Şimdi Ara

Fujifilm Hs20 Exr Nasıldır ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
31.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • savsat2000 ne derse desin Fuji HS20 daha iyi...
  • Takım tutar gibi yorum yapmayın arkadaşlar bi elektronik markete gidin ve orda kendiniz deneyin alacaksanız..
    3 tane makinem var elbette hepsinin yeri ayrı ama HS 20 yi de böyle eleştirmek yakışmıyo..
    adamlar makine üretmiş haklarını yemeyin varmı bunun gibi bi makine daha??
    HS20 sınıfında birinci derim ben...
    şimdi bi makine alsam yine HS20 yi alırım.. Saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejavu_cyo

Takım tutar gibi yorum yapmayın arkadaşlar bi elektronik markete gidin ve orda kendiniz deneyin alacaksanız..
    3 tane makinem var elbette hepsinin yeri ayrı ama HS 20 yi de böyle eleştirmek yakışmıyo..

Bence fiyatı da göz önüne alırsak, fiyatı kadar iyi makine değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

quote:

Takım tutar gibi yorum yapmayın arkadaşlar bi elektronik markete gidin ve orda kendiniz deneyin alacaksanız..

@AKINLASINN,
    Hala anlayamıyorum. Tesadüfen 6 aylık bu başlığın mezardan çıkarıldığını fark ettim. Şahsen bu makina müsfettesine son nokta konuldu diye düşünüyordum. Bu cenazenin üstüne Sony HX100V çıktı. 3-4 ayda onuda tarihin tozlu sayfalarına göndermek üzereyiz, Çünkü onuda eze eze üste çıkan Panasonic FZ150 çıktı, İsteyen gider bakar özel topiği var. Hepsi bir tarafa Fuji' nin X-S1'i sırada, Bir önemli prb. nedeniyle piyasaya çıkışı gecikiyor. Aynı sensörü kullanan X-10' da farkedildi. Esas önemli olan 1/2.3" sensör ve makul sayılabilecek bir pixel yoğunlu ile de fotograf çekilebileceğini göstermesi açısından önemli bir makina FZ150.
    Diğer taraftan, HS10 veya 20 alıp makinaları mutlu- mesut yaşayanlarda var. Nasıl olsa bir gün öyle yada böyle bir şekilde fotograf çeken makinalarla ve fotograflarıyla karşılaşacaklar. Artık onlarıda rahatsız etmek bence doğru değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

quote:

@AKINLASINN,
    Hala anlayamıyorum. Tesadüfen 6 aylık bu başlığın mezardan çıkarıldığını fark ettim. Şahsen bu makina müsfettesine son nokta konuldu diye düşünüyordum. Bu cenazenin üstüne Sony HX100V çıktı. 3-4 ayda onuda tarihin tozlu sayfalarına göndermek üzereyiz, Çünkü onuda eze eze üste çıkan Panasonic FZ150 çıktı, İsteyen gider bakar özel topiği var. Hepsi bir tarafa Fuji' nin X-S1'i sırada, Bir önemli prb. nedeniyle piyasaya çıkışı gecikiyor. Aynı sensörü kullanan X-10' da farkedildi. Esas önemli olan 1/2.3" sensör ve makul sayılabilecek bir pixel yoğunlu ile de fotograf çekilebileceğini göstermesi açısından önemli bir makina FZ150.
    Diğer taraftan, HS10 veya 20 alıp makinaları mutlu- mesut yaşayanlarda var. Nasıl olsa bir gün öyle yada böyle bir şekilde fotograf çeken makinalarla ve fotograflarıyla karşılaşacaklar. Artık onlarıda rahatsız etmek bence doğru değil.

Katılıyorum kesinlikle. FZ150 gerçekten tahminimden iyi çıktı.
    Panasonicte FZ50 den sonra ilk kez bir makineyi beğendim.

