Şimdi Ara

Canon Eos 550D mi, Fujifilm Finepix HS 28 EXR mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
140
Cevap
2
Favori
39.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: poyrazwolf

SANIRIM sen kameradan anlamıyosun sen ön yargılarını yıkabilecek biri değilsin sen gid mark3 al

Hehe... Sen de gidip parkta arkadaşlarınla oyna hadi...
  • kaç günlük fotorafçısında konuşuyon...
  • size cevap bile vermem
  • Canon 550D kitli alırsan aynı fiyata denk geliyor ztn
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

quote:

Orijinalden alıntı: ec38

bi anlamadınız gitti şu işi.. dslr like makineyi slr ile kıyaslamanız bıktırdı.. tüm net sayfaları bu tartışmalarla dolu.. evde çocuğunun ilk adımlarını çekecek ama tatile gittiğindede uzaktaki objeleri çekmek isteyecek adama da d800 veya 5dm2 tavsiye edin anasını satayım... hayret edileck bir durum... neden dslr ile kıyaslıyorsunuz önce kullanım amacını sorun karşıdaki adama.. eğer ihtiyacı yoksa dslr ile ne işi var !!!!!!!!!

DSLR kadar buyuk ve DSLR fiyatındaysa ayrıca cep telefonu kalitesinde fotoğraf veriyorsa neyle karşılaştıracağız birader? Iphone mu? Galxy s3 mü? Yoksa Nokianın 41 mp 808 modelimi? Yoksa Canon s100 mü? Leica mı? Hayır ben hiçbirsınıfa koyamadım..Hele sen bi karşılaştıracağımız sınıfı belirleyiver Doğan görünümlü şahinimizi...

orda da sen haklısın da hocam sana hiç mantıksız gelmeyen bu durum kullanana mantklı geliyor.. zoom isteyen bir adamın alması gereken yegane makine bunlar.. 1000 mm ye kadar yakınlaştıranı çıkmış.. bugün öyle bir lense kaç bin tl verilmesi gerektiğini sen bilirsin..zoom isteyen adama alması saçma olmayan bir makine o kadar.. ama karşılaştırılacaksa dslr haricinde her haltla karşılaştırılır !

• canon eos 550 d akar
  • Fotoğrafını koyan arkadaşın çektiği ay fotoğrafında enstantane ve ışık ayarları yanlış.Bunu anlamak için çok usta bir fotoğrafçı olmaya gerek yok.Girin fotoğraf forumlarında araştırın , bu fotoğrafı görünce girdim bi baktım başka çeken varmı die , bahsettiğiniz dslr makinelerle aynı kareyi yakalayan kişiler var.Karşılaştırdığınızın ne oldugunun farkında olmalısınız önce.Murat124 ile a3 ü yarıştırmak sizin ki. Sanırım birisi zoom ypınca görüntü bozuluyor demişti , onada yorum yapayım , bahsedilen bozulma lens açıklığından kaynaklı ve gerekli ayarlamalarla minimal e indirilebilinir.Kapalı bir havada 15 metre ötesine enstantane ve diyafram ayarlayıp daha sonra 15 metreden 500metre öteye zoom girip çekmeye çalışmak saçmalıktır.

Sensör boyutu!
    Bahsedilen bozulmalar sensör boyutu kaynaklıdır.Ayrıca şunuda unutmayalım , fotoğraf çekip daha sonra izlediğinde dibine kadar girip nasıl görünüyor die bakmak nekadar mantıklı ? Fotoğraf karenin tümünden ibarettir,crop vs. yapılabilir tabiki fakat çekilen kare bir bütündür , tekrar belirtmek isterim , örnek fotoğraf arayan arkadaşlar fotoğrafforumlarından bakabilirler,isim vermiyorum reklam olmasın die.1100d ile d5100 ile çekilen ne kareler gördük makinadan kaynaklı göze canlı geliyor alıcı geliyor kare ama içi boş.HS28-25-30 vs. hs serisinin örneklerini kullanmayı bilen fotoğrafçı ve doğru çekilmiş fotoğraflardan bakın.

• Arkadaşlar dün itibarıyla makinayı 999 TL ye hemen hemen Türkiyedeki standart fiyatla Teknosadan almış bulunuyorum,eve akşam gelip sizlerin ve diğer bazı forumlardaki yapılmış yorumları okuduktan sonra büyük hezeyana kapılmıştım,hatta bi solukla iade etmeyi bile düşündüm,ama sonra vazgeçtim,sebeplerim vardı,izah edeyim:
    Hs 28 nasıl bir makina?
    tabi ki 999 TL ye alınabilecek en kral makina,bir kere bir dslr makina da 18-700 lensleri almaya kalksanız herhalde 5 bine yakın bir maaliyetiniz olur,d600ler le falan karşılaştırmış arkadaşlar,550 lerle falan ama iş body de bitmiyo
    ayrıca iso 100 de de 3200 de de ev içinde müthiş sonuçlar aldım,1:2/8 denklanşörün ne demek olduuunu bilen arkadaşlar vardır,30 saniyeye kadar enstantene ne demek de,tamam sensör küçük diyen arkadaşlara katılıyorum,ama ayarları doğru yapıldııında aşış olunacak fotolar çekmemek elde değil,dünden beri inanılmaz farklı ışıklarda ,nanılmaz fotolar çektim,özellikler müthiş ve kullanıcı dostu bi makina,arkadaşlar af motor sesinin video çekilirken duyulduuundan bahsetmiş ama sonsuza netlediğinizde öyle bir sorun kalmıyor,gece bile inanılmaz videolar çekilebilmekte,ayrıca sensörünün mercimek büyüklüğünde olduğu yorunları doğrudur ama unutmamak gerekir ki önemli olan işlevi,yani 1000 liraya aynı fotoları çekebiliyorsam,taşımak için küçük bir çanta yetiyosa,bence süper bir makina
    gelelim makinanın neden yerden yere vurulduuuna,otomatik ayarlarda makina cidden kötü çekiyo karanlıkta,ama iyi ışık ayarlarıyla iddaa ediyorum ki çektiğim fotoları gerek evde gerek doğada,kimsenin bir dslr den çıkmadığına inandıramam,sonuçlar mükemmel

