Şimdi Ara

Canon Eos 550D mi, Fujifilm Finepix HS 28 EXR mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
140
Cevap
2
Favori
39.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fotoğraf makinesi almak istiyorum, daha önce hiç profesyonel makine almadım. Arkadaşımın Canon Eos 550D'sini bir süre kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım.Şimdi bu makineyi almak için Darty, Teknosa ve Bimex'e baktım, üçünde de satış elemanları Fujifilm Finepix HS 25 ve HS 28 EXR tavsiye ettiler. Canon alırsam lensini değiştireceğimi, ya da yenileyeceğimi zannetmiyorum. Benim için önemli olan çekimlerin gözle görülür kalitesi, ışık, netlik vb. Teknik hiç bir bilgim yok, zamanla öğreneceğimi düşünüyorum. Fujifilm lensinin zoomu,360 derece panaromik çekim yapması vb özellikleri nedeniyle ilgimi çekti. Satış elemanları Canon'a göre çok avantajı olduğunu uzun uzun anlattılar, ama forumlarda aksi şeyler de yazıyor.
    Fiyat farkı çok az, bu nedenle kararsız kaldım.
    Bu iki makineden hangisini almalıyım, ya da başka tavsiyesi olan var mı?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

1: Almayı Düşündüğünüz Fotoğraf MakiNesi Türü Nedir ? ( DSLR , SLR , SLR-Like , Kompakt , Aynasız Sistem , Micro 4/3 ( Bu Kavramları Bilmiyorsanız Tıklayın )
    DSLR,SLR, SLR-Like

2: Almayı Düşündüğünüz Fotoğraf Makinesi İçin Bütçeniz Nedir ?

En fazla 2.000 TL

3: Yurt Dışından Sipariş Verme İmkanınız Var mı ?
    Yok

4: Elden Görerekmi Almayı Düşünüyorsunuz Yoksa İnternet Üstünden'de Tercih Edermisiniz ?
    Görerek

5: Fotoğraf Makinesi'ni Nasıl Satın Almayı Tercih Edersiniz ? ( Sıfır (Garantili) , Sıfır (Spot) , 2.EL )
    Sıfır Garantili

6: Daha Önce Kullandığınız Fotoğraf Makineleri Nelerdir ?
    Profesyonel makine kullanmadım

7: Alacağınız Fotoğraf Makinesi İle Ne Tarz Fotoğraflar Çekmeyi Düşünüyorsunuz ?
    Kişisel

8: Alacağınız Fotoğraf Makinesi'nin Video Çekmesi Sizin İçin Ne Kadar Öncemli ?

a) Çok önemli

9: Sizin Belirlediğiniz Model yada Modeller varmı ?
    Canon Eos 550 D ya da Fujifilm Finepix HS 28 EXR

10: Bulunduğunuz Şehir ? ( Satın Alma Yeri Tavsiyesi Açısından )
    Ankara

• Hoca, hs serisi tam bur basarisizlik abidesi acik ara 550d derim
  • Arada çok çok büyük fark var.Elbette 550D
  • Bi bitmediniz .... diyesim var su hs serisineswf de hazırda uçurmasınlar şimdi.

550D alacak gücünüz varsa onu alın derim.Alamam dersnin imzama bakın
  • oncelikle tavsiye formunu kullandiginiz icin tesekkur ederim.
    hs20 yi forum olarak iyi taniyoruz lakin hs28 i ilk defa duydum -acikcasi ilgilenmedim/hatta umrumda degil de diyebilirim-
    lens almak icin ugrasmayacaginizi soylemissiniz bu yuzden birazcik genis aralikli bir lens + makina almaya bakin. ornek:550d + 18-135 lens.
    zum cok kullanilan birsey degil eminim sizde ihtiyac duymazsiniz. yalniz bu makinelerde video cekmek kolay degildir benden soylemesi.
    alternatif olarak panasonic fz150 yada sony hx100v bakabilirsiniz.

sony A35 de demek isterim aslinda ama nedense pek dilim varmiyor
  • Yardımlarınız için teşekkürler. Tavsiyeler üzerine Canon 550d de karar kıldım.Teknosada hafta sonu turuncu indirim vardı Canon 600D 18-55 Lens ile birlikte 2000 TL'ye inmişti, mağaza stoğunda olmadığı için alamadım. Media Markt'ta da Canon 550D 18-55 Lens ve 1,8 Lens ile birlikte 2200 TL'ydi.Fiyat araştırması yapıyorum duruma göre Canon 550D ya da 600D alacağım
  • ben teknosada hs 28 i biraz inceleme fırsatı buldum ve gerçekten çok hoşuma gitti..Ben profesyonel bir kullanıcı değilim canon 1100d ve 550d modellerine de baktım ama şöyle bir konu var ben fotoğrafı herkes gibi zevk almak için yapacağım ve lenslere para yatırmak istemiyorum..