• DSLR-LİKE ALACAĞINIZA 2.EL Bİ DSLR ALIN DAHA İYİ,HS 20'YE GELİNCE TÜKETİCİLERİN İLGİSİNİ VE İHTİYAÇLARINI GÖZ ÖNÜNE ALIP ÜRETİLMİŞ BİR MODEL OLDUĞU ÇOK BELLİ BU DOĞRULTUDAN BAKARSANIZ ASLA ALINACAK BİR MAKİNA DEĞİL AMA ÖZELLİKLERİ FENADA DEĞİL.BİR CANON EOS 600D İLE ASLA AMA ASLA KIYASLAYAMAZSINIZ.BEN DÜN GÖRDÜM H20'Yİ BİR MAĞAZAYA EOS 600D İÇİN GİTTİM FAKAT SATIŞ TEMSİLCİSİ BUNU ÖNERDİ BİRKAÇ YERDE BAKTIM NET ORTAMINDA AMA BANA UYMAZ VE,TİCARİ AMAÇLA ÜRETİLMİŞ OLDUĞU BELLİ,NEDEN;30X ZOOM,KOBRA LENS,SLOW MOTİON,360 DERECE PANOROMİK TEK KARE ÇEKİM,BUNLAR YETER TÜKETİCİ İLGİSİNİ ÇEKMEYE.AMA SİZİ HAYAKIRIKLIĞINA UĞRATMASI KAÇINILMAZ GİBİDİR.ÇÜNKÜ ÖZELLİKLERE BAKARSANIZ BEKLENTİLERİ BÜYÜKTÜR ALANLARIN,AMA SENSÖR GENELDE AKILLI CEP TELEFONLARI İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ VE SONRASINDA SONY TARAFINDA FOTOĞRAF MAKİNALARINA ENTEGRE İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ 9,10 MP CİVARINDA SENSÖRDÜR.

• quote:

quote:

quote:

@AKINLASINN,

çok merak ettiğim bir soru da piksel yoğunluğunun nasıl olması normal kabul edilebilir.. sanırım bu hs20 yi16 mp olduğu için sevmediniz... söylediğiniz modelde 1/2.3 sensöre sahip fakat 12 mp olduğu için kabul edilebilir bir yoğunluğa sahip yorumunu mu yaptınız.. bu konuda değerlendirme ölçütünüz nedir ??

• @bipekkan

size de ulaşılmıyor yahu :D...pm de atamıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ec38

@bipekkan

size de ulaşılmıyor yahu :D...pm de atamıyoruz

@ec38,
    Neden? Ben neredeyse her gün en az 20' ye yakın PM' e cevap veriyorum. Profilinizde bir prb. olabilir.
    gelelim bu HS20 ile FZ 150 farkına.
    Baştan beri genellediğim bir nokta var. Üreticiler, tüketici talepleri doğrultusunda üretim yapıyorlar. Bu aslında normaldir ancak işin içine absürt çarpanlarla süper zoom talebi girince sensörleri küçültmek mecburiyetindeler. Özellikle amatör ve bu konuda en ufak bir fikri olmayan tüketicinin yine absürt yoğunlukta pixel talepleride gelince, birde tüm bunların üzerine video talebi de eklenince açıkçası iş çığrından çıktı. Bunu CCD sensörlerle bu 3 işi bir arada yapmalarının imkansız olduğunu gördüler ve dSLR' de kullanılan CMOS sensörlere döndüler. CMOS sensörler Video çekimine müsait oldukları halde tek kareler halinde fotograf çekiminde 1/2.3" gibi çok küçük ölçeklerde son derece yetersiz ve verimsiz olduğu görüldü, birde üstüne üstlük 10 mp' nin üstündeki pixelin 1/2.3" gibi ufacık bir sensöre tıkıştırılınca pixeller birbirlerinmi etkileyerek renkler iç içe geçmeye başladı ve suluboya efektli fotograf vermeye başladı. Aklı evvelin biri sensörü arkasından suni ışık vererek görüntü verimini arttırmaya kalktı (BSI CMOS) Bu sistem, karanlık çıkan alanlarda verimi arttırdı ama zaten verimi iyi olan bölümnlerde de detay kayıpları ve ışk patlamasına neden oldu. Aslında bunu bilmeyecek bir durum da yoktu, İşin başından belliydi. Nitekim 2 yıllık bir ısrar sonunda firmalar açıkça yaptıkları salaklığı görüp tekrar saf CMOS' a dönüp işlemci ve A/D çevirici, kuwetlendiricilerle ve çok iyi dizayn edilmiş lensle işi çözmeye kalktılar İlk örneklerden biri Sony HX100' dür. Sonuçlar karenin her tarafında aynı görüntü kalitesi olduğu için göze hoş geldi ama 16 mp yine de yapacağını yaptı ve 16 mp ve altında çekilen fotolarda yer yer asimetrik detay kayıpları hala devam ediyordu. Nihayet Panasonic mühendisleri dSLR' lerinde kullandıkları verimi yüksek ama 800 ISO sonrası noise üretmeye yatkın Live MOS (Metal–Oxide–Semiconductor) sensörü 1/2.3" ölçülerine indirdiler. Bu ölçüde 12 mp yapınca ki kişisel bilgilerime göre 10 mp olsaydı çok daha iyi sonuçta alınabilirdi,(Bu yoğunluğun kötü sonuçları contrastın yüksek olduğu noktalarda özellikle spectrumun kırmızı ve yakın frekanstaki renklerde birbirlerini etilediği görülebilmekte) ama sonuç olarak yine çok iyi dizayn edilmiş bir süper zoom objektifle gerçekten kabul edilebilir ölçülerde detayda kayıp olmadan ve oldukça yeterli verimle çalışan çok uzun bir aradan sonra ve özelliklede Video' dada çok başarılı bir çekimi ve renk ayrımı olan makinaya ulaşıldı. (DMC-FZ150)
    Kısaca iyilik tek başına 12/16 mp farkından gelmiyor. Çok iyi düşük ışık hassasiyetine sahip ve yüksek çözünürlükte görüntü verebilen, enerji tüketimi FFT-CCD sensörlerin yarısı kadar olan dolayısıyla kolay kolay ısınmayan ve dolayısıyle video çekimine de çok uygun, basit devre yapısı daha hızlı işlemleri mümkün kılması dolayısıyla çok hızlı resim aktarımına uygun ve dış ortamdan alınan ışığı maksimum verimle kullanan "Live MOS " sensör, aynı hıza uygun düşük gürültülü işlemci ile çok iyi dizayn edilmiş bir lensle birlikte bu sonuca ulaşılmış. Yine de sorunlar yok mu? elbette var. Bir üst mesajımda da bunları açıklamıştım.

