Şimdi Ara

Fujifilm Hs20 Exr Nasıldır ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
31.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aradığım cevap buydu, çok büyük fark varsa o zaman aynen dediğiniz gibi DSRL'a yöneliyorum. Video çekim de olsun dediğimden 500D ya da 550D dediğiniz ekipmanla biraz araştırıyım madem, düşük shutterlı 2.el de olabilir neden olmasın.Neyse önemli bir sorunu hallettik benim açımdan. Çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: borntobewild

Aradığım cevap buydu, çok büyük fark varsa o zaman aynen dediğiniz gibi DSRL'a yöneliyorum. Video çekim de olsun dediğimden 500D ya da 550D dediğiniz ekipmanla biraz araştırıyım madem, düşük shutterlı 2.el de olabilir neden olmasın.Neyse önemli bir sorunu hallettik benim açımdan. Çok teşekkürler

Rica ederim.Video sizin için önemliyse Canon 550D güzel bir seçim olacaktır
  • Şu olayı bilgi sahibi arkadaşlar bir açıklayabilir mi rica etsem?

Neden D90 ve 1100D gibi makinelerin üstünde görülmüş HS20?

http://snapsort.com/compare/Fujifilm-HS20-vs-Nikon_D90

http://snapsort.com/compare/Canon-1100D-vs-Fujifilm-HS20

Şimdiden teşekkürler, saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: karmateque

Şu olayı bilgi sahibi arkadaşlar bir açıklayabilir mi rica etsem?

snapsort kıyaslamaları direkt sayısal değerler üzerinden yaptığı için böyle sonuçlar verebiliyor. ancak "bu makinada 12.800 iso var ama kalitesi nasıl" dediğimiz zaman, snapsort ona cevap veremez o yüzden bu siteye güvenmeyin diyoruz. snapsort sadece özellikleri sayar.

snapsort mantığıyla 14mp ve hareketli LCD'si olan bir kompakt bir fotoğraf makinası da, yüksek mp ve hareketli ekranından dolayı nikon d700'den iyi olacaktır mesela. o yüzden en güzeli örnek fotoğrafları incelemek, makinayı elinize alıp incelemek ve kullanıcılarının yazdıklarını okumak. tabi üçüncü kısım, bu forumdaki marka fedaileri yüzünden burada sağlıklı yapılamıyor.

• Dediğinize göre kağıt üstündeki değerleri çarpıştırıyorlar o zaman, hangisi daha yüksek ve iyiyse ona daha iyi diyor.
    Günün sonunda eline alıp incelemeden farkı bilmek imkansız sonuçta.

Cevabınız için çok teşekkürler.
  • aynen öyle. rica ederim
  • quote:

Elmayla armut karşılaştırmaya devam...

Her şeyden önce ikisi çok farklı segment cihazlar, biri aps-c boyut sensöre sahip refleks makine; dilediğin çekim için uygun amaçlı lensi takar en makul kaliteyi elde edersin. HS20 gibi dslr-like tüm cihazlarda elinde ne varsa odur. Zoom aralığı X kavramında yükseldikçe kaliteden beklentilerin de doğru orantıyla düşmesi gerekir mesela; SLR sistemde 3x üstü zoom aralığı olan lensler daha düşük aralıklılara göre tercih edilmez genelde kaliteden ödün vermemek için, hatta optimum kalite için prime (sabit) lensler kullanılır. Sadece bu değişebilir lens olayı bile yeterli bir farktır sanıyorum. Fiyatlara girip karşılaştırma yapcaksanız da sakın yapmayın, dediğim gibi çok farklı segmentler ve sistemler. Hs20 üstündeki "aralıkta" bir objektif olsa alıp takmam makineme şahsen. Iso performansı ve dinamik aralıklara da değinmicem. Cihazlar arası özellik farkı çok, en başından beri elma ile armut olmalarını söylememizden süre gelir devamı.

Her şey beklentilere bakar, sidik yarıştırmaya gerek yok farklı kulvarlardaki cihazlar arasında...

• quote:

Sorunuzda ciddi olduğunuzu düşünerek cevap vermek istiyorum.

Söz konusu sitede yapılan karşılaştırmalarda kullandıkları kriterlere bakarsanız bunun normal olduğunu görürsünüz. Dönebilen ekran, batarya ömrü, maximum ISO hassasiyeti gibi konuları karşılaştırmada kullanmışlar. Fujinin önde göründüğü ISO hassasiyetini göz önüne alarak 12800 ISO daki fotoğraflarının durumunu sorgulamamışlar ama.

Bu biraz da sadece yarış için tasarlanmış bir spor araba ile günlük bir binek arabayı karşılaştırıp, kliması ve teybi yok diye binek arabayı daha iyi ilan etmeye benziyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: eagle fly free

quote:

Sorunuzda ciddi olduğunuzu düşünerek cevap vermek istiyorum.