Aklını çelmek istemem ama gidip teknosada 550d yi ve HS28 i kullanmanı aradaki farklara bakmanı tavsiye ederim 18-55li bir lens sana yaklaşık 3x gibi bir zoom özelliği katıyor yakın çekim için ayrı lens uzak çekim için ayrı lensler almak zorundasın ve bunun gerçekten sonu yok ama hs28de lens yükseltme gibi bir şansın yok bu dezavantaj gibi gözüktü ama profesyonel olmayan ve lenslere yatırım yapmayacak birisii için ideal gibi

hs28 de yakın mesafeyi,uzak mesafeyi,portre resimlerini vs güzel bir şekilde çekebiliyorsun..

bence gidip bir dene ondan sonra karar ver bende 1100 ve 550d arasında kalmıştım ama sanırım hs28'i alacağım

• Hocam ben Sony A35 düşünüyorum fakat bi mesajınızda dilim pek varmıyor ona demişsiniz sebebi nedir acaba?
  • A35 Düşünün video bu kadar önemliyse....
  • "550D"
  • Öncelikle 550D ve HS28 farklı segmentte makineler. 550D SLR olmakla birlikte profesyonel makinedir. HS28 ise SLR - like dediğimiz yani SLR benzeri özellikler barındıran ancak (özellikle sensör itibariyle) ancak SLR olmayan bir makinedir.
    Ben benzer sorular soran arkadaşlarıma genelde ilk olarak, alacakları cihazı ne için kullanacaklarını soruyorum daha sonra da bütçelerini.

550D demek:
    - Daha çok masraf (farklı lensler, ekipman vs.)
    - Daha üst düzey (zor) bir kullanım.
    - Daha iyi sonuçlar.

HS28 demek:
    - Daha ekonomik (lens değişmiyor, farklı amaçlar için aynı sabit lensi kullanabiliyorsunuz).
    - Daha pratik kullanım.
    - 550D veya herhangi başka bir SLR makineden daha düşük sonuçlar (sensör küçük bir kere).

Bir de şu bilgiyi vereyim. Ben HS20 sahibiyim, yurt dışından Türkiye fiyatının 3'te 1'ine arkadaşıma getirttim. Kullanım amacıma uygun olarak bana yetiyor.
    İstediğim sonuçları alabiliyorum ve en önemlisi ekstra ekipmana, lense şuna buna verecek daha fazla param yok.

Fikir sahibi olmak için de aşağıdan HS20 ile kendi çektiğim bir kaç örnek fotoya bakabilirsiniz.
    Bildiğim kadarıyla HS20 ve HS28 arasında çok büyük fark yok.

Oldukça amatörüm ve hala makineyi ve neler yapabileceğimi keşfetmeye çalışıyorum.
    Umarım faydası olmuştur.

Flicker Galerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karmateque -- 21 Haziran 2012; 17:48:11 >

• ikisi arasında kaldıysan 550 den yana oyumu kullanmak istiyorum
  • Bir kere karşılaştırman hatalı. Birisi DSLR birisi DSLR-Like. Bence önce hangi kategoride ürün istediğine karar ver, sonra o kategorideki ürünleri karşılaştır.

Bu arada aklında olsun, Media Markt'a gidip Teknosa'da aynı ürünün düşük fiyatla satıldığını ispat edersen, Media Markt o ürünü düşük fiyattan veriyor sana. Çok yaptım
  • Merhaba,

HS28 için benim farklı bir sorum olacak.. (Bu arada HS30 olarak bataryalı yeni bir model de çıkmış (HS28 aa pil ile çalışmakta).....Öncelikle amacımdam bahsedeyim. Amacım akvaryumdaki karides ve balık yavrularının fotoğraflanması..Mevcut makinem var makro fotoğraflama yapabiliyorum ve yeni makine düşünüyorum... Elimdeki mevcut makine 2005 yılından beri kullandığım DSLR-like fujifilm9500 28-300mm

Sormak istediğim makine canon 550 d olsa makro çekim amaçlı iyi bir lens önerebilirmisiniz Sadece lensin fiyatı ne civardadır

Ya da HS28 gibi yine DSLR-like alsam makro çekim deneyen oldu mu?

Genelde sitede HS serisine olumlu bakılmıyor zannedersem bunun teknik sebebini biraz açıklayabilirmisiniz?

Bir de belki bu kadar zamandır makine mi değiştirmeme nedenim AA pil kullanmasıydı diyebilirim DSLRların ise sadece bataryası olabiliyor galiba A pil kullanmıyorlar diye biliyorum...bataryaları model eskidikçe bulmak sorun olur mu?

