Şimdi Ara

Fujifilm Hs20 Exr Nasıldır ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
31.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar FujiFilm HS20 Exr' makinaya okadar laf attınız ki makinamdan utanasım geldi aslında ilk baktığımda burada sensörüymüş yokmuş buymuş şu bakmadım ! Şimdi ilk videoyu izleyelim Nikonun Tam profesyonel en yeni nesil makinası ile karşılaştırması videoyu sonuna kadar izleyin ;http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rfnv9pRUJrU

Ve ondan sonra Resim ss lerine geçelim ;

Makinaya bu kadar laf atmanızı anlamıyorum daha yeni öğreniyorum yavaş yavaş makro çekim yapıyorum süper makroda zoom yapılmayacakmış ben ise zoom yapıyordum :) yarım deklanşöre basmayı bugün öğrendim, Bu makinada slow motion, 1080P 720P Kayıt var kayıt atma imkanım olsaydı eğer kayıdı atsam Normal Kayıt bile yapılabilir ama tabii bazı arkadaşlarımız Nikon canon alıp Objektiflere okadar para veriyorlar ki bu makinayı kıskandıklarından çok laf ediyorlar şu anda enstante diyafram ayarlarını yeni yeni öğreniyorum bulanıklık dersenizde ondandır çok istiyorsanız portakal ve muzdada çekim yapabilirim sorun hiç olmaz hayatımda gördüğüm en iyi makina 550D İle çekim yaptım benim makinayı koydum ve benim makinanın geçtiğini anladım şimdi dersiniz ona objektif al ondan iyi çeker e kardeşim benim param bu kadar ben bunu aldım keşke bunu al bunu al bunu al demeyle olsaydı şu anda Bu makinaya tripod alsanız en iyi manzarayı en iyi yeri en iyi mekanı çekilebilir sadece makinanın ayarlarına bakar siz ayarları yapmadan fotoğraf çekerseniz olmaz tabii otomatik modda kendisi otomatik ayarladığı için kötü çekiyor direk makinaya laf atıyorsunuz ayar yapın ondan sonra cam gibi görüntü ayrıntı, en ufak sakalımı bile görebiliyorum makinamda sağolsun çok laf atıyorsunuz ama HS20'Yi çekemediğinizdendir hergün forumu kontrol etmeye çalışıcam laf atanlara tek tek resim atarım hiç önemli değil herkes makinadan yararlansın !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FFA Jomiael -- 13 Ocak 2012; 2:50:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: buraktheshow

Arkadaşlar FujiFilm HS20 Exr' makinaya okadar laf attınız ki makinamdan utanasım geldi aslında ilk baktığımda burada sensörüymüş yokmuş buymuş şu bakmadım ! Şimdi ilk videoyu izleyelim Nikonun Tam profesyonel en yeni nesil makinası ile karşılaştırması videoyu sonuna kadar izleyin ;http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rfnv9pRUJrU

Ve ondan sonra Resim ss lerine geçelim ;

Makinaya bu kadar laf atmanızı anlamıyorum daha yeni öğreniyorum yavaş yavaş makro çekim yapıyorum süper makroda zoom yapılmayacakmış ben ise zoom yapıyordum :) yarım deklanşöre basmayı bugün öğrendim, Bu makinada slow motion, 1080P 720P Kayıt var kayıt atma imkanım olsaydı eğer kayıdı atsam Normal Kayıt bile yapılabilir ama tabii bazı arkadaşlarımız Nikon canon alıp Objektiflere okadar para veriyorlar ki bu makinayı kıskandıklarından çok laf ediyorlar şu anda enstante diyafram ayarlarını yeni yeni öğreniyorum bulanıklık dersenizde ondandır çok istiyorsanız portakal ve muzdada çekim yapabilirim sorun hiç olmaz hayatımda gördüğüm en iyi makina 550D İle çekim yaptım benim makinayı koydum ve benim makinanın geçtiğini anladım şimdi dersiniz ona objektif al ondan iyi çeker e kardeşim benim param bu kadar ben bunu aldım keşke bunu al bunu al bunu al demeyle olsaydı şu anda Bu makinaya tripod alsanız en iyi manzarayı en iyi yeri en iyi mekanı çekilebilir sadece makinanın ayarlarına bakar siz ayarları yapmadan fotoğraf çekerseniz olmaz tabii otomatik modda kendisi otomatik ayarladığı için kötü çekiyor direk makinaya laf atıyorsunuz ayar yapın ondan sonra cam gibi görüntü ayrıntı, en ufak sakalımı bile görebiliyorum makinamda sağolsun çok laf atıyorsunuz ama HS20'Yi çekemediğinizdendir hergün forumu kontrol etmeye çalışıcam laf atanlara tek tek resim atarım hiç önemli değil herkes makinadan yararlansın !

