Bildirim
FUJİFİLM FİNEPİX S3300 NASILDIR ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Birşeyler bilerek mi alacaksınız ? Eğer diyafram ayarlamayı, A, S, modları kullanırım veya kullanmayı öğrenirim düşüncesi ile alıyorsanız vazgeçin !
Çünki bu seride diyafram geniş açıda sadece F3.1 en açık ve F8 en dar olarak 2 ayara imkan veriyor. Dolayısı ile A modu öyle tekerde göstermelik olarak olup aslında hiçbir işe yaramıyor desek abartmış olmayız. Eğer yakın fiyatlara bir Canon Sx170IS, Sx240 HS, 260 HS falan bulabiliyorsanız bunlardan birisini alın. Çünki kullanıcı ayarları imkanları olarak gerçekten işini yapan makinalardır.
Yine uzun pozlamada Fujinin bu modelleri 8sn. maximum iken Canon'un yazdığım modelleri 15sn. ile daha başarılıdırlar. -
Ortalamanin altinda bir cihaz.
Bu tarz makinelerde canon yada panasonic daha basarili.
Fz50,fz18, canon sx270 gibi modeller var. Fuji 200exr de guzel cihazdir.
Sizin 2.el icin ayiracaginiz max. butce ne kadar? Ona gore tavsiyede bulunulsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Canon powershot'larda genellikle 1sn ve daha uzun süreli çekimlerde iso 80'e sabitleniyor. Bazen yeter ama pozlamanın yetmediği durumlarda isoyu 200-400 falan yapayım diyemiyoruz yani. 15sn civarında iso 80 bir nebze yeterli gelir ama 1sn ile çoğu zaman sıkıntı yaratır. Gayet saçma bir durum yani.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: VYC Majoris
Canon powershot'larda genellikle 1sn ve daha uzun süreli çekimlerde iso 80'e sabitleniyor. Bazen yeter ama pozlamanın yetmediği durumlarda isoyu 200-400 falan yapayım diyemiyoruz yani. 15sn civarında iso 80 bir nebze yeterli gelir ama 1sn ile çoğu zaman sıkıntı yaratır. Gayet saçma bir durum yani.
İlginçmiş. A720 IS'im vardı en son öyle bir olay yoktu. Yine de diyafram ayarlayamamak ile ölçülemez diye düşündüm şu an için. "Genellikle" demişsiniz, kullandığınız 2-3 modelde mi gördünüz ? Bu forumda da millet makina alıyor-kullanıyor. Benim şu Fuji'deki diyafram olayını bulmam da tesadüfen oldu ve buralarda kimseden duymamıştım. Öğrendim de uygulattım bir kullanıcıya ve bir de olan akradaşa test edip onaylattım yani ve öyle yazdım. Gerçi olabilir de ama bir sürü özelliği olan makinalar alıp da özelliklerini bilmeden-göremeden kullanıyoruz işte o gerçek ortaya çıkıyor.
-
Tüm modelleri bilmediğim için genellikle yazdım ama gördüğüm kadarıyla SX serisinin tamamı böyle. SX60 gibi 1500 liralık modelde bile var bu sınırlama.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: VYC Majoris
Tüm modelleri bilmediğim için genellikle yazdım ama gördüğüm kadarıyla SX serisinin tamamı böyle. SX60 gibi 1500 liralık modelde bile var bu sınırlama.
Güzel detay, faydalı bir bilgi. Umarım unutmam. Teşekkür ederim bu ince detaylı bilgilendirme için. -
quote:
Orijinalden alıntı: jiddi
Birşeyler bilerek mi alacaksınız ? Eğer diyafram ayarlamayı, A, S, modları kullanırım veya kullanmayı öğrenirim düşüncesi ile alıyorsanız vazgeçin !
