Şimdi Ara

Fujifilm Hs20 Exr Nasıldır ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
31.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütün yazdılarınızı okudum. Bence Fuji gerçekten büyük ve güçlü marka ama belki fotograf makinası yapamıyor da lensi süper üretiyordur. Yazılımı kötü olabilir.

Fakat gittigidiyorda fujifilm'in kendisi bu makinayı 885 e satıyor. Teşhir falan diyor ama bence elde kalan ürünleri yukarıda yazan bi arkadaşın dediği gibi sattığı aşikar. Bu arada cihaz elektronik marketlerde hala 1499 tl. Peki Fuji bu fiyata nasıl satabiliyor hayret???

Bende bu kadar inmişken bir tane alacağım. Diğer makinalar zaten el yakıyor. Birde bunda flaş takma yeri var(ismini unuttum). Ben oraya tetikleyici takmayı ve flaş takmayı düşünüyorum.Bu özellikte bu segmentde diğer modellerde yok. Bu özelliği bana göre bir artı

Bu arada 1499 a bencede alınacak bir makina değil ama 885 e alınabilir.

Bu forumda çok bilgili arkadaşlar var bende fotograf konusuna yabancıyım 885 liraya bunun gibi bi makina varsa (sıfır) buraya yazarlarsa bende bir inceleme şansı bulurum. Hepinize teşekkür ederim..

Benimde mesaj sayım az ne yazık ki üretken değilim sadece bilgileri okuyorum. Ama üye kayıt tarihim yeni değildir. Bu nedenle Fujinin adamı değilim:) Ama kendileri bencede internette reklam yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: *omer*

Bütün yazdılarınızı okudum. Bence Fuji gerçekten büyük ve güçlü marka ama belki fotograf makinası yapamıyor da lensi süper üretiyordur. Yazılımı kötü olabilir.

Fakat gittigidiyorda fujifilm'in kendisi bu makinayı 885 e satıyor. Teşhir falan diyor ama bence elde kalan ürünleri yukarıda yazan bi arkadaşın dediği gibi sattığı aşikar. Bu arada cihaz elektronik marketlerde hala 1499 tl. Peki Fuji bu fiyata nasıl satabiliyor hayret???

Bende bu kadar inmişken bir tane alacağım. Diğer makinalar zaten el yakıyor. Birde bunda flaş takma yeri var(ismini unuttum). Ben oraya tetikleyici takmayı ve flaş takmayı düşünüyorum.Bu özellikte bu segmentde diğer modellerde yok. Bu özelliği bana göre bir artı

Bu arada 1499 a bencede alınacak bir makina değil ama 885 e alınabilir.

Bu forumda çok bilgili arkadaşlar var bende fotograf konusuna yabancıyım 885 liraya bunun gibi bi makina varsa (sıfır) buraya yazarlarsa bende bir inceleme şansı bulurum. Hepinize teşekkür ederim..

Benimde mesaj sayım az ne yazık ki üretken değilim sadece bilgileri okuyorum. Ama üye kayıt tarihim yeni değildir. Bu nedenle Fujinin adamı değilim:) Ama kendileri bencede internette reklam yapıyor.

Gittigidiyor'da 885 TL'ye satılan ürün sıfır değil, sorulan sorular bölümünde "yenilenmiş, sıfırlanmış" yazıyor. Bundan ucuza satıyorlar.