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuzyagiz

Arkadaşlar dün itibarıyla makinayı 999 TL ye hemen hemen Türkiyedeki standart fiyatla Teknosadan almış bulunuyorum,eve akşam gelip sizlerin ve diğer bazı forumlardaki yapılmış yorumları okuduktan sonra büyük hezeyana kapılmıştım,hatta bi solukla iade etmeyi bile düşündüm,ama sonra vazgeçtim,sebeplerim vardı,izah edeyim:
    Hs 28 nasıl bir makina?
    tabi ki 999 TL ye alınabilecek en kral makina,bir kere bir dslr makina da 18-700 lensleri almaya kalksanız herhalde 5 bine yakın bir maaliyetiniz olur,d600ler le falan karşılaştırmış arkadaşlar,550 lerle falan ama iş body de bitmiyo
    ayrıca iso 100 de de 3200 de de ev içinde müthiş sonuçlar aldım,1:2/8 denklanşörün ne demek olduuunu bilen arkadaşlar vardır,30 saniyeye kadar enstantene ne demek de,tamam sensör küçük diyen arkadaşlara katılıyorum,ama ayarları doğru yapıldııında aşış olunacak fotolar çekmemek elde değil,dünden beri inanılmaz farklı ışıklarda ,nanılmaz fotolar çektim,özellikler müthiş ve kullanıcı dostu bi makina,arkadaşlar af motor sesinin video çekilirken duyulduuundan bahsetmiş ama sonsuza netlediğinizde öyle bir sorun kalmıyor,gece bile inanılmaz videolar çekilebilmekte,ayrıca sensörünün mercimek büyüklüğünde olduğu yorunları doğrudur ama unutmamak gerekir ki önemli olan işlevi,yani 1000 liraya aynı fotoları çekebiliyorsam,taşımak için küçük bir çanta yetiyosa,bence süper bir makina
    gelelim makinanın neden yerden yere vurulduuuna,otomatik ayarlarda makina cidden kötü çekiyo karanlıkta,ama iyi ışık ayarlarıyla iddaa ediyorum ki çektiğim fotoları gerek evde gerek doğada,kimsenin bir dslr den çıkmadığına inandıramam,sonuçlar mükemmel

İddianızı çektiğiniz fotoğraflar ile gösterebilir misiniz ? Klavye değil ki yazarak iddia edelim , fotoğraf makinası... öyle ise sonuçlarını gösterebilirsiniz ve iddianızı sağlamlaştırabilirsiniz değil mi ?

• dlsr ler markalar tarafından kendi içlerinde de ayrılmakta. mesela 550d sensörü,1 tane bile pro sınıfında dlsr de bulunmamakta. belki aynasızlarda vardır. dışı dlsr iken içi kompakt kalıyor bu bilmem kaç x zoom lu makineler.

biraz acemilik nedeniyle iddialı konuşanlar şu anki teknolojinin durumunu unutmamalılar:

1- sensör boyutu etkiler, hem de fazlasıyla etkiler. ( özellikle daha pürüzsüz ve düşük ışıkta daha fazla gerçeğe yakın çekim yapma imkanı )

2- optik zoom ya da büyük zoom aralığı olan lenslerde görüntü kalitesinde azalma meydana gelir.

3- üreticiler jpeg çekimlerde yazılımsal destekle fotoğrafları çekim sırasında düzeltme yoluna gitmişlerdir ama büyük ihtimalle rawlarda farklar daha belirgin ortaya çıkacaktır.

teknoloji ilerledikçe belki kompaktlar kıyas edilecek noktaya gelirler ama şu an için bu kıyas muhabbeti biraz komik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyuıtyuı -- 11 Ocak 2014; 2:03:36 >

