Şimdi Ara

Canon EOS 60D için lens önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    uzun araştırmalar ve karşılaştırmalar sonucunda bütçeye de uygun olması bakımından Canon EOS 60D fotoğraf makinesini almaya karar verdim. Ürünü 18-135mm kit lensi ile birlikte almayı düşünorum. Bu lensi tak gez olarak kullanacağımdan aralığının geniş olması sebebiyle seçtim.

Bunun yanında,

Canon 50mm f/1.8 (portre çekimleri için düşünüyorum)
    Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical (manzara çekimleri için düşünüyorum)
    Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X Pro DX (kısa mesafede, dar alanlarda çekim yapmak için düşünüyorum)

bu lensleri de almayı planlıyorum. Acaba bu şekilde bir set ileri amatör birine uygun mudur? Şu lens bence gereksiz ya da şunun yerine bunu al daha iyi gibisinden tavsiyelerinizi bekliyorum?

• valla şu kadarını söyleyeyim o saydığın lensler bırak amatörü, neredeyse profesyönel sayılacak bir çok kişi için bile gayet iyi, hatta süper lensler..

ilk başta şunu sormak istiyorum. daha önce bir slr deneyiminiz varmı yoksa ilk makinamı olacak. eğer ilk makina olacaksa bence bu kadar lens almak için acele etmeyin derim..

18-55 + 55-250 veya 18-135 bir lens işinizi gayet güzel görecektir..zamannla ne tür fotograflar çekmek istediğine karar verdikçe ona göre lens alırsın..

50mm 1.8 lens benimde kullandığım bir lens, portre çekimleri için gerçekten güzel ve keskin bir lens. ne çekersen çek sanat eseri gibi çıkıyor ayrıca açık diyaframı sayesinde bir çok pozisyonda çok yüksek iso gerektirmiyor..tek kötü yanı düşük ışıkda odaklama zorluğu çekiyor, bu tip durumlarda manuel focus yaparsın..kesinlikle tavsiye ederim, her fotografiçinin çantasında olması gereken bir lens bence...fakat hiç kullanmadığımı belirtmekle beraber canon 40mm yi de(pancake dedikleri) incele derim.

tamron 17-50 ise sınıfında güzel lenslerden biri bende en son body mi alırken ikilemde kaldım tamron 17-50 mi yoksa canon 18-135 mi diye, biraz daha "tak-gez" ci olduğumdan imaj kalitesinden feragat ederek 18-138 aldım..

tokina 11-16 ise benimde almak istediğim bir lens, burada 3 seçenek var bence..

1- tokina 11-16: en büyük avantajı 2.8 gibi hızlı bir diyafram...ama forumlarda CA ve flare problemi olduğu söyleniyor..CA fazla önemli değil ama flare problemi dış mekan çekimlerinde can sıkıcı olabilir...hatta forumlarda dış mekan çekimleri için canon 10-22 iç mekan-mimari çekimler için 11-16 tavsiye ediliyor ama kullanıcı olmadığımdan sadece okuduklarım doğrultusunda yazıyorum, bunuda bildireyim.

2- canon 10-22: diyafram hızı olarak tokina kadarhızlı değil ama flare problemi olmayan bir lens diyorlar.imaj kalitesi konusuna girmeyeceğim çünkü kimi forumlarda canon daha keskin kimi forumlardaysa tokina daha keskin diyorlar, çözemedim. hatta yabancı bir sitede eleman 18-55 bile canon 10-22 den daha keskin dedi(kullanıcı yorumu)

3--sigma 10-20: bu lensi diğer ikisinin yanında tavsiye eden ğek çıkmıyor, sadece fiyat olarak daha uygun, tokina 1600-1700 cıvarı, canon 2100-2200 cıvarı, sigma (sabir diyafram olan değil 4-5.6 olan) 1100 cıvarı

seçtiğin lensler güzel iş görecek lensler...tokina alırsan kullanıcı yorumlarını beklerim..çünkü bende ya 11-16 alıcam yada 18-135 i satıp 24-105 L alıcam, daha karar veremedim ne yöne gitsem diye