Kendi makinemden çektiğim bir makroyu paylaşmak istiyorum.(balık yavrularının orjinal boyutu pirinç tanesinin yarısı kadar..Betta yavruları..) Bu tarz bir foto için lens önerirseniz sevinirim
     Canon Eos 550D mi, Fujifilm Finepix HS 28 EXR mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: gkaplan

ikisi arasında kaldıysan 550 den yana oyumu kullanmak istiyorum

+1
  • Arkadaşım sana gittiğin mağazalarda hs28 ballandırıp anlatan arkadaşlar firma personeli yani kendi çıkarları amacıyla sana bu ürünü tavsiye etmişler hele ki hs28 modelinin kullandığı sensör ve eos550 nin kullandığı sensör boyutuna baktığında canonun kullandığı sensör 8 kat daha büyük hs 28 dediğin makina 4 kalem pille çalışan bildiğin küçük kompak makinelerdeki sensörü kullanan manuel ayarları olan kaslı bir kompak makinedir bu makineyi tavsiye eden arkadaşın vicdanı cebinde herhalde neyse sonuç olarak 550d nin yanına kıyaslıyacağın makian nikonda 3100 sonyde alfa35 panasonic g3 olympus ep3 kanma kandırılma aman dikkat..!
  • Eğer fotograf kalitesini önemsiyorsan düşünmeye bile gerek yok, cevap SLR. Sadece an'ı belgeleyim dersen elbette ucuz olanı almak gerek.
  • bi kere merak sardın mı bırakamazsın bu işi kolay kolay. çok bütçeye sahip biri değilim 2 - 2.5 sene önce falan binbir hevesle fujifilm s1500 almıştım ki oda dslr - like bir makine. ilk 2 3 hafta iyidi güzeldide zaman geçtikce sıkıldım makineden. tamam hs28 ile s1500 aynı demiyorum ama ikiside dslr-like ve ikisininde küçük bi sensörleri var. ilk karar verdiğimde bayaa araştırmıştım makineyi 2 3 tane olumsuz yorum gördüm sensörle ilgili ama kararımı değiştirmedim ve pişmanım şimdi. umarım 550d seçersin seni hiç bi zaman üzmez.
  • İlgilenip cevap yazan arkadaşlarıma teşekkür ederim ama 2 sorumun yanıtını hala alamadım.

Öncelikle makineler arası sensör kalitelerini ve farkı takdir edebiliyorum iki türü eş görmüyorum ama 18-55 kit lens ile örneğini verdiğim fotoğraftaki gibi makro çekilemez diye düşündüğümden makroya uygun yakın plan akvaryumda çekim yapabileceğim bir lens kaç TL dir (seri adı vs verebilirseniz çok iyi olur )
    Bunun yanında canon sx40 da çok önerildi ama onun da sensörü çok kalite değil ayıca manuel focus yok....Marka sempatim veya önyargım yok

Diğer sorum makine eskidikçe batarya bulmak sorun oluyor mu? seriler arası batarya uyumu var mı (misal 500-550-600D ler uyumlu mu ) çünkü zaman içine batarya bulamayacaksam makineyi kaldır at gibi bir sonuç ortaya çıkar..Cep telefonlarında yaşadığımız gibi..O zaman sensörün de anlamı kalmayacak gibi .....çünkü eminim şu anın HS 28 indeki sensör işlemci ve her şey benim halen kullandığım 2005 teki makineden iyidir..yani zaman ilerledikçe gelişim oluyor ama aynı geçen zaman batarya sebebinden makineyi kullanılmaz hale getirecekse yukarıda cevap veren bir arkadaşın dediği gibi anı yakalar geçeriz.. sorma sebebim budur

Sevgiler saygılar..
    Özgür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ootkn -- 10 Temmuz 2012; 20:40:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ootkn

İlgilenip cevap yazan arkadaşlarıma teşekkür ederim ama 2 sorumun yanıtını hala alamadım.

Öncelikle makineler arası sensör kalitelerini ve farkı takdir edebiliyorum iki türü eş görmüyorum ama 18-55 kit lens ile örneğini verdiğim fotoğraftaki gibi makro çekilemez diye düşündüğümden makroya uygun yakın plan akvaryumda çekim yapabileceğim bir lens kaç TL dir (seri adı vs verebilirseniz çok iyi olur )
    Bunun yanında canon sx40 da çok önerildi ama onun da sensörü çok kalite değil ayıca manuel focus yok....Marka sempatim veya önyargım yok

Diğer sorum makine eskidikçe batarya bulmak sorun oluyor mu? seriler arası batarya uyumu var mı (misal 500-550-600D ler uyumlu mu ) çünkü zaman içine batarya bulamayacaksam makineyi kaldır at gibi bir sonuç ortaya çıkar..Cep telefonlarında yaşadığımız gibi..O zaman sensörün de anlamı kalmayacak gibi .....çünkü eminim şu anın HS 28 indeki sensör işlemci ve her şey benim halen kullandığım 2005 teki makineden iyidir..yani zaman ilerledikçe gelişim oluyor ama aynı geçen zaman batarya sebebinden makineyi kullanılmaz hale getirecekse yukarıda cevap veren bir arkadaşın dediği gibi anı yakalar geçeriz.. sorma sebebim budur

Sevgiler saygılar..
    Özgür

Makro lensler pahalı lenslerdir.Canon 50 mm F 2,5 makro var 650 tl civarı sıfırı onun dışında 100mm 60mm alabilirsin onların fiyatıda yaklaşık 1500 tl olması lazım.

Batarya bulmak çok fazla sorun olmaz seriler arası uyumluluk var.450D 500D 1000D lp-e5 kullanır 550d 600d 650d lp-e8 kullanıyor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.