• Sayın Üyeler,
    Bu tarz tartışmalar ne yazıkki burada sürekli bence garip bir şekilde devam etmekte ve kısır döngüde sürmektedir. Bu konunun açılış zamanına bakıyorum ve neredeyse aradan iki yıl geçmiş ve tekrar "ısıtılıyor"
    DSLR ve DSLR Like veya başka bir tabirle Bridge makineler farklı kategorilerde makinelerdir. DSLR ler sistem makinelerdir ve sensörleri daha büyüktür, ancak bu büyük sensöre odaklı olarak farklı lensler kullanmanız icab eder. DSLR-Like veya Bridge diye adlandırılan makineler ise yüksek zoom imkanı isteyen ve "basit amatör düzeyde" fotoğraflar çekmek isteyen, ancak DSLR takımının tamamını yanında taşımak istemeyen kullanıcılar için tasarlanmış makinelerdir. Forumda algılandığı gibi bu DSLR-Like/Bridge sınıfı sadece Fuji tarafından değil, aynı şekilde Nikon,Canon,Panasonic,Samsung,Sony,Olympus gibi diğer makine üreticileri tarafındanda üretilmektedir ve bunlarında 30-40-50 x optik zoomları vardır ve bu üreticilerin modelleride bazıları 1000 TL civarında satışa sunulmaktadır. Fotoğraf makinesi üretiminde optik kurallara göre 30-40x bir lensi bu tarz makinenin üzerine monte ederseniz, o zaman makinenin içersinde büyük bir sensörü kullanmanız fizik kurallarına göre MÜMKÜN DEОİLDİR. Dolayısıyla burada bazı üyelerin tarif ettiği "mercimek sensörü" kullanmak zorundasınız üretim aşamasında. Örneğin Nikon markasının da DSLR makineleri vardır ve aynı şekilde DSLR like makinede piyasada satarlar, hatta sattıkları DSLR like makineler çoğu zaman DSLR makinelerinin satış adetlerinin üzerindedir. Aynı şekilde Fuji markasındada S-Serisi veya HS serisi gibi ürünler vardır ama sistem makine kullanıcıları için daha büyük (APS-C) sensörü içeren ve çoğu DSLR den daha yüksek sensör kalitesi olan X-Pro1 veya X-E2 gibi sistem makineler vardır. Mesela Nikonun yeni çıkardığı DSLR-Like modeli olan P520 de 42x optik zoom vardır ve fiyatı 1.150 TL dir. Ancak Zoom faktörünü daha da yukarıya çektiği için Fuji HS25 modelinin 1/2,0 sensörü yerine 1/2,3 olan daha küçük bir sensör kullanmak zorunda kalmıştır. Bu model satılmıyormu? Satılıyor! Peki Nikonun DSLR imi daha iyi yoksa P520 mi? Kullanıcı tipleri faklı!
    Bazı üyeler kendi öncelikleri açısından sensör büyüklüğüne öncelik veriyor, bazıları ise zoom fonksiyonuna öncelik veriyor. Bu gayet normaldir ve farklı kullanıcıların önceliğidir. Size şöyle bir örnek vereyim - ben çok uzun yıllar fotoğraf çekiyorum ve elimden Leica M sisteminden, DSLR, Kompakt, Manuel, Dijital her tarz makine geçti ve şu anda son zamanlar Fuji X-E2 ile çekim yapıyorum ve zoom dahi kullanmadan sadece Fuji prime lensler kullanıyorum. Keyifli ve sabırla benim tarz ve beklentilerime yönelik fotoğraf çekiyorum. Benim şahsi anlayışım ise - DSLR bana ağır geliyor ve kullandığım tarz makine ise hafif ve pratik. Bizim ailede eşim ve kızım ise benden çok daha fazla (adetsel) fotoğraf çekerler ve Face de çok paylaşırlar veya 10x15 ebatında bazı fotoğraflarını bastırırlar. Eşim bir HS model modeli kullanıyor ( bana komplike makinelerle gelme der) ve yüksek zoom u inanılmaz iş görür buluyor. Kızım ise (11 yaşında) ve daha basit düzeyde bir DSLR-Like kullanıyor ve sadece Face veya internetde paylaşıyor çektiklerini ama Fotoğrafçı gibi bir "görüntü" ile sanırım okuldaki arkadaşlarına fln. hava atıyor. Demek istediğim - Bridge (DSLR-Like) modelleri kullanan örneklediğim benzer sebeplerden dolayı ciddi bir amatör kesim var ve bu kesime DSLR-Like makine üreten Dünya da sadece Fujifilm değil - Tüm önde gelen markalardır. Bu makinelerin hemen hemen hepsi "mercimek sensör" taşır ve yüksek zoom tasarımından dolayı sensörü büyütmek mümkün değildir. Tüm markalar tüketici kullanım ihtiyaçlarını analiz eder ve buna göre üretim yapar, piyasaya sunar ve alan alır, almayan ise almaz ve alan yoksa hiç bir marka da üretime devam etmez. Yani burada "ölümüne sensör" veya "ölümüne zoom" olayının savunmasını bu nedenle anlamsız buluyorum.

Youtube ltf bu başlığı girin (Fuji HS20 Vs. DSLR Shootout) ve Camera Store un karşılaştırma videosunu izleyin.
    Camera Store un tüm markaların ürünleri hakkında güzel incelemeleri vardır ve bu videoda da HS serisinin SENSÖRÜ küçük olduğundan bahsediyor, ancak farklı bir bakış açısından değerlendiriyor.

Ben şahsen hiç bir makinemi bir zoom lens ile kullanmam ve bir zoom lens ile kullanılan DSLR de beni kesmiyor kalite açısından. DSLR/Zoom kombinasyonu kötümüdür - Hayır, ama benim tarzım değildir.

