Şimdi Ara

Fujifilm Hs20 Exr Nasıldır ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
31.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xxxburcinxxx

benim ayarlarımla alakalı tabikide bu fotolar benim masaüstüme sığmıo . .. çok büyük olduğu için bozulmalar olabilio doğal olarak ... çamur dedikleri olay o sanrım ... ancak deviantartta veya herhangi bi yerde fotoğrafın konusu görnüşü bana zoomladığında gözüken küçük kusurlardan daha önemli .. bu birazda öküzün altında buzağı aramak . tabiki ben profesyonel değilim ... ama laf atanların ellerinde canon veya savundukları makineleri olanların çektiği fotolar ortada .. eğer o kadar kaliteliyse hakkını versinler diyorum ... bana büyük koyun demenizin sebebi çamurlanma olup olmamasını görmek tabiki ... ama alanların çokta pişman olmaması gereken bir makine ...tahminimce P modunda ayarları tam yapılmadan çekilmiş fotolar paylaşılmışş... tabikkide kullanmayı bilmiyorusanız eğer o şekildeki görüntüler yakalamanız mümkün ... dediğim gibi sadece çok fazla olumsuz eleştiri yapılmış dye söylüorum bunları ... amacım fuji alın canon değil demek değildir ...

Teşekkür ederim paylaştığınız fotoğraf için...
    Çamur denen olayı görüyorsunuz yani siz de tam boy açınca fotoğrafı. Fotoğrafı tam boy açmak sizin tabir ettiğiniz şekilde zumlamak değil. 1'e 1 açmak. Haritalarda v.s. vardır ölçekleme, onun ile aynı şey 1'e 1. Bilakis siz ekranınızda v.s. tam boy açmadığınız sürece eksi oranda zum yaparak bakıyorsunuz. Bu da nasıl bir durum ? Şöyle açıklayayım, görmüşsünüzdür bir yerlerde dağın tepe yamacına "Her Şey Vatan İçin" yazılmıştır. Tee 5-10 kilometre öteden kalemle çizilmiş gibi görürsünüz(İşte eksi zum dediğim bunun gibi). Fakat yazının olduğu yere gittiğinizde bir de bakarsınız ki orada okunabilecek hiçbir şey yok, sadece sıralı dizilmiş beyaz taşlar var !

Şimdi siz ben uzaktan bakıldığında gördüğümden memnunum diyebilirsiniz. Fakat herkesin bu durumdan memnun olmasını isteyemez ve umamazsınız da! Bu sebeple de işte farkında iseniz farkında olduğunuz kusurunu, olumsuz yönünü söyleyeceksiniz. O niye öyle mi diyorsunuz ?! Çünki bu makinayı üreten babanızın oğlu değil. Üstelik sizden paşa paşa paranızı da aldı mı? Verdi mi elinize çamurboyasıyla fotoğraf gösteren makinayı da!? Yok, sanki hiiiç böyle bir gerçek yokmuş gibi. Zumlamayın, öküzü aldık işte daha ne buzağa arıyorsunuz ki gibi söylemler ile aslında açıklamaktan kaçınarak gördüğünüz şeyi üstü kapalı geçmişsiniz. Birisi almayı düşünerek okusa bu mesajınızı, alsa... e o insan evladı da tam günü gelip gerektiğinde çektiği fotoğrafı tam boy açıp 4'te birlik bir bölümündeki objeyi kesip alıp kullanmak istese karşısına çıkan çamurboyası ne işine yarar?
    (Burada demek istediğimi şu fotoğraf ile görebilirsiniz -http://img85.imageshack.us/img85/5306/benimornekkesmecrop.jpg ) Sonra sizin yorumuza bakıp alan kişi(lere) "E ben sana "tam boy açıp bakma yazmıştım" mı diyeceksiniz? Niye, kullanım kılavuzunda "çektiğiniz fotoları tam boy açmayınız" mı yazıyor yoksa! Bir de makinayı size satarlarken bir sözleşme imzalatmıyorlar değil mi ? Sözleşmede "sanal veya gerçek her alanda makina hakkında hiçbir olumsuz şey konuşmayacak, aksine öveceksiniz" maddesi yok değil mi? Peki ne sebeple makinada gördüğünüz eksiklerden bahsetmiyorsunuz, edenlere ise "laf atanlar" şeklinde tabirde bulunuyorsunuz ?! İlginç değil mi bu durum sizce de ? Yani sonuçta ne ben ne bir diğeri sizin bu makinaya sahip olduğunuzu bilerek, sizden hoşlanmadığımız için (veya diğer sahiplerinden) makinanın görüp iyi bulmadığımız yönlerini yazmıyoruzdur herhalde öyle değil mi?