• Tartışmaları yorumları baştan sona kadar üşenmedim okudum. Bende uzun zamandır hs20 almayı düşünüyorum fakat öğrenciyim ve para büyük mesele... Farklı bir çok seçenek düşündüm. Bana git onu al git şunu al dediler ama aklımdan hs20 çıkmadı. Gittim test ettim. Ben fotoğrafçımıyım? Elbete değilim. Cebimde ne kadar para olacak max. 885 lira. Çünkü zar zor o parayı biriktirdim. Gelipte biri bana onu alma gel şurada şu makina var derse sadece gülerim. Çünkü benim cebimdeki para bu ve sizin dediğiniz ürün bana 2,000 tl den aşağıya mal olmayacak. Resmen dalga geçermiş gibi davranmış olursunuz. Yok şurada çekim köt çıkar burada çekim kötü çıkar... Benim diğebileceğim tek şey. Fotoğrafı makina değil fotoğrafçı çeker...
  • quote:

Orijinalden alıntı: neanderthalden

Tartışmaları yorumları baştan sona kadar üşenmedim okudum. Bende uzun zamandır hs20 almayı düşünüyorum fakat öğrenciyim ve para büyük mesele... Farklı bir çok seçenek düşündüm. Bana git onu al git şunu al dediler ama aklımdan hs20 çıkmadı. Gittim test ettim. Ben fotoğrafçımıyım? Elbete değilim. Cebimde ne kadar para olacak max. 885 lira. Çünkü zar zor o parayı biriktirdim. Gelipte biri bana onu alma gel şurada şu makina var derse sadece gülerim. Çünkü benim cebimdeki para bu ve sizin dediğiniz ürün bana 2,000 tl den aşağıya mal olmayacak. Resmen dalga geçermiş gibi davranmış olursunuz. Yok şurada çekim köt çıkar burada çekim kötü çıkar... Benim diğebileceğim tek şey. Fotoğrafı makina değil fotoğrafçı çeker...

@neanderthalden,
    Yaklaşım ve vardığınız nokta, sonuçta bir fotograf makinasına verebileceğiniz bedel 885 TL ile sınırlıda olsa yanlış. Burada tartışılan nokta dSLR/like sınıfı içinde bulunan 3-5 makinanın fotograf-Video bakımından hangisinin daha verimli sonuç verdiğidir. Biz istiyoruzki dürbün gibi zoom olsun, mp' si büyük olsun, video' yu enaz video kamera gibi çeksin, Fotograf kalitesi de harika olsun. OLMUYOR arkadaşım. Biri iyiyse diğeri kötü oluyor. Bunu sağlayayabilen O da şöyle-böyle ~ optimum noktada bu gün için sadece 2 makina var. Kişi koyuyor foruma 800x600 veya 1000 px'lik fotografı "işte dSLR gibi çekiyor" diyebiliyor. Eğer kullanacağınız veya baskı alacağınız bir fotograf boyutu kartposal, hadi olsun 2 mişli boyutta inanın ne 2000 TL! lik nede 885 TL' lik makinaya hiç ihtiyacınız yok, en basit 150-250 TL' lik vasat bir bas-çek Compact' ta aynı sonucu verecektir. Biz bir makinanın kaç paralık olduğuna bakmayız. O, en son iştir. Sensör 14-16 mp her ne ise o kapasitedeki yani gerçek boyuttaki, çekilen fotograflarına bakarız. O makinanın ne yapıp yapmadığı o noktada ve el değmemiş ham fotograflar gösterir. Makinanın biçimi şekli başka extra ne özelliği varmış, başlangıçta şahsen beni hiç ilgilendirmez. Eğer fotografı fotograf gibi çekiyorsa videosu, kahve pişirip pişirmediği GPRS' si şusu busu vs' si sonra gelir. En sonunda da fiyata yani, F/P sine bakılır.
    Sizin cebinize gelince, Elbette önemli. Bir like makinaya 885 TL verecekseniz ve paranızın yettiği makina yukarıda açıkladığım şartlar altında fotograf çekemeyen bir makinaya yetiyorsa o zaman like değil compact ama zoom' u az ama manuel kullanım imkanı veren ancak adam gibi fotograf çeken makinelere yöneleceksiniz. Çünkü vermeyi düşündüğünüz 885 TL bile bugün için ciddi bir bedeldir yada 2. yol olarak spot piyasaya yöneleceksiniz.
    Siz HS 20 almaya karar vermişsiniz. Gerekçenizde verebileceğiniz max. para miktarı. O zaman bu makina nasıldır? diye sormayacaksınız. Sorduğunuz anda kafanız karışacaktır. Çünkü karşınıza farklı noktalardan olumlu yada olumsuz açıdan yaklaşan bir yığın kişiyle karşılaşacaksınız.
    Diğer taraftan satın alma noktasına gelen kişi sadece cep durumuna bakmaz makinayı incelemiş tatmin olmuş kişi demektir ama şu anlamda kesinlikle değil.
    "Bu paraya başka ne istenir ki, bu paraya bu kadar olur" Böyle düşünmek, kendi kendini kandırmaktan başka bir şey değildir.
    Forumlar doğru yolu bulmak için vardır en azından bazılarımızın çevirmeye çalıştığı gibi bir arena yeri değildir. Hele hele kişilerin çoktan kararlaştırdığı, kesinleştirdiği düşüncelerinin TASTİK mekanı hiç değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 15 Şubat 2012; 15:36:39 >

