Şimdi Ara

Canon Eos 550D mi, Fujifilm Finepix HS 28 EXR mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
39.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Macintosh

Şu KRAL makineniz ile MÜKEMMEL fotoğraflarınızı upload edinde bizi daha fazla meraklandırmayın.

Dediğin şeyi yapabilen bir tek kişi çıksaydı, burada tartışma olmazdı ama sadece yazıyorlar.
  • Tartışmanın alevlenmesi üye oluşunun üzerinden 48 saat bile geçmeyen yavuzyagiz isimli üye yüzünden olmuş. Kişi HS.. makinesini değerlendirmek minvalinde bir yorum yapmış ama,

quote:

Hs 28 nasıl bir makina?
    tabi ki 999 TL ye alınabilecek en kral makina,

şeklinde lafa girdiği anda olay kopmuş. Sonrası zaten övgüler, methiyeler, güzellemeler, koçaklamalar.

Arkadaş HS makinesiyle çektiği o tertemiz fotoğrafları, inanılmaz videoları buraya koysa belki somut bir malzememiz olur. Böyle bir malzemenin verileceğini pek sanmam. Kaldı ki bunlar buraya yüklenip de "işte böyle çekiyor" dense dahi, "süper" ve "inanılmaz" kalitenin farklı kişilere farklı anlamlar ifade edebileceği gerçeği de göz önünde bulundurulmalı. Yani 300 metre ötedeki bir plakayı zoomlayabilmek de inanılmaz olabilir

Burada onlarca kez yaşanmış, HS FEDAİLERİ vs FORUM SAKİNLERİ konusuna çok benzer bir gidişata girilmiş. Arkadaş eğer sırf firmamı savunayım forumu karıştırayım diye buraya girdiyse Fujifilm Genel Müdürlük'ün kapatılan tartışma konusunda söz verdiği üzere bu kişinin buraya girişini engellemesi gerekir.

Bu forumda o kadar olay koptu şu HS serisi yüzünden, ama hala insanlar burada Fujifilm HS tartışması çıkarıyorlar. Yeter bi zahmet, artık kimse kimseye derdini anlatmasın. Forum son zamanlarda pek bi sessiz zaten, müdavimlerin %90'ı harf bile yazmıyor. Bunu mu fırsat bilip de reklama girişelim dediler diye düşündürüyor insana.

• Sayın Ed,
    Bu konuda bünyemizde çalışan personellere talimat gönderildi ve her hangi bir şekilde forumlara girerek kapalı kimlikler altında bir kullanıcı gibi yorumlar yapılmaması için uyarıldı. Ülke çapında 700 bayi ile beraber ve Fuji merkez bünyesinde çalışanlar ile birlikte yaklaşık 3.500 kişi Türkiye çapında çalışmakta. İşgüzarlık yapan kişiler burada çıkabilir, bende bunu düşünmüyor değilim açıkçası ve hangi amaçla bir senedir yorum yapılmayan bu konu su yüzüne çıkarıldığınada anlam veremiyorum doğrusu. Bu tür bir reklamın saçmalığını ve markamıza zarar verdiğini her çalışanın bildiğini düşünüyorum. Burada bu yüzden de "Fuji Türkiye Merkez" kimliği ile açık bir şekilde kendi personellerimizin bunları okuması içinde yazıyorum zaten.
    İyi Akşamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed -

Tartışmanın alevlenmesi üye oluşunun üzerinden 48 saat bile geçmeyen yavuzyagiz isimli üye yüzünden olmuş. Kişi HS.. makinesini değerlendirmek minvalinde bir yorum yapmış ama,

quote:

Hs 28 nasıl bir makina?
    tabi ki 999 TL ye alınabilecek en kral makina,

şeklinde lafa girdiği anda olay kopmuş. Sonrası zaten övgüler, methiyeler, güzellemeler, koçaklamalar.

Arkadaş HS makinesiyle çektiği o tertemiz fotoğrafları, inanılmaz videoları buraya koysa belki somut bir malzememiz olur. Böyle bir malzemenin verileceğini pek sanmam. Kaldı ki bunlar buraya yüklenip de "işte böyle çekiyor" dense dahi, "süper" ve "inanılmaz" kalitenin farklı kişilere farklı anlamlar ifade edebileceği gerçeği de göz önünde bulundurulmalı. Yani 300 metre ötedeki bir plakayı zoomlayabilmek de inanılmaz olabilir

Burada onlarca kez yaşanmış, HS FEDAİLERİ vs FORUM SAKİNLERİ konusuna çok benzer bir gidişata girilmiş. Arkadaş eğer sırf firmamı savunayım forumu karıştırayım diye buraya girdiyse Fujifilm Genel Müdürlük'ün kapatılan tartışma konusunda söz verdiği üzere bu kişinin buraya girişini engellemesi gerekir.