quote:

yarım deklanşöre basmayı bugün öğrendim

quote:

enstante diyafram ayarlarını yeni yeni öğreniyorum

quote:

bazı arkadaşlarımız Nikon canon alıp Objektiflere okadar para veriyorlar ki bu makinayı kıskandıklarından çok laf ediyorlar

quote:

hayatımda gördüğüm en iyi makina 550D İle çekim yaptım benim makinayı koydum ve benim makinanın geçtiğini anladım

quote:

Bu makinaya tripod alsanız en iyi manzarayı en iyi yeri en iyi mekanı çekilebilir sadece makinanın ayarlarına bakar siz ayarları yapmadan fotoğraf çekerseniz olmaz tabii

Yazının şuralarını okumak yeterli sanırım... Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak.

HS20 kötü demiyorum; düşük beklenti ve günlük kullanım, anı amaçlı ise kimse bir şey diyemez fakat elmayla armudu karşılaştırıp gülünç duruma düşmeyin... (Şu tarz yorum yapan herkes) Cep telefonu kamerası bazısına fazlasıyla bile kalitelidir, misal.

• Okadar kötülemeyin ! bilgi sahibi olmayabilirim ama En iyi fotoğraf makinalarıyla çekilmiş fotoğraflara baktığımda benimki ile hiçbir farkı yok ve yanyana arkadaşımla denedik hiçbir farkı yok okadar para veripte benimki kadar çekiyor ben ise normal bir fiyat verip onun ki kadar çekiyorsam ne mutlu bana normal 150 liralık kompakt kamera ile çekilen fotoğrafları atsam ağzınız açık kalır
  • Dediğim gibi biraz tecrübelenin, sonrasında daha rahat ve tutarlı yorum yapabileceksiniz kısmetse... Ayrıca ben kötülemiyorum yazdığım üzere; siz çok abartıyorsunuz.

Noktalama işareti kullanırsanız da okurken işkence çekmeyiz.
  • Hala HS10-20 Konuşuluyor muş Garibime gitti. Fuji bile bu makinaın üstüne HS30 hatta S-X1' i çıkarttı. Alan aldı artık bu konu üzerinde neden konuşuluyor bunu da anlamıyorum.
    @PlutosDaddy, üşenmemiş bir yığın ifadeyi alıntılamış. Çoğu arkadaşımız bir fotograf makinasını ilk defa eline alıyor, İyi olanı bilmeyene, iyi olmayanı anlatmak çok zordur. Diğer taraftan mesajın birinde çok ilginç bir ifadeye denk geldim "30x in öneminden" bahsediyordu. Atmosferik, meteorolojik şartlar- ısı, nem ilişkisi konusundan habersiz arkadaşlar elbette 30x yaklaştımanın önemli olduğunu söyleyecektir.
    Kısacası çok küçük ölçekli 1/2.3" gibi CMOS ve BSI-CMOS sensör kullanılan makinalar hk. söylenecek herşey söylendi. max. kartpostal boyutunda anı fotografı amaçlı fotograf çekenler için son söz :
    Aslında akla gelebilecek bas-çek compact' lar dahil her fotograf makinası şişe dibi veya plastik lens kullanmadıkça mükemmel fotograf çeker.