• @ neanderthalden
    ".Benim diğebileceğim tek şey. Fotoğrafı makina değil fotoğrafçı çeker... " Diyorsunuz madem o zaman bu sozden su cikiyor. Evet makina iyi fotograf cekemese de ben iyi fotograf cekecegim ! Belki de bu sozden cikarilabilinecek anlam "Ben iyi fotografci miyim da iyi makina alayim, ne de olsa makine iyi de olsa o cekemeyecegine gore-ben cekecegime gore makinanin fotograf kalitesi istedigi kadar iyi olsun netice bende biteceginden..." ? Yoksa baska bir bilmedigimiz aciklamasi mi var bu klisenin ? Bu laf fotografin icerdigi anlam, tasidigi duygu ve/veya var ise haber degeri sebebi ile fotografa(fotografciya) soylenebilecek bir laftir. Fakat nasil olabiliyor da sizler burada bizim bu ve diger herhangi bir fotograf makinasinin yetenegi ve fotogaf kalitesi hakkinda yorum yaparken boyle bir icerik hakkinda yorum yapabildigimizi zannetme yanlisina dusebiliyorsunuz ? Benim bugune kadar bir fotograf makinesinin cektigi fotografin (ki bu tabir bile anlayana yeter de artar) sanatsal, duygusa, haber niteligi anlaminda ne denl' basarili olup olmadigina dair yorumumu goreniniz oldu mu ? Olamaz, cunki burada konustugumuz sey fotogafcinin ortaya cikardigi sonuclari incelemek, yorumlamak olmadi asla. Ve ne kadar ilginctir ki Dunya uzerinde yerli/yabanci binlerce site de fotograf makinalarini inceler, onlarla esit sartlarda cektikleri fotograflari ornek olarak sunarak karsilatirmalar yaparlar, bu sonuclar isiginda makinalarin basarimlari hakkinda puanlar verirler. Gidip de o sitelere "Kardesim siz ne akla hizmet boyle gereksiz bir sey yapiyorsunuz ki 'Fotogarfi makina degil fotografci ceker(kimileri insan der) demiyorlar acaba ? Dediginizi dusunun, ne kadar sacma bir sey dediginizi goruyor musunuz? Dunyanin en iyi fotogracisi ile hayatinda ilk kez deklansore basacak adami getirin bir fotograf inceleme sitesinin studyo test fotografi cekimine ayni ayarlarda ikisine de cektirin her iki makina ile birer kare sonucun degisecegini mi zannediyorsunuz ? HS20 ile her ikisinin de alacagi sonuc ayni olur, bilmem d5100 ile de ayni olur. iste bu sonuclar hakkinda konusuyor ve bu bilgileri paylasmaya calisiyoruz.
    -
    3 taksitle 900 liraya pen e-pl1 ve 2 lensli set satiliyordu gecen hafta.Hala kampanya suruyor mu bilmiyorum. Yok yani 2000 liralik bir onerimiz de. Kaldi ki G12 var daha. Yani kim dalga geciyor resmen ! Birakin bu kadar anlamamazliktan gelmeyi yada anliyor da bilerek lafi buralara cekiyorsunuz. Biri diyor k' sirt cantasi ile mi gezeyim :) Arkadaslar size d-slr alin dedigimizi nereden cikartiyorsunuz. imaj kalitesi bundan iyi G12 var ve bundan ufak ! Bundan ufak diyorum !!! Madem dert oluyor buyuk makina tasimak e onerilerden biri daha iyi fotoyu daha kucuk hacimli bir makinada sunan bu model olarak sunuyoruz. Kaldi ki bu HS20'yi sanki mont/pantolon cebinde tasiyorsunuz ! Yani denileni anlamak yerine inatla denmeyeni cikartip da sanki o denmis gibi kendi hayal ettiginiz bir yoruma cevaplar yaziyorsunuz 'resmen dalga gecer gibi davraniyorsunuz'.

