasıl?Yer kaplaması çok fazla diye biliyorum forumdan birisi tablosunuda koymuştu fakat şu an nerede bilmiyorum 1gb karta 640*480 30fps kaç dakika çekebilir?
arkadaşım ancak 15 dakika video çekebilirsin ama kalite olarak çok iyi bunu söyleyebilirim sana...
sonunda bende bi a530 sahibi oldum ve ilk çekimlerimden bir foto göndereyim dedim...
yorumlarınızı bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrieal -- 8 Ocak 2007; 17:52:27 >
canon 540 çok iyi ama 530da otomatik netleme yok...
530da sanırım yavaş çekimle damlaları çekebiliriz..
ilk su damlası denemem....
Çok güzel resimler gelmiş ellerinize sağlık :)
quote:
Orjinalden alıntı: ankaralı20
arkadaşlar ilk gece çekimim yorumlarsanız sevinirim.. [simage]http://imageshack.us]
Fotoğrafı biraz karanlık buldum.iso değerini arttırarak ve makineyi sabitleyerek bu makineyle daha iyi kareler yakalayabilirsin.