Sonuç olarak burada Amatörlere bir açıklama yapmak isteniyorsa her makine tipi için madalyonun ön ve arka yüzünü değerlendirmek faydalı olacaktır. Aksi taktirde bu tartışmalar bitmeyecek. Herkesin beklentisi ve ihtiyaçları farklıdır, bunu dikkate alarak hareket etmek gerekiyor biraz. Araba örneğinde birisi yüksek hacimli motorlu araç sever, diğeri ise aracın motor hacmiyle değil ne bileyim otomatik olmasına veya airbag sisteminin en iyisi olmasına öncelik verir.

Gine benim şahsi fikrim ise, burada makinelerin teknik tarafı çok derinlemesine tartışılıyor ve olabilirde... Ancak asıl tüm bu makineler fotoğrafa ilgili olan kişiler tarafından (aynasız, bridge veya dslr tipleri olsun fark etmez) fotoğraf hobisini geliştirmek için alınıyor, teknik içerik, sensörler, zoomlar havada uçuşuyor, ancak fotoğraf galerisi bölümünde amatörlerin çektiği fotoğraflara pek yorum yapan ve tavsiye veren yok ne yazıkki.
    Birisi onun veya bunun tavsiyesiyle her hangi bir marka, tip, model alıyor ve sonra asıl fotoğraf çekim konusunda bir kaç "güzel" "mükemmel" gibi cılız yorum haricinde bir öneri almıyor.

Burada ileri amatörler ve fotoğrafa gönül verenler olarak asıl fotoğraf çekim teknikleri hakkında önerilerimizi ve tavsiyelerimizide teknik kısımlara harcadığımız efor kadar bu yönde sarf etmemiz gerekmezmi ?

Ayakta olanlara iyi geceler dilerim

• "Tartışma" nedir ve nasıl olmalıdır konusunda google size yardım eder. Eğer bilmiyor iseniz öğreniniz ve bilerek tartışınız. "Tartışma" eşit değildir kavga, dövüş, hakaret vb. Neden, nasıl ve ne sebeple işi x şey yapması beklenen bir ürün hakkında yaptığı x'in nasıl bir şey olduğunu göstermek, görmek istemek, paylaşmak yanlış bir şey olabilir ki ?! Dünyada ve Türkiye'de bir tek bu forum ve bu forumdaki fotoğraf konuları konuşulmuyor. Milyonlarca site, blog vb. var. Çok basit bir şekilde yüzlerce site, blog vb. sayfafa insanların bu ürünler hakkında insanlar ile fotoğraflar başta olmak üzere görsel veriler paylaşarak gerçekleri-doğruları göstermeyi amaçladıklarını görebilirsiniz. Bu yanlış bir hareket mi oluyor bu forumda şimdi ? Kime göre yanlış oluyor ?
    -
    Forum yönetimi, üyeler herkes görsün istiyorum ! Özelden mesaj ile bana iftira atan bu kişinin haftalardır gizlediği gerçek kişiliğini görünüz işte. Başka forumlarda, bloglarda, nerede ne yazdığımı da takip etmektedir. Sizin birisini böyle takip edip, bir de özelden veya fikir beyan ettiği başlıktan kişiye iftira ederek rahatsız etme hakkınız da mı var ? Aşağıda ima ettiğiniz şeyi ispat edemiyorsanız (ki edemezsiniz, çünki benim ile hiçbir alakası yok) bu iftiranız sizin nasıl bir şahsiyet olduğunuzun nişanesi olarak burada herkes görsün !

Fujifilm Türkiye Mrk. - 8 sa. önce, 05:41
    "Hortlatılmış" bir HS konusu ve gine sn jiddi devrede... Ne garip tesadüfler değilmi?
    Bu oyunlar daha ne kadar sürecek? Öbür taraf yürümedimi ? Neyse hoşgeldin...

-

Öteki-beriki herhangi biri ve hepsini tercih etme hakkım yok mu ? Hayr ola ? Yoksa sanal alemde bir forumda yada forumlarda iktidar başı mı oldunuz ? Hem takip edin, bir nevi fişleyin, her hareketimde bir art niyet arayın ? Size birisini böyle takip etme ve hatta rahatsız etme hakkını nereden buluyorsunuz ?
    undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 11 Ocak 2014; 13:37:24 >

• Yavuzyagiz, sen bu foruma provokatörlük yapmaya mı girdin? Ilk mesajında bile bunu becerdin ya, tebrik ederim.
    Fotoğrafla ilgili iddiası olan bunu fotoğrafla gösterir, uzun uzun yazarak değil. Burada edebiyattan bahsetmiyoruz. Fuji, Olympus, Sony, Nikon vs.. gibi markaların özellikle 16 ve üzeri MP'ye sahip modellerinin fotoğraf kalitesinin ne kadar "KÖTÜ" olduğu bu sitede defalarca örneklerle gösterildi. Bu makineler 300-500 TL olsa tamam da 1000TL'ye 10larca aynasız ve DSLR satılıyor.
    0.5MP'lik "face" fotoğraflarını her makine iyi çeker.
    Tartışma büyümeden forum yönetimi gerekeni yapsın bence. Insanlar kazanamayacakları tartışmalara girince kabalaşıyor, burada da o olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

