Şimdi Ara

Canon Eos 550D mi, Fujifilm Finepix HS 28 EXR mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
39.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum bataryanın sorun olacağını sanmıyorum sonuçta adamlar bu makineleri üretiyor ve ve uzun yıllar kullanılması için üretiyor. Batarya desteğinin öyle üç beş yıl sonra tamamen biteceğini sanmam.

Lens olarak Tamron'un bir lensi var makrosu güzel geçende bir müşterimde gördüm ama fiyat olarak ne olur bilemem. Her durumda bu iş bütçe işi, alacağın iyi bir lens 1000 lira civarında olacak, belki daha fazla. 550D'nin fiyatı belli zaten. Ben de aynı ikilemi yaşamıştım ve bütçem yeterli olmadığı için gidip HS20 aldım, yurt dışından arkladaşa getirttim çok hesaplı oldu, burda hala makineye göre yüksek bence fiyatı o serinin. Bütçen varsa, farklı amaçlar için farklı lenslere 500 - 1000 - 1500 veririm diyorsan mutlaka SLR al derim. Sonuçta alacaksın ve uzuuuuuuuuun süre kullanacaksın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eveeeet...gelelim sonuca.....

Lense bütçe ayıramayacağımdan ve AA pilden vazgeçemediğimden bir kaç makro denemesi yapıp HS28EXR aldım..
    Aşağıda bu makine ile çektiğim görüntüleri ekliyorum..
    Akvaryumumdan çektiğim canlı (tatlısu minaresi) boyutu 1 cm..minarenin yavrusu ise 2 mm kadar....Yosun java moss denen bir yosun...dalının eni kiprit çöpü kadar..

Bu yosunun üzerindeki minare yavusu da mm ler le ifade edilebilir..Gördüğünüz üzere hepsi de son derece net çıktı..

Sensör vs daha iyisi vardır mutlaka ama bu fotoğraflar benim işimi fazlası ile görmekte..Bu tip beklentisi olanlar için önerebilirim..
    Sevgiler saygılar
    Özgür

Canon Eos 550D mi, Fujifilm Finepix HS 28 EXR mi?

• ben hs 30 aldım şok oldum. olumsuz yorumlar vardı ama bu kadar kötüsünü beklemiyordum. 3.2 mp lik cep telefonumdan biraz daha iyi o kadar. 10 mplik canon kompakt makina var 6 yıllık basit bişey. onun yanından bile geçemez. fotoyu biraz yaklaştırıyorsun berbatlaşıyor. bir zoomu ıyı okadar. makrosuda iyi falan değil.yakınlştırdığında görüntü çok bozuluyor canonuma göre. 200 liralık makina alın gömleğinizin cebinde taşırsınız hem bu kocaman makınadan iyi çeker..o kadar para çöpe gitti..eski makınamı bazanda cebi kullanıyorm.
  • insanları uyarmak lazım. makinadan anlamayan biri sanabilerler ama 10 yıldır uğraşıyorum 5 tane makına geçti elimden . fiyat performansa göre en kötü ürün. bir aydır morelim çok fena bozuk. almak isteyen varsa satabilirim neredeyse fiyatına :)) belki biz ayar bilmiyoruzdur. çakma fason ürün değildir.
  • Bu iki makinayı aynı satıra koymak buyuk yanlıs.

Fuji 1/2" 6.4x4.8mm sensor, 16 mp ve 30x optik zoom ile zaten bende kacın diyor. Tam bir ısık fakiri. Bu degerlerle kaliteli fotograf vermesi hayal sadece.

550D nin fotograf kalitesini asla alamazsınız.

Fotografcılıgı ogrenmek istiyorsanız, oyle fazla butce ayırma imkanınız yoksa, objektif tak cıkar sizin icin dert olacaksa, sanatsal ve teknik calısmalar yapmayacaksanız like sınıf makinalar size yeter. Tersi ise zaten D-SLR kacınılmaz olacaktır.
  • "Beklenti" kelimesi hayatta herşeyin anahtarıdır diye düşünüyorum..Benim beklentilerim için HS28 gayet iyi...Yukarıda fotoğrafları paylaştım.. Yalnız ilginçtir kötü derken bir kişi de çıkıp çektiği fotoğrafın linkini verip gösterse, yanına aynısının kaliteli dediğini koysa farkı görsek ...Ayrıca kaliteli denen çekimin makine+lens maliyetini de yazsa..hepimiz bilgilensek..Bir şeye kötü der neden kötü olduğunu fotoğraflarla karşılaştırmalı veremezseniz kimseyi aydınlatamazsınız..Önemli olan sonuçtur.. Olumsuz dediğiniz sonucu da ekleyin hepimiz bilgilenelim ..İyi denen foto kaç tl maaliyetle çekilmiş onu da görelim..Yoksa eminim kimse stüdyo tarzda çalışacağım ve HS alacağım demiyor zaten..
  • panasonic fz150yi
    sony hx100v yi
    canon g11-12 yi arastirin.
    maliyetine bakin.
    daha ucuza daha kaliteli goruntu alinip alinmadigini gorun.

burda kimse demiyor ki o paraya dslr alin diye.
    gidin f/p olarak daha ust modelleri alin zarar etmeyin diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum Canon Sx 150 ile bir fotoğraf çekin ve bir de hs 25 ile aradaki olmayan farkı bir görün, öyle konuşun derim :)
    Canon sx150 = 500TL
    Hs 25 = 1500 TL

komedi olduğuna inanıyorum, saygılar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

panasonic fz150yi
    sony hx100v yi
    maliyetine bakin.

