Şimdi Ara

Fujifilm Hs20 Exr Nasıldır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
31.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle dslr almayı düşünüyordum ama daha sonra acemi olduğumdan ve sürekli lens değiştirecek maddi durumum olmadığı için slr-like almayı düşündüm aslında bu makine slr-like mı oluyor onu da tam olarak bilmiyorum ama fazla zoomu olana bu ad veriliyor diye okumuştum. Makinede beni cezbeden yönleri zoomun fazla olması , ekranının sağa - sola dönebilmesi , lens sanırım dslr makineler gibi el ile çevirerek oluyor bu da dslr havası yaratıyor bu yönleri cezbedici durdu tabi acemi olduğum içinde teknik bilgilerini bilmiyorum. Bunu da size soruyorum makine teknik olarak nasıldır ? Lens , sensör , gövde , üzerindeki tuşların görevleri ve dizilimleri gibi.. Gelelim nasıl fotoğraflar çekeceğime genelde anı fotoğrafları çekeceğim mesela üniversite okurken inşallah bu sene başlayacağım bir arkadaşın yanına veya tek başıma başka bir şehre gittim orada güzel bulduğum yerleri , insanları çekeceğim veya biraz photoshop öğrenir dijital çalışmalar yapmaya çalışacağım. Bu tarz resimler çekmeyi düşünüyorum. Anlattıklarıma göre sizin yorumlarınız nedir , makine alınabilir mi veya başka makineler mi tavsiye edersiniz. Ayrıca son soru olarak bu makinede dslr gibi iso , ens , diyafram ayarları yapabilir miyim ? Tabi öğrenene kadar oto modda kullanırım.

• HS20 hakkında çok yazıldı çizildi. Biraz arama yaparsan sorduğun soruların hepsine cevap bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

http://www.youtube.com/watch?v=RYcdkZY2yOk

Videodaki tanıtımına göre güzel görünüyor. Cmos sensörü iyi diye okudum ama forumda makineye kötü diyenler var.
  • fuji s2800 den sonra hs20 aldım. hemen resim çekmeye başladım ve resmen yıkıldım. s2800 hd hs 20 den en az 4 kat daha iyi fotoğraf çekiyordu ve 1 gün sonra zararına satıp canon 600d aldım. 30x zoom sizi aldatmısın. hs20 fujinin yüz karasıdır. 149 liralık canon a495 makinamla bile hs20 den katbe kat daha iyi fotoğraflar çektim. siz siz olun uzak durun. o fiyatlara manual ayarlı mükemmel fotoğraf çeken kompakt makinalar var, biraz araştırın ve öyle bir makina alıp keyfinize bakın derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twona77 -- 19 Temmuz 2011; 19:59:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: twona77

fuji s2800 den sonra hs20 aldım. hemen resim çekmeye başladım ve resmen yıkıldım. s2800 hd hs 20 den en az 4 kat daha iyi fotoğraf çekiyordu ve 1 gün sonra zararına satıp canon 600d aldım. 30x zoom sizi aldatmısın. hs20 fujinin yüz karasıdır. 149 liralık canon a495 makinamla bile hs20 den katbe kat daha iyi fotoğraflar çektim. siz siz olun uzak durun. o fiyatlara manual ayarlı mükemmel fotoğraf çeken kompakt makinalar var, biraz araştırın ve öyle bir makina alıp keyfinize bakın derim...

Hs20den yazılanları okuduktan sonra vazgeçtim. Nasıl bir makine istediğimi maddelerle açıklayarak başka bir konu açtım. O konu daha yararlı olacak sanırım.