• @bipekkan

pm atarken hata veriyordu kaç gündür şimdi düzelmiş.. gerçi böyle olduğu hayırlı olmuş.. engin bilginizden herkes faydalansın yazınızı okuyabilsin.. ben esasen slr makine almayı düşünmeyen fakat istediğimde bana güzel ve net fotolar almamı sağlayacak makine almayı planladığım esnada sizin gayet mantığa yatkın yorumlarınıza denk geldim.. çokda iyi oldu bu durum.. çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için.. çünkü hiç aklıma bile gelmeyecek bir mikane şu an seçeneklerim arasına girmiş durumda.. ben şahsen nikon kalitesine güvenip yarı profesyonel olarak anılan COOLPIX P500 modeline kafayı takmıştım.. ama onun hakkındaki yorumlarınızı da aldıktan sonra netleştireceğim artık.. sizce p500 ile fz150 arasında seçim yapmak istesem sizce hangisi daha güzel performans verir... p500 de ''Live MOS'' denen olaydan yoktur eminim ki ama media marktta görmüştüm.. cam gibi çekiyordu... yoksa bana mı öyle geldi ki ??

• quote:

@bipekkan

pm atarken hata veriyordu kaç gündür şimdi düzelmiş.. gerçi böyle olduğu hayırlı olmuş.. engin bilginizden herkes faydalansın yazınızı okuyabilsin.. ben esasen slr makine almayı düşünmeyen fakat istediğimde bana güzel ve net fotolar almamı sağlayacak makine almayı planladığım esnada sizin gayet mantığa yatkın yorumlarınıza denk geldim.. çokda iyi oldu bu durum.. çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için.. çünkü hiç aklıma bile gelmeyecek bir mikane şu an seçeneklerim arasına girmiş durumda.. ben şahsen nikon kalitesine güvenip yarı profesyonel olarak anılan COOLPIX P500 modeline kafayı takmıştım.. ama onun hakkındaki yorumlarınızı da aldıktan sonra netleştireceğim artık.. sizce p500 ile fz150 arasında seçim yapmak istesem sizce hangisi daha güzel performans verir... p500 de ''Live MOS'' denen olaydan yoktur eminim ki ama media marktta görmüştüm.. cam gibi çekiyordu... yoksa bana mı öyle geldi ki ??

