Şimdi Ara

Canon Eos 550D mi, Fujifilm Finepix HS 28 EXR mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
39.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

panasonic fz150yi
    sony hx100v yi
    canon g11-12 yi arastirin.
    maliyetine bakin.
    daha ucuza daha kaliteli goruntu alinip alinmadigini gorun.

burda kimse demiyor ki o paraya dslr alin diye.
    gidin f/p olarak daha ust modelleri alin zarar etmeyin diyor.

hocam cehaletten sormaktayım fz150 hs30 dan daha iyi bir makine midir ?

fz200 çıkmıştı en son fujı hs serisinden daha iyi makinelerdir bunlar
  • 3 aydır araştırma yapıyordum. dslr mi dslr-like mı diye çok uzun süre karar verememiştim. teknosa senin bimeks benim gezmediğim yer denemediğim dslr ve dslr- like kalmadı. bu 3 aylık sürede anladım ki dslr dedim mi makineyi tam anlamıyla kullanıyım dersen 2000-3000tl arasında bir rakamı çıkmak zorundasın. dslr-like dedim mi ise düşük fiyat ona orantılı dslr ye göre biraz daha düşük kalite demek. aslında hs25-28-30 modellerinin dslr ile kıyaslanması bile makinenin ne kadar iyi olduğu anlamına geliyor. ben 990tl ye hs25 aldım çanta hediyesi vardı, 40tl ye de 16 gb class10 hafıza kartı aldım ve 50 liraya da bir tripod toplam maliyet 1080tl. üst düzey bir dslr ile tabi ki kıyas götürmez ama 1100,3100 hatta 5100 e kadar kıyas götürecek bir makine diyebilirim.ayrıca gold dan aldım ve vip kasko yaptırıdım sıkılırsam yada yetmezse ilk 6 ay %70 sonraki altı ay ise %60 fiyatına hiçbir bahane göstermeden oradaki ürünlerle takas yapabilicem. forumda hs serisine hakaret yağıyor bu arkadaşlara dslr ini satıp fujifilm xs-1 almalarını şiddetle öneriyorum 2400tl civarında bir fiyatı var ama 4bin liralık dslr e taş çıkaracağına eminim. dslrcilerin şuanda sinirlendiğinizi hissediyorum. sinirlenmeyin tabiki dslr ayrı ama insanları yanıltmayın ıvırı zıvırı düzgün bir dslr 3000 lira. tutupta 990tl lik makinelere laf söylemeyin ben hs25 kullanıcısı olarak çok memnunum ve kesinlikle tavsiye ederim siz dslrcilere bakmayın geleceğin teknolojisi zaten dslr-like olacak. hs 25 ise bunun çok başarılı bir kanıtıdır.
    çektiğim fotolara bakmak isteyenler http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151202253833796&set=a.10151202253363796.477439.563928795&type=3&theater

• bu arada sadece bu yorumlara cvp vermek için bu siteye üye oldum.

• Çok yanlış makineler ile kıyas götürmeyeceğini düşünmüşsünüz.Biraz daha araştırma yapın lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 7 Kasım 2012; 22:38:19 >
  • ay fotoğrafı ve bostanlıdaki bank fotoğrafı emin olun dslr ile çekilseydi çok daha farklı olabilirdi. onun dışındaki fotoğraflarınız çok güzel lakin şunu söylemeliyim ki normal kompakt bir makine ile çekilmeyecek fotoğraflar değil vede emin olun ki fuji hs serisi d3100 ün 1100d nin yanından geçemez. şunuda bildirmek istedim bu forumda hiç kimse fuji xs 1 e yada fuji pro 1 e düşman değil aslında hs serisinede düşman değil ama o paraya değmicek makineler olduğunu bilmenize yarar var ben bundan 4 sene öncesinde dslr like(fuji s serisi) makine aldım 4 sene boyunca kullandım aldığım ilk ay içinde farkettim dslr ve dlsr like farkını ama fotoğraf çekmeye engel değildir ekipmanlar :) daha 3 ay önce dslr makine aldım ciddi anlamda fark ortada var aralarında :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi examone -- 9 Kasım 2012; 11:26:51 >
  • ben zaten kıyaslama yapanlara hitaben bu foruma üye oldum ve yorum yaptım. ne fiyat olarak ne de kalite olarak kıyas götürecek makineler değiller. tekrar yazıyorum hs25 990tl ve üzerinde 24-720mm lens var. 1100d alsan en ucuz 18-55mm lens ile 1200tl bir lens daha alsan +700tl ki hala 24-720mm lens aralığını yakalamayacak. fotoğraflara gelince compact makineler ile de çekilebilir demişsiniz hangi compacttan bahsettiğinizi anlamadım. makineyi alalı daha 2 hafta oldu ve henüz öğrenme aşamasındayım daha iyilerini çekecek bir makine olduğunu düşünüyorum ve hs serisini s serisi ile kıyaslamanız dslr ile dslr-like ı kıyaslamakla aynı hata olacaktır. son olarak hergün bostanlı sahile köpeklerimi gezdirmeye gidiyorum makineyi incelemek ve çekim yapmak isterseniz orada görüşebiliriz.
  • 24-720 mm lens neden bukadar önemli.Herşey zoom'mu demek.720mm de çektiğinizdeki kalite ortada.Lütfen fiyatını kesinlikle haketmeyen hs serisini savunmayın.Fiyatı uygun olsa sorun yokta s200exr varken bu makileri almak yazık vallahi ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reloadfreeman