• quote:

Fotoğrafı makina değil fotoğrafçı çeker.

O zaman 850Tl vermeye ne gerek var? Daha ucuza da bilmemkac zoom'lu makineler de var.
  • Evet dediğiniz gibi 850 liraya ne gerek var aslında... Elimde 139 liralık yenilenmiş kodak makina var... Ve sizde sadece görmek istediğinizi gördünüz. Ben yukarda "fotoğrafçı değilim." demiştim zaten... Uzun uzun cümleler yazmanıza gerek yoktu. Madem makina o kadar büyük bir dert fotoğrafçı mühim değil. O zaman parası olan herkes gitsin en kaliteli makinayı alsın ne de olsa makina çekiyor. Aynı araba gibi siz arabayı o kendi kendine gider sürmenize gerek yok... Elbette dediğiniz gibi makinanın büyük önemi var. Ama onu kullanabilecek yetenek olmadan bir işe yaramaz. Siz 100 liralık bir makina verin içinde fotoğraf çekme isteği olmayan birine yine çekemez. yok netlikmiş yok şuymuş buymuş bunlar boş gidin en basit örnek olarak ara güler'in fotoğraflarına bakın. Hangisini yaklaştırdığınızda pul pul olmuyor ki yada hangisinde yazılar net belli ki? Sizin düşüncenize göre ara güler hiç iyi bir fotoğrafçı değil.Ama kadraja bakın olay orda bitiyor... Hep kartpostal boyutunda fotoğraftan bahsediyorsunuz. Kadrajı iyi olan bir fotoğraf isterse vesikalık boyutunda olsun yine güzeldir. Anladım ki bakış açılarımız farklı... Benden bu kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neanderthalden -- 16 Şubat 2012; 9:25:46 >

• "Ausschnitt vom @ Piêr Dé Sans, "
    FujiFilm Beamte Pressemitteilung:
    Der Europäischen FujiFilm General-Koordinator Karl Hans Mecnemien: "Wir haben die HS20 vermietet produziert einige der Kriterien. Guter Qualität, nach denen die Erhöhung der Preise. Statt einem Upgrade auf den ersten Gedanken zu starten genommen Später merkten. Wir hatte dass einen Fehler gemacht irgendwo. Donanımhaber DSLR Nutzer tatsächlich fand eine sehr innovative Klasse von Maschinen.. das Objektiv befestigt ist, aber der Fehler wurde als Ergebnis produzieren wir realisiert. Donanımhaber Usern, HS20 möchte bedanken. ist eine Maschine, ihre Funde mit den HS20 Ausstattung und Qualität, um mit dem Niveau der D90 zu konkurrieren, das Video sah auch, dass der Konkurrent der 5D MarkII"
    Basitçe tercümesi:
    @ Piêr Dé Sans, ' dan alıntıdır.....
    FujiFilm yetkililerinden basın açıklaması :
    FujiFilm Avrupa Genel Koordinatörü Hans Karl Mecnemien :" Biz HS20 yi üretirken bazı kıstasları göz önünde tutmuştuk. Kaliteyi yükseltmek yerine fiyatı yükseltip piyasaya sürmek ilk düşünceydi. Sonradan farkettik ki bir yerlerde hata yapmışız. Donanımhaber kullanıcılarının bulduğu bir çok yenilik makineyi aslında DSLR sınıfında ürettiğimizi ama hata sonucu lensin sabitlendiği anlaşıldı. Donanımhaber HS20 kullanıcılarına teşekkür ediyoruz. Onların bulduğu özellikler ve kalite ile HS20, D90 ile yarışacak seviyede bir makine olduğunu, video da ise 5D Mark II ye rakip olduğunu gördük."