Bu forumda o kadar olay koptu şu HS serisi yüzünden, ama hala insanlar burada Fujifilm HS tartışması çıkarıyorlar. Yeter bi zahmet, artık kimse kimseye derdini anlatmasın. Forum son zamanlarda pek bi sessiz zaten, müdavimlerin %90'ı harf bile yazmıyor. Bunu mu fırsat bilip de reklama girişelim dediler diye düşündürüyor insana.

Forum netfotoğrafa benzemeye başladı (ki orada bile hala cevap yazmaya çalışan 2-3 düzgün insan var), yavaştan Fotokritik'e doğru gidiyor. Hayırlı olsun, ne diyim...

• Arkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kadrolu ingilizce öğretmeniyim,yani fuji ile ilgili bir bağım yok,ve inanın canon nikon yada adları her neyse hepsi hakkında fazlasıyla bilgi sahibiyim,fotoğraf istemişsiniz,şimdi belirteyim,öncelikle gerçek ad ve soy adımla girdim,yani fake bir durum yok :)
    ve birazdan çekeceğim fotolardan sonra bakalım ne yorum yapacaksınız :P
    aha bu da face adresim :P

https://www.facebook.com/profile.php?id=655223068
  • Fotoğrafla 150-200 cm arası 20 metre karelik bir odada 18 wattlık enerji tasarruflu bir odada çekildi,2.8 diyafraf 1" enstanteneyle flashsız olarak, yani bu ortamda kompak bi makina bu resimleri veriyosa bence çok konuşmasak daha iyi :) he bir de fotoların orjinal halinin sayfadakinden daha net olma ihtimalini düşünün :)
     Canon Eos 550D mi, Fujifilm Finepix HS 28 EXR mi? Canon Eos 550D mi, Fujifilm Finepix HS 28 EXR mi?

• Foruma provakatör olarak girdiğimle ilgili yazıları okuyunca üzüldüm,ayrıca Fuji yetkilisi olduuunu söyleyen arkadaş da çıksın kimlik bilgilerini versin,nasıl ben bir makinanın iyi fotoğraf çektiğini iddaaa ederken o kalkıp kötü çektiğini söyleyenlere hak veriyor bunun değerlendirmesini de fuji ye yaptıralım,makina forumlarda nikoncular ve canoncular tarafından yerden yere vurulmuş,biz de tam pro makinalarla yarışır demedik,ama ben 1100 ve 3100 ler den çok avantajlı olduuunu hem iddaa eder hem de kanıtlarım,sizin iş şuna benziyo,Dragunovu acemi bir askere verip sonra 800 metre isabet ettiremedi diye silahı kötülemek :P
    yapmayın arkadaşlar,çeken el de önemli,bu makinanın sensörü falan demişsiniz ama yani gidip bir 5100 body alıp üstüne 720 mm ye kadar lensleri aldıığınızı düşünün,battery gripleri falan,sonra fotoğraf yarışmasına katılmayacağınız aklınıza geliyo :) haliniz nece olur,yine diyorum,siz ne derseniz diyin,999 liraya alınabilecek en kral makina,ve bunu birçok makinayı kullanmış bir adam olarak söylüyorum hem de :D gerçek ad ve soy adımla,kimseyi proveke etttiğim de yok,kimsenin adına çalıştııım da,sadece bir ürün aldım,ve ona atılan iftiralara duyarsız kalmadım,mevzu bu :)

• Bu arada maaşallah derseniz sevinirim ;)
     Canon Eos 550D mi, Fujifilm Finepix HS 28 EXR mi? Canon Eos 550D mi, Fujifilm Finepix HS 28 EXR mi? Canon Eos 550D mi, Fujifilm Finepix HS 28 EXR mi?

• @yavuzyagiz

1. Yeni girilen bir ortamda tanınmayan, bilgi seviyesi bilinmeyen kişilere gider yapmak. 1 yıldır âtıl duran bir konuyu yeniden canlandırıp, içindeki tartışmaları kaşımak.

quote:

1100 ve 3100 ler den çok avantajlı olduuunu hem iddaa eder hem de kanıtlarım

quote:

iddaa ediyorum ki çektiğim fotoları gerek evde gerek doğada,kimsenin bir dslr den çıkmadığına inandıramam,sonuçlar mükemmel

quote:

çok konuşmasak daha iyi

şeklinde cümleler kullanmak.

Bu iddialar-kanıtlar yukarıda dediğim "kalite-inanılmazlık herkese farklı şeyler ifade edebilir" yorumunu doğruluyor.

