Şimdi Ara

Fujifilm Hs20 Exr Nasıldır ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
31.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bipekkan

Boşverin görmezden gelin bu gece yarıları dolunayda türeyen forum vampiri imalat hatası mahluku......
    Biz cevap verdikçe kuduruyor biri, tasmasını kopardı, anayı danayıda karıştırmaya başladı..
    edit:mesaj doğru yere taşındı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz. -- 25 Ocak 2012; 23:03:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinager_dante

Dün teknosadan hs20 aldım daha önce hiç kullanmamıştım bu tarz bir aleti ilk kullananlar için püf noktaları vea önerebileceğiniz noktalar varmı hangi modları kullanmalıyım teşekkürler.

Kullanma klavuzu başlangıç için en iyisidir
  • quote:

Dün teknosadan hs20 aldım daha önce hiç kullanmamıştım bu tarz bir aleti ilk kullananlar için püf noktaları vea önerebileceğiniz noktalar varmı hangi modları kullanmalıyım teşekkürler.

Makineniz hayırlı olsun.
    Otomatik modları için kullanma kılavuzundan yararlanıp bolca deneyerek bunlara alışmanız gerekir.
    Bunun dışında P,A,S,M gibi kontrolü kısmen ya da tamamen size verecek modları kullanacaksanız bu makinayı severek kullanan biri olarak bazı önerilerde bulunabilirim.
    Öncelikle standart ve orta ayarları seçmelisiniz, yani menüden iso=100, görüntü boyutu=L ( 4:3 vs), görüntü kalitesi=F, devingen alan ?=100, Film benzetimi=STD, renk=STND, renk tonu =STND, keskinlik=STND, gürültü azaltma=düşük ( Noise reduction ayarı olup yarardan çok zarar verir).
    Soldaki tuşlardan yukardan ikinci = ışıkölçer = çok alanlı seçebilirsiniz, nokta (spot) seçimi deneyim gerektirir. 3. tuş af kipi= merkez, 4.tuş netleştirme tek veya devamlı, 5.tuş beyaz dengesi= otomatik.
    Bunlar başlangıç içindir, zaten HS20 gibi çok kontrollü ve yetenekli bir makineyi alır almaz işe uç noktalardan başlamak doğal olarak hayal kırıklığına yol açar.
    Arkadaş, aile, eş, dost, fotoğrafları gibi konularda zoom ayarınızı en alt yani 24 te unutmayın (mutlaka gerekmiyorsa), bu fotoğraflar için 35 ve üstü 35-80 arası, portre ve benzeri için 80 - 135 arasını öneririm.
    Benim ve bir çok tanıdığımın yaptığı gibi ilk seçenek olarak A modunu kullanırsanız yukarıdaki (yaklaşık olarak) zoom ayarlarında F=4 - F=5.6 ve arasında makineniz en keskin görüntüleri elde edecektir. Üst uç yani büyük zoom değerlerinde, F=6.4 veya 7.1 gibi açıklık(diyafram) göreceli olarak fotoyu iyi yönde etkiler.
    Işığın kısıtlı olduğu durumlarda EXR modunda ISO= 200 - 400 gibi seçenekleri öneririm, 800 ve üstünü normal kullanımlar için önermiyorum.Bu modda çözünürlüğün yarıya (8 MP) düşeceği unutulmamalı (bence fazlası zaten gerekmiyor).
    Daha da uzatmadan önerilerimin sadece başlangıç için olduğunu, bir yerden başlayarak deneyim kazandıkça (sabırla) HS20 nin yeteneklerinden rahatça yararlanabileceğiniz kullanışlı bir makine olduğunu bilmenizi, aynı zamanda temel fotoğraf bilgilerinin önemini unutmamanızı söylemek istiyorum.
    Başarılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: taydino

quote:

Makineniz hayırlı olsun.
    Otomatik modları için kullanma kılavuzundan yararlanıp bolca deneyerek bunlara alışmanız gerekir.
    Bunun dışında P,A,S,M gibi kontrolü kısmen ya da tamamen size verecek modları kullanacaksanız bu makinayı severek kullanan biri olarak bazı önerilerde bulunabilirim.
    Öncelikle standart ve orta ayarları seçmelisiniz, yani menüden iso=100, görüntü boyutu=L ( 4:3 vs), görüntü kalitesi=F, devingen alan ?=100, Film benzetimi=STD, renk=STND, renk tonu =STND, keskinlik=STND, gürültü azaltma=düşük ( Noise reduction ayarı olup yarardan çok zarar verir).
    Soldaki tuşlardan yukardan ikinci = ışıkölçer = çok alanlı seçebilirsiniz, nokta (spot) seçimi deneyim gerektirir. 3. tuş af kipi= merkez, 4.tuş netleştirme tek veya devamlı, 5.tuş beyaz dengesi= otomatik.
    Bunlar başlangıç içindir, zaten HS20 gibi çok kontrollü ve yetenekli bir makineyi alır almaz işe uç noktalardan başlamak doğal olarak hayal kırıklığına yol açar.
    Arkadaş, aile, eş, dost, fotoğrafları gibi konularda zoom ayarınızı en alt yani 24 te unutmayın (mutlaka gerekmiyorsa), bu fotoğraflar için 35 ve üstü 35-80 arası, portre ve benzeri için 80 - 135 arasını öneririm.
    Benim ve bir çok tanıdığımın yaptığı gibi ilk seçenek olarak A modunu kullanırsanız yukarıdaki (yaklaşık olarak) zoom ayarlarında F=4 - F=5.6 ve arasında makineniz en keskin görüntüleri elde edecektir. Üst uç yani büyük zoom değerlerinde, F=6.4 veya 7.1 gibi açıklık(diyafram) göreceli olarak fotoyu iyi yönde etkiler.
    Işığın kısıtlı olduğu durumlarda EXR modunda ISO= 200 - 400 gibi seçenekleri öneririm, 800 ve üstünü normal kullanımlar için önermiyorum.Bu modda çözünürlüğün yarıya (8 MP) düşeceği unutulmamalı (bence fazlası zaten gerekmiyor).
    Daha da uzatmadan önerilerimin sadece başlangıç için olduğunu, bir yerden başlayarak deneyim kazandıkça (sabırla) HS20 nin yeteneklerinden rahatça yararlanabileceğiniz kullanışlı bir makine olduğunu bilmenizi, aynı zamanda temel fotoğraf bilgilerinin önemini unutmamanızı söylemek istiyorum.
    Başarılar..

eyw hocam

• Merhabalar. Sadece bu konuya cevap verebilmek için üye oldum. Fuji HS20exr sahibiyim. Direk makinayı kötüleyenlerin yorumlarını okumadım. Ama mantıklı açıklama yapanları okudum hak verdiğim yerleri var. Şimdi ben kendi çapımda bir açıklama yapmak istiyorum.

Öncelikle makinayı DSLR yerini tutar diye alacak olanlar kesinlikle almasın. DSLR-like ile DSLR arasında fark var. Amatör anlamda işinizi görebilir ama sürekli ilginiz ve merakını varsa sizi 3 ay idare eder. Sonra yükselmek istersiniz model değiştirirsiniz.

Sonra makinanın sensöründen bahsediliyor hep bu gözünüzü korkutmasın. Eğer sıfır bilginiz varsa DSLR alsanız bile 150 liralık makinanın çekiminden öteye gidemezsiniz. DSLR profesyonel demek ve pro değilseniz makinayı en düşük seviyede kullanılırsınız. Bu yüzden DSLR-like yada giriş modelleriyle başlamanız en doğrusu. Makina fiyatı arttıkça hazır kullanım modları azalır unutmayın. Fotoğrafçıya daha büyük yükler binmeye başlar. Bana sorarsanız pişmanmısınız diye evet HS20exr aldığıma pişmanım ama bunu sebebi makinanın kötü olması değil hali hazırda ki biraz bilgimi kullanmak için DSLR bi makina alabilirdim. Ancak şuanda bana göre DSLR-like ve compaq türü makinalarda bana göre en iyi makina birazcık özenle profesyonele yakın hatta profesyonel fotoğraflar çekebilirsiniz. Hazır modları bile çok işinize yarayacaktır. Ayrıca enstantane nedir hangi ortamda nasıl ayarlanır diyafram nedir nasıl ayarlanır iso kaç olmalı makro nedir geniş açı nedir bunlar hakkında bilginiz yoksa zaten DSLR almanızın bi anlamı yok fuji ile amatörken profesyonel fotolar çekebilirsiniz. İlk başlarda kötü gelebilir ama zamanla geliştirdiğinizi ve neler yapabildiğinizi fark ettiğinizde kendinizi iyi hissedeceksiniz. 1 HS20exr ile 2 haftada güzel fotoğraflar çekmeye başlarkan DSLR'de bu 1 yılı bulabilir. Evet belki çok noise (kumlanma) oluşuyor tam boyutta ama bunu önleyebilirsiniz. Doğru iso seçimi ve raw+jpg çekerek ufak değişiklerle bunu önleyebilirsiniz. Ayrıca fotoğraflarınızı metreyle tabir edilen ebatlarda bastırmayacaksanız bu fotoğrafları tam ekranda görebileceğiniz bir ekran zaten yok. Benim söyleyeceklerim bu kadar . Saygılar.