"Tartışma" nedir ve nasıl olmalıdır konusunda google size yardım eder. Eğer bilmiyor iseniz öğreniniz ve bilerek tartışınız. "Tartışma" eşit değildir kavga, dövüş, hakaret vb. Neden, nasıl ve ne sebeple işi x şey yapması beklenen bir ürün hakkında yaptığı x'in nasıl bir şey olduğunu göstermek, görmek istemek, paylaşmak yanlış bir şey olabilir ki ?! Dünyada ve Türkiye'de bir tek bu forum ve bu forumdaki fotoğraf konuları konuşulmuyor. Milyonlarca site, blog vb. var. Çok basit bir şekilde yüzlerce site, blog vb. sayfafa insanların bu ürünler hakkında insanlar ile fotoğraflar başta olmak üzere görsel veriler paylaşarak gerçekleri-doğruları göstermeyi amaçladıklarını görebilirsiniz. Bu yanlış bir hareket mi oluyor bu forumda şimdi ? Kime göre yanlış oluyor ?
    -
    Forum yönetimi, üyeler herkes görsün istiyorum ! Özelden mesaj ile bana iftira atan bu kişinin haftalardır gizlediği gerçek kişiliğini görünüz işte. Başka forumlarda, bloglarda, nerede ne yazdığımı da takip etmektedir. Sizin birisini böyle takip edip, bir de özelden veya fikir beyan ettiği başlıktan kişiye iftira ederek rahatsız etme hakkınız da mı var ? Aşağıda ima ettiğiniz şeyi ispat edemiyorsanız (ki edemezsiniz, çünki benim ile hiçbir alakası yok) bu iftiranız sizin nasıl bir şahsiyet olduğunuzun nişanesi olarak burada herkes görsün !

Fujifilm Türkiye Mrk. - 8 sa. önce, 05:41
    "Hortlatılmış" bir HS konusu ve gine sn jiddi devrede... Ne garip tesadüfler değilmi?
    Bu oyunlar daha ne kadar sürecek? Öbür taraf yürümedimi ? Neyse hoşgeldin...

-

Öteki-beriki herhangi biri ve hepsini tercih etme hakkım yok mu ? Hayr ola ? Yoksa sanal alemde bir forumda yada forumlarda iktidar başı mı oldunuz ? Hem takip edin, bir nevi fişleyin, her hareketimde bir art niyet arayın ? Size birisini böyle takip etme ve hatta rahatsız etme hakkını nereden buluyorsunuz ?
    undefined

Sayın jiddi,
    -Burada istediğiniz polemiğe sizinle girmeyeceğim...

-sizin burada küsüp, gittiğinizi ve tekrar döndüğünüzü hatırlatmayacağım (gidersinizde,dönersinizde)

-her bridge makine alan insana ama nedense sadece Fuji alanları dollandırılmış şeklinde gaza getirip, Fuji markasını bir çete, dolandırıcılar gibi forum üyelerine ve burada ve her türlü fotoğrafçılıkla ilgili forumlarda "jiddi" "ciddibiri" "atakante malpakante" vs vs gibi nickler altında itham ettiğinizi ve iftiralarınızı hatırlatmayacağım.

-Sizin bridge konusunda Nikon, Canon, Sony, Panasonic, Samsung markalarının da bu tarz makineler üretmesine rağmen sadece Fuji markasına takıntılı olmanıza bir anlam veremediğimizi size hatırlatmayacağım.

-DH de fotoğraf bölümünde fikir belirten üyelerin bir çoğunun sizin yönetici olduğunuz "birkatefotoğraf.com" a çağrıldığını ama burası pek ilgi görmeyince sizinde tekrar DH Foruma geri döndüğünüzü hatırlatmayacağım. (Burada bir fotoğrafsever olarak yazmanız ve insanlara yardımcı olmanız olumlu bir şey ve emeklerinize veya nerede yazıp yazmayacağınıza karışmak elbette haddimiz değildir)

-Fujifilm markasını ve çalışanlarını suçlar ve bizleri forumlarda üyelerin ve okuyucuların yanında itham ederseniz, bizim de kendimizi savunma hakkımızın olduğunu ve ithamlarınızın altında kalmayarak cevap hakkımızın olduğunu hatırlatmaya gerek duymuyorum tekrar.

-Siz fikir ve yazma özgürlüğünüzden bahsediyorsunuz sıkça ve elbette bu her üye gibi en doğal hakkınızdır ve sizin fotoğrafseverler için gösterdiğiniz çabaları görmüyor değiliz ve yardımseverliğinizi takdir ediyoruz. Ancak itham ettiğiniz marka ve kişi burada açıklama yapınca ve söz hakkı olmasına rağmen "gerçek yüzünden" iftira vs vs den bahsediyorsunuz. Bunları da defalarca belirttim ve hatırlatmama gerek yok sanırım.

