Şimdi Ara

Canon Eos 550D mi, Fujifilm Finepix HS 28 EXR mi? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
39.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben olayı anladım. HS'in DSLR kadar iyi olduğunu savunanlar DSLR kullanmamış. Ya da adam gibi kullanmamış. Başka türlü "DSLR'dan ayıramazsınız" diyemez kimse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir durum var, adam HS28'in performansından gerçekten memnun kaldıysa biz ona ne diyebiliriz ki? Daha fazla kaliteye ihtiyaç duydukça zaten makine ona yetmeyecek ve daha iyisini isteyecektir. Bize göre o makineye o paraları vermek deli saçması bir iş ama kendisi tatmin olmuş gibi görünüyor. Zamanında bizler de kompakt makinelerimizle çektiğimiz fotoğrafları oldukça beğeniyorduk.

O değil de bu dslr-like işi dallanıp budaklanmaya başladı. Samsung WB2200F sonrası diğer firmalardan benzer bir hamle gelecektir. 1/2.3" sensör ve 60x (20-1200 mm) optik zoom! Kasası da gayet heybetli.

Canon Eos 550D mi, Fujifilm Finepix HS 28 EXR mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Ben olayı anladım. HS'in DSLR kadar iyi olduğunu savunanlar DSLR kullanmamış. Ya da adam gibi kullanmamış. Başka türlü "DSLR'dan ayıramazsınız" diyemez kimse.

Sayın ozturert,
    olay bu değil. Bu tarz makine kullananların dslr nin sağladığı sensör avantajı ile pekte ilgilenmiyorlar diye düşünüyorum, çünkü öncelikleri bu değil. Bu çok basit ve sanırım bazı üyelerin es geçtiği bir şeyden kaynaklanıyor.
    Amatör, normal bir kullanıcı çekimler yapar, bilgisayara atar, 10x15 veya 13x18 fotoğraf ebadında baskılar yapar ve bu çekim kalitesi bu amatör ihtiyaçları için yeterli olmakta.
    Ancak burada bazı üyelerin yaptığı kıyaslama (aşırı büyüterek detay inceleme) prenzipte doğru olsada, amatörün kullanım ve ihtiyacı açısından doğru değerlendirme değildir.
    Yani bir nevi küçük bir tesisatçıya siz diyorsunuzki "Ağbi Fiat Doblo yu ne yapacan, gel sana dorseli bir Scania tır verelim" diyorsunuz.
    Bakın burada elimden geldiği kadar HS veya marka yanlı bir yorumdan kaçınmaya çalışıyorum - Burada farklı kullanıcı tipleri ve bu kullanıcılar için üretilen makineler var. Olay sadece HS değil (Sn jiddi nin de ifade ettiği gibi) burada DSLR-Benzeri, Tipi,Like, Bridge kategorisi ile DSLR kategorisi kıyaslanıyor.
    Benim itirazım buna - Aynı şekilde çekilen imaj üzerinden hareket ederseniz o zaman Phase1 da 40x55mm sensörle Dslr tipi makineyi detay çekerek ve 200x büyütürseniz yolda bırakır. Ama bu Phase1 ı veya bir Hasselblad H4 makineyi Dslr den daha "iyi" bir makine yapmaz, çünkü Dslr kullanıcı ihtiyaçlarına
    farklı sebeplerle uygun bir makine değildir.
    Bir şeyi pek es geçmenizi istemem - biliyorum şirketlere bakış açısı çoğu üyenin "ticari" şekilde ve sanki insanların istemediği ürünleri pazarlıyormuşuz gibi yansıyor bu durum biraz (bu Fuji, Nikon, Canon, Sony vb tüm firmalar için konuşuyorum, çünkü tüm markalar Bridge/Like tipi makineleri üretiyor ve çok satıyor)
    Tüm bu makinelerin geliştirilmesi kullanıcı ihtiyaçlarına göre belirleniyor ve bazı üyeler farklı düşünse de, yüksek zoomlu makine üretimi talep ve müşteri analizleri doğrultusunda sürecektir.
    Sanırım bu konuda biraz teknik kargaşa da söz konusu. Daha önceleri de bir kaç kez belirtmiştim - Fuji de dahil olmak üzere markaların hepsi dünya çapında amatör kullanıcı talepleri doğrultusunda 30x 40x 60x zoom içeren makineler üretiyor ve üreteceklerdir de. Bu zoom faktörlerinde niye küçük sensör
    kullanıyorlar ve büyük sensör kullanmıyorlar diye sorular çok yöneltiliyor. Bunun sebebi - Sensör çapını büyüttüğünüz zaman yüksek zoom kullanamazsınız. Bu fizik ve optik kurallarına aykırı bir şeydir. Yoksa 1/2,0" ve APS-C size sensör arasında kabaca sadece 80-90 USD civarında bir
    üretim maliyeti farkı var. Makineyi 1000 TL yerine 1200 TL yaparsınız ve olur biter. İşte olmuyor, çünkü teknik olarak mümkün değil ( APS-C size için 40x zoom da mümkün ama 2,5 metre falan boyu olurdu herhalde)