• hocam kısmetse ilk slr makinem olacak, şu an elimde 5 yıldır kullandığım olympus sp590uz var dslr like denilen tipte, artık dslr ye geçmek istiyorum. Başlangıç olarak 18-135 tak gez olması açısından düşündüm. Ve yanında mutlaka Canon 50mm 1.8 alıcam, ama tamron ve tokinayı daha sonrasında düşünüyorum. O yüzden şimdiden yorumları alayım dedim. bi de bu CA ve flare dediğin olay nedir hocam tam olarak bilemedim ben?
  • flare ışığın mercekte kırılırken fotoğrafa iz bırakması kabaca..örnek için
    http://www.nadir.it/ob-fot/TOKINA_11-16/tokina_11-16EN.htm ortalarda bir fotoğraf var ortasında kırmızı elips olan, oraya bak..
    http://forums.beyond.ca/showthread/t-233377.html damatla gelinin köprü altında çayırda durduğu resim, gelinin alt tarafkı
    http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=1159956 3. resim

ca ise merceklerin farklı renkleri aynı noktada odaklayamamasından dolayı oluşan bir hatadır...http://www.bascek.com/6312/ca-chromatic-aberration-nedir/
    ilk linki okuduktan sonra zaten bu linkteki resimleri anlarsın ;)http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=chromatic+aberration&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&biw=1440&bih=774&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=qzn9UNEc7IziBMirgZgM

• eyvallah hocam, işyerinde olduğum için şu anda linkleri açamadım ama akşam muhakkak bakıcam.
  • 18-135 almayın paranıza yazık... Kötü bir lensdir...

Body
    Tokina 11-16
    Tamron 17-50
    Canon 55-250 IS

bu seti alın dertsiz tasasız kullanın.... Başka hiçbir lense ihtiyacınız olmaz...
  • hocam sürekli tak çıkar yapmak istemediğimden günlük kullanım için 18-135mm i düşünmüştüm. ilerleyen zamanlarda 70-200 veya 70-300 düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D3200 için lens önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O halde Canon 15-85 alın 18-135 yerine...18-135 e para verilmez...Yazık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

O halde Canon 15-85 alın 18-135 yerine...18-135 e para verilmez...Yazık...

Kardeş iyi güzel diyorsun da biri 900 tl diğeri 1900 kusur tl, aradaki 1000 kusur ile neredeyse sıfır ayarinda 11-16 alırsın

Parayı bastırdıktan sonra 15-85 e de gerek yok, 24-105 L alirim, en azından ileride ff ye geçersem onda kullanirim

Ayrıca ben şu anda arkadaşın o lensleri almasını israf olarak görüyorum. Yeni başlamış, ne çekmek istiyor daha netleşmiş değil. Belki manzaracı olacak belki ornitocu belki makrocu . Bence bi 8-9 ay hatta bir yıl takilsin 18-135 ve 50 mm ile, sonra duruma göre şekillendirir ekipmanini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikum -- 21 Ocak 2013; 23:50:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alikum, hocam dediğin gibi, öncelikle 18-135 ve 50mm ile başlıcam, 17-50 ve 11-16 yı daha sonrasında düşünüyorum, şimdiden yorumlarınızı almak istedim. Hepsi birden külfet olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

quote:

Kardeş iyi güzel diyorsun da biri 900 tl diğeri 1900 kusur tl, aradaki 1000 kusur ile neredeyse sıfır ayarinda 11-16 alırsın

Parayı bastırdıktan sonra 15-85 e de gerek yok, 24-105 L alirim, en azından ileride ff ye geçersem onda kullanirim

Ayrıca ben şu anda arkadaşın o lensleri almasını israf olarak görüyorum. Yeni başlamış, ne çekmek istiyor daha netleşmiş değil. Belki manzaracı olacak belki ornitocu belki makrocu . Bence bi 8-9 ay hatta bir yıl takilsin 18-135 ve 50 mm ile, sonra duruma göre şekillendirir ekipmanini

Burada insanlar yanlış seçimler yapıp paraları boşa gitmesin diye bedava yönlendirme yapıyoruz onda da suçlu mu olduk? 15-85 spotta 1000 - 1200 tl ye kadar bulunabiliyor. 18-135 de 500 tl civarında bulunabiliyor, 24-105 bende var kullanıyorum ama kesinlikle FF için yapılmış bir lens ve cropta 15-85 in eline su dokemez...

Ha demekki biri 900, diğeri 1900 değilmiş... Ayrıca makineyi alacak olan kişi daha bismillah yeni fotoğraf çekmeye baslayacak, hemen full -frame makineye geçirdiniz kendilerini...