Burada tüm fotoğrafseverlerin aktif olarak yorum yapmasını ve kullanıcılara yol göstermesini, tavsiyelerde bulunmasını arzu eden ve takdir eden bir kuruluşuz. Sizin de çabalarınızı taktir ediyor ve bilgilerinize saygı duyuyoruz. Burada amacımız sizi "alt etmek" "tehdit etmek" veya forumdan uzaklaştırmak asla değildir. Bunu burada da ve telefonla bir çok üyeye açıkladım ve görüşlerimizi en yetkili ağızdan beyan ettik. Sizi görüşmeye davet ettim ve sorun neyse rahat bir ortamda konuşmayı teklif ettim. Bu samimi teklifimize cevap dahi vermediniz. Burada fikirleri tartışmak ve fotoğrafçılık hakkında çok farklı görüşlerde olan insanlarla bir araya gelmek güzel bir şey ve bu ortamın gelişmesini ve bozulmasını istemeyiz. Biz Türkiye genelinde fotoğraf derneklerine, okullara, fuarlara, fotoğrafçılığa meraklı olan herkese yıllar boyunca destek veren bir kuruluşuz ve bunu yapmaya devam edeceğiz. Bu destek ve yardımlarımızı sürdüreceğiz ve markamızdan daha çok fotoğraf konusunu ön planda tutacağız her zaman. Siz bizi ve Türkiye çalışanlarını Janonya merkezimize de şikayet etseniz veya forumlarda ithamlarda bulunsanızda biz çalışma şeklimizi ve yardım, desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.
    Fujifilm markasını ve çalışanları hakkında her türlü şikayetinizi buradan bana PM olarak yazabilir veya Fuji merkeze şikayet edebilirsiniz. Hiç bir fotoğrafsever insana istemediği makineyi satmak veya kandırmak bir dünya markası olarak hedefimiz asla olamaz ve olmayacakta. Tüketici şikayetlerini ve memnuniyetsizliğini dikkate alan ve bu konuda büyük çaba sarf eden bir şirketiz ve bu anlayışta çalışan bir şirketiz.
    Bunu sizin Sayın jiddi başka bir yerlere çekmenize izin vermeyeceğiz ve forum kuralları dahilinde ve yasal çerçeve dahilinde hareket ederek kendimizi elbette anlatacağız.
    Size ve bu konuda sorusu olan her üyeyi buradan tekrar açık bir şekilde bir toplantıya davet etmek isterim ve Sayın jiddi dilerseniz bunu benim üstüm olan Japon bir yetkilinin bulunduğu bir toplantıda da yapabiliriz.
    Görüşmek istemediğinizi biliyorum? Ama ben görüşmemizi size sürekli teklif edeceğim... Bu konu benim için çok önemli ve haksızlığa kimsenin tahamülü yoktur.
    Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Yavuzyagiz, sen bu foruma provokatörlük yapmaya mı girdin? Ilk mesajında bile bunu becerdin ya, tebrik ederim.
    Fotoğrafla ilgili iddiası olan bunu fotoğrafla gösterir, uzun uzun yazarak değil. Burada edebiyattan bahsetmiyoruz. Fuji, Olympus, Sony, Nikon vs.. gibi markaların özellikle 16 ve üzeri MP'ye sahip modellerinin fotoğraf kalitesinin ne kadar "KÖTÜ" olduğu bu sitede defalarca örneklerle gösterildi. Bu makineler 300-500 TL olsa tamam da 1000TL'ye 10larca aynasız ve DSLR satılıyor.
    0.5MP'lik "face" fotoğraflarını her makine iyi çeker.
    Tartışma büyümeden forum yönetimi gerekeni yapsın bence. Insanlar kazanamayacakları tartışmalara girince kabalaşıyor, burada da o olacak.

Yazdıklarınızda haklısınız.

• Sevgili Fuji,
    Bir tane Genel Müdürlük vardı, şimdi de siz mi geldiniz? Neden bu forumda iki Fuji yetkilisi var? Fuji'nin ispat etmesi gereken birşey mi var yoksa?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Sevgili Fuji,
    Bir tane Genel Müdürlük vardı, şimdi de siz mi geldiniz? Neden bu forumda iki Fuji yetkilisi var? Fuji'nin ispat etmesi gereken birşey mi var yoksa?

Sevgili ozturert,
    Fujifilm Genel Müdürlük yerine nick name in Fujifilm Türkiye Merkez olarak değiştirilmesini forum yönetiminde ben talep ettim. Yani farklı kişiler değil. Bana daha mantıklı geldi. Bilginize...
  • yavuzyagiz Y kullanıcısına yanıt
    Şu KRAL makineniz ile MÜKEMMEL fotoğraflarınızı upload edinde bizi daha fazla meraklandırmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.
    Sayın jiddi,
    -Burada istediğiniz polemiğe sizinle girmeyeceğim...

-sizin burada küsüp, gittiğinizi ve tekrar döndüğünüzü hatırlatmayacağım (gidersinizde,dönersinizde)

-her bridge makine alan insana ama nedense sadece Fuji alanları dollandırılmış şeklinde gaza getirip, Fuji markasını bir çete, dolandırıcılar gibi forum üyelerine ve burada ve her türlü fotoğrafçılıkla ilgili forumlarda "jiddi" "ciddibiri" "atakante malpakante" vs vs gibi nickler altında itham ettiğinizi ve iftiralarınızı hatırlatmayacağım.

-Sizin bridge konusunda Nikon, Canon, Sony, Panasonic, Samsung markalarının da bu tarz makineler üretmesine rağmen sadece Fuji markasına takıntılı olmanıza bir anlam veremediğimizi size hatırlatmayacağım.

