Şimdi Ara

Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.003
Cevap
2
Favori
146.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: erci541

a530'da manuel odaklama var mı?

Evet var. Elle odak veya MF olarak belirtilmiş.
  • 16X zoom ile Sabancı Kız Yurdu ve Atakule.

Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları...
  • @afganaf

Bu fotoğrafı nerden çektin?
  • Yenimahalle'de, İstanbul yolu üzerinde bizim ev. Camdam zoomladım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: afganaf

16X zoom ile Sabancı Kız Yurdu ve Atakule.

afganaf merhaba.. gene ben
    güzel bir kare olmuş. ancak dijital zoom bence çok bozuyor fotoğrafı. sanırım sen de farketmişindir bana sorarsan menüden direk iptal et ve birdaha kullanma derim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Adembirdir

kardeş valla henüz gezemedim bide şu en yüksek çözünürlükteki resimleri ekleyemez miyiz?

max 500kb yazıyo?????

makro olayını çözmeye çalışıyorum ama olmadı herhalde

quote:

Orjinalden alıntı: agnosi

Adem hadi be kardeşim nerde fotoğraflar??
    1GB hafıza az mı geldi, yoksa dolsun diye mi bekliyorsun hadi fazla merakta bırakma bizi

daha önce benzer bir soru gelmişti ( tavsiyem M2 yani 1600 1200 )
    quote:

Orjinalden alıntı: agnosi

quote:

Orjinalden alıntı: aLiKaratas
    YA ŞU FOTOGRAFLARI KÜÇÜK BOYDA GÖSTERME NASIL OLUYOR? YER KAPLAMAYALIM FAZLA
    birde çözünürlüğü azaltamadım fotograflar dev gibi oluyor onu nerden ayarlıcam bni kac yerden ayar yaptım ama yinede yüksek çözünürlükte

çekim modundayken func set yazan yere bas
    soldaki menüden en alttaki menüye gel
    L,M1,S vs seçenekler göreceksin onlardan senin için uygun olanını seç

L 2592 * 1944
    M1 2048 * 1536
    M2 1600 * 1200
    S 640 * 480

uygun olanı seçtikten sonra
    menü tuşuna basarak resim kalitesini en iyi olarak ayarlamanı da tavsiye ederim

resimleri paylaşmak içinhttp://www.imageshack.us/ bu siteyi kullan
    sayfaya eklemek için aşağıdaki örnek kodu kendine göre uyarla
    [url=http://img284.imageshack.us/img284/2222/img06975kx.jpg][img]https://store.donanimhaber.com/db/b6/29/dbb629f5116dac4591bd5f4111442a5d.jpg[/img][/url]

• Sevgili arkadaşım, pek değerli @agnosi; ben de farkındayım digital zoomun fotoğrafı nasıl etkilediğinin. Bu fotoğrafı göndermekteki amacım "Bu alet 16X zoomla fotoğraf çekebiliyor, çektiği fotoğraf da bu şekilde oluyor, bakın görün" demek. Ayrıca yer yer digital zoom oldukça işe yarayabilir. 2592x1944 olarak çekip daha sonra bilgisayarda 640x480 gibi ufak bir boyuta indirince tatmin edici kalitede fotoğraflar elde edilebiliyor. Bkz: Aşağıdaki fotoğraf.

• quote:

Sevgili arkadaşım, pek değerli @agnosi; ben de farkındayım digital zoomun fotoğrafı nasıl etkilediğinin. Bu fotoğrafı göndermekteki amacım "Bu alet 16X zoomla fotoğraf çekebiliyor, çektiği fotoğraf da bu şekilde oluyor, bakın görün" demek. Ayrıca yer yer digital zoom oldukça işe yarayabilir. 2592x1944 olarak çekip daha sonra bilgisayarda 640x480 gibi ufak bir boyuta indirince tatmin edici kalitede fotoğraflar elde edilebiliyor. Bkz: Aşağıdaki fotoğraf.