@ec38,
    Oldukça derinlemesine inceledim daha önce çok yüzeysel bakmıştım Nikon P500' e. Sonuçlar aşağıda olabildiğince aynı fotograflar üzerinde inceleme yaptım.
     Fujifilm Hs20 Exr Nasıldır ?
    Fotografın alt kesimindeki kişilerin detaylarına bakın Aşırı NR uygulaması sonucu detay kalmamış HS20 den şu yönden iyi kenar ve küşelerde renk sapmaları mor saçaklanmalar az ama orjinal ölçülerde fotografa baktığınızda garip bir şekilde kaba duruşuna dikkatinizi çekerim.
    Diğer fotograflar için link:
    http://www.dcresource.com/reviews/nikon/coolpix_p500-review/gallery
    Bu fotograflarda aynı sitenin FZ150 galerisinden:
    FZ 150' nin Diğer fotografları için link:
    http://www.dcresource.com/reviews/panasonic/dmc_fz150-review/gallery
    Basit analize gelince 1. fotograflardaki "WOOD BVILDING" altında "1906" yazısına dikkat edin, ayrıca P500 de kullanılan BSI CMOS sensörün beyaz patlamalarına dikkat edin.
    2. fotograflardaki solda "STRONGE HOUSE" altında "OLIVE OIL"yazıları ile sağdaki VILAGE MARKET" yazılarının okunabilirliği ile 2 fotograf arasındaki renk doygunluk dağılımı ve tavandaki beyaz patlamalarına dikkat edin.
    2 makinada aslında HS10 veya 20 den kat be kat daha iyi. Benim görüşüm FZ 150 deki renk doygunluğu ve detayda belirgin daha iyi ve keskin fotograflar veriyor P500' e göre. Tabi bu analiz fotograf için FZ150' nin video çekimi mükemmel ama P500 bu konuda nasıldır bilmiyorum.
    Bu arada önemli bir nokta FZ 150' nin bataryası ile 400' ün üstünde fotograf çekilebilirken P500 için bu sayı 220 civarında.
    Özellikle bu site de, her 2 makinenin "How Does it Compare?" ve "Conclusion" sayfalarını incelemenizi tavsiye ederim.
    F/P' ye gelince FZ150 yeni makina ve fiyatı henüz oturmadı. P500 950 TL civarında satılırken bazı kampanyaları takip edebilirseniz FZ 150' nin fiyatı Bu gün Bimeks' te 1.199 TL KDV dahil. Bu durumda
    F/P olarak çok iyi. Normal fiyatı fiyat oturmadığı için gördüğünüz gibi 1200-1500 TL aralığında dalgalanıyor.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/120921/panasonic-dmc-fz150.aspx#comments

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Ocak 2012; 12:58:17 >

• quote:

quote:

@bipekkan

@ec38,
    Oldukça derinlemesine inceledim daha önce çok yüzeysel bakmıştım Nikon P500' e. Sonuçlar aşağıda olabildiğince aynı fotograflar üzerinde inceleme yaptım.

Fotografın alt kesimindeki kişilerin detaylarına bakın Aşırı NR uygulaması sonucu detay kalmamış HS20 den şu yönden iyi kenar ve küşelerde renk sapmaları mor saçaklanmalar az ama orjinal ölçülerde fotografa baktığınızda garip bir şekilde kaba duruşuna dikkatinizi çekerim.
    Diğer fotograflar için link:
    http://www.dcresource.com/reviews/nikon/coolpix_p500-review/gallery
    Bu fotograflarda aynı sitenin FZ150 galerisinden:

FZ 150' nin Diğer fotografları için link:
    http://www.dcresource.com/reviews/panasonic/dmc_fz150-review/gallery
    Basit analize gelince 1. fotograflardaki "WOOD BVILDING" altında "1906" yazısına dikkat edin, ayrıca P500 de kullanılan BSI CMOS sensörün beyaz patlamalarına dikkat edin.
    2. fotograflardaki solda "STRONGE HOUSE" altında "OLIVE OIL"yazıları ile sağdaki VILAGE MARKET" yazılarının okunabilirliği ile 2 fotograf arasındaki renk doygunluk dağılımı ve tavandaki beyaz patlamalarına dikkat edin.
    2 makinada aslında HS10 veya 20 den kat be kat daha iyi. Benim görüşüm FZ 150 deki renk doygunluğu ve detayda belirgin daha iyi ve keskin fotograflar veriyor P500' e göre. Tabi bu analiz fotograf için FZ150' nin video çekimi mükemmel ama P500 bu konuda nasıldır bilmiyorum.
    Bu arada önemli bir nokta FZ 150' nin bataryası ile 400' ün üstünde fotograf çekilebilirken P500 için bu sayı 220 civarında.
    Özellikle bu site de, her 2 makinenin "How Does it Compare?" ve "Conclusion" sayfalarını incelemenizi tavsiye ederim.
    F/P' ye gelince FZ150 yeni makina ve fiyatı henüz oturmadı. P500 950 TL civarında satılırken bazı kampanyaları takip edebilirseniz FZ 150' nin fiyatı Bu gün Bimeks' te 1.199 TL KDV dahil. Bu durumda
    F/P olarak çok iyi. Normal fiyatı fiyat oturmadığı için gördüğünüz gibi 1200-1500 TL aralığında dalgalanıyor.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/120921/panasonic-dmc-fz150.aspx#comments