• quote:

fuji s2800 den sonra hs20 aldım. hemen resim çekmeye başladım ve resmen yıkıldım. s2800 hd hs 20 den en az 4 kat daha iyi fotoğraf çekiyordu ve 1 gün sonra zararına satıp canon 600d aldım. 30x zoom sizi aldatmısın. hs20 fujinin yüz karasıdır. 149 liralık canon a495 makinamla bile hs20 den katbe kat daha iyi fotoğraflar çektim. siz siz olun uzak durun. o fiyatlara manual ayarlı mükemmel fotoğraf çeken kompakt makinalar var, biraz araştırın ve öyle bir makina alıp keyfinize bakın derim...

kusura bakmayın da hiç inandırıcı değil. "4 kat daha iyi fotoğraf"... nasıl ölçtünüz. İkinci el HS20 yi 1 günde satmak da ayrıca garip bir durum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şöyşe profesyonel bir inceleme okusaydınız keşke

http://www.ephotozine.com/article/fujifilm-finepix-hs20-exr-ultra-zoom-review-16652
  • Bu da yere göğe sığdırılmayan Canon SX 30 IS incelemesi. performans olarak 3 yıldız alabilmiş. overallda da 3,5 yıldızda kalmış.
    http://www.ephotozine.com/article/canon-powershot-sx30-is-digital-camera-review-15496

Yani sağdan soldan duyduklarımıza değil de böyle ciddi ve profesyonel karşılaştırmalara bakmamız lazımmış demek ki di mi?

fuji bir makine çıkaracak , benzer modellerinin 2 katı fiyatına satacak sonra da daha kötü foto çekecek. Olacak iş değil.
  • quote:

Bu da yere göğe sığdırılmayan Canon SX 30 IS incelemesi. performans olarak 3 yıldız alabilmiş. overallda da 3,5 yıldızda kalmış.
    http://www.ephotozine.com/article/canon-powershot-sx30-is-digital-camera-review-15496

Yani sağdan soldan duyduklarımıza değil de böyle ciddi ve profesyonel karşılaştırmalara bakmamız lazımmış demek ki di mi?

fuji bir makine çıkaracak , benzer modellerinin 2 katı fiyatına satacak sonra da daha kötü foto çekecek. Olacak iş değil.

ukalalık olmasın ama makinalardan anlamadağınız apaçık ortada. size çok küçük bir örnek sunayım siz uygulayın ve hs20 nin fotoğraf kalitesine siz karar verin. herhangi bir nesnenin fotoğrafını çekin ve pc de düzenle diyerek tam çözünürlükte açın. fotoğrafın ne hale geldiğini kendi gözlerinizle görün(kumlanama). yada google da hs20 sample image diye aratın ve tam çözünürlükte canon sx130 ile resimleri açarak karşılaştırın. sonra buraya tekrar yazıp beden özür diler ve makinanıza lanet edersiniz. s2800hd de fuji, hs20 de. neden biri iyi biri kötü çekiyor diyeyimki? 2 makinayıda kullandım ve farkı söylüyorum. denemesi bedava. hs20 ile çektiğiniz bir resmi burada orjinal boyutta paylaşın sonra ona göre fotoğraf üzerinde tartışalım, yani sadece iyi çekiyor diye yazarak işkembeden konuşmamız oluruz. hatta şöylede yapabiliriz. bende 149 liraya aldığım canon a495 basçek makina var. siz orjinal bir foto ekleyin birde ben ekliyeyim bakalım hangisi daha kaliteli fotoğraf çekiyor ne dersiniz?

• yahu ben yukarıda her türlü koşulda yapılmış birebir karşılaştırmaları veriyorum daha yoruma gerek var mı? Adamlar 3 yıldız vermiş canona performance'ta. featuresa da 3,5 yıldız. Yani temel 2 kriterde HS20 daha iyi işte.
  • quote:

yahu ben yukarıda her türlü koşulda yapılmış birebir karşılaştırmaları veriyorum daha yoruma gerek var mı? Adamlar 3 yıldız vermiş canona performance'ta. featuresa da 3,5 yıldız. Yani temel 2 kriterde HS20 daha iyi işte.

dostum, laf kalabalığına gerek yok. yada oyun oynamayada gerek yok! hs20 ile birkaç fotoğraf çek ve photoshopsuz, orjinal boyutta ekle, bende 10 mp lik is özelliği bile olmayan 149 liralık canon a495 basçek makina ile çekip eklicem. eğer hs20 den iyi fotoğraf çekmezse burada havlıcam ve herkesten özür dilicem. daha nasıl ispat edebilirim sence? 3 fotoğraf çek ve ekle bende ekliyim, hepsi bu kadar basit

senin verdiğin linkteki model sx30 ama ben sx130 demiştim, iyi oku. daha makinalarım modellerini bilmiyosun ama maaşallah her konuyada hakimsin.