• yine döktürmüş bipekkan abimiiz sen yıllar önce öretilen canon a495 i geçmiş yazılarında örnek verirsen (5kuruş etmez bi makina) bırakta insanlar tipa ve eisadan 2011 yılı en iyi dslr-like ödülü alan makina hakkında iyi yorum yapsınlar
    illaki hs30 çıkacak sx40 çıkacak 5d mark 3 çıkacak ama herşeyini sensör üzerinde yoğunlaştırmış birisi olarak mümkünse sen bu makinalar üzerinde yorum yapma okuyanlar seni birşeyden anlıyo sanacaklar
    nikon v1-j1 modellerindede küçük sensör kullanıldı ama performansı özelliklede gece çekimleri hatırı sayılır derecede iyi
    önce sen (EXR) sensör ne onu bir öğren sonra yorum yap 2010 yılı dünyanın en iyi arka aydınlatmalı sensörü seçildi fuji f70 den bilirsiniz yada s200exr den ki aynı sensör kullanılıyor bu makinalarda bende canon sx30 var arkadaşımda hs20
    BİPEKKAN eğer manuel ayar kullanmadan diyorssan evet hs 20 geride kaln makina ama ayar yapmayı bilirde ortama göre hazırlarsan makinayı belki sony hx100 le kıyaslarsın
    bence bukadar bencil olma dünyanın ilk 60x optik zoomlu lensini araştır fujion lens
    bak sana bi link vercem sadece sağ alttaki videoyu izle
    http://bordotek.com/fujinon.html

lens kalitesini ilk dünya gündemine leica ve carz.. sonra tanıtan firma bence sana a495 vereyim boş zamanlarında video çek
    fujinin çoğu makinasından geçmişte gzım yanmasına rağmen konuşuyorum bu makinayı eline alda incele

• selamlar öncellikle bende bir hs20 kullanıcısıyım ve d550 de yapmak istediğim ve yapamadığım bir çok şeyi tozlanmış hs20 ile yapıyorum ayrıca lenselere binlerce dolar ödemiyorum ama anladığımız söylediğiniz makineleri hs20nin işlemcisinin yanından geçemeyeceğin söyleyebilirim bilginizbendenfazla olabilir saygıduyarımamasize tavsiyem kullanmadığınız makie hakkında lütfenyanlış bilgi vermeyin çünkü insanların binlerce dolar parası yok o yüzden fazla fazla işlerin üstesinden gelen bir makine saygılar
  • Yine "fake nick" alıp nick altı saldırısı yapan Şirket temsilcileri çıktı ortaya. 3.-5. mesaj.... GOL ! Beyler ilk önce sosyal bir ortamda nasıl mesaj yazılacağını, nasıl hitap edileceğini, Türkçe' yi kullanmayı öğrenin ve terbiyeli davranın, 2.5 yaş zekâ seviyeli embesiller gibi davranmayın.... Dangalaklığı da bırakın. İki yıldır konuşulan konuyu yeni mi farkettiniz? Düne kadar nerelerdeydiniz? Yoksa depoda kalan malların elde kalma telaşına mı düştünüz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 14 Ocak 2012; 10:02:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iceload23

selamlar öncellikle bende bir hs20 kullanıcısıyım ve d550 de yapmak istediğim ve yapamadığım bir çok şeyi tozlanmış hs20 ile yapıyorum ayrıca lenselere binlerce dolar ödemiyorum ama anladığımız söylediğiniz makineleri hs20nin işlemcisinin yanından geçemeyeceğin söyleyebilirim bilginizbendenfazla olabilir saygıduyarımamasize tavsiyem kullanmadığınız makie hakkında lütfenyanlış bilgi vermeyin çünkü insanların binlerce dolar parası yok o yüzden fazla fazla işlerin üstesinden gelen bir makine saygılar