Alıntıları Göster
    @bipekkan

çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ec38 -- 1 Ocak 2012; 21:13:35 >

• konu içerisinde 2 fotoğraf gösterilmiş paylaşılmış o arkadaş kendini çok zeki sanarak iyi görünen fotoğrafın iso değerini silmiş peki fujinin iso değeri kaç orda ? 800 !
    sen o fiyat 1\2" sensör, f2.8-5.6 açıklık, 24-720mm manuel yaklaştırma, ttl flaş desteği, fullhd 30p video, iso 800 de öyle foto çeken makine bul ben alayım sana
    Olay sadece foto kaliteside değil netleme mekanizması kötü bir makinayı çöpe atsan yeridir benim için fakat bu özellikler ve bu foto kalitesi bu fiyatı karşılıyor.
    Şu da var çözünürlükleri şişirilmiş makineler hepsi bu makineyi alıp 8mp de 800iso da foto çekeceksin kumlanma istemiyorsan
    canon a serisi ile karşılaştırmak saçmalık !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemaydinlik -- 12 Ocak 2012; 22:49:55 >
  • bu makinenin en önemli özelliği manuel 30x zoomu olması bunu istiyosan ne kadar önemli bişi oldunu bilirsen makineyi de ona göre değerlendirirsin
  • Geçenlerde aile resimlerime bakıyordum. Arkasını çevirdim acaba not düşmüşlermidir diye. Genelde eski fotoğraflara bakın tarih yada başka birşeyler yazar. Bir baktım fujifilm yazıyordu :) Evet inanamadım önce ama fujifilm yazısını gördüm. Sonra bir tv progamında kameramanlarla ilgili bir konu konuşuluyordu. Kameramanın elindeki kamera dünya devi SONY idi ama lensinin üzerinde FUJINON yazıyordu!!! Acaba yanlış mı gördüm diye merak ettim. Araştırdım gerçektende bildiğinis FUJINON yazıyordu. Araştırmalarım devam ettikce daha derinlere indikce gördüklerim ve duyduklarım beni hayretlere düşürmeye devam etti. Dünyanın en büyük devleri arasında olduğunu öğrendiğim FUJI markasına merağım nereden geldi derseniz şöyle anlatayım; Bu forumlarda bir kaç kişi aman fuji almayın aman adını dahi anmayın adını ananlar bir daha konuşamadı gibi 7-13 yaş arası çocuk dialogları yapınca merak ettim. Neden BU KADAR ÇOK KORKUYORLAR bu markadan diye. Korkuyorlar çünkü meyve veren ağaç taşlanırdan yola çıkarak bu kanıya vardım. İlk önce HS20 denilen makineyi inceledim. İlk olarak media markte gidip incelemek istedim. Daha sorar sormaz satıcı " abi boşversene fujiyi" diyerek ürünlerini kötülemeye başladı. DÜşündüm bir an için nasıl olursa bir firma çalışanı sattığı bir ürün için daha adını duyar duymaz böyle yorumlar yapabiliyordu?? Çok dikkatimi çekti. Başka mağazalara gittiğimde ise ne fuji markasının ne canon markasının nede nikon markasının kötülenmediğini fark ettim. Kendi kendime bence bu mağazalar tarafsız olduğu için daha sağlıklı bilgiler verebilirler diye düşündüm.. Netice itibari ile şu kanıya vardım;

Arkadaşlar öncelikle bu bunu dedi şu şunu dedi demek yerine kendi gözlerinizle ve "TARAFSIZ" elektronik marketlerde incelemenizdir.. Ürünler hakkında detaylı bilgi bilmeden de o iyi şu kötü denilemez. Unutmayalım ki bazı cihazlar bana göre gösteriş için üretilmektedir zira söylermisiniz trilyon değerindeki ferrari dünyanın en hızlı arabası iken ferrarinin 2 katı fiyatında olan bentley marka araba neden dünyanın en hızlı arabası değil?? Demek ki pahalı olması en iyi olduğu manasına gelmiyor...