• Son bişey daha. Aklında soru olanlarhttp://www.facebook.com/groups/HS10HS20/ bu linkteki HS20 ile çekilmiş fotoğraflara bakabilirler. Bu sayfada dünyanın bir çok yerinden hs20 kullanıcısı bulunmakta. Nasıl fotoğraflar çekiliyormuş görebilirsiniz.
  • Ben profesyonel değilim.Elimdeki makineyi en düşük seviyede kullanıyorum yani.İlginç bir mantık
  • quote:

en düşük seviyede kullanılırsınız

İlginç, SLR sistem o kadar gelişti mi yav
  • @PlutosDaddy

Hocam geçmiş olsun.Geri gelmeniz güzel
  • Valla yorum yapmıyorum bu konuda hiç, söylenecek çok şey var ama susmak en doğrusu sanırım. Platform çalışmalarım sürüyo zaten, yakında kısmetse 2. adresimiz olacak.
  • Çok güzel bir haber
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Valla yorum yapmıyorum bu konuda hiç, söylenecek çok şey var ama susmak en doğrusu sanırım. Platform çalışmalarım sürüyo zaten, yakında kısmetse 2. adresimiz olacak.

@PlutosDaddy,
    Büyük geçmiş olsun, uzaklaşmamanız daha güzel
  • Yok canım neden uzaklaşiyim, bu kadar emek harcadığım biyerden uzaklaşmam çok zor Dediğim gibi susmam gerektiğini düşünüyorum, yoksa cidden sorgulanması gereken şeyler var.
  • arkadaşlar ilk sayfadaki gibi fotolarla karşılaştırma ve bunların üzerinden görüş belirtirseniz çok iyi olacak konu amacı dışına çıkıyor bende böyle bir makine alacağım ve seçim yaparken örnek fotolarla verilen görüşleri daha çok görmek istiyorum. yoksa konu boş kavgalarla kapanacak.
  • Konuda yapılan hiçbir kavga veya söz boş değil.Burada insanlar mağdur olmasın diye uğraşıyor herkes.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 1 Şubat 2012; 20:05:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Konuda yapılan hiçbir kavga veya söz boş değil.Burada insanlar mağdur olmasın diye uğraşıyor herkes.

Makine hakkında yorumunu kavga ederekmi yapacaksın yardım etmeye çalışıyorsan Allah razı olsun ama mesajları okuyorum fz150 konusundaki karşılaştırmalar ve @bipekkan yorumları haricinde tüketicinin işine yarayacak birşey bulamadım yukarda mesajlardada konu dışında kavgalar başlamış bu konuyamı bizemi yarar sağlar. Herneyse bu benim fikrimdir herkes istediğini yazar ama gereksiz kavgalar seviyeyi düşürmekten başka işe yaramaz.
  • Evet bunları kavgaları çıkaran kedini bilmezlere söylemek lazım
  • basindan beri gozu kapali yorum yagdiranlara ornek fotograf eklemelerini soyluyoruz ama sanirim kayitsiz doldurus daha rahat geliyor.

uzun suredir bakamadim, ornek eklendiyse bu uyeler tarafindan ve gormediysem bu mesaji gormemezlikten gelin fakat sanmiyorum...
  • Hocam yok örnek filan.Ben ellerinde bu makineden olduğundan bile şüpheliyim
  • http://www.photonumeric.fr/differencefocale/index.html

Sunuda kaynak olarak koymak ıstedım tesadufen gordum.Dilinden anlamadım ama resımlerde epeyce acıklayıcı
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.