Çünki bu seride diyafram geniş açıda sadece F3.1 en açık ve F8 en dar olarak 2 ayara imkan veriyor. Dolayısı ile A modu öyle tekerde göstermelik olarak olup aslında hiçbir işe yaramıyor desek abartmış olmayız. Eğer yakın fiyatlara bir Canon Sx170IS, Sx240 HS, 260 HS falan bulabiliyorsanız bunlardan birisini alın. Çünki kullanıcı ayarları imkanları olarak gerçekten işini yapan makinalardır.
Yine uzun pozlamada Fujinin bu modelleri 8sn. maximum iken Canon'un yazdığım modelleri 15sn. ile daha başarılıdırlar.
Bir şeyler bilmiyorum, öğrenmek ve nispeten daha iyi resim çekebilmek için alıyorum.O sebeple birdenbire çok para vermek istemiyorum makineye. Yabancıların " bridge " dedikleri tarzda ucuz bir model istiyorum. Elle ayar yapmaya da imkan vermesi iyi bir şey olur benim açımdan.Yardımlarınıza teşekkür ederim
-
quote:
Orijinalden alıntı: forumu
Sizin 2.el icin ayiracaginiz max. butce ne kadar? Ona gore tavsiyede bulunulsun.
fuji 200exr dediğiniz model s200exr mi ? -
quote:
Orijinalden alıntı: cucuko
quote:
Orijinalden alıntı: forumu
fuji 200exr dediğiniz model s200exr mi ?
Evet o modelden bahsediyorum.
Bu tarz makineler boyutları nedeniyle taşımakta problem çıkarabilirler. Siz 6-12x arası zoom yapan küçük bir model alırsanız daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.
Mesela kendi kullandıklarımdan canon a720, sx110, panasonic tz7,8 gibi modeller daha çok işinizi görebilir.
-
quote:
Bir şeyler bilmiyorum, öğrenmek ve nispeten daha iyi resim çekebilmek için alıyorum.O sebeple birdenbire çok para vermek istemiyorum makineye. Yabancıların " bridge " dedikleri tarzda ucuz bir model istiyorum. Elle ayar yapmaya da imkan vermesi iyi bir şey olur benim açımdan.Yardımlarınıza teşekkür ederim
Benim Canon A720 IS ile çektiğim bazı fotoğraflar var mesela...
http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=31&t=895
Şurada 200 TL. ye şeklen bridge dediğiniz yada (d-slr like) gibi olmasa da içerik olarak aynı ve bence daha kullanışlı olan SX260 HS var.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-power-shot-sx260-hs-209024622/detay
-
Tavsiyeleri not alıp ona göre ne istediğime karar vermeye çalışıyorum.
Nikan coolpix l310 nasıl bir makine ?
Canon sx160 IS nasıl ? İkisi arasında çok mu fark var ? Canon sanırım tam manuel ayar yapılabiliyor ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cucuko -- 8 Şubat 2016; 23:13:14 > -
Canon sx610 nasil veya sx600 ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Canon 160 tüm kullanıcı ayarlarına izin verir. Bu sınıfın en alt seviye modelidir desek yeridir.
Sx610 daha iyi gibi görünüyor.
http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_sx160is&products=canon_sx610hs&products=canon_sx260hs&sortDir=ascending
Fakat bunların arasında fotoğraf kalitesi olarak gözle görülür fark olmaz. O yüzden ben işinizi göreni alın, fazla para gömmeyin derim. Bu tür makinalardan 2 tane aldım geçmişte ve bugün dönüp baktığımda boşa zaman kaybı ve beni gerileten makinalar olduğunu görüyorum. Tabi şu vardı, o zamanlar bunlardan iyisine ödeme yapacak bütçem yoktu. Fakat bilmediğimden de olmuş diyorum. Çünki 2.el olayına o zamanlar hiç bakmamıştım.