Bu sebeplerle fotoğraf makinesine sadece "Fuji HS veya Nikon P520 nin çektiği fotoğrafları cep telefonu da çeker" demeniz sensör boyutu açısından bir yaklaşım olsa da, bridge tipi makine kullanan, kullanmak isteyen amatörler için bir alternatif değil, çünkü (ne olur kusuruma bakmayın) burada istenilen
    zoom yok ve fotoğraf makinelerinin sunduğu bir takım avantajlar yok.

Konuyu "kaşımak" istediğimden değil, sadece seviyeyi koruyarak ve elimden geldiği kadar farklı kullanıcılar bakış açısından değerlendirmeye çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fujifilm Türkiye Mrk. -- 13 Ocak 2014; 11:59:08 >

• Haklısınız @arandur,
    biz istediğimiz kadar eleştirelim ve konuşalım. Burada sadece marka yetkilisi olarak ben yazıyorum ama diğer markalardan olan meslektaşlarım da Nikon P veya Fuji HS tarzı makinelerin kullanıcı tipinin farklı ihtiyaçlara yönelik olduğunu doğrulayacaktır.
    Benim kanımca Nikon P veya Fuji HS gibi Bridge tipi makineler en fazla 12x - 15x zoom kullanarak ve APS-C veya 1/1,6" sensör kullanması iyi olurdu, ancak talep edilen daha daha yüksek zoom "bu aşamada" kullanıcı için.
    Belki kendimi tekrarlıyorum ama bu seviyede amatörün elinde Dslr bir fotoğraf makinesi o kişiyi fotoğrafdan da soğutabileceğini unutmayın. Dslr de imajı 100x büyüttü (göreceli) daha keskin bir sonuç var ama kullandığı makineden zevk almıyor, çünkü aşırı bir yakınlaştırma, panorama, video vs vs
    gibi ek fonksiyonların çoğunu kullanarak "o aşamada" zevk almıyor, alamaz da... Bridge makine kullanımı bir "aşamadır" fotoğraf hobisinde, benim şu anda kullandığım X-Pro1 de bir "aşamadır".
    "En iyi makine hangisi?" sorusuna bence herkese sorulması gereken "Kardeşim, sen hangi aşamadasın fotoğrafçılık konusunda" Eğer amatörün seviyesini dikkate almazsanız o kişi Dslr ile de mutsuz olur veya tersine Bridge makine ile de mutsuz olur.

Herkes kullandığı makinelerden zevk almak için az veya çok paralar harcıyor. Forumda aynı şekilde Canon SX kullanıcılar klübü var ve çektikleri fotoğraflarla çok güzel eğleniyorlar. Aynı şekilde Dslr başlıkları var ve buradakiler de daha ileri amatör düzeyde eğleniyorlar.
    Ancak Sayın üyeler, kimseye hiç bir şey ima etmeden ve "Fuji Şapkamı" bir tarafa bırakarak bunu yazıyorum - Bridge kullanan kişilerin amatörlük düzeyini dikkate alarak tavsiyelerde bulunmak daha doğru yaklaşım olur gibi geliyor bana.
    Bir çoğunuz da Dslr de ezici bir çoğunlukla kullanılan 18-55 lensleri kullanmazsınız bunu biliyorum, çünkü bu lenslerin seviyesi son derece düşük bir Dslr lensi için. Ama bu konuda da fiyat aralığı çok etkileyici oluyor. Dslr/18-55 kombinasyonu yüksek zoomlu Dslr-Like makineden "daha iyidir" demek göreceli
    hem doğru hem de değil.
    Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: Ed -

quote:

Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.

quote:

Orijinalden alıntı: Ed -

Zoom'un tercih edilirliği düşük diyoruz, hala zoom hesabı yapıyorsunuz. Herhalde yazdıklarımızı ciddiye almak istemiyorsunuz.