-DH de fotoğraf bölümünde fikir belirten üyelerin bir çoğunun sizin yönetici olduğunuz "birkatefotoğraf.com" a çağrıldığını ama burası pek ilgi görmeyince sizinde tekrar DH Foruma geri döndüğünüzü hatırlatmayacağım. (Burada bir fotoğrafsever olarak yazmanız ve insanlara yardımcı olmanız olumlu bir şey ve emeklerinize veya nerede yazıp yazmayacağınıza karışmak elbette haddimiz değildir)

-Fujifilm markasını ve çalışanlarını suçlar ve bizleri forumlarda üyelerin ve okuyucuların yanında itham ederseniz, bizim de kendimizi savunma hakkımızın olduğunu ve ithamlarınızın altında kalmayarak cevap hakkımızın olduğunu hatırlatmaya gerek duymuyorum tekrar.

-Siz fikir ve yazma özgürlüğünüzden bahsediyorsunuz sıkça ve elbette bu her üye gibi en doğal hakkınızdır ve sizin fotoğrafseverler için gösterdiğiniz çabaları görmüyor değiliz ve yardımseverliğinizi takdir ediyoruz. Ancak itham ettiğiniz marka ve kişi burada açıklama yapınca ve söz hakkı olmasına rağmen "gerçek yüzünden" iftira vs vs den bahsediyorsunuz. Bunları da defalarca belirttim ve hatırlatmama gerek yok sanırım.

Burada tüm fotoğrafseverlerin aktif olarak yorum yapmasını ve kullanıcılara yol göstermesini, tavsiyelerde bulunmasını arzu eden ve takdir eden bir kuruluşuz. Sizin de çabalarınızı taktir ediyor ve bilgilerinize saygı duyuyoruz. Burada amacımız sizi "alt etmek" "tehdit etmek" veya forumdan uzaklaştırmak asla değildir. Bunu burada da ve telefonla bir çok üyeye açıkladım ve görüşlerimizi en yetkili ağızdan beyan ettik. Sizi görüşmeye davet ettim ve sorun neyse rahat bir ortamda konuşmayı teklif ettim. Bu samimi teklifimize cevap dahi vermediniz. Burada fikirleri tartışmak ve fotoğrafçılık hakkında çok farklı görüşlerde olan insanlarla bir araya gelmek güzel bir şey ve bu ortamın gelişmesini ve bozulmasını istemeyiz. Biz Türkiye genelinde fotoğraf derneklerine, okullara, fuarlara, fotoğrafçılığa meraklı olan herkese yıllar boyunca destek veren bir kuruluşuz ve bunu yapmaya devam edeceğiz. Bu destek ve yardımlarımızı sürdüreceğiz ve markamızdan daha çok fotoğraf konusunu ön planda tutacağız her zaman. Siz bizi ve Türkiye çalışanlarını Janonya merkezimize de şikayet etseniz veya forumlarda ithamlarda bulunsanızda biz çalışma şeklimizi ve yardım, desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.
    Fujifilm markasını ve çalışanları hakkında her türlü şikayetinizi buradan bana PM olarak yazabilir veya Fuji merkeze şikayet edebilirsiniz. Hiç bir fotoğrafsever insana istemediği makineyi satmak veya kandırmak bir dünya markası olarak hedefimiz asla olamaz ve olmayacakta. Tüketici şikayetlerini ve memnuniyetsizliğini dikkate alan ve bu konuda büyük çaba sarf eden bir şirketiz ve bu anlayışta çalışan bir şirketiz.
    Bunu sizin Sayın jiddi başka bir yerlere çekmenize izin vermeyeceğiz ve forum kuralları dahilinde ve yasal çerçeve dahilinde hareket ederek kendimizi elbette anlatacağız.
    Size ve bu konuda sorusu olan her üyeyi buradan tekrar açık bir şekilde bir toplantıya davet etmek isterim ve Sayın jiddi dilerseniz bunu benim üstüm olan Japon bir yetkilinin bulunduğu bir toplantıda da yapabiliriz.
    Görüşmek istemediğinizi biliyorum? Ama ben görüşmemizi size sürekli teklif edeceğim... Bu konu benim için çok önemli ve haksızlığa kimsenin tahamülü yoktur.
    Saygılar

Sn. üyeler,

- Ben küsüp gitmedim. İlgilinin tacizlerinizden, tehditlerinizden yorulduğum için ve zaten o malum cezanın da sebebi nedeni ile eskisi gibi paylaşımda bulunmama kararı aldım. Ayrıca küssem de bunun süresi beni bağlar.

- Bu iddianısının cevabı şu an kapalı olan başlıkta onlarca üye tarafından kendilerine verilmişti. Fakat herhalde başlık kapatıldı ve artık kimse göremez düşüncesi ile eski defterleri kendi taraflı bakış açısı ile açıp tekrar kendilerince gündeme getirip milletin önüne koymaya çalışıyor. Tekrar hatırlatayım kendileri o dönemde gerek başlıklarda, gerek özelimde promotör olduklarını ispat ettiğimiz 3 kişi dahil bir ekip gibi çalışarak şahsıma hakaretler, iftiralar ve en sonda kendileri de çok iyi bilir tehditler yazmaktan da hiç çekinmemişlerdir. Biz de bu forumda sansür uygulama ve gerçekleri konuşturmama güçleri var ise biz de bildiklerimizi, gördüklerimizi, yaşayanların anlattıklarını başka forumlarda, sitelerde insanlarla paylaşırız dedik ! Burada yanlış bizim değil ama çok iyi laf yaptığını zannederek kendilerini melek ilan edecekler nerede ise !