2. Fuji'nin HS serisi üzerinden milyonlarca çatışmanın döndüğü bir ortama girip bu şekilde hareket ederek nasıl bir tepki alacağınızı düşündünüz?

3.

quote:

ama yani gidip bir 5100 body alıp üstüne 720 mm ye kadar lensleri aldıığınızı düşünün

Bu fikir de yanlış bilgiden çıkma. Ornitocular (yani göllere-ormanlara gidip kamufle olarak çok uzak mesafelerden cins kuşların fotoğraflarını çeken kişiler) hariç hiç kimse DSLR makinesine 720mm lens almıyor. Özel bir yakınlaştırma gereği duyulmadıkça böyle yüksek mm'ler kullanılmıyor. Açıkçası DSLR'dan yüksek kalite almak isteyen kişiler zoom lens kullanmıyor. Kullananlar ise 18-55mm, 17-50mm, 17-70mm, 24-70mm gibi zoom aralığı kısa lensleri, ya da ekonomik sınıftaki daha esnek, ama optik kalitesi daha düşük 18-105mm, 18-135mm gibi lensleri kullanıyor. Zoom aralığı uzadıkça lensin optik performansı azalır. Buna göre kendi lensinizi düşünün.

Diğer sebebi de, bizler röntgenle değil, fotoğrafla ilgileniyoruz. 720mm zoomlayarak ne çekiliyor merak ediyorum. Haa uzaktaki bir ağacın tepesindeki kuş çekiliyorsa, 720mm'de çekilen o inanılmaz fotoğrafı bi muayene etmek gerek.

4. O ortamda her fotoğrafı makineyi yere koyup 1 saniye pozlayarak çekemezsiniz. Onu da düşünün.

5. Net dediğiniz fotoğraflarda da keskinleştirmeden ve kum azaltmadan kaynaklanan bozulmalar mevcut. Net alan içerisinde kalan halı tüyleri çorba olmuş. Ama sizin kalite anlayışınız belirli bir seviyede olduğundan bunları göremiyorsunuz. Bunları açıp tam boy bakın. Taban ISO'da böyleyse ISO yükseldikçe daha kötüleşecektir.

Canon Eos 550D mi, Fujifilm Finepix HS 28 EXR mi?

6. Taban ISO'da yakın mesafeden cep telefonu da detay veriyor Bizim hatice bir yazı okuyor o mesafeden;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 12 Ocak 2014; 23:53:33 >

• Ekleme;

Sonradan eklenen 3 fotoğraf için.

1. fotoğrafı cep telefonu da çekiyor, bir numarası yok. O fotoğraf doğru düzgün odaklanamamış bile.

2. fotoğraftan ne anlamalıyız bilemedim.

3. fotoğraf çekerken titretilmiş. ve ya düzgün odaklanmamış, ya da fotoğraf keskinlik fakiri.

burada detaylar yalan olmuş ve keskinleştirmeyle fotoğraf daha da bozulmuş.

------
  • @yavuzyagiz
    Ürün ve çektiğiniz fotoğraflar konusunda arkadaşlar zaten cevap vermiş. Fakat ben size şu yaptığınız açıklamalarınızdan dolayı ve rica ettiğim gibi iddianızı kanıtlamak için çektiğiniz fotoğrafları paylaştığınızdan dolayı da çok ama çok teşekkür ederim.

Eğer arkadaşlar da, siz de kabul ederseniz benim bir fikrim var bu fotoğraf(imaj) kalitesinin kişiye göre değişken olmasını aşabilmemiz için. Şöyle ki, her yerde kolay ve ucuza bulunabilecek bir objeyi belli bir mesafeden aynı iso ayarı, diyafram ile çekip paylaşalım. Işık konusunda herkesin aynı aydınlatmayı bulamayacağını düşünerek fotoğrafların gün ışığında çekilmesini öneriyorum. Güneş ışığı altında değil ama ! Mesela ne olabilir bir kutu kola, bir pil de olabilir (sanırım ucuz ve Dünya çapında pillerden biri uygun olur)

Tabi ki ayrıca d-slr like'ların iddiası olan lenslere para ödetmeme durumu ayrıca da konuşulabilir.

