Şimdi Ara

Canon Powershot A710 & FujiFilm FinePix F30

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orjinalden alıntı: alpay.06

Canon Powershot A710 & FujiFilm FinePix F30 bu iki makineden hangisini tavsiye dersiniz?

Canon
    http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1347/show.html

Fuji
    http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1194/show.html

Ben Canon 300D ve Fuji F10 kullanıyorum. Başka compact modellerde kullandım. Hiç düşünmeden F30 derim, zira F10 dan bile son derece memnunum, F30'un ek üstünlüklerini de dpreview dan iyice incelemiştim.

Zaten SLR harici makinalarda Fuji'nin F10-F11-F30 serilerinin dışında hiç bir makina önermem.
    (bu fotoğraf kalitesi açısından bir değerlendirmedir)

• quote:

Orijinalden alıntı: Alehar

quote:

Canon Powershot A710 & FujiFilm FinePix F30 bu iki makineden hangisini tavsiye dersiniz?

Canon
    http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1347/show.html

Fuji
    http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1194/show.html

Ben Canon 300D ve Fuji F10 kullanıyorum. Başka compact modellerde kullandım. Hiç düşünmeden F30 derim, zira F10 dan bile son derece memnunum, F30'un ek üstünlüklerini de dpreview dan iyice incelemiştim.

Zaten SLR harici makinalarda Fuji'nin F10-F11-F30 serilerinin dışında hiç bir makina önermem.
    (bu fotoğraf kalitesi açısından bir değerlendirmedir)
    evet bende zaten SLR almayı düşünmüyorum herzaman yanımda taşıyabileceğim compakt bir model olsun istiyorum o yüzden bu iki makinadan birini düşündüm

• quote:

Orijinalden alıntı: alpay.06

evet bende zaten SLR almayı düşünmüyorum herzaman yanımda taşıyabileceğim compakt bir model olsun istiyorum o yüzden bu iki makinadan birini düşündüm

Alıntıları Göster
    quote:

iki makinanın birbirlerinden farklılıkları var
    pek aynı sınıfta diiller... bunu göz onunde bulundur... canon daha fazla zoom ve is saglıyo ...
    buna karşılık fuji muhteşem bi iso performansı ve daha küçük boyutlar sunuyo ... zor bi karar.. ama Canon daha cok kontrole izin veren bi makina...
    bu cercevede eger kendini geliştmek ve kontrolun sende olmasını istiyosan bence Canon al... ama eger bana compact bi makina lazım .. ilgilenmiyorum bu işlerle o kadar diyosan hiç düşünme git F30 al ... iso800 paşalar gibi foto cekersin (yani loş ortamda, flashsız)

• quote:

Orijinalden alıntı: atoprak

quote:

iki makinanın birbirlerinden farklılıkları var
    pek aynı sınıfta diiller... bunu göz onunde bulundur... canon daha fazla zoom ve is saglıyo ...
    buna karşılık fuji muhteşem bi iso performansı ve daha küçük boyutlar sunuyo ... zor bi karar.. ama Canon daha cok kontrole izin veren bi makina...
    bu cercevede eger kendini geliştmek ve kontrolun sende olmasını istiyosan bence Canon al... ama eger bana compact bi makina lazım .. ilgilenmiyorum bu işlerle o kadar diyosan hiç düşünme git F30 al ... iso800 paşalar gibi foto cekersin (yani loş ortamda, flashsız)

Alıntıları Göster
    tabi aslında kendimi geliştirmek istiyorum dediğin gibi a710 f30'dan biraz daha büyük sanırım ama manuel ayar yapma imkanı daha fazla ise canon daha iyi gibi

• quote:

tabi aslında kendimi geliştirmek istiyorum dediğin gibi a710 f30'dan biraz daha büyük sanırım ama manuel ayar yapma imkanı daha fazla ise canon daha iyi gibi

Alıntıları Göster
    Aslında Canon A710 almak daha mantıklı olur ama sensör küçük neden A640'ı düşünmüyorsun.Aralarında biraz fiyat farkı var tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asonas

Aslında Canon A710 almak daha mantıklı olur ama sensör küçük neden A640'ı düşünmüyorsun.Aralarında biraz fiyat farkı var tabi.