insanları kağıt üzerinde yazan değerler ile kandırmayalım! hs20 kağıt üzerinde ewet süper ama iş fotoğraflara bakınca değişiyor, üzgünüm ama bu böyle. haa, sen almışsın, memnunsun kullan ama yeni alacaklarıda yekma kardeş ok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twona77 -- 20 Temmuz 2011; 16:53:15 >

• quote:

quote:

yahu ben yukarıda her türlü koşulda yapılmış birebir karşılaştırmaları veriyorum daha yoruma gerek var mı? Adamlar 3 yıldız vermiş canona performance'ta. featuresa da 3,5 yıldız. Yani temel 2 kriterde HS20 daha iyi işte.

dostum, laf kalabalığına gerek yok. yada oyun oynamayada gerek yok! hs20 ile birkaç fotoğraf çek ve photoshopsuz, orjinal boyutta ekle, bende 10 mp lik is özelliği bile olmayan 149 liralık canon a495 basçek makina ile çekip eklicem. eğer hs20 den iyi fotoğraf çekmezse burada havlıcam ve herkesten özür dilicem. daha nasıl ispat edebilirim sence? 3 fotoğraf çek ve ekle bende ekliyim, hepsi bu kadar basit

senin verdiğin linkteki model sx30 ama ben sx130 demiştim, iyi oku. daha makinalarım modellerini bilmiyosun ama maaşallah her konuyada hakimsin.

insanları kağıt üzerinde yazan değerler ile kandırmayalım! hs20 kağıt üzerinde ewet süper ama iş fotoğraflara bakınca değişiyor, üzgünüm ama bu böyle. haa, sen almışsın, memnunsun kullan ama yeni alacaklarıda yekma kardeş ok

Kesinlikle katiliyorum bendede canon powershot A620 var sonra HS20 aldim A620 ile otomatik modda bir ayar filan yapmadan ve HS20 dede otomatik modda bir ayar yapmadan resimler cektim ve husrana ugradim A620 nin cektiyi resimlerin yanina bile yaklasamiyor HS20 sasirdim, coktum resmen ustelik yurt disindan getirtmistim.
    Daha once bu forumda verdim cektigim resimleri ogle site linkleri vererek adamlar incelemis yok test etmis kardesim ben cektigim resimlere bakarim nebileyim adam o resmi hangi kosullarda sekmis ben kendim cekiyorum ayni yerde iki ayri makina ile fotograflarda oynama yapmadan bakiyorum berbet. Fotografciliktan cok fazla anlamayan biri olarak ben HS20 nin cektigi fotolari begenmedim cunki elimde baska ornek var ve o daha iyi. tamam daha genis aci ile cekebiliyorsun,,teknolojik olarak daha yeni, birsuru ek ozellik var videolarda yuksek fps cekim yapabiliyorsunuz 30 kusur x yakinlastima yapabiliyorsun bunlar tabiki avantaj 32GB a kadar hafiza karti kullanabiliyorsunuz.
    Ama ben resimleri LCD tv de Playstation 3 ile seyrediyorum resimlerin istedigim yerine yakinlastima yapabiliyorum ailece syrederken cok guzel oluyor. Ve yakinlastirma yapinca GORUYORUMKI ozellikle bagirdim cunki ben gozlerimle goruyorum HS20 nin cektigi resim resmen pul pul oloyor ama A620 nin cektigi resim yakinlastirsan bile purussuz.
    Kisaca o incelemelere bende baktim ve birde cektigim resimlere baktim yetti ne diyeyim.