@iceload23,
    Sırf bir evvelki mesajımı üstünüze alınmayın diye mesajınıza vevap vermek gereğini duydum.
    Canon 550D veya herhangi bir marka giriş seviyeside olsa bir dSLR makinayı oturup HS20 bir tarafa herhangi bir dSLR/like makina ile karşılaştırmaya kalkıldı mı bu konu baştan tartışma zeminini kaybeder.
    Üstelik bu konu hiçbir zaman para pul meseleside değildir. Türkiye' de yaşayan ve bu konularla ilgilenen herkes bilirki hele hele son 1.5 yıldır dSLR makinaların giriş seviyesinin sıfırı bile artık bir zengin oyuncağı haline gelmiştir. Diğer taraftan like makinelerin en iyileri ki şu an kullandığım Fuji S6000FD' yi konu bile etmiyorum, Fuji S100FS-S200EXR ve Panasonic DMC FZ 28 ve 38 modelleri ile son bulmuştur. Bu makinaları bile giriş seviyesi en hafif bir dSLR gövde ile karşılaştırmak yine bir temel yanlıştır. Şu an compact ve like makinalar, yumurta pişirip çocuk bakmak dışında akla hayele gelmedik her işi yapabiliyorlar ama hemen hemen tamamı örneğini verdiğim eski modellerin %50' si kadar bile fotograf çekemezler. Sadece son dönemde Panasonic DMC-FZ150 daha fazla olmak üzere, Sony HX100V çok iyi dizayn edilmiş bir lens sayesinde fotograf kalitesi açısından eski bu modellere yaklaşabilmiştir.
    Benim mesleğim ve uğraşlarım hk. en ufak bilginiz yokken yanlış bilgi verdiğimi iddia etmeniz çok yanlış olmuştur, Diğer taraftan Bu makinaları kullanıp kullanmadığım hk. bir yorumda yapamazsınız, çünkü bilmiyorsunuz. Ve genellikle de kullanmaya da gerek yoktur.
    Tanrı her insana 2 adet GÖZ ve bilgi birikimi yapsın ve kullansın diye de BEYİN vermiş. Kiminin gözü vardır göremez, kiminin de beyni vardır ama kullanamaz....
    Sonuç olarak, bir üst mesajımda da konu ettiğim gibi malesef sayıları çok azda olsa bazılarımızda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olurlar......
    Benim de o bazılarından tek farkım tam da bu noktada....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 14 Ocak 2012; 11:10:08 >

• "Sensör beyinliler" elemanı yine damlamış, ne güzel

Bipekkan boşver, ne güzel söylemişler "boş fıçı tıngırdar" diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

"Sensör beyinliler" elemanı yine damlamış, ne güzel

Bipekkan boşver, ne güzel söylemişler "boş fıçı tıngırdar" diye

@PlutosDaddy,
    Boş fıçıtıngırdasın derdim değilde, bari terbiyesizlik yapmasın yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 15 Ocak 2012; 12:26:28 >

• Bu ne marka düşmanlığıdır böyle anlamadım gitti!! Siz neyi paylaşamıyorsunuz arkadaşlar merak ediyorum. Birisi daha Fujinin F sini demeden bir kaç kişi saldırıya geçiyor. Hayır anlamadığım bir nokta var dünya sadece bir kaç marka üzerinemi kurulu. Yani benim gibi yeni başlayan onca insan var ne zaman araştırma yapsak karşımıza fuji markası çıkıyor ve sürekli ödüllerinden bahsediliyor. Ne yani şimdi bu ödüllerde mi yalan yada veren kişiler sıradan kişiler mi? Bazı şeyleri kabul etmek lazım. Ayrıca çok bayağı cümleler kurmuşsunuz hiç yakışmıyor. Bu ne öfkedir bu ne şiddettir anlamadım gitti. Yapıcı değil resmen yıkıcılık yapıyorsunuz.. Bırakın insanlar ne isterse onu kullansın. Onu bunu bilmem HS20 diyorsunuz kötü diyorsunuz ufak bir araştırma sonucu bunun bir alt modeli lan HS10'un ödüller üzerine ödüller aldığını okudum. Şimdi Allah aşkına bunlar hepsi yalan bunlar işi bilmiyor sizlermi doğrusunuz sizlermi daha iyi biliyorsunuz!!! Beni yanlış anlamayın eminim şimdi banada firma elemanı yada ne bileyim elektronik market çalışanı diye yafta da vuracağınızdan hiç şüphem yok :) Benim karşıo olduğu şey kocaman adamlarsınız 3-5 yaşındaki çocukların zekasıyla hareket edip çocukca sözler sarf ediyorsunuz. Oldu olacak git abini getir onu yazsın nede olsa abin döver herkesi hani vardır ya benim abim senin abini döver gibilerinden :))

• İnsanlar mağdur olmasın , paraları ile en iyi makineyi alsın diye uğraşan insanlara yapmayın bunu artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 15 Ocak 2012; 23:14:42 >
  • Teknik bazda karşılaştırılan ürünler tam anlamıyla elma ile armut, kağıt üzerindeki özelliklerde dahi karşılaştırılamaz sonuçlar var. Bu kısmı geçelim; burda hiç kimse tü kaka diye girmiyor olaya, kötü dediğimiz yanı okumadan önce bir "neyin yanında kötüymüş acaba?" diye araştırın. Dediğim gibi kalite beklenti, tecrübe ve talebe karşılık gelir. Tecrübesiz birine cep telefonu kamerası bile harikalar yaratıyordur fakat bu kulvarlardan çoktan geçmiş birine fotoğraflar çamur gibi gelir.