Alıntıları Göster
    a640'ta IS yok ve yanlış hatırlamıyorsam 640'ın döner lcd ekranı var bana sanki arıza yapma olasılığı daha fazla gibi geliyor nedense ve biraz daha ağır 640 herzaman yanımda taşımak istiyorum o yüzden 710

• quote:

a640'ta IS yok ve yanlış hatırlamıyorsam 640'ın döner lcd ekranı var bana sanki arıza yapma olasılığı daha fazla gibi geliyor nedense ve biraz daha ağır 640 herzaman yanımda taşımak istiyorum o yüzden 710

Alıntıları Göster
    Evet o zaman /10 çok şirin bir makina.Onu düşünebilirsin.Is var A640da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asonas

Evet o zaman /10 çok şirin bir makina.Onu düşünebilirsin.Is var A640da.

Alıntıları Göster
    Fuji F30, bu makinanın ISO performansı çoğu dslrde bile yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: coxackie

evet çok haklısın iso karşılaştırmalarını inceldim f30 bu konuda bütün kompakt makinelerden çok daha iyi
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: coxackie

evet çok haklısın iso karşılaştırmalarını inceldim f30 bu konuda bütün kompakt makinelerden çok daha iyi

Alıntıları Göster
    bende fotograf kalitesi yonunden f30 derim zaten kompakt sinif bir makinada manuel ayarlar okadarda onemli degildir cunku zoom un elektronik olarak ayarlandigi makinalarda ( canon a serisi ; fuji a ve f serisi ) lens zaten zoom derecesine gore en dusuk degerli f sayisinda calisir herzaman; dolayisiyla size sadece estanteneyi ayarlamak kalir ki zaten makinada otomatik olarak onu en iyi sekilde ayarliyor .... eger ben kendimi gelistirmek istiyorum diyorsan sana baslangiz icin fuji s5600 oneririm iki , uc sene sonra zaten dslr ye gecersin kendiliginde cunku bu zevk adami bir yakaladimi birakmiyor hep daha daha guzel manali kareler yakalayip goruntulemek istiyor insan ....... s5600 full manuel cekime izin veren manuel zoom halkasina sahip 10X zoom kapasitesine sahip nispeten ucuz bir slr-like makina ve goruntu kaliteside cok iyidir........

buda incelemesi....

http://www.pclabs.gen.tr/yazi.asp?doc=554

• quote:

Orijinalden alıntı: zalman

bende fotograf kalitesi yonunden f30 derim zaten kompakt sinif bir makinada manuel ayarlar okadarda onemli degildir cunku zoom un elektronik olarak ayarlandigi makinalarda ( canon a serisi ; fuji a ve f serisi ) lens zaten zoom derecesine gore en dusuk degerli f sayisinda calisir herzaman; dolayisiyla size sadece estanteneyi ayarlamak kalir ki zaten makinada otomatik olarak onu en iyi sekilde ayarliyor .... eger ben kendimi gelistirmek istiyorum diyorsan sana baslangiz icin fuji s5600 oneririm iki , uc sene sonra zaten dslr ye gecersin kendiliginde cunku bu zevk adami bir yakaladimi birakmiyor hep daha daha guzel manali kareler yakalayip goruntulemek istiyor insan ....... s5600 full manuel cekime izin veren manuel zoom halkasina sahip 10X zoom kapasitesine sahip nispeten ucuz bir slr-like makina ve goruntu kaliteside cok iyidir........

buda incelemesi....

http://www.pclabs.gen.tr/yazi.asp?doc=554

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: zalman

.... eger ben kendimi gelistirmek istiyorum diyorsan sana baslangiz icin fuji s5600 oneririm iki , uc sene sonra zaten dslr ye gecersin kendiliginde cunku bu zevk adami bir yakaladimi birakmiyor hep daha daha guzel manali kareler yakalayip goruntulemek istiyor insan ....... s5600 full manuel cekime izin veren manuel zoom halkasina sahip 10X zoom kapasitesine sahip nispeten ucuz bir slr-like makina ve goruntu kaliteside cok iyidir........

evet güzel makina ama dediğim gibi şimdilik herzaman yanımda taşıyabileceğim bir makina olsun istiyorum o yüzden kompakt modellere bakıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpay.06 -- 1 Kasım 2006; 10:26:45 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: zalman