Mesela eğer bütçeniz 500 TL'lere geliyor ise eğer şu bu konuda yukarıdakilerin hepsinden çok daha iyidir ,http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-samsung-nx-mini-plus9mm-lens-sifir-beyaz-kahve-renk-canta-hediye-263493504/detay
veya bu -http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-samsung-nx-mini-sifir-215061813/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-eos-m-plus-18-55mm-lens-plus-90ex-flash-271921009/detay
Bakın mesela, bu kompakt sensörlü ne alırsan al göreceğin foto kalitesi aşağıdaki linkteki Canon'lar kadar olacak. O ise Samsung NX Mini'yi görüyor musunuz ? Şimdi 300-400 TL. mesela kaç lira ise Canon Sx610'a verip bile bile kötü fotoğraflar elde etmek mi var. Yoksa şu kadar fark ile gördüğün gibi fotoğarlar mı ?
* Tıkla ve incele *
-
quote:
quote:
Canon 160 tüm kullanıcı ayarlarına izin verir. Bu sınıfın en alt seviye modelidir desek yeridir.
Sx610 daha iyi gibi görünüyor.
http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_sx160is&products=canon_sx610hs&products=canon_sx260hs&sortDir=ascending
Fakat bunların arasında fotoğraf kalitesi olarak gözle görülür fark olmaz. O yüzden ben işinizi göreni alın, fazla para gömmeyin derim. Bu tür makinalardan 2 tane aldım geçmişte ve bugün dönüp baktığımda boşa zaman kaybı ve beni gerileten makinalar olduğunu görüyorum. Tabi şu vardı, o zamanlar bunlardan iyisine ödeme yapacak bütçem yoktu. Fakat bilmediğimden de olmuş diyorum. Çünki 2.el olayına o zamanlar hiç bakmamıştım.
Mesela eğer bütçeniz 500 TL'lere geliyor ise eğer şu bu konuda yukarıdakilerin hepsinden çok daha iyidir ,http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-samsung-nx-mini-plus9mm-lens-sifir-beyaz-kahve-renk-canta-hediye-263493504/detay
veya bu -http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-samsung-nx-mini-sifir-215061813/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-eos-m-plus-18-55mm-lens-plus-90ex-flash-271921009/detay
Bakın mesela, bu kompakt sensörlü ne alırsan al göreceğin foto kalitesi aşağıdaki linkteki Canon'lar kadar olacak. O ise Samsung NX Mini'yi görüyor musunuz ? Şimdi 300-400 TL. mesela kaç lira ise Canon Sx610'a verip bile bile kötü fotoğraflar elde etmek mi var. Yoksa şu kadar fark ile gördüğün gibi fotoğarlar mı ?
* Tıkla ve incele *
Ben canon xs600 hs ve xs270 hs arasında takıldım, her iki model de minik ele sığacak kadar ki bu benim çok işime yarar. Önceleri nikon l310-330 diyordum ama makineyi elime alınca taşıma sıkıntısı yaşabileyeceğimi ve özel bir çanta ile dolaşmam gerekeceğini anladım.
Canon xs600 hs hoşuma gitti ama xs270 hs de fena durmuyor, sanırım daha çok ayarı var. Ne dersiniz bu iki model arasında kaldım ...?
-
slm, en sonunda hem bütçeme uygun hem küçük ama marifetli bulduğum Canon sx600 HS satın aldım, hem de çok uygun bir fiyata Teknosa da son üründü. -
quote:
slm, en sonunda hem bütçeme uygun hem küçük ama marifetli bulduğum Canon sx600 HS satın aldım, hem de çok uygun bir fiyata Teknosa da son üründü.
Hayırlı olsun, güle gülze kullanın... -
quote:
quote:
slm, en sonunda hem bütçeme uygun hem küçük ama marifetli bulduğum Canon sx600 HS satın aldım, hem de çok uygun bir fiyata Teknosa da son üründü.
Hayırlı olsun, güle gülze kullanın...
tşk ettim, alışmaya çalışıyorum ama çok seçenek var bu makine de :-) resim çekerken. -
quote:
quote:
quote:
Hayırlı olsun, güle gülze kullanın...
tşk ettim, alışmaya çalışıyorum ama çok seçenek var bu makine de :-) resim çekerken.
Yeni şeyler öğrenmek beyin için çok yararlıdır. Bu bakımdan da aldığınız ürünü daha çok beğenmeniz mümkün olması gerek aslında
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X