Ayrıca demişsiniz ki "laf atanların savundukları makinleri olanların çektiği fotolar ortada". Efendim, şimdi forum genelinde hemen herkesin ya bilmeyerek yada kasten çarpıttığı esas olay da burada zaten. Aslında fotoğraf makinalarını inceleyen, test edenlerin eşit şartlar altında farklı makinalarla çektikleri aynı fotoğraflar üzerinden konuşuyoruz çoğunlukla. Bu ne mi demek ? Misal çağırırız 3-5 farklı foto makinası olan arkadaşı. Koyarız yapay ışıkla aydınlattığımız masamıza şişeydi, oyuncaktı, kitaptı v.s. ve herkes aynı zum, aynı nokta, aynı iso, mümkün olan her ayarı aynı olarak çeker fotoğrafını bu masanın. Ne olmuş olur o zaman? Olay kullanıcıdan bağımsız olarak salt makinanın çektiği fotoğrafın kalitesini karşılaştırma imkanını sunar bize. Çünki herşeyi aynı ayarlanmış diğer makinalarla da çekilmiş fotoları yan yana koyar bakar ve 2 resimdeki 7 farkı bulun oyunu gibi bakar görürsünüz farklılıkları. Ne mi dedim ? Açıklaması var, öyle güzel ki hem de... Şöyle bakın T I K L A Y I N L Ü T F E N (Burada HS20 yok ama fotoğraf kalitesi olarak hiç farkı yok gibi bir şey HS10 ile,üstteki ana fotoğrafta herhangi birkaç yere fare okunuzla tıklayıp farkları iyice inceleyebilirsiniz.) Bu kadar mı, değil ! Az kaldı. Şimdi, bu dediğim de anlaşıldı ise sizin "x kişi HS20 almış ama fotoğraf çekmesini bilmiyor" demenizin, yada işte "laf atanın da osu busu var ama çektiği fotolar da yani" şeklinde olayı makinayı kullanıcı hatalarına bağlamanızın hiç anlamı ve önemi olmadığını görmüş olmalısınız. Mevcut sonuçlara göre konuşulması için kişinin "iyi fotoğraf" çekiyor olması gerekmediği ortadadır !!! Tarafsızlığı, sağlam gözü, gördüğünü kıyaslayabilme gibi özellikleri olan herkes eşit şartlar altında elde edilmiş verileri inceleyip fikrini söyleyebilir. Bu fikrini söylerken de gördüğünü sizerin de az yukarıda adresini verdiğim şekilde kanıtı ile söyler ise bu kişi(lere) "makinayı kötülüyor", işte "şuradan para alıyor", yok efendim "fanatik" gibi asılsız laf atmalar sadece sizin gerçeklere gözlerinizi yumduğunuz, bakmaktan kaçtığınız ve gerçeği söyleyenleri susturmak çabanız olur sadece.

• Nette hs20'yi dikkatle izlerdim. Gerçekten mükemmel bir makine, olağanüstü, vay canına adamlar yapmış yaaww... deyip dururdum. Ta ki elimde alıp inceleyene kadar.
    Sonuç; tam bir hayal kırıklığı...
    Dış görünüşü gerçekten çok hoş ama ya performansı?
    O karizma görünüşle o performansın alakası yok. Çektiği fotoğraflar s2950 ayarında diyebilirim(bi kaç özelliği s2950'den üstün).
    Sadece dış görünüş için bu kadar para vermek mantıklı mı orasını siz düşünün!
  • Ben HS20 yi araştırmadan gittim ve anlatan elemanın gazı ile aldım. Pişman oldum sonra zararına satıp canon eos 500d aldım arada dağlar kadar fark var tavsiye etmem bu makineyi alacaklara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLOWDIVE -- 3 Mayıs 2012; 16:37:06 >
  • hs20 ile hs30 arasında fark var mı aaba. bugun almanyadan hs30 aldırdım.saturn den 359 euro ya. yorumlarıı dün okusaydım aldırmazdım. kimi kötülemiş.bakacağız artık çekimleri nasıl...zoomu manuel olduğu için tercih ettim. hs30 hs 20 den iyimidir hataları düzeltilmişmidir sizce
  • benim anlamadığım ben acaba farklı bi makinamı kullanıyorum bendede var hs20 ayrıca d90 makinam var hs20 ile nerdeyse d90 a yakın çekimler yapıyorum sanırım siz farklı bir makina kullanıyorsunuz her modda çok güzel resimler çekiliyor özellikle dış çekimlerde mükemmel resimler çıkarıyorum mako çekim 24 720 lens hd video panorama çekim bence gündelik amatör resim çekmek için mükemmel bir makina