Şöyle de bir örnek link vereyim. Hani neden aynı objeyi çekip fotoğraflarımızı paylaşalım diyorum, onun açıklaması olsun bu link.

iso 100'de birkaç makina ne kadar farklı sonuçlar veriyor ! TIKLAYIN

• D1100 body yi 1000 Tl ye 18 55 lensle alıp üstüne 300 lira macro lensi verdiğimizi,sonra 720 m değil de 300mm ye kadar bir lense de 700 lira verdiğimizi düşşünelim,dikkat et 300 mm üstüne bile çıkamadık,hani 3 d resim falan çekmedik,vesaire zaten 2000 lira cepten çıkıyo,şarjı bittiğinde pil takmak için battery gripler,o kadar malzemeyi taşımak için çanta vesaire ye değinmedim bile,peki sonuç ne,yine giriş seviyesinde bir dslr :)
    Ayrıca ben adresimi adımı soyadımı verdim ve herkes ne kadar dürüst olduuumu bilir,ve sana garanti ediyorum ki o fotolar hiç bir yazılıma girmeden direk siteye aktarıldı,iftiraların sonu bucağı gelmeyecek,evet hepsi 100 iso da çekildi,ve hatice ne görür bilmem,ama oğlumun kirpiklerini çektiğim fotoğraf tripodsuz ve 200mm nin üzerinde bir zoomla çekildi,yani yine söylüyorum dostum,ilk önce foto dedin,gönderdik,şimdi de gelip sanki bir kriminal uzmanı gibi açıklamalar yapma lütfen,al 1000 liralık makinanı gel yanıma,beraber foto çekelim,hatta 5000liralık kitinle gel :) ayrıca hatice nin ne gördüğü önemli değil,netice gösteriyor ki makina güzel foto çekiyo :D ve de bilgisayarda oynama görmeden :) sana garanti ediyorum,o fotolar makinadan çıktığı gibi upload edildi ,kimseyi kırmak gibi bir niyetim olamaz,ama efendi olan efendi olur derler,biz d4 lerle yarışır demedik,yine söylüyorum,makina parasına göre king ve gerçekten iyi fotoğraf çekiyor :)

• Ayrıca ben motocrosscuyum,ve düşünsene havadayken saniyede 8-10 kare çekebilen bi makina :) yada arkadaşımın beni videoya çekerken arazinin bir başından diğer sonuna kadar beni yakından çektiğini,dervişin zikri neyse fikri odur dostum,röntgencilik yapmak isteyen dürbün alır,gisip 6bin lira verip dslr makinasına lens almaz,nerden nereye dapıtıyorsun konuları,yine söylüyorum HS 28 bir çok anlamda daha avantajlı,ve yayınladığım fotoğraflar senin dediğin gibi işlem görmemiş,ama kaliteli fotoğraflar,bak dikkat et sigara ve tütünleri çektiğim fotoğraf hariç diğer 2 fotoda elle çektim,yani bissürü dava,neyse işte :)
  • Zoom'un tercih edilirliği düşük diyoruz, hala zoom hesabı yapıyorsunuz. Herhalde yazdıklarımızı ciddiye almak istemiyorsunuz.

Battery grip tercihen kullanılan bir ekipman, hiç battery grip kullanmadan yıllarca DSLR kullanabilirsiniz. Kaldı ki ortalama bir DSLR 1 tane batarya kullanarak sizin HS makinenizden en az 2 kat daha fazla fotoğraf çekecektir. Hatta D80, D90 gibi LCD'sini sürekli açık tutmayan modeller bir bataryada 800'e kadar fotoğraf çekebiliyor.

Çanta masrafını da bunlara katmak herhalde kılı kırk yarmak olur. 4 yıldır DSLR kullanıyorum, ayrı bir çanta almadım. Normal yanıma aldığım sırt çantamda taşıyorum. Çantalar gripler falan biraz gösteriş niyetine, pek ihtiyaçtan değil.

İftira atmıyoruz, gerçekleri söylüyoruz. O fotoğraflar sizin için oldukça kaliteli. Benim gözümde ise ortalama 200 TL'lik bir kompakt makinenin de çekebileceği fotoğraflar. Siz gelen her eleştiriyi "iftira" diye yorumlayacaksanız buraya yazı yazmanız bile hata, fikirlerini tanımadığınız kişilerin fikirlerine saldırıyorsunuz. Bizi ciddiye almıyorsanız neden bize laf anlatmaya çabalıyorsunuz?

Fotoğraflarınıza baktık, inceledik. Ne yapacaktık? Aaa evet bu makine fotoğraf çekiyormuş deyip özür mü dileyecektik? Foruma atarlı-giderli dalış yapan bir adam saygı mı bekliyordu?

Birkaç yerde belirtmişsiniz ama, fotoğrafların oynandığı gibi bir iddia yazmadım yukarıda. Makineden çıktığı gibidir, makineden çıktığı haline yorum yapıyoruz.