3 aydır araştırma yapıyordum. dslr mi dslr-like mı diye çok uzun süre karar verememiştim. teknosa senin bimeks benim gezmediğim yer denemediğim dslr ve dslr- like kalmadı. bu 3 aylık sürede anladım ki dslr dedim mi makineyi tam anlamıyla kullanıyım dersen 2000-3000tl arasında bir rakamı çıkmak zorundasın. dslr-like dedim mi ise düşük fiyat ona orantılı dslr ye göre biraz daha düşük kalite demek. aslında hs25-28-30 modellerinin dslr ile kıyaslanması bile makinenin ne kadar iyi olduğu anlamına geliyor. ben 990tl ye hs25 aldım çanta hediyesi vardı, 40tl ye de 16 gb class10 hafıza kartı aldım ve 50 liraya da bir tripod toplam maliyet 1080tl. üst düzey bir dslr ile tabi ki kıyas götürmez ama 1100,3100 hatta 5100 e kadar kıyas götürecek bir makine diyebilirim.ayrıca gold dan aldım ve vip kasko yaptırıdım sıkılırsam yada yetmezse ilk 6 ay %70 sonraki altı ay ise %60 fiyatına hiçbir bahane göstermeden oradaki ürünlerle takas yapabilicem. forumda hs serisine hakaret yağıyor bu arkadaşlara dslr ini satıp fujifilm xs-1 almalarını şiddetle öneriyorum 2400tl civarında bir fiyatı var ama 4bin liralık dslr e taş çıkaracağına eminim. dslrcilerin şuanda sinirlendiğinizi hissediyorum. sinirlenmeyin tabiki dslr ayrı ama insanları yanıltmayın ıvırı zıvırı düzgün bir dslr 3000 lira. tutupta 990tl lik makinelere laf söylemeyin ben hs25 kullanıcısı olarak çok memnunum ve kesinlikle tavsiye ederim siz dslrcilere bakmayın geleceğin teknolojisi zaten dslr-like olacak. hs 25 ise bunun çok başarılı bir kanıtıdır.
    çektiğim fotolara bakmak isteyenler http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151202253833796&set=a.10151202253363796.477439.563928795&type=3&theater

hs25 ile 3100,d5100 kıyaslanamaz. hs25 fiyatını hak etmeyen bi cihaz ev içi düşük ışıkta flaşsızbi çekim yap bakalım çok noise var. bu farkı anlaman için dslr kullanman gerekirki aradaki özellikle düşük ışıktaki dslrin farkını göresin. hs 25 in tek avantajı zoomdur eğer zoom çok önemli değilse bu cihazalara para verilmemesi gerekir.zoom için dslr like alınacaksada sony hx100 ve panasonic fz150 çok daha iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 10 Kasım 2012; 1:13:37 >

• adamlar hala ne yazıyorlar. hs25 i pro kullanıcılar ve pro kullanıcı olmak isteyenler bir de bütçesi iyi olanlar almasın. diğer herkes alıp rahat rahat sorunsuz kulanabilirler sonuna kadar arkasındayım. şunu da unutmayın fotoğraf sanattır ve yetenekliysen belli bir makineden sonra iş sende biter. (hs 25 de o ''belli'' makineler arasındadır.) ayrıca makine hakkında bir kaç ayrıntı veriyim: slow motion video çekim, 3D foto çekim, 30X optik zoom,60x sanal zoom(ki ay fotosunda sanal zoomuda kullandım hangi compct makinede varsa artık), makro ve süper makro çekim modları, manuel netleme, f2,8-f11 enstantane aralığı ve 1/4000-30'' diyafram aralığı, iso 12800. büyük baskı almayacaksanız sensör boyutu da iyi sayılır. ayrıca benim için zoom çok önemli bir faktör. son olarak hs28 ve hs25 aynı makinelerdir sadece teknosa ve birkaç yerde daha hs28 adıyla satılır ama tr ye girişi hs25 tir. benden bu kadar daha da yorum yazmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: reloadfreeman

adamlar hala ne yazıyorlar. hs25 i pro kullanıcılar ve pro kullanıcı olmak isteyenler bir de bütçesi iyi olanlar almasın. diğer herkes alıp rahat rahat sorunsuz kulanabilirler sonuna kadar arkasındayım. şunu da unutmayın fotoğraf sanattır ve yetenekliysen belli bir makineden sonra iş sende biter. (hs 25 de o ''belli'' makineler arasındadır.) ayrıca makine hakkında bir kaç ayrıntı veriyim: slow motion video çekim, 3D foto çekim, 30X optik zoom,60x sanal zoom(ki ay fotosunda sanal zoomuda kullandım hangi compct makinede varsa artık), makro ve süper makro çekim modları, manuel netleme, f2,8-f11 enstantane aralığı ve 1/4000-30'' diyafram aralığı, iso 12800. büyük baskı almayacaksanız sensör boyutu da iyi sayılır. ayrıca benim için zoom çok önemli bir faktör. son olarak hs28 ve hs25 aynı makinelerdir sadece teknosa ve birkaç yerde daha hs28 adıyla satılır ama tr ye girişi hs25 tir. benden bu kadar daha da yorum yazmam.