+1
  • Merhaba arkadaşlar ben ilk alıcağımda canon 1100d ile fujifilm hs25 arasında kalmıştım sonra biraz düşündüm ve hs25 in lensi çok iyi zoom yapıyo ve bu bana yeter diye düşündüm ama canon 1100d yanındaki lens çok az zoom yapıyordu iki makinayıda kullanmıştım ve canon 1100 d den hiç memnun kalmadım şuan hs25 kullanıyorum aldığıma hiç pişman değilim makinayla herşey yapabiliyorum burdan bakabilirsiniz çekimlerehttp://www.facebook.com/Photography.HV
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.Ersak

Merhaba arkadaşlar ben ilk alıcağımda canon 1100d ile fujifilm hs25 arasında kalmıştım sonra biraz düşündüm ve hs25 in lensi çok iyi zoom yapıyo ve bu bana yeter diye düşündüm ama canon 1100d yanındaki lens çok az zoom yapıyordu iki makinayıda kullanmıştım ve canon 1100 d den hiç memnun kalmadım şuan hs25 kullanıyorum aldığıma hiç pişman değilim makinayla herşey yapabiliyorum burdan bakabilirsiniz çekimlerehttp://www.facebook.com/Photography.HV

• Önemli olan hangi makineyi kullandığın değil, elindekinin ne kadar iyi kullanabildiğindir. Ben HS25 kullanıyorum ama Nikon D5100 kullanan arkadaşım bile benim çektiğim fotoğraflar kadar iyi fotoğraf çekemiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ootkn

"Beklenti" kelimesi hayatta herşeyin anahtarıdır diye düşünüyorum..Benim beklentilerim için HS28 gayet iyi...Yukarıda fotoğrafları paylaştım.. Yalnız ilginçtir kötü derken bir kişi de çıkıp çektiği fotoğrafın linkini verip gösterse, yanına aynısının kaliteli dediğini koysa farkı görsek ...Ayrıca kaliteli denen çekimin makine+lens maliyetini de yazsa..hepimiz bilgilensek..Bir şeye kötü der neden kötü olduğunu fotoğraflarla karşılaştırmalı veremezseniz kimseyi aydınlatamazsınız..Önemli olan sonuçtur.. Olumsuz dediğiniz sonucu da ekleyin hepimiz bilgilenelim ..İyi denen foto kaç tl maaliyetle çekilmiş onu da görelim..Yoksa eminim kimse stüdyo tarzda çalışacağım ve HS alacağım demiyor zaten..

Buyrun, hangisi daha ucuz, hangisi daha iyi ? Bakın ve siz söyleyin.

http://www.cimri.com/canon-eos-1100d-18-55-mm-dslr-dijital-fotograf-makinesi (Fiyat Aralığı: 1.095 - 1.498 TL)
    *http://www.kliksa.com/UrunDetay/fotograf-kamera/dslr/900154409 CANON EOS1100D + 18-55MM + 75-300MM DOUBLE KİT DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ 1449.00TL)
    http://www.cimri.com/fujifilm-finepix-hs20-fotograf-makinesi (Fiyat Aralığı: 1.249 - 1.500 TL)

-
    Kaynak :http://www.photographyblog.com/reviews/canon_eos_1100d_review/sample_images/
    http://www.photographyblog.com/reviews/fujifilm_finepix_hs30exr_review/sample_images/
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 13 Eylül 2012; 10:10:52 >

• aldıracaksın bana dslr kullanması olmasaydı ıyıydı
  • öğrenim resim cekmesini dediğin gibi bişey alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: salihsat

öğrenim resim cekmesini dediğin gibi bişey alıcam

D-SLR ile fotoğraf çekmek öğrenilemiyormuş gibi bir şey de çıkartılabilir bu dediğinizden. ISO400'e çıkamayan(çıktığında berbat bir şey veren) bir makina ile neyi ne kadar öğreneceksiniz ? Hem de bu 'öğrenme süreci'nde çekmiş olacağınız kalitesi düşük fotoğraflarınızı, onları çekmek için harcadığınız geri dönüşü olmayan zamanınızı, emeğinizi, paranızı da yanlış yönde harcamış olmayacak mısınız ? İşte asıl zenginlik budur!!! Uyanıklar bir HSxx alıp çok iyi bir şey yaptıklarını düşünüyorlar.
  • Selamlar beıkv
    Qb

.