DENECEK BİR ŞEY KALMADI. Sn. ARA GÜLER BİLE BU AÇIKLAMAYA ŞAPKA ÇIKARTIR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 16 Şubat 2012; 19:34:36 >

• Merhaba arkadaşlar,
    Bir kaç ay önce bir arkadaşımın çalınan Canon D450'sini internette satılıyor mu diye ararken o kadar çok makineye maruz kaldım ki, yavaştan ilgi göstermeye başladım fotoğrafa. Bir Iphone sahibi olarak iyi kötü resimler çekmişliğim var (aile, arkadaşlar, gezdiğimiz gördüğümüz yerler vs.) Ancak gerek ailemden güzel fotoğraflarımız için gelen talepler olsun gerek benim yavaştan ilgimin artmaya başlaması olsun, telefonu bırakıp fotoğraf çekmek için düzgün bir makineye ihtiyacımız olduğunun farkına vardım.

Benim için yeni bir dünya olduğundan haddimi bilip :) full profesyonel değil de hafiften bir giriş yapayım dedim. Daha sonra araştırmalarım sonucunda bu dünyanın ucu bucaği olmayan bir dünya olduğunu ve fotoğrafla profesyonel olarak ilgilenmeye ne bütçemin ne de vaktimin el vermeyeceğini fikrini kabullendim.

Bu ön bilgiyi vermiş olmanın rahatlığıyla, ben de kendime ideal makine olarak HS20'yi tercih ettiğimi söylemek istiyorum.
    Yazdıklarımı okumadan önce lütfen fotoğrafçılıktan anlarım gibi bir iddiam olmadığını göz önünde bulundurun

HS20'yi tercih etme nedenlerime gelince:

1- 550 TL'ye Amerikadan arkadaşım getiriyor. Turkiye fiyatı halen bazı yerlerde 1500 TL'ye varıyor biliyorsunuz. Dürüst olmak gerekirse ben bu fiyatı sadece full profesyonel makinelere biçebilirim. Parası olan istediğini alır tabii ki ancak ben 1500 TL vereceksem bir fotoğraf makinesine bu işten para kazanıyor olmam gerek, bu benim naçizane şahsi fikrim.

2- HS20 profesyonel bir makine değil ancak benim şu anki amaçlarımı karşılayacak düzeyde bir makine.

3- Kendi çapımda makro fotoğraf olayını seviyorum, börtünün böceğin gözüne girmek ya da objeleri yakından blur bir arka planla çekmeyi seviyorum. Bu alanda HS20'nin üstün özellikleri olduğu gördüm (başka lens vs. ekipman almaya gerek olmadan). Sadece gerekli olabileceğini düşündüğum UV, polarize gibi filtreleri de sipariş ettim diğer standart aksesuarla birlikte. Pakette bir de 2.2x telephoto lens diye bir şey var ancak 20-30 dolarlık bir telephoto lensin çocukken kullandığımız katlamalı parlak renk dürbünlerden çok işe yarayacağını sanmıyorum.

4- Dediğim gibi dar bütçe nedeniyle ve arkadaşın yurt dışından getirebilecek olması çok büyük avantaj sağladı, DSLR alsaydım biliyorum ki maymun iştahım nedeniyle bi o kadar daha belki daha fazla aksesuara, lensen falan harcayacaktım.