Söz konusu sitede yapılan karşılaştırmalarda kullandıkları kriterlere bakarsanız bunun normal olduğunu görürsünüz. Dönebilen ekran, batarya ömrü, maximum ISO hassasiyeti gibi konuları karşılaştırmada kullanmışlar. Fujinin önde göründüğü ISO hassasiyetini göz önüne alarak 12800 ISO daki fotoğraflarının durumunu sorgulamamışlar ama.

Bu biraz da sadece yarış için tasarlanmış bir spor araba ile günlük bir binek arabayı karşılaştırıp, kliması ve teybi yok diye binek arabayı daha iyi ilan etmeye benziyor.

@eagle fly free

Sorum gayet ciddiydi neden ciddi olamayacağını düşündüğünüzü anlayamadım. Evet bilmiyorum ve bilenlere sormuşum sonuçta bunda da gayri ciddi bir durum söz konusu değil. Şöyle genel bir bakınca Hs20 konularına çıkan tartışmaların bu tip yaklaşımlar nedeniyle çıkabilmiş olacağının farkına vardım. Burası bir forum, insanların bilgi alış verişi yaptığı bir platform, bilenlerin bilmeyenleri ezdiği veya dalga geçtiği bir yer değil. Bu ve bir çok diğer foruma göz atana kadar bilmiyordum aradaki farkı.

Yukarıdaki sorumda da bakın ne güzel sormuşum bilen arkadaş varsa açıklayabilir mi neden böyle demişler diye., başka bir niyetim olsaydı "Bakın Hs20 D90a takmış falan derdim. Lütfen öğrenmek isteyenlerin şevkini kırmayın ve biraz daha hassas olun.

@crosshair, @plutosdaddy
    Açıklamalarınız için tekrardan çok teşekkür ederim dostum.

• Şevk kırdıysam affola, "bilinçli olarak" bunu yapan üyeler var fark etmişsinizdir ki... Kanıt desen ufak bi fotoğraf bile ekleyemiyorlar ama iş boş laf yapmaya, burda emek veren insanlara çamur atmaya gelince hazine bol.

Elma ve armut kısacası, kulvarlar tamamen farklı fakat sonuç itibariyle dslr-like cihazlar dslr kalitesine ulaşamıyor hali hazırda; özellikle ve özellikle ultra-zoom modeller.
  • @karmateque, benim de niyetim şevk kırmak değil ama aynen PlutosDaddy nin belirttiği gibi kasıtlı olarak böyle şeyleri ortaya atan çok kişi var. O yüzden biraz paranoya oluştu sanırım herkeste. Sorunuzun cevabını alabilmişsinizdir umarım.
  • fuji hs20exr aldım 2 ay sonra sattım şimdi canon 550D yada 600D arıyorum alma derim biraz para koy spot 450D al 550D al
  • Öncelikle herkeze merhaba.Ben bundan 2 yıl öncesine kadar arkadaşlarımın kullandığı prof makinelere bakarak bi heves etmiştim almayı.Şuan gidip Bi kaç yerden makinelere baktım ama o kadar para vermeden bi incelemek istedim.Bilgisayarımı alırkende burdan yorumları okuyarak hp pavilion bi leptop aldım burda ii güzel lafları kanıma girdi arada yazılan ısınma sorunu war lafını dikkate almadım ve şuan bunları yazarken dizim yanmış durumda. Neyse anlatmak istediğim bu sefer de bişi alırken sıkıntı çekmek istemiyorum.
    Daha bugün gidip baktım ve fujifilm hs20 gözüme güzel göründü forumda yazılan 3 sayfa yorumu üşenmeden 2 şer kere okudum ve sonuç 50 kişi ii yazdıysa 50 kişi kötü yazmış aynı leptoptaki olaya döndü ve bende yeni bi üyelik alıp bunları yazmak istedim.Forum sayfalarına genelde üye olmam okur geçerim ama bu sefer agzım yandı leptopdan fotograf makinesini üfleyerek almak istiyorum.Aslında kafamda sormak istediğim 2 kişi vardı onların bilgisi bana yol göstersin istedim ama özel msj atmayı bulamadım.Neyse..
    PlutosDaddy bipekkan sayın abilerim yukarda bahsettiğim 2 kişi sizlersiniz..bana yardımcı olursanız sevinirim...
    bide kullanış amacımdan maddi durumumdan bahsedim ona göre bi cvp verirseniz iyi olur.
    21 yaşında üniversite öğrencisiyim.Peder beyin gönderdiği 500 tl ile geçinen bi öğrenciyim
    Bahsettiğiniz dsl gsl hsl den hiçççç bişi anlamam elime prof makine alıp ayarlarını bile bakmadım.
    Ama bu kadar heves etmişken hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.
    Olmuşken ii olsun istiyorum.bu hs20de sonradan lens alma olayı olmadıgı için cazip geldi diger makineler canon nikon . içinden çıkan lensle beni idare edermi yada fujinin bu hali ile lenssiz canon fln aynı degerdemi yanlış anlamadıysam okuduklarımdan ii işler çıkarmak için canona nikona lens almam gerekio.
    son 2 şey lens alınmış bi canon nikon bana kaç paraya patlar.
    bide bu fiyat aralağında (1000.1500tl) senin istediğine uygun (kendini geliştirebilcegin) uzun yıllar masraf yapmadan kullanabilceğin gönül rahatlığıyla al kardeşim diyeceğiniz bi makine warmı.Şimdiden çok teşekkürler. (2nizden birinden cvp gelmediği sürece makine almayı düşünmüyorum.)