Son olarak, zoom zırvaları ve forumda senelerdir okuduğumuz "Fujifilm HS X böyle ekonomik, şöyle her işi yapıyor" yazılarını bir de sesli olarak dinlemek istemem :) Bu yüzden sizinle fotoğraf gezisi yapmak zevkli olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 13 Ocak 2014; 0:21:54 >

• Sayın yavuzyağız,
    Öncelikle kimlik bilgilerini açıklamak konusunda profilime tıklarsanız o gördüğünüz ismi FujiFilm merkezde de aynen bulabilir ve görüşebilirsiniz, bu konuda bir şüpheniz olmasın. Siz şu anda neredeyse forumda 2 yıldır kısmen şiddetli tartışılan "HS veya DSLR benzeri makineler kötüdür" tartışmasının son raddelerinde dahil olduğunuz için yorumlar ve son yazılanlar size garip gelebilir.
    Burada yazılanlar açısından aslında herkes kendi tercihlerine göre haklı ve sizin tercihiniz bu makinede amatör ihtiyacını karşılayan ve yüksek zoom barındıran bir makine seçmek olmuş. Sadece Fuji de değil DH Forumda dönen bir Nikon P510 kullanıcılar klübüde vardır ve buradaki amatörlerde aslında Fuji HS modeli gibi bir makineyi Nikon firmasından kullanıyor ve kendi beklentileri içinde mutlu mesutlar.
    Bugünkü DSLR kullanıcıların çoğu da elinizde bulunan Bridge veya DSLR- Benzeri bir makine ile fotoğrafçılığa başlamış ve daha sonra kısmen DSLR makine tiplerine geçiş yapmıştır. Son bir iki yıldır mesela bazı DSLR kullanıcıları da yeni çıkan "aynasız" sistemlere DSLR makinelerinin ağırlığı yüzünden geçiş yapmaktadırlar. Fuji HS veya Nikon P510/520 gibi makineler tek gövde de kullanım kolaylığı sağlar, lens değiştirmeye ihtiyacınız olmaz, ancak sensör boyutu DSLR makinelere nazaran yüksek zoom kullanım nedeniyle daha küçüktür.
    Daha yukarda da dediğim gibi aslında sizde haklısınız, arkadaşlarda haklı kendi açılarından. Ben 15 yıldır Fujide çalışmaktayım ve 30 yıldan fazla da fotoğraf sektöründe, uzun senelerde yurt dışında çalıştım. Benim çevremden tahmin edersinizki sürekli sorular geliyor ve "Ya hocam sen bu işin içindesin, sen ne kullanıyorsun? Bende ondan alayım" diye soruyorlar. Bu sorunun arkasındaki amaç benim gibi aynı mskineyi alarak benim gibi fotoğraflar çekeceklerini düşünüyorlar. Benim verdiğim cevap şöyle oluyor " Ben Fuji X-Pro1 kullanıyorum, ama sana tavsiye etmem" diyorum ve bana bu soruyu soran pişman oluyor. Nedeni ise ben 32 yıldır ileri amatör düzeyde fotoğraf çekiyorum ve benim fotoğraflarım 32 yıllık tecrübe + Fuji X-Pro1 den oluşuyor. Bu tecrübe eksikse kullanmanız gereken makine farklıdır ve kullanıcının önceliğine göre değişir. Siz burada "Fuji yetkilisi birde hak veriyor" diyorsunuz - sensör konusunda evet hak veriyorum ama her fotoğrafla ilgilenen insan için dslr uygun değildir diyorum. Fotoğrafa merkalı olan bir insan dslr sayesinde - ağırlığı - ekstra ekipman ihtiyaçları - zoom faktörünün düşüklüğü gibi sebeplerden dslr aldıktan sonra fotoğraf hobisinden soğuyabilirde. Burada sensör boyutu arka planda kalıyor ve pek önemi olmuyor bu kullanıcılar (sizin) için.