Battery grip tercihen kullanılan bir ekipman, hiç battery grip kullanmadan yıllarca DSLR kullanabilirsiniz. Kaldı ki ortalama bir DSLR 1 tane batarya kullanarak sizin HS makinenizden en az 2 kat daha fazla fotoğraf çekecektir. Hatta D80, D90 gibi LCD'sini sürekli açık tutmayan modeller bir bataryada 800'e kadar fotoğraf çekebiliyor.

Çanta masrafını da bunlara katmak herhalde kılı kırk yarmak olur. 4 yıldır DSLR kullanıyorum, ayrı bir çanta almadım. Normal yanıma aldığım sırt çantamda taşıyorum. Çantalar gripler falan biraz gösteriş niyetine, pek ihtiyaçtan değil.

İftira atmıyoruz, gerçekleri söylüyoruz. O fotoğraflar sizin için oldukça kaliteli. Benim gözümde ise ortalama 200 TL'lik bir kompakt makinenin de çekebileceği fotoğraflar. Siz gelen her eleştiriyi "iftira" diye yorumlayacaksanız buraya yazı yazmanız bile hata, fikirlerini tanımadığınız kişilerin fikirlerine saldırıyorsunuz. Bizi ciddiye almıyorsanız neden bize laf anlatmaya çabalıyorsunuz?

Fotoğraflarınıza baktık, inceledik. Ne yapacaktık? Aaa evet bu makine fotoğraf çekiyormuş deyip özür mü dileyecektik? Foruma atarlı-giderli dalış yapan bir adam saygı mı bekliyordu?

Birkaç yerde belirtmişsiniz ama, fotoğrafların oynandığı gibi bir iddia yazmadım yukarıda. Makineden çıktığı gibidir, makineden çıktığı haline yorum yapıyoruz.

Son olarak, zoom zırvaları ve forumda senelerdir okuduğumuz "Fujifilm HS X böyle ekonomik, şöyle her işi yapıyor" yazılarını bir de sesli olarak dinlemek istemem :) Bu yüzden sizinle fotoğraf gezisi yapmak zevkli olmaz

Kullanıcılar talebinde zoom un tercih edilebilirliği düşük değil sayın ed...
    Yüksek zoom veya zoom ihtiyacı her tip makinede öncelikli tercihlerden. Günümüzde Nikon, Canon, Fuji, Sony, Samsung gibi markaların hepsi yüksek zoomlu makineleri dslr den daha fazla satıyor. Bu tüketici/kullanıcı tercihidir. Bu yüzden bazı yapılan karşılaştırmalar sensör odaklı olduğu için kullanıcının öncelikli tercihini göz ardı ediyorsunuz. Dslr alan dahi parası olunca hemen 28-200 / 18-200 veya Tamronun 18-270 gibi yeni çıkan zoomunu tercih ediyor. Ancak fiyatlar bu zoom tercihinde dslr de yüksek oluşuyor. Sadece 15x olan bu Tamron zoom 1100 TL.
    Bazı üyeler burada firmaların bu tür küçük sensörlü makineleri satmayı tercih ediyor DSLR dururken diyorsunuz ve müsadenizle bu konuda yanıldığınızı ve yanlış yönlendirdiğinizi üstüne basa basa belirtmek isterim. Tüm markalar ticari kuruluşlardır ve hepsi istisnasız ekipman gerektiren dslr veya aynasız gibi makineleri fiyatları yüzünden satmak ister. Ancak tüketici kullandığı makinenin hızlı, pratik ve yüksek zoomlu olmasını tercih ediyor ve değişik lensler taşımak istemeyenler ( bazı üyeler doğru bulmasada) var.
    Yüksek zoom tercihi konusunda dediğim gibi düşünceniz doğru değil.

Buraya daha yazmayacaktım ama burada bana cevap hakkı doğmuş :)

20x zoomlu SLR-Like makinelerin çok satması kullanıcıların zoom'u tercih ettiğini gösterir, sanırım satış rakamlarından yola çıkarak konuşuyorsunuz. Üslubunuz ve tarafınız bir yöne doğru kayıyor, bunu da farkediyorum.

Bugün Canon 60D + 18-135 + 75-300 veya Nikon D7000 + 18-105 + 70-300 gibi setleri, ya da bunların daha sade ve bütçe dostu sürümleri olan 550D + 18-135, D90 + 18-105 gibi setleri alamayan, ya da bunlara para ödemek istemeyen kişiler bunların bir tık altını, yani slr-like makineleri alıyor çünkü daha ucuz. Bu konuda hemfikiriz. Ancak daha ucuz ekipmanın daha fazla satılmasının sebebi kullanıcıların bu ekipmanla daha fazla tatmin olmaları değil. Bu ekipmanın daha ucuz olması.