Açıkcası daha ürün almadım ama sanırım yarın gidip aklımdaki ürünü alacağım. Şimdi ne alacağımı söylemeyecğeim zira sizleri yönlendirmiş olmak istemem ama emin olun 30x optik zoomu ve süper makro özelliği ile exr özelliği olan bir cihaza sahip olmak bir ayrıcalık olacağının kanısındayım..

Herkese saygılarımı sunarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: fuatceylan

Geçenlerde aile resimlerime bakıyordum. Arkasını çevirdim acaba not düşmüşlermidir diye. Genelde eski fotoğraflara bakın tarih yada başka birşeyler yazar. Bir baktım fujifilm yazıyordu :) Evet inanamadım önce ama fujifilm yazısını gördüm. Sonra bir tv progamında kameramanlarla ilgili bir konu konuşuluyordu. Kameramanın elindeki kamera dünya devi SONY idi ama lensinin üzerinde FUJINON yazıyordu!!! Acaba yanlış mı gördüm diye merak ettim. Araştırdım gerçektende bildiğinis FUJINON yazıyordu. Araştırmalarım devam ettikce daha derinlere indikce gördüklerim ve duyduklarım beni hayretlere düşürmeye devam etti. Dünyanın en büyük devleri arasında olduğunu öğrendiğim FUJI markasına merağım nereden geldi derseniz şöyle anlatayım; Bu forumlarda bir kaç kişi aman fuji almayın aman adını dahi anmayın adını ananlar bir daha konuşamadı gibi 7-13 yaş arası çocuk dialogları yapınca merak ettim. Neden BU KADAR ÇOK KORKUYORLAR bu markadan diye. Korkuyorlar çünkü meyve veren ağaç taşlanırdan yola çıkarak bu kanıya vardım. İlk önce HS20 denilen makineyi inceledim. İlk olarak media markte gidip incelemek istedim. Daha sorar sormaz satıcı " abi boşversene fujiyi" diyerek ürünlerini kötülemeye başladı. DÜşündüm bir an için nasıl olursa bir firma çalışanı sattığı bir ürün için daha adını duyar duymaz böyle yorumlar yapabiliyordu?? Çok dikkatimi çekti. Başka mağazalara gittiğimde ise ne fuji markasının ne canon markasının nede nikon markasının kötülenmediğini fark ettim. Kendi kendime bence bu mağazalar tarafsız olduğu için daha sağlıklı bilgiler verebilirler diye düşündüm.. Netice itibari ile şu kanıya vardım;

Arkadaşlar öncelikle bu bunu dedi şu şunu dedi demek yerine kendi gözlerinizle ve "TARAFSIZ" elektronik marketlerde incelemenizdir.. Ürünler hakkında detaylı bilgi bilmeden de o iyi şu kötü denilemez. Unutmayalım ki bazı cihazlar bana göre gösteriş için üretilmektedir zira söylermisiniz trilyon değerindeki ferrari dünyanın en hızlı arabası iken ferrarinin 2 katı fiyatında olan bentley marka araba neden dünyanın en hızlı arabası değil?? Demek ki pahalı olması en iyi olduğu manasına gelmiyor...

Açıkcası daha ürün almadım ama sanırım yarın gidip aklımdaki ürünü alacağım. Şimdi ne alacağımı söylemeyecğeim zira sizleri yönlendirmiş olmak istemem ama emin olun 30x optik zoomu ve süper makro özelliği ile exr özelliği olan bir cihaza sahip olmak bir ayrıcalık olacağının kanısındayım..