Segmentinde ödül almış olabilir bazı özellikleri namına; bu demek değildir ki kendinden 5-10 gömlek üstün bir modelden daha iyi sonuç verecektir.

Yine teknik bazda o lens ve sensör boyutuyla şu an için sonuçlara bakmadan dahi yorum yapabilir bilgili bir insan; tecrübeli ve bilgili birine "sensör beyinli" demek saldırı değil de bizim eleştirilerimiz mi saldırı şimdi?. Marka düşmanlığı gibi bir şey yok ortada merak etmeyin, ben de Fuji sahibiyim ve marka olarak çok iyi bir marka olduğunu düşünüyorum kompakt sınıfta.

Bitarafımı yırtıyorum başından beri; kullanan istediğini kullansın, beğensin, övsün. Kişisel seçimleridir, kişisel beklentileridir ve karşılanıyorsa elbette kimseye bir şey demek düşmez. Fakat boyundan büyük laflar da etmesin, överken insanları yanlış yönlendirip burda sadece insanlara yardım etmek için bulunan kişilere hakaret etmesin hele ki...

• Evet aynen katılıyorum daddy sana rumuzunu uzun uzun yazamadım kusura bakma :) Çok güzel açıklamışsın konuyu gerçekten tebrik ederim ağzına sağlık. İşte kaliteli ve medeni insan portresi bu şekilde olmalı. Ooo sende benim gibi fuji kullanıyorsun. Süper yaa yalnız değilim :) Daddy şu internette bir video izledim nikonla bu hs20 yi kıyaslamışlar çok güzel ve eğlenceli bir video olmuş. Birde nikonun bir ürünü ile d90 sanırım hs20 arasında kıyaslama yapılmış hs20 açık ara kazanmış. Şimdi merak ettiğim şu bu makineyi almakla iyi yapmadım mı ? Diğer kaba ve ağır cihazlardan almış olsaydım daimi mercek almak zorunda kalacaktım ve bu bana çok pahalıya mâl olacaktı. Şimdi bu fotoğraf makinesi ile çook çoook uzaklardaki takriben 900 metreye kadar mesafedeki nesneleri çok muhteşem çekebiliyorum. Bilgisayara attığım zamanda ekrandaki gibi hiçbir kayıp olmaksızın görebildim. Daddy tavsiye ederim hs20 al bir tane :) beraber bilgi paylaşımında bulunalım.. Tek kelimeyle mükemmel bir marka. Benim markam diğer markaları döver :)

• D90 ile Hs20 karşılaştırmasına yukarıdaki postumda değindim zaten, elmayla armut karşılaştırılmasın + kalite beklentileri ve memnuniyet farkları vs vs... Maliyet kullanıcıya bakar; ben D90 üzerine 500mm prime takarım aynı fotoğrafı çekerim ve beklentim karşılanır, işim görülür; siz like makineyle aynı kareyi çekersiniz, beklentiniz karşılanır ve mutlu olursunuz. Bunlar aynı şey demek değildir, algı sorunu burda başlıyor işte...

Algılayıcı (sensör) karşılaştırılması bile farkı anlatır nitelikte.

[simage]http://images.cambridgeincolour.com/tutorials/digital_sensor-sizes.png[/simage]

Optik farklılıklara değinme gereği bulmuyorum zira ya zaten apaçık ortada olduğu için biliyorsunuzdur ya da bilginiz hiç yoktur.

İnanın aynı şeyleri tekrarlamaktan bıktım (-tık) artık fakat yine anlatamıyoruz sanırım derdimizi.

Özet;

Makinenizden memnun musunuz? Evet. Kıyaslanan makineler hakkında tecrübe ve bilgiye sahip misiniz? Sanmıyorum. O vakit fotoğraf çekmeye bakın ve yersiz karşılaştırmalardan hele ki yersiz yargılardan kaçının...