İnsanlar ucuz olanı daha çok alıyor diye 20X zoom'un vereceği optik kalite yükselmiyor.

Fotoğraf konusunda bilgi birikimi vasat düzeyde olan kullanıcı daima etiketteki, reklamdaki bilgilerden yola çıkarak hareket edecektir. Bu tür reklamların ve yönlendirmelerin sonucunda bugün toplumda hala kökü kazınamayan bir "çok megapiksel" ve "yüksek zoom" algısı var. Bu algılar sonucunda da kullanıcılar edilgen bir konumda, "yönlendirilmiş" halde, bu özellikleri taşıyan ürünlere meylediyorlar.

Alıntıladığınız mesajımda belki detaylandırmam gerekirdi; zoom tercih edilmiyor. Neden, çünkü zoom aralığı uzadıkça optik kalitesi düşüyor. Bunu bilen kişiler tarafından o dediğiniz 18-200, 18-270 gibi lensler tercih edilmiyor. Açıkçası parası olan anında gidip bu lenslerden alıyor diye bir durum da yok, ki o cümleleriniz sizi iyice bir tarafa çeken cümleler olmuş. Parası olan kişiler bir üst düzey optik kalitedeki 50mm 1.4, 85mm 1.8 / 1.4, 70-200 2.8, 35mm 1.8 gibi lenslere yöneliyor. Zaten fotoğraf işine giren herkes öncelikle bir yerlerden bi "50mm 1.8 portre lensi" duyuyor ve onu almaya çalışıyor. Bunları görmemek biraz zor.

Fuji X sistemi için neden 28-720mm 'ye denk gelen bir lens çıkarmıyor mesela. Yüksek zoom ihtiyacını vs'yi karşılıyor sonuçta değil mi? Ama çıkarmıyor. Neden? Çünkü o lensin rezalet bir optik kalitesi olacak ve satmayacak. Neden? Çünkü Fuji X-E1 gövdesi olan bir kişi, sadece tek bir lens taşıyacaksa 23mm 1.4 alıyor ve hep onunla kullanıyor. Sizin şahsen bir X-Pro kullanıcısı olarak superzoom lensler hakkında yaptığınız yorumlar enteresanın sınırlarında. Yinelemek isterim; bir ürünün fiyatından dolayı fazla tercih edilmesi kullanıcıların bu ürünü bilinçli ve bilgili olarak tercih ettiğini garanti etmez.

18-270 gibi ultrazoom lensleri kullanan kişiler ise lens değiştirmek istemeyen kişiler ki, sizin mantalitenize en yakın kişiler bunlar. Bu kişiler malesef benim gözümde DSLR'ın yeteneklerini çöpe atan kişiler. Bu kişilerin kocaman 18-270'ler taşımak yerine HS28 kullanmaları daha mantıklı olur. Belki HS28'in amacı da bu mantalitedeki kişileri tavlamaktır. Ona kimsenin sözü yok zaten.

Sayın Ed,
    sizin gibi burada bir çoğumuza sıkıntılar geldi bu konuyla ilgili ama yazdıklarınızda bir yanlış anlaşılma var.
    Üslubum konusunda haklı olabilirsiniz, zira Bridge makinelerde ciddi bir talep var ve bu tarz makine kullanan büyük bir kitle söz konusu. Benim yaptığım yorumlar satış rakkamlarına da dayanıyor, bu doğru ama tüketici tarafından var olan bir talep her zaman üretici tarafından karşılanacağınıda unutmayın.

Zoom ların optik kalitesi konusunda katılıyorum söylediklerinize, ama bu zoom kullanımı/talepleri kompakt, bridge, dslr kategorilerin hepsinde yoğun bir şekilde söz konusu.