.... eger ben kendimi gelistirmek istiyorum diyorsan sana baslangiz icin fuji s5600 oneririm iki , uc sene sonra zaten dslr ye gecersin kendiliginde cunku bu zevk adami bir yakaladimi birakmiyor hep daha daha guzel manali kareler yakalayip goruntulemek istiyor insan ....... s5600 full manuel cekime izin veren manuel zoom halkasina sahip 10X zoom kapasitesine sahip nispeten ucuz bir slr-like makina ve goruntu kaliteside cok iyidir........

evet güzel makina ama dediğim gibi şimdilik herzaman yanımda taşıyabileceğim bir makina olsun istiyorum o yüzden kompakt modellere bakıyorum

Alıntıları Göster
    ıs olayı ne arkadaşlar. bayadır yabancı kaldık dforuma cahilliğime verin

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: oktayakgoz

IS (Image Stabilizer) yani görüntü sabitleyici anlamına geliyor başka bir deyişle titreşim önleyici olarak biliniyor yani fotoğraf çekerken elinin titremesinden kaynaklanan bulanıklıkları gideriyor ve daha net fotoğraflar çekmeni sağlıyor

• quote:

quote:

IS (Image Stabilizer) yani görüntü sabitleyici anlamına geliyor başka bir deyişle titreşim önleyici olarak biliniyor yani fotoğraf çekerken elinin titremesinden kaynaklanan bulanıklıkları gideriyor ve daha net fotoğraflar çekmeni sağlıyor

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

+ tabiki belirli sınırlar dahilinde...
    yani bu 3-4 stoptan fazla diilmiş... (gerci bu baya iyi bir deger)

• quote:

Orijinalden alıntı: atoprak

quote:

quote:

+ tabiki belirli sınırlar dahilinde...
    yani bu 3-4 stoptan fazla diilmiş... (gerci bu baya iyi bir deger)

Alıntıları Göster
    Arkadaslar 0, hiç kullanılmamış, kutusunda Canon Powershot S3 IS satıyorum. Ürün Amerika'dan getirtilmiştir. Fiyat peşindir. Makinenin internetteki fiyatları 1.150-1.250 ytl civarında. Sizde inceleyin veya incelemişsinizdir. fiyat sadece 750 YTL. Maille, cepten ya da özelden ulaşabilirsiniz. Cep : 0535 453 00 34 . Mail: tifozi01@hotmail.com

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz4

Arkadaslar 0, hiç kullanılmamış, kutusunda Canon Powershot S3 IS satıyorum. Ürün Amerika'dan getirtilmiştir. Fiyat peşindir. Makinenin internetteki fiyatları 1.150-1.250 ytl civarında. Sizde inceleyin veya incelemişsinizdir. fiyat sadece 750 YTL. Maille, cepten ya da özelden ulaşabilirsiniz. Cep : 0535 453 00 34 . Mail: tifozi01@hotmail.com

Alıntıları Göster
    f10 sahibiyim, muhteşem. 1.5 yıldır kullanıyorum. Nedense türkiyede kimse kıymetini bilmiyor bu makinanın.
    Şu an alsam f30 alırım. SD700 ile f30 düşünürüm. F30 alırım.
    En gıcık yanı xd kart kullanması. Onun dışında harika.

iyi yanları:

Karanlık ortamlarda, flaşssız son derece doğal resim çekebiliyorsun (Muhteşem ISO performansı ile, dünyada ün yapmıştır ve profosyonel fotorafçılar kompakt makina olarak bunu kullanıyor)

Çok hızlı bir makina.

Pili çok uzun süre gidiyor. 500 kare çeker sanıyorum. 1gb kartla kullanırsan harika oluyor. Çünkü o da 500 e yakın fotoğraf saklayabiliyor.

LCD ekranı büyük ve net.

Harika videolar çekiyor.

Kötü yanları;

Purple fringing (kompakt makinaların hepsinde var)
    XD card
    Çok yakın çekimlerde flash fazla kuvvetli geliyor.
    Videolar hafıza da normalden fazla yer kaplıyor.

