Şimdi Ara

Canon 100d vs 60d

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaslar.evet bu vs deki seçenekllerimiz ortada :D bir tanesini sattığımızda 7d ye rahat geçebiliceğimiz bir makina.diğeri ise mark2 kullanıcılarının bile 2. makina olarak tercih ettikleri bir ürün. Erasmusa gidicem. sizce hangisi bana uyar ? 100d al taşıman rahat olsun mu dersiniz. 60d al,taşırken sana yük olur ama daha güzel olur mu dersiniz. Amerikadan falan getirme seçeneklerim olduğu için ikiside aşağı yukarı aynı fiyata malolucak.250 lira falan oynuyo arada.

• 100d daha güncel ve çok daha hafif, küçük. taşınabilirlik önemliyse tabi ki 100d
  • 100 d de max iso 12.800 iken 60d de 6400. Yine 100 d de sabit dokunmatik ekran var ürün 407 gr. Buna karşılık 60d de açılabilir ekran ve 755gr gibi bir agırlık var

60d de örtücü hızı 1/8000 iken 100d de 1/4000. 60d nin en sevdiğim özelligi 1100 shots a kadar bataryası dayanıyor. 100 d de 400 shots

http://www.youtube.com/watch?v=0BG5wq-CXyQ&list=SRCanon%20EOS%20100D%20review
    http://www.youtube.com/watch?v=x471_CL0iPg&list=SRCanon%20EOS%2060D%20review

• max iso 12800 ? ben 800 iso nun üstüne çıkmayı planlamıyorum :D,örtücü hızı bir göstergedir.Fakat ben daha belirleyici ince detayların peşindeyim.sensör performansları,kullanışlılık,noise-iso dağılımı gibi.
  • iso tecrübeyle doğru orantıda artarak kullanılabilir. (sonuçta yüksek isonun gren yaptıgını bile bile firmalar bu kadar yüksek değerli üretim yapmıyor)

Sensör performansı derken? Aynı sensörü kullanan ayrı iki makinede nasıl bir kıyaslama bekliyorsunuz?

Her iki ürünü CMOS Sensör Tipi Sensör kullanıyor

Her iki ürünün Sensör Çözünürlüğü
    5184 x 3456 px

Her iki ürünün Sensör Boyutu
    22.3x14.9 mm APS-C

Yine her iki ürünün sensör piksel boyutu
    18.5 µm²

Kullanış açısından
    100d nin avantajı daha hafif olması,

60d nin avantajı ise üzerinde küçük bi ekran var ana ekran kapalıyken bu küçük ekrandan fotoğraf ayarlarınızı yapabilirsiniz.
  • sizce 1200-400 kare kıyaslaması alt ekran açık yada kapalıyken mi ?yoksa 400 her ikisi de açıkken mi.bence 400 çok düşük bir rakam gibi. abi bi weather seal için o kadar para farka değer mi :D bak aldırmicaksınız bana makinayı :D
  • Testler tam yük altındayken yapılır, yani ekran açık flaş açık vs vs
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Küçük makine iyidir.
  • arkadaşın d5000 var. küçük be :D bakma o kadar da iyi değil bence. ele gelmiyo.hoş,elim pek de büyük değildir ama. alışaadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.