• Çok doğru. O halde Fujinin HS20 modelini alarak çok yerinde bir karar verdiğimi bir kez daha senin de bilgilerin ışığında anlamış oldum. Teşekkür ederim daddy. Dünyaya bir kere daha gelsem yine aynı ürünü alırdım :))
  • bipekkN
    KARDEŞİM BURDA İNSANLAR kelimeleri yanlış yazabilir yada türkçeyi çat pat kullana bilir ama o kişilerin yazdıkları yorumlarla alay ve hakaret edemezsin
    burda bi dangalak varsa oda sensin
    çünkü burda herkeze bilmişlik taslman çok bildiğin anlamına gelmez geçmiş yazılaının çoğunu okudum yok sensör çapı yok sensör şöyle böyle sen mercimek beyinli olmasan
    hs20 güzel cihaz ama slr ile kıyaslaması yanlış demen doğru kelime etmiş olmandır
    ama tutup hs20 alıp kullanan ve bu cihazdan memnun olanlara senin yorumun hakaret küçümsemektir
    belki senin beklentilerin yüksektir 5d mark 2 tatmin eder yada sütüdyoda ihtiyacın vardır d90 yeterlidir ama alıçı kitlesinin ne ihtiyaçla nerde kullancanı bilemzsin o yüzden burda
    her gelene slr önermen yanlış benim cebimde 1300 tl var gidip slr almam demek güzel görüntü almam demek ama bana 500 tele + lens zararı ettireceksin
    + macro zoom lens masrafı ettireceksin neden yanlış bilgi verip insanların parasını çöpe ettırıyosun
    senin yorumların yüzünden sahibinden com slrlerdengeçilmio neden kişiler okuyor yorumları alıyor kulanamıyor yada uzak çekim ihtiyacına lens alacak bir sürü para makro birsürü para en iyisi satmak deyip çıkıyor
    tamam güzel bilgi veriyorsun ama burda hiç kimse firma personeli yada çalışan değil ben kullandım memnunum öneriyorumm sen memnun olmaya bilrisin dersinki benim ihtiyacımı karşılamadı
    bu kadar basit

• quote:

Orijinalden alıntı: fuatceylan

Çok doğru. O halde Fujinin HS20 modelini alarak çok yerinde bir karar verdiğimi bir kez daha senin de bilgilerin ışığında anlamış oldum. Teşekkür ederim daddy. Dünyaya bir kere daha gelsem yine aynı ürünü alırdım :))

Çektiğiniz fotolardan memnunmusunuz bu makine ile.Eğer memnunsanız çektığiniz fotoları görmek isterim ...
  • Memnun musunuz ne demek :) Duymamış olayım bu soruyu. Böyle bir makine ile çekilen resimlerden memnun olmayan varmıdır acaba. Aslına bakarsan ilk başlarda memnun değildim. Daha sonra aldığım kişiye konuyu anlatınca başına balyozla vurmuşlar gibi oldu. Bu tür makineler alındığı vakit aç düğmeye bas olmuyor. Harika görüntüler yakalamak için ayarlarını yaparak çekmem gerektiğini tek tek anlattı. Dediğini yaptığım zaman anladım ki ben sıradan bas çek türü bir cihaz değil de tamamiyle fotoğraf canavarı bie makine aldığımı anladım. Ayrıca neden hala " bu makine ile" diyerek aşağıalyıcı bir tavır sergiliyorsun anlamadım. Yahu arkadaşlar ben yanlış yerdemiyim burası tarafsız bir forum sitesimi yoksa bir kaç marka üzerine kurulu ve sadece o makineler üzerine yorum yapılaiblen bir forum sitesimi anlayamadım. Sİzin makineniz size güzel olabilir. Benim makinemde bana güzel. Uzağıda çekiyorum yakınıda çekiyorum. Sürekli sürekli çok ciddi rakamlara mercek almak zorunda da kalmıyorum... Eee daha ne isterim ki zira ben fotoğrafcılık işiyle meşgul değilim yani para kazanmak için değil kendi zevkim için kullanıyorum. Lütfen kullanıcıların makineleri konusunda biraz daha hassasiyete davet ediyorum sizi. Ayrıca benim makinemim 10'dan fazla ödülü var alla allaa kendi kullandığın makinenin kaç ödülü var :)) Bırakın bu işleri artık. Benim herkese saygım var.. Sizlerinde olursa sevinirim... ( Sizlerin derken bu söylediğim sözleri gerçekleştirmeyenleri tenzih ediyorum )

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.