Makine Mart gibi gelecek, geldiği gibi örnek resimler çekip paylaşacağim, manuel ayarlarını öğrenmem mutlaka biraz zaman alacak ama elimden geldiği kadar paylaşımda bulunacağım.

Bu makineyi ben bir karar verip aldım ancak tabii ki mükemmel olmadığının farkındayım. Elime geçer geçmez iyi bulduğum kötü bulduğum yanlarını yazacağım. Bunun yanı sıra HS20 kesinlikle profesyonel bir makine değil her şeyden önce bunu belirtmek lazım, Fujinin bu modeli bence benim gibi çok para harcamak istemeyen ancak yine de bir takım hoş ozellikeri olsun diyenler için profesyonele en yakın makine.

Diğer kullanıcıları bilgilendirme amaçlı vakit ayırıp paylaşımda bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Ancak belli bir model ya da markayı kötülemek ya da körü körüne savunmak yerine objektif bir şekilde artılarını eksilerini yazmak daha iyi bir fikir diye düşünüyorum, birbirimizi kırmaya gerek yok :)

Saygılar ...

• @karmateque

550Tl'ye güzel makinedir.1500tl'ye rezil makinedir.Şimdiden hayırlı olsun.
  • Başka bir konuda Hs20 konusunda hakaretler tartışmalar olduğunu görünce konuyu okudum. Hs20 hakkında şahsi fikrim fotoğraf kalitesi olarak fiyatını haketmese de ticari açıdan çok başarılı bir makine olduğu. Fotoğrafçılığı karizmatik birşey olarak görüp bu işe başlamak isteyen amatörler için hem yeterli fotoğraf kalitesi sunuyor hem de dizaynıyla bu işle ilgilenmeyen arkadaşlarının "oooo profesyonel makine mi aldın" sözleriyle ve "adama bak profesyonel makinesi var" bakışlarıyla sahibinin egosunu tatmin eden ticari anlamda çok başarılı bir makine. Yüksek Zoom'la Megapikseli de sayarsak ticaret ve pazarlama olarak Fuji mükemmel bir işe imza atmıştır. İşte bu yüzden Fotoğrafçılıktan gerçekten anladığını, bu işe yıllarını verdiğini düşündüğüm forum üyeleri ile HS20 kullanıcıları arasında baya bir tartışma olmuş. Eğer fotoğrafçılıkta ilerlemek istiyorsanız bu işi bir hobi olarak görüyorsanız HS20'den uzak durun. Ama "fotoğrafçılık çok karizmatik bir iş param da var alıyım biraz hava atıyım" diyorsanız Hs20 piyasadaki en iyi makinedir.
    +Kanka ne kadara aldın?
    - 1.250 TL
    + Zoom'u kaç?
    - 30x
    + Ooo iyiymiş. Kaç Mp?
    - 16
    + O zaman baya iyi almışsın manyak makineymiş. Ucuna taktıkları şu plastik şeyden de alırsan tamamdır. Arkaplan bulanık bi fotoğrafımı çek bakıyım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

@karmateque

550Tl'ye güzel makinedir.1500tl'ye rezil makinedir.Şimdiden hayırlı olsun.

Aynen bunu yazacaktim ki mesajinizi gordum alinti butonuna basmanin keyfini yasiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: neanderthalden