"Fuji X sistemi için neden 28-720mm 'ye denk gelen bir lens çıkarmıyor mesela" konusunda düşünceniz doğru değil, zira APS-C sensörü çapını dikkate alarak 28-720 aralığında 30x optik zoom yapılmaz değil - yapılır ama maliyeti çok yüksek ve boyutları devasa olur. Yani buradaki engel kaliteden ziyade
    lensin boyutları uçuk olacağı için yapılmaz, yapılmıyor. Yoksa emin olun ki her hangi bir üretici 28-720 gibi bir lensi çoktan Dslr için üretmişti bile Bu fırsatı değerlendiren olur ve inanın bana alıcısı da çok fazla olurdu. (Tamron 18-270 de olduğu gibi)

Yüksek zoom "mentalitesi" fotoğrafçılık hakkında benim şahsi fikrim değil, fotoğraf konusunda kullanıcıların çoğunluğunun fotoğrafçılık konusunda cihazlardan talebidir.
    Bunu Markalar körüklüyor diyebilirsiniz veya Amatör kullanıcı talebi diyebilirsiniz. Bu konu biraz "Tavukmu yumurtadan veya yumurtamı tavuktan çıkan" durumu yani

Sizi gine olayın içine "çektiğim" için peşinen özür dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Şöyle bir durum var, adam HS28'in performansından gerçekten memnun kaldıysa biz ona ne diyebiliriz ki? Daha fazla kaliteye ihtiyaç duydukça zaten makine ona yetmeyecek ve daha iyisini isteyecektir. Bize göre o makineye o paraları vermek deli saçması bir iş ama kendisi tatmin olmuş gibi görünüyor. Zamanında bizler de kompakt makinelerimizle çektiğimiz fotoğrafları oldukça beğeniyorduk.

O değil de bu dslr-like işi dallanıp budaklanmaya başladı. Samsung WB2200F sonrası diğer firmalardan benzer bir hamle gelecektir. 1/2.3" sensör ve 60x (20-1200 mm) optik zoom! Kasası da gayet heybetli.

Canon Eos 550D mi, Fujifilm Finepix HS 28 EXR mi?

Ohh be nihayet HS üzerinde ve HS den daha küçük sensörlü ve 60x zoomlu bir makine çıktı da biraz rahatlayacağız eleştrilerde

Bu zoom yarışı bakalım nereye kadar sürecek... WB2200 bu "heybeti" ile ve bu zoom oranında alıcı bulacaktır, inanın bana... Bu tip makineleri kullanan ve tercih edenler sizler gibi yaklaşmıyor fotoğrafçılığa...

• Samsung'u görünce hatırladım. 1-2 Samsung WB100 , WB150F modelinin geçtiği konuda bu modeller için de eleştirilerim olmuştu. Doğrusunu göstermek bir kusur olamaz herhalde. Ben gördüğüm kadarı ile, dorusunu paylaşırım. Kişilerin tercihlerine göre bu doğrular değişkenlik gösterir. Bir ürünü bilerek almak ile bilmeden almak arasındaki farkı bilirsiniz. Bu farkındalığa sahip olur isek pişmanlığımız da çok az olur veya olmaz. Samsung'un aynasızları da gayet başarılı ama bu yüksek zumlu modellerde çok gerideler.
    -
    Şöyle karşılaştırmaya bakınca. Gözün gördüğünü inkar edemeyiz herhalde. Bunu söylemez isek konu açıp yardım isteyen kişilere kötülük yapmış olmaz mıyız ?

TIKLAYIN BAKIN

• FFT merkez, akıllı olsun herkes.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Samsung'u görünce hatırladım. 1-2 Samsung WB100 , WB150F modelinin geçtiği konuda bu modeller için de eleştirilerim olmuştu. Doğrusunu göstermek bir kusur olamaz herhalde. Ben gördüğüm kadarı ile, dorusunu paylaşırım. Kişilerin tercihlerine göre bu doğrular değişkenlik gösterir. Bir ürünü bilerek almak ile bilmeden almak arasındaki farkı bilirsiniz. Bu farkındalığa sahip olur isek pişmanlığımız da çok az olur veya olmaz. Samsung'un aynasızları da gayet başarılı ama bu yüksek zumlu modellerde çok gerideler.
    -
    Şöyle karşılaştırmaya bakınca. Gözün gördüğünü inkar edemeyiz herhalde. Bunu söylemez isek konu açıp yardım isteyen kişilere kötülük yapmış olmaz mıyız ?

TIKLAYIN BAKIN

Sensör açısından doğru - hak veriyorum kesinlikle ama diğer etkenleri de amatör gözüyle dikkate almak gerekiyor diye düşünüyorum.
    Yani her tür makinenin avantaj ve dezavantajı var kesinlikle. Bunları kapsamlı ve her yönüyle belirtmekte fayda var. Bu tarz makinelerde "Deli Zoom" olayı garip ama insanların hoşuna gitmiyor değil.
    Aynı şekilde Dslr in de cazip tarafları var ama dezavantajları da var.