- Ne yazık ki sadece beni takip eder iken sanırım "Fujifilm jiddi" olarak yapıyorlar aramalarını. O ise Sony HX300V başlığında iddialarını yanlı bir şekilde, doğru bilgiler ile kanıtlayamayan birisine de pek tabi cevabımı vermiştim. Yine P510 başlığında da eleştirilerimi ve bilgilerimi çekinmeden paylaşmıştım !

http://forum.donanimhaber.com/m_63153090/mpage_2/key_p510/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_74066198/mpage_5/f_/key_sony%252Bhx300v//tm.htm#74714855

Bunu da geçin. Bırakın bu makanın sürekli ağlamasını ben model değil bizzat marka olarak Canon'u eleştiren bir başlık da açmıştım ! Kendileri sürekli marka isimlerinin kötülendiğini söyleyip ağlıyorlar !
    http://forum.donanimhaber.com/m_84058829/f_/tm.htm
    Bu kanıtlar ışığında burada "Fuji markasına takıntılı olmanız" şeklinde açıkca kanıtsız bir iftira attığını da görmüş olursunuz ! Bunun ile sadece bu başlığın şu son 2-3 mesajında ikinci kez iftira etmiş olduğunu da ispatlıyorum size. Demek ki kendilerine göre markalarını korumak kişilere iftiralar atmak, hakaretler etmek yolu ile oluyormuş ! Gerçi evvelce görmüştük ama demek ki bir süre baya bir zor da olsa kendilerini tutup bu yönlerini saklamayı başarabilmişler ! "Takıntı" tabiri ile hakaret etmeye çalıştıkları kişide gördüklerini iddia ettikleri rahatsızlığın fazlası ile kendilerinde olduğunu da ispatlamışlar kendi elleri ve sözleri ile !

Ayrıca şunu da düşünememekteler. Malum geçmiş dönemde markalarının çok eleştiri almasının sebebi yine kendi planlı veya plansız hareketlerinin yansımasıdır. Her gün 3-5 promotörün bu foruma girip kanıtsız laflarla markalarını göklere çıkartlamarının karşılığında elbet her gün cevaplar da gelmiştir. Benzer bir durumu herhangi başka bir markada yaşamadığımız için o markaların abartılı, yanlı, taraflı bilgi akışları olmadığı için bunlara cevap vermek gibi bir durumu da olamamaktadır hiç kimsenin ! Ancak işte olur ise 1-2 fanatik veya fotoğrafçılık konusunda bilgi edinmeye yeni başlamış kişilerin yanlışlarını düzeltebilmek amaçlı cevaplar veriliyor. Bunu da göremiyorlar !..

- Markayı ve çalışanları suçlamak ve ağır ithamlarda bulunmaktan söz etmiş. Cevabı yakın zamanda kapatılan başlıkta onlarca forum üyesi tarafından verilmişti. Hatta bizzat kendileri promotörlerin bu hareketlerini onaylamadıklarını da söylemişlerdi !

- Yaptıklarımın herhangi bir marka tarafından takdir edilmesi beni zerre kadar ilgilendirmez. Ben bildiklerimi, gördüklerimi, öğrendiklerimi, tecrübelerimi benim gibi bireylere belki faydası olur diye paylaşımlar yapıyorum. Herhangi bir gelir elde ettiğim bir markayı korumak, pazar payını arttırmak, bunu yaparken herkesin bildiği kapitalist sistemin kurallarını uygulamak gibi bağlayıcı hiçbir koşulum ve sebebim yok.

Daha yukarıda attığı iftirayı ispat edemeyip peşi sıra uzunca bir cevap yazarak içerisinde yine iftira atmış :) !

Fujifilm Türkiye Mrk. - 17 sa. önce, 05:41
    Bu oyunlar daha ne kadar sürecek? Öbür taraf yürümedimi ? Neyse hoşgeldin... "
    -
    Üstelik yaptığı bütün bu yaygaranın sebebi olan mesajımda ne var ? Yazdığım, istediğim ne ? Hakaret mi, markasını mı kötülemişim ? Ne yapılmış ama, kapatılan başlıkta sayfalarca bir sürü üyeden dinleyip orada pek de sakin ve yapıcı konuşan bu kişi bambaşka bir kişi olmuş. Demek ki ne zor günlermiş o günler ! Aldığı cevapları da, duyduğu şikayet ve sorunları unutuvermiş .

Sayın üyelere ve DH yönetimine saygılarmla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 11 Ocak 2014; 23:05:45 >

• Siz söylemek istediğinizi söylediniz, bende söylemek istediklerimi söyledim. Bu konuda daha fazla tartışmak kimseye fayda sağlamayacak.

Her şeye rağmen sizin bizimle ne derdiniz varsa samimi bir toplantı yapmaya ve karşılıklı görüşmeye davet ediyorum. Ben Türkiye de Fujifilm markasının operasyonundan sorumluyum, eğer size yetmez isem benim üstüm olan Japon bir yekilinin İstanbulda olduğu zamanda bir toplantı ayarlayabilirim.

İyi Akşamlar Dilerim...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.