Evet dediğiniz gibi 850 liraya ne gerek var aslında... Elimde 139 liralık yenilenmiş kodak makina var... Ve sizde sadece görmek istediğinizi gördünüz. Ben yukarda "fotoğrafçı değilim." demiştim zaten... Uzun uzun cümleler yazmanıza gerek yoktu. Madem makina o kadar büyük bir dert fotoğrafçı mühim değil. O zaman parası olan herkes gitsin en kaliteli makinayı alsın ne de olsa makina çekiyor. Aynı araba gibi siz arabayı o kendi kendine gider sürmenize gerek yok... Elbette dediğiniz gibi makinanın büyük önemi var. Ama onu kullanabilecek yetenek olmadan bir işe yaramaz. Siz 100 liralık bir makina verin içinde fotoğraf çekme isteği olmayan birine yine çekemez. yok netlikmiş yok şuymuş buymuş bunlar boş gidin en basit örnek olarak ara güler'in fotoğraflarına bakın. Hangisini yaklaştırdığınızda pul pul olmuyor ki yada hangisinde yazılar net belli ki? Sizin düşüncenize göre ara güler hiç iyi bir fotoğrafçı değil.Ama kadraja bakın olay orda bitiyor... Hep kartpostal boyutunda fotoğraftan bahsediyorsunuz. Kadrajı iyi olan bir fotoğraf isterse vesikalık boyutunda olsun yine güzeldir. Anladım ki bakış açılarımız farklı... Benden bu kadar...

Ben sizi anliyorum ve o sebeple cevap yazdim.
    Cevabimda da kisaca dedim ki yuzlerce inceleme sitesi makinalarin cektigi fotografi inceliyor ve ilgilenenler ile paylasiyor. Ben de bu bilgiler isiginda ve kendi tecrubelerime dayanarak makinalarin cektigi fotograflari yorumluyorum. "Fotografci"nin cektigi fotograf hakkinda iyiden kotuye uzanan yelpazede yorum yaptigim yok.
    -
    Sizin bu soylediginiz 'fotografi makina degil insan ceker' olayi kacamak bir cevap. Madem b fikirdesiniz ne sebeple misal fiyat olarak daha ucuz makinalardan birini tercih etmiyorsunuz ? Kaldi ki zum da makinanin fotografciya sundugu bir ozellik ise ve fotografci bundan faydalanarak ayni oranda zum yapamayan bir makinanin cekemedigi fotografi cekerek bir avantaj elde ettigini dusunuyor ise bu durumda fotografcinin fotograf cektigini mi konusuyor olursunuz yoksa makinanin ona "al bak cek" dedigini mi konusursunuz !? Ara Guler fotograf sanatcisi ve ben de burada sanat elestirmeni olmadigimi zaten soyluyorum. Hatta bu forumda fotograf makinasi onerisi ve olumlu olumsuz yonlerini yazan arkadaslarin hicbirisi fotograficiyi elestirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Şubat 2012; 16:03:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

Başka bir konuda Hs20 konusunda hakaretler tartışmalar olduğunu görünce konuyu okudum. Hs20 hakkında şahsi fikrim fotoğraf kalitesi olarak fiyatını haketmese de ticari açıdan çok başarılı bir makine olduğu. Fotoğrafçılığı karizmatik birşey olarak görüp bu işe başlamak isteyen amatörler için hem yeterli fotoğraf kalitesi sunuyor hem de dizaynıyla bu işle ilgilenmeyen arkadaşlarının "oooo profesyonel makine mi aldın" sözleriyle ve "adama bak profesyonel makinesi var" bakışlarıyla sahibinin egosunu tatmin eden ticari anlamda çok başarılı bir makine. Yüksek Zoom'la Megapikseli de sayarsak ticaret ve pazarlama olarak Fuji mükemmel bir işe imza atmıştır. İşte bu yüzden Fotoğrafçılıktan gerçekten anladığını, bu işe yıllarını verdiğini düşündüğüm forum üyeleri ile HS20 kullanıcıları arasında baya bir tartışma olmuş. Eğer fotoğrafçılıkta ilerlemek istiyorsanız bu işi bir hobi olarak görüyorsanız HS20'den uzak durun. Ama "fotoğrafçılık çok karizmatik bir iş param da var alıyım biraz hava atıyım" diyorsanız Hs20 piyasadaki en iyi makinedir.
    +Kanka ne kadara aldın?
    - 1.250 TL
    + Zoom'u kaç?
    - 30x
    + Ooo iyiymiş. Kaç Mp?
    - 16
    + O zaman baya iyi almışsın manyak makineymiş. Ucuna taktıkları şu plastik şeyden de alırsan tamamdır. Arkaplan bulanık bi fotoğrafımı çek bakıyım...