Burada amaç harcanan paranın doğru yere harcanmasını sağlamaktır.

Yine tekrarlıyorum 18-135 e para verilmez..Yazıktır, günahtır, israftır...

Kendisi yeterli araştırmayı zaten yapmış ve bir liste belirlemiş, ben o listede düzeltme yaptım... Kendi yazmış olduğu ve almayı planladığı lenslere karşı önerilerde bulundum. Bu ekipmanları alabilecek durumu varsa alsın tabiki...Ne demek ona gerek yok buna gerek yok, daha ne cekeceği netleşmemiş vs..Bunlar sizin kafanızdan uydurduğunuz bir durum. Kendisi nasıl olsa 18-135 i satacak ve satarkende zarar edecek, daha mı iyi? Şimdi bu sana yeter şunları al mantığı saçmadır..Kime göre neye göre yeter?

60D + Canon 15-85 + Canon 55-250 is sizin alacağınız lens kombinasyonudur...

15-85 size 18-135 e göre daha geniş bir açı sunar... Dar alanda çekim için Tokina 11-16 uygundur keskin bir lensdir ve kullanımı zevk verir. 50mm yi istediginizde ekipmanlarınız arasına ekleyebilirsiniz...

Karar sizin...

• BLoWeR, hocam öncelikle teşekkür ederim önerilerin için.
    Ben 18-135 i tak gez olarak düşünüyorum, yani satmayı düşünmüyorum şu an için. 15-85 ve 55-250 ile sürekli lens değiştirmek yerine 18-135 benim işimi daha çok görür diye düşünüyorum. Şu anda çok iyi bir fotoğrafçı olmadığım için iki lens ile de çektiğim fotoğraflar arasında bariz bir fark olacağını düşünmüyorum. İlk mesajımda da zaten hangi lensi ne amaçla almak istediğimi belirtmiştim. Bu arada ben ikinci el veya spot düşünmüyorum, hem body olarak hem de lens olarak, genellikle sıfır alıcam. O yüzden sıfır parça fiyatlarına bakarsak önerdiğiniz 15-85mm 1700 TL gibi bir fiyattan başlıyor. Ancak 18-135 i body ile birlikte alacağım için 500 TL gibi bir fiyata gelecek. Ayrıca Tokina 11-16 için 1300TL, Tamron 17-50 için de 800 TL gibi fiyatlar buldum, sıfır ve garantili olarak. Bu bağlamda hem maliyet açısından hem de iş görebilirlik açısından lens tavsiyeleriniz bekliyorum. Ha ben istemez miyim bir adet 24-105mm F4 ve 70-200mm F2.8 lensim olsun, ama sonuçta bu kadar da bütçem yok malesef...

• quote:

quote:

quote:

Burada insanlar yanlış seçimler yapıp paraları boşa gitmesin diye bedava yönlendirme yapıyoruz onda da suçlu mu olduk? 15-85 spotta 1000 - 1200 tl ye kadar bulunabiliyor. 18-135 de 500 tl civarında bulunabiliyor, 24-105 bende var kullanıyorum ama kesinlikle FF için yapılmış bir lens ve cropta 15-85 in eline su dokemez...

Ha demekki biri 900, diğeri 1900 değilmiş... Ayrıca makineyi alacak olan kişi daha bismillah yeni fotoğraf çekmeye baslayacak, hemen full -frame makineye geçirdiniz kendilerini...

Kendisi yeterli araştırmayı zaten yapmış ve bir liste belirlemiş, ben o listede düzeltme yaptım... Kendi yazmış olduğu ve almayı planladığı lenslere karşı önerilerde bulundum. Bu ekipmanları alabilecek durumu varsa alsın tabiki...Ne demek ona gerek yok buna gerek yok, daha ne cekeceği netleşmemiş vs..Bunlar sizin kafanızdan uydurduğunuz bir durum. Kendisi nasıl olsa 18-135 i satacak ve satarkende zarar edecek, daha mı iyi? Şimdi bu sana yeter şunları al mantığı saçmadır..Kime göre neye göre yeter?

15-85 size 18-135 e göre daha geniş bir açı sunar... Dar alanda çekim için Tokina 11-16 uygundur keskin bir lensdir ve kullanımı zevk verir. 50mm yi istediginizde ekipmanlarınız arasına ekleyebilirsiniz...