buyrun hs 20 ile çektiğim bi resim

http://www.fotokritik.com/2931426/iguana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_man85 -- 28 Eylül 2012; 17:57:05 >
  • D90 ile HS20 kalitesinde fotoğraf çekiyorsanız birşeyler yanlış gidiyor demektir.Paylaştığınız fotoğrafta çamurlanma açıkça görünüyor.Bunu hiçbir dslr'da göremezsiniz
  • Canon un 120 ve 130 modelleri fuji nin yari pro diye sattigi modelleri ikiye katlar gercekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: w_man85

benim anlamadığım ben acaba farklı bi makinamı kullanıyorum bendede var hs20 ayrıca d90 makinam var hs20 ile nerdeyse d90 a yakın çekimler yapıyorum sanırım siz farklı bir makina kullanıyorsunuz her modda çok güzel resimler çekiliyor özellikle dış çekimlerde mükemmel resimler çıkarıyorum mako çekim 24 720 lens hd video panorama çekim bence gündelik amatör resim çekmek için mükemmel bir makina

buyrun hs 20 ile çektiğim bi resim

http://www.fotokritik.com/2931426/iguana

%100 boyutta karşılaştırdınız mı? Tam ekran açıp 1024x vs izlediğimde cep telefonum da mükemmel çekiyor.

Veya sizin D90 bozuk, veya lensi bozuk veya siz fotoğraf bazında pişmemişsiniz henüz... Ben marka/makine kötülemem, fotoğrafa da incik cıncık sadece kalite olarak bakmam ama SLR sistemle de karşılaştırılcak bi alet değil. Günlük kullanım için beklentisini karşılayan herkes kullanabilir elbette, tüm olay beklenti kısmında zaten fakat bisikletle araba da karşılaştırılmaz.

• Valla artık burada her "Bende şu da var" diyene de inanmıyorum, kusura bakılmasın. Onu da işkembeden sıkanlar pek tabi olabilir ki yapanı da bizzat gördüm. Haa, e tabi ayrıca vardır amma hayatında 1:1 boyutta bakmamıştır, yada hiç bir fotoğrafta fazlalıkları kesip gereken kısmı kullanma ihtiyacı hissetmemiştir(yada bilmiyordur) ki bu gibi durumlarda fark o denli büyük ki... Hani Nikon D90 ve HS serisi makinam olsa gelip burada böyle bir şey demeden evvel aynı kareyi çekerim, açarım önüme bakarım, farkları önce ben ararım. Hele hele "mükemmel" sıfatı ile tanımlamak anormal derecede abartılı. Bana göre misal söyleyeyim Canon 600D'de mükemmel fotoğraf kalitesi vermiyor, belki "çok iyi" olarak tanımlayabilirim. Fakat "mükemmel" nedir ? Son nokta, daha üstü, daha iyisi yok ise ona denir. Mükemmel mükemmeldir, öyle her makinaya kolayca "mükemmel" diyebiliyor iseniz bu tanımı yaparken samimi olduğunuzu düşünemem veya bilmeyerek kullandığınızı düşünürüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 29 Eylül 2012; 12:06:29 >

• hs20 ile d90 seviyesinde fotograf cekılıyorsa ben o d90ı kırardım gercı bu ımkansız bırşey ama olsun hayal kurmak bazen guzeldır
  • 18-105'te f/4.5'da fotoğraf çekiyorsa öyle görünmesi normal. DSLR'ı alınca çat çut fotoğraf çekilmez, kullanmayı öğrenmek lazım
  • ben hs 20 d90 dan iyi fotoğraf çekiyor demiyorum ben profosyonel değil hobi amaçlu kullanıyorum hs 20 yi yerden yere vurankişiler var benim sözlerim onlaraydı okadar kötülenmiş ki makina akullara zarar biri hobi amaçla fotoğraf çekmek için makina arıyor istiyorki tatile gidince bözeği çiçe kuşu manzarayı kişileri çekebileyim slr olsa her çekim için ayrı lens alıp birsürü yanında malzeme gtürmek yerine bu makina süper üstü olmasada benc yapması gereken işi fazlasıyla yapıyorpanorama macro hd video lens aralığı dahaneolsun bu arada bende d90 olduğuna inanmayarn arakadaş sadece d90 değil d90 d80 hs20 18 200 vr lens 70 300 sigma apo macro lens sb 910 tepe flashı var inanmıyorsan resimlerini tek tek çekip göndereyim veya hpinini elime alıp çekilip göndereyim benim kimseye yalan borcum yok
  • HS serisine sokağa para atacağıma daha düşük zoom aralığı olan daha büyük sensörlü bi kompakt alırım tatil fotoğraflarım hüsranla sonuçlanmaz. Kusura bakmayın valla 720mm tele değerini tatilciler değil anca röntçüler arar Ornito için de like makine gitmez yani...
  • quote:

ben hs 20 d90 dan iyi fotoğraf çekiyor demiyorum ben profosyonel değil hobi amaçlu kullanıyorum hs 20 yi yerden yere vurankişiler var benim sözlerim onlaraydı okadar kötülenmiş ki makina akullara zarar biri hobi amaçla fotoğraf çekmek için makina arıyor istiyorki tatile gidince bözeği çiçe kuşu manzarayı kişileri çekebileyim slr olsa her çekim için ayrı lens alıp birsürü yanında malzeme gtürmek yerine bu makina süper üstü olmasada benc yapması gereken işi fazlasıyla yapıyorpanorama macro hd video lens aralığı dahaneolsun bu arada bende d90 olduğuna inanmayarn arakadaş sadece d90 değil d90 d80 hs20 18 200 vr lens 70 300 sigma apo macro lens sb 910 tepe flashı var inanmıyorsan resimlerini tek tek çekip göndereyim veya hpinini elime alıp çekilip göndereyim benim kimseye yalan borcum yok

Buna tamam "makina süper üstü olmasa da..."
    Sizde D90 olup olmadığı özellikle önem arz etmiyor. Dikkat ederseniz hani bir deyim vardır "Kızım sana söylüyorum, gelinim sen dinle" olayı var orada aslında. Elbette ki bana yalan borcunuz olamayacağının farkındayım. Zaten foruma mesajınızı yazarken "foruma" yazıyorsunuz. Bana değil ki !? Ben de "bana yalan borcu vardı da ödüyor şimdi" diye düşüneyim. Makinayı yerden yere vurmuyorum ben. Zamanında 1500 TL gibi bir para istendiğinden, o parayı hak edecek bir makina olmadığını söylemiştim. Fakat bu makinanın çektiği fotoğrafa "mükemmel" diyerek çok abartanlar, benim "bu makina 1500 TL etmez" dememi de "yerden yere vurmak" olarak abartıyorlar.
    -
    Bilmem bilginiz var mı, incelediniz mi PANASONIC DMC-FZ150 var mesela. Fotoğraf kalitesi falan HS20'den daha iyi, hatta mevcut HS serisinin her modelinden daha iyi. Bunu söylemeyelim mi insanlara ? "1500 lira vereceksen bir bak şu, şu, şu seçeneklerin olabilir ve HSXX'den şu sebepler ile daha iyi" demek neden yerden yere vurmak olsun ki ?
    -
    Sonra diyorsunuz ki
    quote:

slr olsa her çekim için ayrı lens alıp birsürü yanında malzeme gtürmek yerine ...

Devamında da şöyle diyorsunuz
    quote:

d90(gövde) + 18-200 vr (lens 1) + 70-300 sigma apo macro (lens 2)

E sizin niye her çekim için ayrı lensiniz ve yanında bir sürü malzemeniz yok peki ? Nikon D90+18-200'ü = FujiFilm HS20 desek ! Yani ebat+ağırlık ve lens adedi olarak desek ! 1 gövde+1 lens, HS20'de de bu var. E sizin bir sürü lensiniz nerede ? Bir tane fazladan 70-300 sigma apo macro lensiniz var ama onu da abartıp "herşey çekim için ayrı lens ve bir sürü malzeme" diyorsunuz !?
    -
    Ayrıca belirtmek isterim ki sizinle + yada - bir olayım yoktur. Ben sadece kullanılan tanımlamaların çok abartılarak normal şeylerin anormal olduğu izleniminin verildiğine dikkat çekmek istiyorum. Mükemmel çekiyor, her çekim için ayrı lens ve bir sürü malzeme ! vb.
    -
    Eğer yanlış anlamış isem ve mesajım ile daha ayrıntılı bilgi vermenize neden olmuş isem... bunun yanı sıra size rahatsızlık vermiş isem de bağışlayın. Maksadım şahsınıza olumsuz bir ithamda bulunmak değil, olmadı.

• Noktalama işaretleri var dlimizde tavsiye ederim herkese

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Noktalama işaretleri var dlimizde tavsiye ederim herkese

Doğruya doğru... ben çok iyi bilmiyorum noktalama işaretlerini kullanmayı. Bildiğim kadarını kullanmaya çalışıyorum. Halkın malını halktan saklamıyorum en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Noktalama işaretleri var dlimizde tavsiye ederim herkese

Doğruya doğru... ben çok iyi bilmiyorum noktalama işaretlerini kullanmayı. Bildiğim kadarını kullanmaya çalışıyorum. Halkın malını halktan saklamıyorum en azından.

Ah be hocam sana söylemedim.Yukarıdaki mesaj için yazdım

• Olsun...
    ama ben biliyorum kendimi de o sebeple yeri gelmişken söyledim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.