Birinci linkteki HS20 ile otomatik modda cekilmis Oglumun ellerine ve yuzune yakindan bakin
    ikinci linkteki A620 lie otomatik modda cekilmis ayni yerlere bakin bakalim ne fark var.
    Yazimda kimsaya hakaret etmek gibi bir mamacim yok yanlis yazdigim yerler olabilir herkesten ozur dilerim var ise ogle birsey kendinize iyi bakin.
    http://www.panoramio.com/photo/53547603
    http://www.panoramio.com/photo/53547562

• quote:

Orijinalden alıntı: savsat2000

quote:

quote:

Kesinlikle katiliyorum bendede canon powershot A620 var sonra HS20 aldim A620 ile otomatik modda bir ayar filan yapmadan ve HS20 dede otomatik modda bir ayar yapmadan resimler cektim ve husrana ugradim A620 nin cektiyi resimlerin yanina bile yaklasamiyor HS20 sasirdim, coktum resmen ustelik yurt disindan getirtmistim.
    Daha once bu forumda verdim cektigim resimleri ogle site linkleri vererek adamlar incelemis yok test etmis kardesim ben cektigim resimlere bakarim nebileyim adam o resmi hangi kosullarda sekmis ben kendim cekiyorum ayni yerde iki ayri makina ile fotograflarda oynama yapmadan bakiyorum berbet. Fotografciliktan cok fazla anlamayan biri olarak ben HS20 nin cektigi fotolari begenmedim cunki elimde baska ornek var ve o daha iyi. tamam daha genis aci ile cekebiliyorsun,,teknolojik olarak daha yeni, birsuru ek ozellik var videolarda yuksek fps cekim yapabiliyorsunuz 30 kusur x yakinlastima yapabiliyorsun bunlar tabiki avantaj 32GB a kadar hafiza karti kullanabiliyorsunuz.
    Ama ben resimleri LCD tv de Playstation 3 ile seyrediyorum resimlerin istedigim yerine yakinlastima yapabiliyorum ailece syrederken cok guzel oluyor. Ve yakinlastirma yapinca GORUYORUMKI ozellikle bagirdim cunki ben gozlerimle goruyorum HS20 nin cektigi resim resmen pul pul oloyor ama A620 nin cektigi resim yakinlastirsan bile purussuz.
    Kisaca o incelemelere bende baktim ve birde cektigim resimlere baktim yetti ne diyeyim.

Birinci linkteki HS20 ile otomatik modda cekilmis Oglumun ellerine ve yuzune yakindan bakin
    ikinci linkteki A620 lie otomatik modda cekilmis ayni yerlere bakin bakalim ne fark var.
    Yazimda kimsaya hakaret etmek gibi bir mamacim yok yanlis yazdigim yerler olabilir herkesten ozur dilerim var ise ogle birsey kendinize iyi bakin.
    http://www.panoramio.com/photo/53547603
    http://www.panoramio.com/photo/53547562

verdiğiniz örnek için çok tşk ederim. sanırım kaç msj dır açıklamaya çalıştığım şeyi siz direk açıklamış oldunuz. bunun üzerine başka birşey söylemeye gerek yok sanırım

• Fujinin teknik özellikleri fazla olan böyle bir makinasından bu kalitede bir fotonun nasıl çıktığını hala anlayamıyorum. LCD ekran ile izlemek başka, bilgisayardan izlemek başka. Mağazalarda standlarda LCD den inceleyince yanıltıyor. Teşekkürler Savsat2000. Sayende hs 20 'ye son noktayı koydum, bayaa bi kaptırmıştım kendimi, bitti artık bu platonik aşk . Bende elimdeki sony dsc w120 yi değiştirip hs 20 almaya heves ediyordum. Şimdilik eskiye talim araştırmaya devam.
  • Eğer ileriye dönük düşünüyorsanız direk giriş seviyesi bir DSLR ile başlayabilirsiniz öncelikle bir adet gez-çek(genişs amaçlı) bir lens alın o size çok uzun zaman yeter.B en olsam kompakt ve dsler arasında kalan slr-like makinalara bulaşmazdım.Bu benim şahsi görüşüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quarse

Fujinin teknik özellikleri fazla olan böyle bir makinasından bu kalitede bir fotonun nasıl çıktığını hala anlayamıyorum. LCD ekran ile izlemek başka, bilgisayardan izlemek başka. Mağazalarda standlarda LCD den inceleyince yanıltıyor. Teşekkürler Savsat2000. Sayende hs 20 'ye son noktayı koydum, bayaa bi kaptırmıştım kendimi, bitti artık bu platonik aşk . Bende elimdeki sony dsc w120 yi değiştirip hs 20 almaya heves ediyordum. Şimdilik eskiye talim araştırmaya devam.