Sizin de daha önce belirttiğiniz gibi farklı makinelerle çekim yaptığınız sıralarda da, o dönem belki imkanlarınıza göre size uygun en iyi makineyi aldığınızı düşünmüşsünüzdür.
    Bu normal ve olabilirde. Belki 5 yıl sonra Leica kullanacak ve Leica harici makinelere tenezzül etmeyeceksiniz. O zaman onlar kötü olmaz ki - başkaları için.

Ben geçmişte de bir sürü genç insana fotoğrafçılık dersleri verdim ve bu derslere bir sürü kişide kompakt makineyle geliyordu. SX150 de mesela güzel bir makinedir kendi sınıfında ama dış çekimler yaptığımız
    zaman çocuklar ekranda bir şey göremiyorlar güneşli havada, çünkü makinede vizör yok. İyi bir sensör olsa bile vizör olmadıktan sonra ve çekeceğiniz nesneyi seçemezken fotoğraf çekmek keyif vermiyor.
    kadrajı oturtamıyorsunuz vs...

Yani sensör etkeni bir etken, bu doğrudur ama ben vizör, zoom, video gibi panorama fonksiyonları gibi bir sürü etkeni amatör için bir etken sayıyorum.

Bu benim kişisel görüşüm değil veya kimseyi ikna etmeye çalışmıyorum - Bu kullanıcı anketlerinde çıkan istekler doğrultusunda amatörlerin tercihleri olduğunu söylüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır

FFT merkez, akıllı olsun herkes.

Ok... akıllı oluruz bundan sonra
  • Fujifilm Türkiye Mrk. kullanıcısına yanıt
    Seniör teğmen olmuşsunuz tebrikler. İleride yönetimde de görebiliriz. Derin devlet gibi çalışma sisteminiz var. Takipteyiz
  • İnsanların tecrübelerini paylaşmalarındaki temel gaye bana göre "Benim geçmişte yaşadığım hataları sizler de yaşamayın" demek. Bu sebeple değil fotoğraf makinası saatinden, cep teline, lensinden, flaşına, şarjlı piline kadar her konuda insanlar "şu daha iyi" diyebilmeli. Pek tabi ki bunu işkembeden söylememesi çok daha faydalı olur. Mümkün ise ölçülebilir bir ürünü ölçümlerinin sonuçları ile bilgilendirerek paylaşır ise tecrübelerini kendisi için de iyi olacaktır. O sebeple benim gibi bir çok kişinin geçmişte kullandığı ürünlerden öğrendiklerini bugün başka ürünler hakkında konuşurlarken, öneri, yardım, fikir isteyenler ile paylaşırlarken amaçları "Benim gibi aynı yollardan geçmek için boşuna masraflar yapma, er-geç varacağın yerde seni şunlar bekliyor" demektir. Öte yandan da herkesin bu hobi ile detaylı ilgilenmeyeceğini de kabul edelim. Fakat bazıları bu hobiye aynı ilgiyi göstermeyecek diye de herkes ile bu bilgileri paylaşmamak uygun bir davranış olmaz.
    -
    quote:

• quote:

Seniör teğmen olmuşsunuz tebrikler. İleride yönetimde de görebiliriz. Derin devlet gibi çalışma sisteminiz var. Takipteyiz

Walla örgüt, cemaat, parti vs üyesi değilim. Sadece unicef ve iki fot derneği üyeliğim var o kadar.
    Bilgili kişiler ile (bazen sert tartışmalar olsada ) tartışmayı yazılı, canlı her haliyle seviyor ve taraflara mutlaka bir şeyler kattığını düşünüyorum.
    Seviye tabii çok önemli, unutmamak gerekirki herkes bu camiada bir fotoğrafsever sonuçta

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

İnsanların tecrübelerini paylaşmalarındaki temel gaye bana göre "Benim geçmişte yaşadığım hataları sizler de yaşamayın" demek. Bu sebeple değil fotoğraf makinası saatinden, cep teline, lensinden, flaşına, şarjlı piline kadar her konuda insanlar "şu daha iyi" diyebilmeli. Pek tabi ki bunu işkembeden söylememesi çok daha faydalı olur. Mümkün ise ölçülebilir bir ürünü ölçümlerinin sonuçları ile bilgilendirerek paylaşır ise tecrübelerini kendisi için de iyi olacaktır. O sebeple benim gibi bir çok kişinin geçmişte kullandığı ürünlerden öğrendiklerini bugün başka ürünler hakkında konuşurlarken, öneri, yardım, fikir isteyenler ile paylaşırlarken amaçları "Benim gibi aynı yollardan geçmek için boşuna masraflar yapma, er-geç varacağın yerde seni şunlar bekliyor" demektir. Öte yandan da herkesin bu hobi ile detaylı ilgilenmeyeceğini de kabul edelim. Fakat bazıları bu hobiye aynı ilgiyi göstermeyecek diye de herkes ile bu bilgileri paylaşmamak uygun bir davranış olmaz.
    -
    quote:

Katılıyorum, er geç (şayet ilgi artarsa fotoğrafçılığa) gelinen belirli bir nokta var... Ama o noktaya gelene kadar öncelikler ve fotoğraf hobisinden "zevk alma" kriterleri her yaşanan süreçte değişiyor. Benim 1980 lerde ilk aldığım SLR 16 yaşlarında bir Canon AE-1 ve Soligor 80-200 lens di. Bu tele zooma deli oluyordum hatırlıyorumda... Sonra bir sürü makineler kullandım, çok sevdiğim makinelerden biri ceplik Rollei S35 modeliydi, sigara paketi büyüklüğünde ve diyafram/enstantaneyi ayarlayabiliyordunuz - Sıfır otomatik ve netleme dahi herşey manuel (hala saklarım) Sonra Leica süreçleri uzun seneler Leica M6, arada bir süre Leica R-4 (ama sevmedim pek). Şu an X-Pro1 / 35 mm ile sabit (fotoğraf çekmeye gittiğim zaman) / Arada bazen geziler ve "bas çek" fotoğraflar için S8400 ve tatilde ek olarak XP100 (Sualtı-Eğlencesine)
    Ama açıkçası mesleğimden dolayı bir sürü derneklerde ve gezilerde tanıştığım amatörler ve profesyoneller oldu yurtiçinde ve yurtdışında, ancak fotoğraf bir insanın "kanına işlemişse" bir kibrit kutusu ve bir makara film ile bile çekim yapar ve çocuklar gibi neticelere sevinir. Bu denemeleri "Camera Obscura" denemelerini yani, bir parça karton, yapıştırıcı ve film makarası ile defelarca çocuk grupları ile de yaptım ve fotoğrafın aslında ne kadar basit ama bir o kadarda tecrübeye dayanan bir şey olduğunu o noktada kavradılar.
    Konuşalım, tartışalım farklı teknolojiler üzerinde ama fotoğrafın ve çekimin kendisiyle uğraşmayıda bu arada unutmayalım diye düşünüyorum... Bunların hepsini saygı çerçevesinde yürütebilirsek hepimiz fotoğrafçılıktan zevk alırız ve yeni başlayan amatörlere iyi örnek teşkil ederiz.
    İşim açısından söylemiyorum ve kendimi bir ileri amatör olarak görürsem, fotoğrafçılık ile uğraşan herkese kesinlikle saygı duyuyorum diyebilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Kusura bakmayın da siz fotoğraf sever değilsiniz. Dünya çapında bir fotoğraf makinesi markasının Türkiye seniörüsünüz. Bunlar çok farklı şeyler. Markanızı beğenenin sırtını sıvazlarken kötüleyenin ağzına biber sürüyorsunuz. Foruma üyesiniz, herhangi bir fotoğraf etkinliği yaptınız da biz kaçırdık mı mesela? Ne bileyim bir yarışma felan düzenlediniz mi? Anca yaptığınız jiddi'yi kovalamak. Adamı konu konu takip ediyorsunuz. Ben de merakla sizi takip ediyorum. Nasılsa işsiziz.
  • quote:

Kusura bakmayın da siz fotoğraf sever değilsiniz. Dünya çapında bir fotoğraf makinesi markasının Türkiye seniörüsünüz. Bunlar çok farklı şeyler. Markanızı beğenenin sırtını sıvazlarken kötüleyenin ağzına biber sürüyorsunuz. Foruma üyesiniz, herhangi bir fotoğraf etkinliği yaptınız da biz kaçırdık mı mesela? Ne bileyim bir yarışma felan düzenlediniz mi? Anca yaptığınız jiddi'yi kovalamak. Adamı konu konu takip ediyorsunuz. Ben de merakla sizi takip ediyorum. Nasılsa işsiziz.