Karar sizin...

1- suçlu oldun diyen yok ve bu anlamı nasıl çıkardın merak ediyorum.
    2-http://www.fotografium.com/Canon-18-135mm-f3-5-5-6-IS-Lens_2579.html
    http://www.fotografium.com/Canon-15-85mm-f3-5-5-6-IS-USM-Lens_3279.html?search=15-85%20canon
    demek ki neymiş, biri 900 diğeri 1900 küsürmüş...yok spotta bilmem kaçmış, yok amerikada buymuş yok şuymuş..vs hikaye...standartı bu, sen ben risk alırız gider spottan alırız o adam almak istemezse ne yapacaksın?

3-ben 18-135 çok iyi aman aman bir lens diye iddia etmiyorum..ayrıca ben "ona gerek yok buna gerek yok" diye de birşey demiyorum..dediğim şey " şu anda arkadaşın o lensleri almasını israf olarak görüyorum", yani "şu anda"..bu işe yeni giren herkeste malzeme çılgınlığı olur...onu alayım bunu alayım..vs..ve bu aşamada yapılan tercihlerin bir bölümü yanlış olur/olabiir..bu sebepten dolayı bir müddet kit lens ile takılmakta büyük fayda vardır. bu periyodda nelere daha çok ilgi duyduğunu keşfeder ve malzeme seçimini ona göre yapar...

şu anda sahip olduğum 7d benim elimden geçen 3. body..analog zenith ile başladım, daha sonra bir süre ara verdim, 1100 ile geri döndüm ve şimdi 7d aldım...ve ne yazık ki senin kadar kesin/kati konuş(a)mıyorum

ayrıca daha 22 aralıkta 15-85 mi 24-105 mi diye konu açıp sonra 24-105 alan birisi nasıl olurda "cropta 15-85 in eline su dokemez... " gibi neredeyse kanun/kural ayarında bir cümle kurabilir...bende şimdi çıksam desem ki "24-105 L izolasyonlu bir lens olduğundan, elindeki body de izolasyonlu olduğundan, 15-85 24-105 in yanına bile yaklaşamaz"...hadi buyur burdan yak...

yani demek istediğim elindeki malzemenin değeri senin ihtiyacını ne kadar karşılayıp ne kadar karşılamayacağı yönündedir...

• hocam bu izolasyonlu lens dediğin nedir?
  • canon L sınıfı lenslerinin bir kısmı (hepsi değil) su ve toza karşı izolasyonlu..kaliteli bir uv filtre ile yağmur/kar gibi ortamlarda da çekim yapabilirsiniz. fakat body nin de izolasyonlu olması gerekir.

canonun 7d,5dmark2, 5dmark3, 6d, 1dsmark3,1dmark4 gibi makinaları izolasyonludur. yani bunlara izolasyonlu bir lens takarsan dış ortamdan etkilenmezler..

bu konuda en meşhur deneme..http://www.canonturk.com/vbulletin/profesyonel-seri/601-canon-7dile-antartikada-10-000-cekim.html dır.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Karar sizin...

1- suçlu oldun diyen yok ve bu anlamı nasıl çıkardın merak ediyorum.
    2-http://www.fotografium.com/Canon-18-135mm-f3-5-5-6-IS-Lens_2579.html
    http://www.fotografium.com/Canon-15-85mm-f3-5-5-6-IS-USM-Lens_3279.html?search=15-85%20canon
    demek ki neymiş, biri 900 diğeri 1900 küsürmüş...yok spotta bilmem kaçmış, yok amerikada buymuş yok şuymuş..vs hikaye...standartı bu, sen ben risk alırız gider spottan alırız o adam almak istemezse ne yapacaksın?

3-ben 18-135 çok iyi aman aman bir lens diye iddia etmiyorum..ayrıca ben "ona gerek yok buna gerek yok" diye de birşey demiyorum..dediğim şey " şu anda arkadaşın o lensleri almasını israf olarak görüyorum", yani "şu anda"..bu işe yeni giren herkeste malzeme çılgınlığı olur...onu alayım bunu alayım..vs..ve bu aşamada yapılan tercihlerin bir bölümü yanlış olur/olabiir..bu sebepten dolayı bir müddet kit lens ile takılmakta büyük fayda vardır. bu periyodda nelere daha çok ilgi duyduğunu keşfeder ve malzeme seçimini ona göre yapar...