pek muhterem kardeşim @afganaf
    o fotoğrafın bir de 16x zumsuz halini de koy ki karşılaştırma imkanımız olsun madem

buarada gündüz çekimlerinde uzun pozlama ve 4x üzeri zoom için sıradışı icatlar geliştirdim arkadaşlar.. yakında birkaç örnek yayınlarım

• Ben makineyi ABD'den getirttiğim için kullanım kılavuzu da İngilizce. O nedenle pek detaylı okuma ihtiyacı hissetmemiştim. Sevgili @coustic'in fotoğraflarından sonra ben de biraz kitapçığı karıştırdım ve birkaç fotoğraf çektim. Bu da onlardan biri. Gerçekten çok zevkliymiş böyle fotoğraf çekmek. Bir de renk değiştirmeli göndereceğim yakın zamanda. O da oldukça farklı bir stil.

Bir de şunu sorayım; acaba Erkayalar'dan istesem bana Türkçe kullanım kılavuzu gönderirler mi yoksa başka bir yerden mi istemem lazım?

• @agnosi'nin isteği üzerine...

Aynı fotoğrafın 4x optik zoomla ve zoomsuz çekilmiş halleri. Normalde fotoğraflar 1MB'nin üzerindeydi o nedenle ACDSee ile açıp farklı kaydet dedim ve yeniden jpeg olarak kaydettim. Haliyle boyutu azaldı.

16x Dijital Zoom (Dün çekildi)

4x Optik Zoom

Zoomsuz

• quote:

Ben makineyi ABD'den getirttiğim için kullanım kılavuzu da İngilizce. O nedenle pek detaylı okuma ihtiyacı hissetmemiştim. Sevgili @coustic'in fotoğraflarından sonra ben de biraz kitapçığı karıştırdım ve birkaç fotoğraf çektim. Bu da onlardan biri. Gerçekten çok zevkliymiş böyle fotoğraf çekmek. Bir de renk değiştirmeli göndereceğim yakın zamanda. O da oldukça farklı bir stil.

Bir de şunu sorayım; acaba Erkayalar'dan istesem bana Türkçe kullanım kılavuzu gönderirler mi yoksa başka bir yerden mi istemem lazım?

Kullanma kılavuzu benim kutudan çıkmamıştı, istedim alıcı ödemeli şubeden teslim yollamışlar, baya bir küfür ettim kendilerine. Makinenin seri numarasını istiyorlar seninki yurt dışından olduğu için ekstradan para isteyebilirler. Renk atama ve değiştirme baya zevkliymiş.

• ya beyler kullanma kılavuzundan bişi anlamıyorum?

ne yapsam?

bana karışık gibi geldi.

• ilk makro denemem :D

http://i24.photobucket.com/albums/c33/radicalnoise/IMG_0286.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLiKaratas -- 15 Mayıs 2006; 20:00:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Adembirdir

ya beyler kullanma kılavuzundan bişi anlamıyorum?

ne yapsam?

bana karışık gibi geldi.

O zaman ben kendi bilgilerim kadar yardımcı olmaya çalışırım, sanırım diğer arkadaşlarda yardımcı olur. Ayrıca forumdaki fotoğraf çekim teknikleri bölümünede bakabilirsin. Başta teknik terimleri öğrenmeye çalışman senin için faydalı olur.

@aliKaratas ilk makro denemen bence başarılı, diğer a530 ve a540 kullanıcısı arkadaşlardan da fotoğraflar bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coustic -- 16 Mayıs 2006; 1:39:47 >

• buyrun ilk makro denemem ama ellerim biraz titriyo kamera uyarı veriyo?????

• 5cm den makro anca bu kadar olur..
    [simage][img=http://img109.imageshack.us/img109/7276/img04104ra.th.jpg][/simage]
  • [img=http://img109.imageshack.us/img109/7276/img04104ra.th.jpg]
    denemeler suruyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smbdy -- 16 Mayıs 2006; 15:24:55 >
  •  Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları...

şimdi yapabildim..
  •  Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları...

birkaç resim de benden....

• Muz ille de sarı olacak veya domates ille de kırmızı olacak diye bir şart yok.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.