    Bu nedenle sizin için "En kral" makine almış olduğunuz ve beğendiğiniz Fuji HS modeli, başkaları için DSLR tipleri, benim için X-Pro1 gibi bir makine... Ben de geçmişte dslr çok kullandım ama artık benim ihtiyacımı karşılamıyor ve daha farklı tip bir makine kullanıyorum. O zaman dslr kötümü, hayır değil. HS kötümü birileri için evet, birileri için hayır... Ama ne yazıkki bu tartışmalar burada bir tür bayrak yarışı gibi sürdürülüyor.
    AKP/CHP taraftarlarının bayrak yarışı gibi sanki... Tartışma kültürü bizde eskisinden nispeten daha iyi ama farklı görüş olabildiğini de insanlar biraz kabul edebilse daha seviyeli ve yapıcı tartışmalar olacak kesinlikle. Ben uzun yıllardır Almanyada iki farklı fotoğraf forumunda da üyeyim ve oradaki tartışmalarda daha çok insanların çektiği fotoğraflar ön planda ( olması gerekende bu zaten) ben burada DH galeri bölümünde de farklı marka ve tipte makinelerle çekenlerede yorum yapıyorum ve yardım etmek bu konuda hoşuma da gidiyor. Sensör, zoom, marka yarışları daha iyi fotoğraf çekmenizi sağlamıyor asla. Veriler ile yarışılıyor ve bu nedenle aslında herkes göreceli "haklı" ama birisi Nikona "çöp o makine" diyor öbürü ise " xxxx marka alınmaz" diyor bir başkası " yüksek zoom yoksa almam" diyor vs vs vs ve bu tartışmalar bitmiyor.
    Cuma günü Ankarada Afsad Fotoğraf Derneği yöneticileri ile muhabbet etme fırsatı buldum ve AFSAD da tüm hocalar insanların elindeki tercih ettikleri makinelere göre tavsiyede bulunarak yardımcı oluyorlar. Bence doğrusuda bu yaklaşım. Ne alırsanız alın "doğru" görecelidir.
    Benim görüşüm - Sizin ihtiyacınıza göre "en kral" makineyi bütçenize göre almışsınız - bence le güle kullanın ve kafanız karışmasın.
    Fotoğrafçılığı severseniz elinizden zaman içinde farklı tip makineler geçecek ve seviyenize göre tercih yapacaksınız.
    İyi Akşamlar Dilerim ve makinenizin keyfini çıkarın...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ed - kullanıcısına yanıt
    O fotoğraf 200mm nin üstünde tripodsuz elle çekildi, :D Al makinanı da gel bereber foto çekelim,senin engin fotoğrafçık bilgilerinle benimkileri en sağlam böyle kıyaslarız,sen dslr ni al :) ben de dslr like ımı :D
    Ayrıca düşük iso kalite ve detay demektiri bilmek için pro olmaya gerek yoktur,herkes bilir iso nun kimyasal aydınlanma olduğunu, :) ve düşük isolarda iyi foto çekmenin de marifet olduğunu :) yine söylüyorum,hs 28 iyi bir makina :) tabi sizin engin fotoğraf bilgilerinizle çatışıyor olabilir ama bence parasına göre çok avantajlı,bu arada kimseye atar ve gider yapmadım,huyum değildir :)
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Benim çok daha iyi bir fikrim olacak,bir hafta sonu istanbulda buluşur,makinalarımızla aynı zamanda aynı objelere birlikte fotoğraf çekeriz,bilgilerimizi pekiştirir,hem de nesnelliğin sonunu görürürüz, o tütünü öektiğim foto 100 isoyla yine flashsız olarak 18 wattlık bir ampülle aydınlanan 30 metrekarelik bir salonda çekildi,ve yine bu fotoğraf ve onu çeken makina için kalitesiz diyorsanız gerçekten 1000 liralık kalite anlayışınızı merak ediyorum,sizin dediklerinizi de ıspatlamanız adına bence iyi olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.