Parasoley konusundaki Erol Dikmen nickli üye sen miydin yoksam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 19 Şubat 2012; 19:30:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

Başka bir konuda Hs20 konusunda hakaretler tartışmalar olduğunu görünce konuyu okudum. Hs20 hakkında şahsi fikrim fotoğraf kalitesi olarak fiyatını haketmese de ticari açıdan çok başarılı bir makine olduğu. Fotoğrafçılığı karizmatik birşey olarak görüp bu işe başlamak isteyen amatörler için hem yeterli fotoğraf kalitesi sunuyor hem de dizaynıyla bu işle ilgilenmeyen arkadaşlarının "oooo profesyonel makine mi aldın" sözleriyle ve "adama bak profesyonel makinesi var" bakışlarıyla sahibinin egosunu tatmin eden ticari anlamda çok başarılı bir makine. Yüksek Zoom'la Megapikseli de sayarsak ticaret ve pazarlama olarak Fuji mükemmel bir işe imza atmıştır. İşte bu yüzden Fotoğrafçılıktan gerçekten anladığını, bu işe yıllarını verdiğini düşündüğüm forum üyeleri ile HS20 kullanıcıları arasında baya bir tartışma olmuş. Eğer fotoğrafçılıkta ilerlemek istiyorsanız bu işi bir hobi olarak görüyorsanız HS20'den uzak durun. Ama "fotoğrafçılık çok karizmatik bir iş param da var alıyım biraz hava atıyım" diyorsanız Hs20 piyasadaki en iyi makinedir.
    +Kanka ne kadara aldın?
    - 1.250 TL
    + Zoom'u kaç?
    - 30x
    + Ooo iyiymiş. Kaç Mp?
    - 16

Parasoley konusundaki Erol Dikmen nickli üye sen miydin yoksam?

Yoo üye olduğumdan beri nickim aynı. Noldu ki o konuda merak ettim

• Konuyu bulup okuyabilirsin Parasoley süs değildir konu başlığı
  • Unutamıyorsun hocam galiba
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenova -- 23 Şubat 2012; 21:35:19 >
  • Merhabalar,

Kompakttan öteye hiç bulaşmamış birisi olarak portre çekimler için DSLR ya da DSLR-like bir makina arayışındayım, bu cihaz için yazılanları okudum. Polemik yaratmaz umarım soracağım soru fakat merak ettiğim şey , portre için 50 mm lensmiş sanırım temel ekipman, bu cihazla portre çekimlerde nasıl bir performans alırız ? 50 mm lensli bir canon DSLR'ı ile bu cihazın ya da muadili bir DSLR-like cihazın performansı benim satın almamda temel belirleyici olucak. Bununla ilgili ustalardan görüş alabilirsem çok faydalı olur benim için.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: borntobewild

Merhabalar,

Kompakttan öteye hiç bulaşmamış birisi olarak portre çekimler için DSLR ya da DSLR-like bir makina arayışındayım, bu cihaz için yazılanları okudum. Polemik yaratmaz umarım soracağım soru fakat merak ettiğim şey , portre için 50 mm lensmiş sanırım temel ekipman, bu cihazla portre çekimlerde nasıl bir performans alırız ? 50 mm lensli bir canon DSLR'ı ile bu cihazın ya da muadili bir DSLR-like cihazın performansı benim satın almamda temel belirleyici olucak. Bununla ilgili ustalardan görüş alabilirsem çok faydalı olur benim için.

Saygılar.

Aradak çok büyük fark var.Bütçeniz uygunsa portre amaçlı düşünmeden DSLR satın alın.Sıfır almanızada gerek yok.Üzerinde canon 50mm F1.8 lens olan bir 450D ile bile çok iyi kalitede , harikalar yaratabilirsiniz

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.