Şimdi Ara

Canon Powershot A710 & FujiFilm FinePix F30 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• evet evet,
    son sürpriz bu işten az da olsa anlayanlara, neden F30 tercih edilmesi gerektiğini açıkça gösteriyor. Walla ben SLR makinama ek larak F10 kullanıyorum. Fuji nin de diğer modellerini pek tutmam ama, bu F serisi firmaya saygı duymamı sağladı. Nasıl bir "image processing" yazılımı yapmışlarsa olayı koparmışlar. Zira bu "Forth generation Super CCD" leri diğer modellerde de kullanıyorlar ama sonuç kötü. Acaba diyorum, "neat image" veya "noise ninja" yazılımı entegreye gömülmüş te foto çekildikten sonra içerde bi de bundan mı geçiriyorlar:)

Bu aradawww.dcresource.com da, S6000 (S6500 ile aynı galiba) incelemesi çıkmış. Hakikaten SLR-like lar arasında bariz öne çıkıcak ama sanki F30 kadar ISO performansı yokmuş gibi geldi. Artık dpreview da incelemesi çıkınca emin oluruz.

Şayet F30 kadar iyise, SLR alamayan/almak istemeyen herkese önereceğim tek SLR-like makina olur.

Bir de Fuji'nin tasarım ergonomileri ve işçilik kalitesi (built quality) her zaman iyi olmuştur. Gerek F serisi ve de özellikle, S6000-S6500 ler tasarım olarak bence 350D-400D kadar iyi, hatta, belki biraz daha iyi bile olabilir. Makina çok solid ve kaliteli duruyor. SLR'den farkı yok!

• aslında şu f11 ya da f30 un yazılımını f10 aktarabilseydik çok iyi olacaktı. Aparture, shutter priority özellikeri ekleyebilirdik böylelikle f10' a.

Sen f10 için böyle bir firmware biliyor musun alehar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aramis1

aslında şu f11 ya da f30 un yazılımını f10 aktarabilseydik çok iyi olacaktı. Aparture, shutter priority özellikeri ekleyebilirdik böylelikle f10' a.

Sen f10 için böyle bir firmware biliyor musun alehar?

Bu söylediğini yapmak mümkün değil çünkü makinaların kontrol düğmeleri buna uygun değil. Bildiğim kadarı ile deneyenler olmuş ama makina çalışmamış. Bende F30 var, ben memnunum. Heryere yanımda götürebiliyorum bir de xd yerine sd kart kullanılabilseydi çok daha güzel olurdu.
  • hayır denemedim,
    Açıkçası, f10 ile manuel ayarları kullanma ihtiyacı pek hissetmiyorum. (genelde iş amaçlı kullandığım için) Zaten bu tip makinalarda manuel ayarla çekmek, SLR deki gibi pek pratik olmuyor.
    Manuel ayar gerekince de 300D kullanıyorum.
  • fuji nin tum modelleri kendi siniflarinda rakiplerinden ustun bir iso performansina sahip f serisi , s serisindeki image processor u ve programi kullaniyor bu sebepten dolayi goruntu kalitesi cok iyi birde TR de pek bilinmemesine karsin e serisi makinalar var onlarda cok iyi fotograf kalitesine sahip ....... kendim dslr bir makinaya sahip olmama ragmen s9600 un TR de satisa sunulmasini bekliyorum , zira yanimda surekli birkactane lens ile dolasmaktan sıkıldım s9600 yukumu bayagi hafifletecek ....... 5. jenerasyon superccd ler 4. nesile gore daha iyi noise performansina sahip bu sebeple f30 almayi dusunenler f31fd'yi ve s6500fd'yi mutlaka incelemeliler bence; cunku f31fd de yakinda TR de olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalman -- 10 Kasım 2006; 19:51:37 >
  • peki zalman Türkiye'de nezaman satışa sunulacağı hakkında bir bilgin var mı bu makinaların? yani f30 VE f31 in
  • Lütfen f30la mukayese ettiğimiz makinalara dikkat edelim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpay.06

peki zalman Türkiye'de nezaman satışa sunulacağı hakkında bir bilgin var mı bu makinaların? yani f30 VE f31 in

aralik artalarinda satisa sunulmalarini bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.