Sayın yavuzyağız,
    Öncelikle kimlik bilgilerini açıklamak konusunda profilime tıklarsanız o gördüğünüz ismi FujiFilm merkezde de aynen bulabilir ve görüşebilirsiniz, bu konuda bir şüpheniz olmasın. Siz şu anda neredeyse forumda 2 yıldır kısmen şiddetli tartışılan "HS veya DSLR benzeri makineler kötüdür" tartışmasının son raddelerinde dahil olduğunuz için yorumlar ve son yazılanlar size garip gelebilir.
    Burada yazılanlar açısından aslında herkes kendi tercihlerine göre haklı ve sizin tercihiniz bu makinede amatör ihtiyacını karşılayan ve yüksek zoom barındıran bir makine seçmek olmuş. Sadece Fuji de değil DH Forumda dönen bir Nikon P510 kullanıcılar klübüde vardır ve buradaki amatörlerde aslında Fuji HS modeli gibi bir makineyi Nikon firmasından kullanıyor ve kendi beklentileri içinde mutlu mesutlar.
    Bugünkü DSLR kullanıcıların çoğu da elinizde bulunan Bridge veya DSLR- Benzeri bir makine ile fotoğrafçılığa başlamış ve daha sonra kısmen DSLR makine tiplerine geçiş yapmıştır. Son bir iki yıldır mesela bazı DSLR kullanıcıları da yeni çıkan "aynasız" sistemlere DSLR makinelerinin ağırlığı yüzünden geçiş yapmaktadırlar. Fuji HS veya Nikon P510/520 gibi makineler tek gövde de kullanım kolaylığı sağlar, lens değiştirmeye ihtiyacınız olmaz, ancak sensör boyutu DSLR makinelere nazaran yüksek zoom kullanım nedeniyle daha küçüktür.
    Daha yukarda da dediğim gibi aslında sizde haklısınız, arkadaşlarda haklı kendi açılarından. Ben 15 yıldır Fujide çalışmaktayım ve 30 yıldan fazla da fotoğraf sektöründe, uzun senelerde yurt dışında çalıştım. Benim çevremden tahmin edersinizki sürekli sorular geliyor ve "Ya hocam sen bu işin içindesin, sen ne kullanıyorsun? Bende ondan alayım" diye soruyorlar. Bu sorunun arkasındaki amaç benim gibi aynı mskineyi alarak benim gibi fotoğraflar çekeceklerini düşünüyorlar. Benim verdiğim cevap şöyle oluyor " Ben Fuji X-Pro1 kullanıyorum, ama sana tavsiye etmem" diyorum ve bana bu soruyu soran pişman oluyor. Nedeni ise ben 32 yıldır ileri amatör düzeyde fotoğraf çekiyorum ve benim fotoğraflarım 32 yıllık tecrübe + Fuji X-Pro1 den oluşuyor. Bu tecrübe eksikse kullanmanız gereken makine farklıdır ve kullanıcının önceliğine göre değişir. Siz burada "Fuji yetkilisi birde hak veriyor" diyorsunuz - sensör konusunda evet hak veriyorum ama her fotoğrafla ilgilenen insan için dslr uygun değildir diyorum. Fotoğrafa merkalı olan bir insan dslr sayesinde - ağırlığı - ekstra ekipman ihtiyaçları - zoom faktörünün düşüklüğü gibi sebeplerden dslr aldıktan sonra fotoğraf hobisinden soğuyabilirde. Burada sensör boyutu arka planda kalıyor ve pek önemi olmuyor bu kullanıcılar (sizin) için.
    Bu nedenle sizin için "En kral" makine almış olduğunuz ve beğendiğiniz Fuji HS modeli, başkaları için DSLR tipleri, benim için X-Pro1 gibi bir makine... Ben de geçmişte dslr çok kullandım ama artık benim ihtiyacımı karşılamıyor ve daha farklı tip bir makine kullanıyorum. O zaman dslr kötümü, hayır değil. HS kötümü birileri için evet, birileri için hayır... Ama ne yazıkki bu tartışmalar burada bir tür bayrak yarışı gibi sürdürülüyor.
    AKP/CHP taraftarlarının bayrak yarışı gibi sanki... Tartışma kültürü bizde eskisinden nispeten daha iyi ama farklı görüş olabildiğini de insanlar biraz kabul edebilse daha seviyeli ve yapıcı tartışmalar olacak kesinlikle. Ben uzun yıllardır Almanyada iki farklı fotoğraf forumunda da üyeyim ve oradaki tartışmalarda daha çok insanların çektiği fotoğraflar ön planda ( olması gerekende bu zaten) ben burada DH galeri bölümünde de farklı marka ve tipte makinelerle çekenlerede yorum yapıyorum ve yardım etmek bu konuda hoşuma da gidiyor. Sensör, zoom, marka yarışları daha iyi fotoğraf çekmenizi sağlamıyor asla. Veriler ile yarışılıyor ve bu nedenle aslında herkes göreceli "haklı" ama birisi Nikona "çöp o makine" diyor öbürü ise " xxxx marka alınmaz" diyor bir başkası " yüksek zoom yoksa almam" diyor vs vs vs ve bu tartışmalar bitmiyor.
    Cuma günü Ankarada Afsad Fotoğraf Derneği yöneticileri ile muhabbet etme fırsatı buldum ve AFSAD da tüm hocalar insanların elindeki tercih ettikleri makinelere göre tavsiyede bulunarak yardımcı oluyorlar. Bence doğrusuda bu yaklaşım. Ne alırsanız alın "doğru" görecelidir.
    Benim görüşüm - Sizin ihtiyacınıza göre "en kral" makineyi bütçenize göre almışsınız - bence le güle kullanın ve kafanız karışmasın.
    Fotoğrafçılığı severseniz elinizden zaman içinde farklı tip makineler geçecek ve seviyenize göre tercih yapacaksınız.
    İyi Akşamlar Dilerim ve makinenizin keyfini çıkarın...