dslr like lar gündüz dış çekimler için uygundur gündüz ışık iyi olduğundan dslr ile hemen hemen aynı resim kalitesini verirler.fakat iç mekan düşük ışık çekiminde dslr çok açık farkla daha iyi

• davetiniz için teşekkür ederim şuan türkiyede değilim.
  • Az daha ucuz olsa hs 25 ve 28 alınabilir aslında compact ile slr arasında bir cihaz, iyi bir kompakt makinenin 500 lira olduğunu ve başlangıç seviyesi bir SLR makinenın 1000 lira düşünürsek bu bu makineye verilebilecek max tutar 750 lirayı gecmez. Şu anda piyasa fiyatı 1000 lira civarı.
  • Gına geldi bu tartışmadan yaw yeter forumun zehirlendiği ne reklam yaptı adamlar be az daha uğraşsalar 5dmark2 yle falan kıyaslayacaklar bir arkadaş 30 ekimde sormuş fz150 daha iyi mi diye evet her yönden daha iyi başka bir arkadaş hs25i överken f2.8-11 yazmış o arkadaş 720mm de f11 ile kaç enstantane yakalayabilir akşam vakti bi onu incelesin son olarak dslr makinen varsa manzarayı çekersin crop yaparsın istedigin yere in olun herhangi bi like makinenin zoomiyla elde edeceginizden cok daha temiz bir görüntü elde edersiniz illa tele lense ihtiyaç yoktur kıyasınız bu sınıfsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okadar yazdım yazdım nikon p510 aldım nikon yok öyle kötü yok böyle kötü oldukçada iyi renk ve kalite yakalıyor ( 24-1000 mm )
  • bi anlamadınız gitti şu işi.. dslr like makineyi slr ile kıyaslamanız bıktırdı.. tüm net sayfaları bu tartışmalarla dolu.. evde çocuğunun ilk adımlarını çekecek ama tatile gittiğindede uzaktaki objeleri çekmek isteyecek adama da d800 veya 5dm2 tavsiye edin anasını satayım... hayret edileck bir durum... neden dslr ile kıyaslıyorsunuz önce kullanım amacını sorun karşıdaki adama.. eğer ihtiyacı yoksa dslr ile ne işi var !!!!!!!!!
  • hs 28 i bi kaç kez kullandım gayet güzel makine tavsiye ederim teknosa gibi mağzalarada açık olarak bulma imkanın var dene arasındaki fark a bak al derim... hs 28 gerçekten parasının makinesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ec38

bi anlamadınız gitti şu işi.. dslr like makineyi slr ile kıyaslamanız bıktırdı.. tüm net sayfaları bu tartışmalarla dolu.. evde çocuğunun ilk adımlarını çekecek ama tatile gittiğindede uzaktaki objeleri çekmek isteyecek adama da d800 veya 5dm2 tavsiye edin anasını satayım... hayret edileck bir durum... neden dslr ile kıyaslıyorsunuz önce kullanım amacını sorun karşıdaki adama.. eğer ihtiyacı yoksa dslr ile ne işi var !!!!!!!!!

DSLR kadar buyuk ve DSLR fiyatındaysa ayrıca cep telefonu kalitesinde fotoğraf veriyorsa neyle karşılaştıracağız birader? Iphone mu? Galxy s3 mü? Yoksa Nokianın 41 mp 808 modelimi? Yoksa Canon s100 mü? Leica mı? Hayır ben hiçbirsınıfa koyamadım..Hele sen bi karşılaştıracağımız sınıfı belirleyiver Doğan görünümlü şahinimizi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: poyrazwolf

hs 28 i bi kaç kez kullandım gayet güzel makine tavsiye ederim teknosa gibi mağzalarada açık olarak bulma imkanın var dene arasındaki fark a bak al derim... hs 28 gerçekten parasının makinesi

Biraz açarmısınız acaba rica etsem? Bikaç kez kullanmışsınız, mağazada elinize mi aldınız bi kaç kez? Gayet güzel nesi? Görünümü mü? Parasının makinesi derken 1399TL teknosada...

Dalga mı geçiyorsunuz siz? 300 tl lik kompaktlarla aynı imaj kalitesi veren makine parasının makinesi demek ha?
  • SANIRIM sen kameradan anlamıyosun sen ön yargılarını yıkabilecek biri değilsin sen gid mark3 al
  • SANIRIM sen kameradan anlamıyosun sen ön yargılarını yıkabilecek biri değilsin sen gid mark3 al
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.