F30 un F10 a üstünlükleri:

Çok daha kaliteli, net resimler. (Hiçbir kompak makine yanına yaklaşamaz)
    Daha iyi ISO performansı.
    Muhteşem bir LCD ekran.
    Daha fazla manuel kullanım imkanı.(Bu da çok iyi birşey)

Fujilerde gördüğüm eksik şey ise: IS olmaması. Gerçi bir makinanın yüksek ISO kabiliyeti olması mı daha iyidir yoksa IS ye sahip olması mı. tartışılır.
    Benca ikisi de olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: aramis1

f10 sahibiyim, muhteşem. 1.5 yıldır kullanıyorum. Nedense türkiyede kimse kıymetini bilmiyor bu makinanın.
    Şu an alsam f30 alırım. SD700 ile f30 düşünürüm. F30 alırım.
    En gıcık yanı xd kart kullanması. Onun dışında harika.

iyi yanları:

Karanlık ortamlarda, flaşssız son derece doğal resim çekebiliyorsun (Muhteşem ISO performansı ile, dünyada ün yapmıştır ve profosyonel fotorafçılar kompakt makina olarak bunu kullanıyor)

Çok hızlı bir makina.

Pili çok uzun süre gidiyor. 500 kare çeker sanıyorum. 1gb kartla kullanırsan harika oluyor. Çünkü o da 500 e yakın fotoğraf saklayabiliyor.

LCD ekranı büyük ve net.

Harika videolar çekiyor.

Kötü yanları;

Purple fringing (kompakt makinaların hepsinde var)
    XD card
    Çok yakın çekimlerde flash fazla kuvvetli geliyor.
    Videolar hafıza da normalden fazla yer kaplıyor.

F30 un F10 a üstünlükleri:

Çok daha kaliteli, net resimler. (Hiçbir kompak makine yanına yaklaşamaz)
    Daha iyi ISO performansı.
    Muhteşem bir LCD ekran.
    Daha fazla manuel kullanım imkanı.(Bu da çok iyi birşey)

Fujilerde gördüğüm eksik şey ise: IS olmaması. Gerçi bir makinanın yüksek ISO kabiliyeti olması mı daha iyidir yoksa IS ye sahip olması mı. tartışılır.
    Benca ikisi de olmalı.

Alıntıları Göster
    Aramis1 konuyu çok güzel toparlamış...

Ama ben IS yerine ISO performansı derim. Sebebi gayet basit:

1-Kompakt makinalardaki IS sistemleri etkin olarak en fazl 1.5 belki 2 fstop kazandırabilir. Yani,siz elinizde veya makinada titreme olmaksızın, 200-300mm de (yani zoomda) 1/200 yerine 1/50 ile çekim yapabilirsiniz.

2-1/50'de objeniz hareketli ise, mesela oynayan bir çocuk, IS sistemi sadece makinanın titremesinde fayda sağlar. Ama hareketli obje yine flu çıkar.

3- IS yerine ISO değerini mesela 200'den 1600'e çıkarabilirseniz (3 fstop) 1/50 > 1/400 olur. Bu hızdaher türlü insan hareketi net olarak çekilebilir.

yani ISO performansı derim ama , tabii bu ikisi birleşirse tadından yenmez
    belki Fuji'nin bir sonraki modeli IS de içerir:)

• quote:

1-Kompakt makinalardaki IS sistemleri etkin olarak en fazl 1.5 belki 2 fstop kazandırabilir. Yani,siz elinizde veya makinada titreme olmaksızın, 200-300mm de (yani zoomda) 1/200 yerine 1/50 ile çekim yapabilirsiniz.

2-1/50'de objeniz hareketli ise, mesela oynayan bir çocuk, IS sistemi sadece makinanın titremesinde fayda sağlar. Ama hareketli obje yine flu çıkar.

3- IS yerine ISO değerini mesela 200'den 1600'e çıkarabilirseniz (3 fstop) 1/50 > 1/400 olur. Bu hızdaher türlü insan hareketi net olarak çekilebilir.

Alıntıları Göster
    Canon A710 IS

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Teşekkür ederim alehar.
    Evet bencede yüksek ISO tercih nedenidir. Ancak sanırım IS in önemli olduğu noktalarda var. Örneğin zoom kullandığınızda ya da video çekimlerinde.

Fuji f30 için bahsetmeyi unuttuğum çok önemli bir nokta daha:

Fuji doğal renkleri ile ün yapmıştır. Hakikaten inanılmaz doğal ve gerçek renkler sağlıyor verdiği karelerde.

Bir de keskinlik ile netliği karıştırmamak gerekiyor. Canon un görüntüyü çok keskin işler. Ama dediğim gibi keskinlik netlikle aynı şey değil.

Kesinlikle canon kötü demek istemiyorum. Bence canon da çok iyi. Ama fuji f10 ve f11 harikalar yaratıyor. F30 ise aşmış arkadaşlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.