Herkese saygılarımı sunarım...
    Fujifilm'e şaşırıp sony'i kamera sektöründe dünya devi yaptınız, valla bravo

• Tamamen yeni tasarlanmış 16 megapiksel EXR CMOS sensör
    • 30x optik zum destekli 24 - 720 mm objektif
    • 3.0 inç 460,000 piksel çözünürlüklü LCD ekran
    • Gelişmiş bulanıklık önleme teknolojisi
    • 1600% dinamik alan
    • Tam çözünürlükte saniyede 8 kare çekim hızı
    • 320 x 112 piksel çözünürlükte saniyede 320 kare hızlı çekim
    • Uzun batarya ömrü
    • 4 adet AA pil ile 350 kareye yakın çekim sayısı
    • Raw formatta fotoğraf çekimi
    • Full HD video kayıt
    • EXR Auto modu ile 27 hazır çekim modu
    • Film benzetim modları
    • Hızlı açılış modu
    • Motion Panorama 360 çekim modu
    • TTL flaş kontrolü ile harici flaş birimlerini kullanabilme
    • Lens siperliği
    • Photobook Assist fonksiyonu
    RAW FIORMATI NEDİR ?
    Diital makineler fotografı gri ve tonları olarak çekerler renkler daha sonra convertör entegresinde verilir ve çekilen resim bir ortama kayıt edilir. Raw formatta ise çekilen resim ham haliyle kayıt edilir ve daha sonra istenildiği şekle sokulur

KISACASI makına kotu olsa bıle kkvan bippekkana srucam sayısal deger olarak makınanın uzerındekı objektıf ney ben amator 1 kullanıcıym ve hs20 aldım
    makınanın kıyaslaması pek cok sıtede degısık sunumlarda
    http://www.youtube.com/watch?v=rfnv9pRUJrU
    bende tarafsız oolsun die LETs GO DİGİTAL diye 1 siteden kıyaslama aldım
    MM odaklı makınaların pahalı 1 hobı ve ve sabıt bı calısma ıcersınde kullanılan 1 makına oldugunu ogrendım ve sabıt objektıfte olsa
    HS20 uzerındekı sensoru CANON un da kullandıgını ve CANON kullandıgı kadar NIKON unda APC-CMOS sensor kullandıgını var sayarak
    farkı en sonkı arastırmamda 1 magazaya gıderek ogrendımkı makına alırken sensor kıymetlı ee bu sensoru FUJİFİLM yapıyo ve FUJİNON lenslerının
    dunyanın en ıyı zoom yapabılen gece gorus durbunlerınınde oldugunu ogrendıkten sora 1 cok makınayla kıyaslıyabılıolar ve gordumkI
    D-SLR 1 Makına ıle bııle kıyaslanıyo cunku sayısal degerlerı uyusuyo yukardakı ozellıklere bakarsanız
    EKRAN PANELINE BAKIP MAKINA ALSAYDIK NIKON CANON OLABILIR 1.000.000 EKRAN PANEL RENGI OLAN MAKINALAR FUJIFILMDE EKRAN PANEL RENGININ KISIK
    FOTOGRAF RENGININ YUKSEK OLDUGUNU GORMUS OLUYORZ
    NIKON AF MOTORU OLMIYAN MAKINALARINI PIYASADA SATIYO 50MM GIRISLI OBJEKTIFLERI SENSORLU VR DIE ADLANDIRILAN OBJEKTIFLERININ FIYATLARI 1299 YTLDEN BASLAYAN FIYATLARLA CANONDA AYNI FYATLAR HEMEN HEMEN MANTIKLISI HS20 ALIN GITSIN DEMEKTEN BASKA BISEY GEÖLMIYO YUKARDA OKUDUKLARIMIDA GULDM CCD SENSORLU ufak 1 makınayı kıyaslayan zıhnıyet varsada o zıhnıyetı kabul etmemek en mantıklısı :))

• Arkadaşlar size bir önerim olacak.Burada herkes farklı telden konuşmuş ama ben kısa kesicem.Git Hs20yi eline al manuel modda diyafram'ı 800e F değerini 2.3e al ve objektifi 300 ün biraz üzerindeyken birinin sadece gözünü çek.Fotoğrafı aç ve yaklaştır.Göz damarları seni çok etkiliycektir :).Bunu türkiyede yapabilen başka bir makine daha yok
  • komık olan dunya devı 1 markanın sadece ufak ve alaylıda olsa elestırılmesı kı bu makınayı almısız kullanıcı olarak bu foruma bakıp ozellıklerını elestırecegıne ınsanlar nedense markasını elestırıo ben sımdı canon kotu desem herkes ınanıp nıkon veya fujıfilm alıyosa bu alan kısının hatası cok bellı bısey var ufacık makınayla yarı profesyonel 1 makına kıyaslanmaz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.