Ben zaten diğer dslrlerden iyi falan demedim,avantajlı dedim,ve kalitesiz yorumlarına karşı da istedikleri fotoları gönderdim,ve dedim ki kaliteli fotoğraf çekiyor,yani hala anlamıyorum insanları ne derdindeler :D

• quote:

Zoom'un tercih edilirliği düşük diyoruz, hala zoom hesabı yapıyorsunuz. Herhalde yazdıklarımızı ciddiye almak istemiyorsunuz.

Battery grip tercihen kullanılan bir ekipman, hiç battery grip kullanmadan yıllarca DSLR kullanabilirsiniz. Kaldı ki ortalama bir DSLR 1 tane batarya kullanarak sizin HS makinenizden en az 2 kat daha fazla fotoğraf çekecektir. Hatta D80, D90 gibi LCD'sini sürekli açık tutmayan modeller bir bataryada 800'e kadar fotoğraf çekebiliyor.

Çanta masrafını da bunlara katmak herhalde kılı kırk yarmak olur. 4 yıldır DSLR kullanıyorum, ayrı bir çanta almadım. Normal yanıma aldığım sırt çantamda taşıyorum. Çantalar gripler falan biraz gösteriş niyetine, pek ihtiyaçtan değil.

İftira atmıyoruz, gerçekleri söylüyoruz. O fotoğraflar sizin için oldukça kaliteli. Benim gözümde ise ortalama 200 TL'lik bir kompakt makinenin de çekebileceği fotoğraflar. Siz gelen her eleştiriyi "iftira" diye yorumlayacaksanız buraya yazı yazmanız bile hata, fikirlerini tanımadığınız kişilerin fikirlerine saldırıyorsunuz. Bizi ciddiye almıyorsanız neden bize laf anlatmaya çabalıyorsunuz?

Fotoğraflarınıza baktık, inceledik. Ne yapacaktık? Aaa evet bu makine fotoğraf çekiyormuş deyip özür mü dileyecektik? Foruma atarlı-giderli dalış yapan bir adam saygı mı bekliyordu?

Birkaç yerde belirtmişsiniz ama, fotoğrafların oynandığı gibi bir iddia yazmadım yukarıda. Makineden çıktığı gibidir, makineden çıktığı haline yorum yapıyoruz.

Son olarak, zoom zırvaları ve forumda senelerdir okuduğumuz "Fujifilm HS X böyle ekonomik, şöyle her işi yapıyor" yazılarını bir de sesli olarak dinlemek istemem :) Bu yüzden sizinle fotoğraf gezisi yapmak zevkli olmaz

Kullanıcılar talebinde zoom un tercih edilebilirliği düşük değil sayın ed...
    Yüksek zoom veya zoom ihtiyacı her tip makinede öncelikli tercihlerden. Günümüzde Nikon, Canon, Fuji, Sony, Samsung gibi markaların hepsi yüksek zoomlu makineleri dslr den daha fazla satıyor. Bu tüketici/kullanıcı tercihidir. Bu yüzden bazı yapılan karşılaştırmalar sensör odaklı olduğu için kullanıcının öncelikli tercihini göz ardı ediyorsunuz. Dslr alan dahi parası olunca hemen 28-200 / 18-200 veya Tamronun 18-270 gibi yeni çıkan zoomunu tercih ediyor. Ancak fiyatlar bu zoom tercihinde dslr de yüksek oluşuyor. Sadece 15x olan bu Tamron zoom 1100 TL.
    Bazı üyeler burada firmaların bu tür küçük sensörlü makineleri satmayı tercih ediyor DSLR dururken diyorsunuz ve müsadenizle bu konuda yanıldığınızı ve yanlış yönlendirdiğinizi üstüne basa basa belirtmek isterim. Tüm markalar ticari kuruluşlardır ve hepsi istisnasız ekipman gerektiren dslr veya aynasız gibi makineleri fiyatları yüzünden satmak ister. Ancak tüketici kullandığı makinenin hızlı, pratik ve yüksek zoomlu olmasını tercih ediyor ve değişik lensler taşımak istemeyenler ( bazı üyeler doğru bulmasada) var.
    Yüksek zoom tercihi konusunda dediğim gibi düşünceniz doğru değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Zoom'un tercih edilirliği düşük diyoruz, hala zoom hesabı yapıyorsunuz. Herhalde yazdıklarımızı ciddiye almak istemiyorsunuz.

Siz 200 liraya Türkiyede karanlıkta flash ve otomotik olarak isoyu 800 e çekme haricinde aydınlatma yapabilen bir makina alın,o fotoları bu siteye koyun,kaliteli de olsunlar tabi :) biz de sizi ciddiye sizin istediğiniz gibi alalım sayın Ed_ :) Ben fotoğrafçıyım demeyle olmuyor,ayriyetten yine söylüyorum atarlı falan olduğum yok,nerden çıkarıyorsunuz :)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.