şu anda sahip olduğum 7d benim elimden geçen 3. body..analog zenith ile başladım, daha sonra bir süre ara verdim, 1100 ile geri döndüm ve şimdi 7d aldım...ve ne yazık ki senin kadar kesin/kati konuş(a)mıyorum

ayrıca daha 22 aralıkta 15-85 mi 24-105 mi diye konu açıp sonra 24-105 alan birisi nasıl olurda "cropta 15-85 in eline su dokemez... " gibi neredeyse kanun/kural ayarında bir cümle kurabilir...bende şimdi çıksam desem ki "24-105 L izolasyonlu bir lens olduğundan, elindeki body de izolasyonlu olduğundan, 15-85 24-105 in yanına bile yaklaşamaz"...hadi buyur burdan yak...

yani demek istediğim elindeki malzemenin değeri senin ihtiyacını ne kadar karşılayıp ne kadar karşılamayacağı yönündedir...

15-85 ve 24-105 i kullandım, deneme cekimlerimi yaptım ve çok kısa bir süre içerisinde FF body alacağım için 24-105 lensi aldım. Evet 15-85 lens crop makinede 24-105 den iyidir. Tüm kullanıcı yorumları bu yöndedir ayrıca kendim 2 lenside aynı ortamda 2 gün kadar test etme şansı buldum, benim de görüşüm o yöndedir. 22 aralıkta açtığım konuda bunun hakkında insanlardan fikir istediysem bu sizin için ne anlama geliyor anlayamadım? Ha yani "işi bilmiyor iyiki bir lens aldı başımıza usta kesildi şimdi ahkam kesiyor" sa düşünceniz varın öyle düşünün...Biz burada hangi lensi alırsak imaj kalitesi daha iyi olur ve isteklerimize imaj kalitesi açısından hangi lens daha iyi karşılık verebilir bunu konusuyoruz. Kimse size 24-105 in izolasyonunu sormuyor beyfendi. Zira siz bahsetmemiş olsanız sizden sonraki postta arkadaş, bu ne demek diye size sormazdı...

18-135 Canon lense verilecek para israftır. Siz göz göre göre 2 ya da 3 ay sonra elden cıkarılacak ve cıkarılırken de zarar edilecek olan bir lensi övüyorsanız size birşey demeye gerek yok zaten...Şimdilik bunu alsın da ilerde şunu alır denmez... Bir mal kötü ise o mal övülmez ya da tavsiye edilmez...

Sizin bilmem kaç sene önce bu işe başlamış olmanız da önemli değildir. Makinelerinizin ne olduğuda önemli değildir ve bu konuda yeri yoktur. Demekki kati konusamıyorsanız bu ekipman bilginiz olmadığı içindir. Fotoğraf bilgisi başkadır, ekipman bilgisi başkadır.

Arkadaş illaki ben garantili mal alacağım derse söyleyecek sözüm yok kendisi bilir ancak burada lensleri spot piyasadan alın demek kötü bir öneri değil aksine alıcı yararınadır. Aynı malı yarı fiyatına bulabilecek olduğunu bilirse belki fikri değişecektir...Bu da kötü bir yönlendirme değildir. Bu seçimdir... Yani "demek ki neymiş, biri 900 diğeri 1900 küsürmüş...yok spotta bilmem kaçmış, yok amerikada buymuş yok şuymuş..vs hikaye...standartı bu, sen ben risk alırız gider spottan alırız o adam almak istemezse ne yapacaksın?" sözünüzün cevabını almışınızdır umarım..Hikaye olmadığını siz de benim kadar iyi biliyorsunuz ama sırf yazdıklarıma inat olsun diye orada linkler veriyorsunuz...

Burası sen daha iyi bilirsin ben daha iyi bilirimin ... yarıştırıldığı yer değil, bilgisi olmayan insanların durduk yere kazıklanmamaları için onlara farklı öneriler ve yardımların yapıldığı, bilgilerin paylaşıldığı bir yerdir...

Bundan sonraki yazılarınıza da cevap vermeyeceğim.. iyi günler dilerim...