.wwn makinadan çok anlamıyorum amatör olarak fotoğraf çekiyorum daha çok aile ve tatil resimleri. Geçenlerde bir magazada hs25 tanıttılar sizle paylaşmak istiyorum. Karşı tepede kırmızı bir çizgi vardı deklanşöre bastı orada kocaman bir yazı varmış şaşırdım mesafe 1.5 km vardı garanti. Ayarını değiştirdi. Sonra kağıt 50 lirayı objektife dayayarak bastı. Parada goremedigim bisürü 50 rakamı çıktı ortaya. Sonuç olarak beni etkiledi. Fotoğraf kalitesi olarak fikir belirtmiyorum ama cep telefonuyla yada ufacık makinalarla cekilenden kötü olacağını sanmıyorum. Bende bir makina almak istiyorum ama daha zamanım var araştırıyorum.

• Selamlar ben makinadan çok anlamıyorum amatör olarak fotoğraf çekiyorum daha çok aile ve tatil resimleri. Geçenlerde bir magazada hs25 tanıttılar sizle paylaşmak istiyorum. Karşı tepede kırmızı bir çizgi vardı deklanşöre bastı orada kocaman bir yazı varmış şaşırdım mesafe 1.5 km vardı garanti. Ayarını değiştirdi. Sonra kağıt 50 lirayı objektife dayayarak bastı. Parada goremedigim bisürü 50 rakamı çıktı ortaya. Sonuç olarak beni etkiledi. Fotoğraf kalitesi olarak fikir belirtmiyorum ama cep telefonuyla yada ufacık makinalarla cekilenden kötü olacağını sanmıyorum. Bende bir makina almak istiyorum ama daha zamanım var araştırıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydın79

Selamlar ben makinadan çok anlamıyorum amatör olarak fotoğraf çekiyorum daha çok aile ve tatil resimleri. Geçenlerde bir magazada hs25 tanıttılar sizle paylaşmak istiyorum. Karşı tepede kırmızı bir çizgi vardı deklanşöre bastı orada kocaman bir yazı varmış şaşırdım mesafe 1.5 km vardı garanti. Ayarını değiştirdi. Sonra kağıt 50 lirayı objektife dayayarak bastı. Parada goremedigim bisürü 50 rakamı çıktı ortaya. Sonuç olarak beni etkiledi. Fotoğraf kalitesi olarak fikir belirtmiyorum ama cep telefonuyla yada ufacık makinalarla cekilenden kötü olacağını sanmıyorum. Bende bir makina almak istiyorum ama daha zamanım var araştırıyorum.

Nerede gösterdi size bu çektiği fotoğrafları ?
    Makinanın üzerindeki LCD ekranda mı ? 3 inç, 460.000 pixel. Makina çekiyor 16.000.000 pixel , siz bakıyorsunuz 460.000 pixele ufaltılmış ekranda. 34 kat ufaltılmış bir görüntü oluyor o !..
    Monitörde mi gösterdi ? Tam ekran gösterse 1920x1080=2.073.600 pixel. Makina çekiyor 16.000.000 pixel 8 kat ufaltılmış bir görüntü gösteriliyor size.
    -
    Şuradaki örnek fotoğrafları da incelemenizi öneririm.
    Bilhassa kitaplıktaki kitaplara bakın. Epey örnek fotoğraf var. Siz size böyle teknomarkette satıcının gösterdiğine inanarak, güvenerek doğru olanı yaptığınızı düşünüyor musunuz ?
    Yukarıda linkini verdim, örnek fotoğrafları verdim. Orada adam almış incelemiş. Böyle satıcının size satmak istediği bir ürün olarak incelememiş. Bu makina nasıl fotoğraf çekiyor görelim diyerek incelemiş. Neden ise insanlara bu değil de satıcıların dedikleri ve gösterdikleri daha inandırıcı geliyor. 34 kat ! yada 8 kat ufaltılmış görüntüyü gösteriyorlar. Daha bunun ISO'su var. Satarken size onu da diyorlardır , bunda 12800 ISO var !.. Açın bir bakın 800 ISO'da çektiği fotoğrafın haline !

http://www.photographyblog.com/reviews/fujifilm_finepix_hs30exr_review/sample_images/

Yani üzerinde yazan ve / veya satıcının dediğine bakmayacaksın. Bu makinanın yüksek zumu iyi, fakat çektiği fotoğrafı en az 8 kat ufalttınız mı iyi görünüyor. Bu da ne demek ? 2 megapixel fotoğraf çekiyor demek. Haa 2 megapixel ebatında açıp bakınca (Full HD monitörde yani) o zaman ISO 800'deki fotoğrafın da yüzüne bakılabiliyor. E "ama bir dakika" demez misiniz ? Demez misiniz "Siz bana 16 megapixel ISO 12.800'e çıkabilen bir makina satmıştınız" !!! "Fakat ben bunu 2 megapixel ve ISO800 olarak kullanabileceğim, öyle mi ?", "E ama siz 16 mp, ISO12.800 diye benden 1300-1500 lira alıyorsunuz !"

• quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

panasonic fz150yi
    sony hx100v yi
    maliyetine bakin.

hocam cehaletten sormaktayım fz150 hs30 dan daha iyi bir makine midir ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.