Sizce öyleyse sizin için öyleyimdir...
    Biz sürekli ülke çapında bir yerlerde faaliyet ve yarışmalar yapıyoruz... Forumda bir yarışmamı düzenlememizi istiyorsunuz? Olabilir, ama reklamcı olmayalım sonra
    Jiddi konusunda jiddi hakkında 3.şahıslarla değil kendisi ile görüşmeyi tercih ederim. Kimseyi kovalamak gibi bir gayem yok, olamazda. Burada benimde ancak bir üye kadar hakkım var ve sınırlarıda DH belirler.
    Konu konu değilsede, olabildiğince takip ediyorum, çünkü araştırmacılığı iyi. (Şimdide herhalde sırtını sıvazlamış oluyorum )
    Bu tartışmalardan bende sıkıldım gerçekten...
    Yarışma için fikir verin - hangi format? Ödül ne olmalı? Jüri ? Vs vs - Faydalı bir şeyler yapalım "fotoğrafseverlere" bende katılamayım - fot.sever değilim ya...

Farklı sitelerde teşhir ürünlerinizi satıyorsunuz. Atıyorum; 10, 15, 20 kişilik bir grup oluşturun. Forumumuzdan bilinen simalardan. Bir haftasonunuzu ayırın. Bu teşhir ürünlerinden forumdaki arkadaşlara verin çıkın gezin. Yiyin, için, eğlenin. Aynı zamanda da fotoğraf çekin. Hem markanız reklamı olur, hem modeller için fikir oluşur. Hem de kırılanların gönlü alınmış olur. Maddi anlamda bir götürüsü de olmaz. Belki birer çay ısmarlarsınız en fazla.

Başka bir gün sokakta fotoğraf çekmeye çekinenleri toplarsınız(forumda bunun hakkında konular mevcut).

Tabi bu sadece bir fikir.
  • quote:

Farklı sitelerde teşhir ürünlerinizi satıyorsunuz. Atıyorum; 10, 15, 20 kişilik bir grup oluşturun. Forumumuzdan bilinen simalardan. Bir haftasonunuzu ayırın. Bu teşhir ürünlerinden forumdaki arkadaşlara verin çıkın gezin. Yiyin, için, eğlenin. Aynı zamanda da fotoğraf çekin. Hem markanız reklamı olur, hem modeller için fikir oluşur. Hem de kırılanların gönlü alınmış olur. Maddi anlamda bir götürüsü de olmaz. Belki birer çay ısmarlarsınız en fazla.

Başka bir gün sokakta fotoğraf çekmeye çekinenleri toplarsınız(forumda bunun hakkında konular mevcut).

Tabi bu sadece bir fikir.

Bu fikir ile ilgili bir konu açsak ?
    Bir gezi düzenlemek sorun değil, bunu workshop tarzında profesyonel bir fotoğrafçı eşliğinde de yapabiliriz. Biz sürekli Bukla ile yıllarca geziler düzenliyoruz zaten -Sponsorlarıyız... (Bukla.com)
    Hem dediğiniz gibi birbirimizlede tanışma fırsatı olur ve o kadarda "senyör" olmadığımı görürsünüz

Ayrıca DH Galeride tüm marka ve model gözetmeksizin üyelerin jüri olarak puan verebileceği bir fotoğraf yarışmasıda düzenlenebilinir...

Ben varım... Ayrı bir konu açalım bununla ilgili, herkes fikrini belirtsin, toplayalım ve ne yapılır düşünelim...

Siz bilirsiniz. Benimki sadece bir fikir. Sonuçta kişisel anlamda iyi bir imaj bırakamadınız. Bilerek ya da bilmeyerek. Bunu düzeltmek için pek çok şey yapabilirsiniz. İlla ödüllü bir etkinlik gerekmiyor. Hatta ilk etapta ödülsüz bir organizasyon daha samimi olabilir. Zaten bu tür etkinliklerde kişileri bir araya toplamak bile bir meziyettir.
  • İmajımız zedelendi ve tamiri gerek, hak veriyorum. Workshoplar, fot gezileri ve yarışmalar sürekli yapılan şeyler olduğu için ödüller vs den bahsettim ama dediğiniz gibi samimi gelmeyebilir.
    O zaman ben yarın bir takvime bakıp bir pazar için bir öneri getireyim foruma...
    Buna benzer bir buluşmayı bir süre önce netfotoğraf üyeleri ile de yapmıştık fuar ortamında hatta üyeler için bir buluşma yeri organize etmiştik, çok gelende oldu... Sohbetler güzeldi, tanışmalar falan..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.