Arkadaslar lutfen verdigim fotograflarla fuji firmasini veya herhangi bir kisiyi, veya kisileri kotulemek veya karalamak istedigimi zannetmeyin, neticede ben zaten HS20 kullaniyorum ogle yada bogle aldim geri verme sansimda yok satip yenisini almam da parasal acidan cok zorlar profesyonel bir fotografci da degilim ki profesyonel bir makina alayim zaten o kadar para ayirmam az cok bazi seyler ogrendim internetten boyle guzel sitelerden
    ( bu arada DONANIM habere) cok sey borcluyum vede bilgilerini paylasan arkadaslara.
    neticede bazi kucuk ayarlar yapsamda genelde otomatik modda cekiyorum tv de seyrederken fazla yakinlastirmadimi problem yok zaten
    yani amatorler icin bu makinada cok seyler var ama ince ayrintilar ve parasi cok olanlara tavsiye etmem. Zaten onlarda bu makinayi almazlar.
    yurt disindan getirttigim icin tukce kullanim kitapcigi da yok ayrintili olarak inceleyemiyorum
    varsa turkce kullanim kitapcigini paylasan arkasa cok memnun olurum.

velhasil bu makina idare eder bir makina.
    Herkese saygilarimi sunuyorum.

• http://www.youtube.com/watch?v=rfnv9pRUJrU&feature=fvwrel

bu ikisini izleyip makineyi bişe sanmıştım yaaa... nerdeyse alıyordum.. deneyim yaşamış arkadaşların söyledikleri gözümü açtı... çok tşk ederim bu makinenin ne mal olduğunu izah eden arkadaşlara :D
  • Arkadaşlar Amacım makinayı kötülemek değil sonuçta ben bu makinayı kullanıyorum.
    Profesyonel de değilim, makinayı test uzmanları nasıl testeder, pixel yogunluguna mı bakar,
    diyaframına mı yoksa yok F değerlerinemi bakar bilmiyorum.
    Benim test anlayışımı söğleyeyim.
    Bir insan hem bilgi sahibidir hemde imkanlarıda var.
    Siz ona nasıl yapacağını söğlerseniz neyi isterseniz isteyin yapar.
    Önemli olan Tecrübe ve yetenek varmıdır nasıl yapılacağını siz söğlemezseniz kendi başına yapabilirmi.
    Bana göre fotoğraf makinalarında tecrübe ve yetenek içindeki programdır.
    Ve bu OTOMATİK modda ortaya çıkar, çünki makina yeteneğini yani programının yeteneğini kullanarak sizin istediğnizi yapacaktır.
    P modunda A modunda yok dıyaframı böğle yap enstanteneyi şöğle yap ışğı bukadar ayarla vesaire
    derseniz yani MANUEL modda kullanırsanız bu nasıl yapacağını söğlediğimiz o insan gibi olur ve istediğinizi yapar.
    Önemli olan bunu makina kendisi yapabiliyormu yada başka bir marka hemen hemen aynı özelliklere sahip o yapıyorda bu yapamıyormu?
    Bazı arkadaşlarımız sen ayar yapmasını bilmiyorsun, suçu makinaya atıyorsun şu modda şu ayarda çekte bak bakalım o resimlere diyor.
    Peki öbür kamina nasıl yapıyor bunu programı yazan veremiyormu satırda komutu otomatikte çekerken ISO800 de degilde ISO100 cek diye neden öbür makina
    bunu yapabiliyorda bu yapamıyor.
    Bence makinanın kalitesi otomatik modda çektiği resimlerden anlaşılır.
    Ve inanin bu kullandığım makina yani HS20 Daha önce kullandığım A620 den cok daha kötü fotoğraf çekiyor.
    Özelliklerine birşey demiyorum süper özellikleri var ama içindeki yazılım işi bozuyor
    hep bekliyorum belki Fuji bir güncelleme çıkartırda düzeltir diye. Umut işte.
    Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savsat2000 -- 15 Eylül 2011; 12:55:57 >

• Bu cihazı almayak mı şimdi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.