• .................................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxburcinxxx -- 27 Nisan 2012; 0:46:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Şevk kırdıysam affola, "bilinçli olarak" bunu yapan üyeler var fark etmişsinizdir ki... Kanıt desen ufak bi fotoğraf bile ekleyemiyorlar ama iş boş laf yapmaya, burda emek veren insanlara çamur atmaya gelince hazine bol.

Elma ve armut kısacası, kulvarlar tamamen farklı fakat sonuç itibariyle dslr-like cihazlar dslr kalitesine ulaşamıyor hali hazırda; özellikle ve özellikle ultra-zoom modeller.

kesinlikle katılıyorum =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxburcinxxx -- 27 Nisan 2012; 0:45:37 >
  • @xxxburcinxxx
    Kedi fotoğrafı 750x446 pixel = 334500 pixel , bu da eşittir 0.3 Megapixel !
    Çiçek fotoğrafı da çok farklı değil.
    Şimdi bakalım
    FujiFilm FinePix HS20 EXR (FinePix HS22 EXR)
    16.0 megapixel
    16 mpixel / 0.3 mpixel = 53 kat ufaltılmış bir fotoğraftır paylaşıma koyduğunuz.
    Sizden şöyle bir şey rica etsek ? imageshack.us sitesine en azından monitörünüzde açtığınız boyutta 1-2 fotoğraf yükleyip buraya linklerini yazsanız da onlara baksak da konuşsak biraz daha gerçekçi örnekler olmaz mı ? Eğer monitörünüz full hd ise 1920x1080 = 2.073.600 = 2 megapixel eder ki bu da makinanın çektiğinin 8 katı ufaltılmışı demektir. Mümkün mü tam boyutta yada monitörünüzün gösterdiği boyutta paylaşabilmeniz fotoğrafları ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

@xxxburcinxxx
    Kedi fotoğrafı 750x446 pixel = 334500 pixel , bu da eşittir 0.3 Megapixel !
    Çiçek fotoğrafı da çok farklı değil.
    Şimdi bakalım
    FujiFilm FinePix HS20 EXR (FinePix HS22 EXR)
    16.0 megapixel
    16 mpixel / 0.3 mpixel = 53 kat ufaltılmış bir fotoğraftır paylaşıma koyduğunuz.
    Sizden şöyle bir şey rica etsek ? imageshack.us sitesine en azından monitörünüzde açtığınız boyutta 1-2 fotoğraf yükleyip buraya linklerini yazsanız da onlara baksak da konuşsak biraz daha gerçekçi örnekler olmaz mı ? Eğer monitörünüz full hd ise 1920x1080 = 2.073.600 = 2 megapixel eder ki bu da makinanın çektiğinin 8 katı ufaltılmışı demektir. Mümkün mü tam boyutta yada monitörünüzün gösterdiği boyutta paylaşabilmeniz fotoğrafları ?
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxburcinxxx -- 27 Nisan 2012; 0:52:18 >

• benim ayarlarımla alakalı tabikide bu fotolar benim masaüstüme sığmıo . .. çok büyük olduğu için bozulmalar olabilio doğal olarak ... çamur dedikleri olay o sanrım ... ancak deviantartta veya herhangi bi yerde fotoğrafın konusu görnüşü bana zoomladığında gözüken küçük kusurlardan daha önemli .. bu birazda öküzün altında buzağı aramak . tabiki ben profesyonel değilim ... ama laf atanların ellerinde canon veya savundukları makineleri olanların çektiği fotolar ortada .. eğer o kadar kaliteliyse hakkını versinler diyorum ... bana büyük koyun demenizin sebebi çamurlanma olup olmamasını görmek tabiki ... ama alanların çokta pişman olmaması gereken bir makine ...tahminimce P modunda ayarları tam yapılmadan çekilmiş fotolar paylaşılmışş... tabikkide kullanmayı bilmiyorusanız eğer o şekildeki görüntüler yakalamanız mümkün ... dediğim gibi sadece çok fazla olumsuz eleştiri yapılmış dye söylüorum bunları ... amacım fuji alın canon değil demek değildir ...

• Peki sırf ufak boyutta güzel görünsün diye bir makineye 1500 den fazla vermek ne kadar mantıklı.Ufak görüntüde cep telefonlarıda çok güzel artık.Burada bahsedilen hs20 makinenin 1500 tl'nin hakkını vermemesi.Yoksa yurt dışı fiyatına satılsa gayet iyi
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxburcinxxx -- 27 Nisan 2012; 0:52:06 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.