• 1- 22 aralıkta açtığın başlıktaki konuyu örnek vermemin sebeni "sen bi halt bilmiyorsun, her haltı ben biliyorum" demeye çalışmak değil, tam tersine ihtiyaçları 15-85 veya 24-105 seviyesine çıkmış birisinin bile henüz kafasında bazı şeylerin net olarak oturmamış olabileceğini göstermektir. yukarıdaki mesajımda da dediğim gibi ben şu anda bir seçim yapmanın yanlış olabişleceğini, slr makinayı biraz tanıdıktan sonra, biraz (bir kaç bin) çekim yaptıktan sonra böyle biraz daha üzt düzey lenslere yönelmesinin daha mantıklı olacağindan bahsettim. ki bu işte utanılacak sıkılacak bir durum yok. daha geçenlere otomobil genel den tanıdığım bir arkadaşa pm den özel olarak sordum 18-135 in yanına tokina 11-16 mı yapayım yoksa 18-135 i satıp 24-105 mi alayım diye..kendisinin başı sağ, okuyorsa bu yazdıklarımı buyursun yazsın yalanmı değilmi diye..

2- ısrarla 18-135 in iyi olmadığını vurgulayarak sanki ben "hayır 18-135 çok iyi bir lenstir" diye ısrar ediyormuşum gibi bir hava estirmeye çalışıyorsunuz. hayır 18-135 in iyi bir lens olmadığını ben de yazdım. hemde bu konuya ilk yazdığım mesajdan beri...

bkz

quote:

tamron 17-50 ise sınıfında güzel lenslerden biri bende en son body mi alırken ikilemde kaldım tamron 17-50 mi yoksa canon 18-135 mi diye, biraz daha "tak-gez" ci olduğumdan imaj kalitesinden feragat ederek 18-138 aldım..

yani biz de biliyoruz 18-135 in bir 15-85 veya 24-105 veya 17-50 ile karşılaştırılamayacağını..

fakat iyi bir lens olmamakla beraber 18-135 in sizin dediğiniz gibi kötü bir lens olduğuna katılmıyorum..girin internete 18-135 ile çekilmiş fotograflara bakın bi...herşey lens-makina-ekipman değil, çekmeyi bilen adamın elinde bugün 2 eli 100 tl ye kadar düşmüş 18-55 ler bile ne işler çıkarıyor..

buyrun 18-135 ile çekilmiş bir kaç kare http://500px.com/search?page=1&q=18-135&type=photos&utf8=%E2%9C%93

ha neyle başladığımı nereye geldiğimi yazmamın sebebi ise (kabuıl ediyorum bunu yazımda belitrmedim yanlış anlaman normal, bu noktada özür dilerim) bu işe yeni başlayanlarda olan ekipman çılgınlığına dikkat çekmekti...bende ilk başlarda öyleydim ne yalan söyleyeyim, o makinamı olsa bu makişnamı, yok şu lens buna gömer, yok digeri alayına geçirir..vs. ama bu bakış açısıyla yapılan hareketlerin sonu yok, dibi yok..ve adama kimi zaman gerekli, kimizaman gereksiz para harcatmaktan daha öteye geçmez.

arkadaş bu işe yeni başlamış. dur bakalım biraz asılsın, fotoğraf gruplarında takılsın, kim neyi nasıl ne ile çekmiş bir görsün..kendi ilgi alanını bir belirlesin, sonra kendi kendine çıksın ve "şu benim ihtiyacım olan lenstir" desin veya atıyorum "arkadaşlar geniş açı alıcam tokina 11 16 mı, canon 10-22 mi, sigma 10-20 mi, bi tavsiye lütfen" desin...

yani özet olarak demek istediğim şudur..bu işe yeni başlayanları pahalı, üst düzey ekipmana yönlendirmek yerine daha uygun fiyatlı, kendini tanıyabileceği ve zaman içerisinde ihtiyaçlarını belirleyebileceği çözümlere yönlendirmek bence daha mantıklıdır.

bu arada 24-105 için yorumlarını almak isterim, çünkü ilgilendiğim bir lens

• 60 d yi 2 yıldır kullanıyorum ..bana göre her şeyiyle yeterli bir makina.. 18-135 kit le aldım ve 2 ay sonra o lensi elimden çıkardım.. sunu rahtlıkla söyleyebilrim,kit lens 18-55is nin optik kalitesi 18-135 den daha iyidir.en sonunda imzamdaki seti oluşturdum ve gayet memnunum.. bu arada 18-135 in stm olarak lensi çıkmış ve ilk versiyona göre optik ve focus kalitesi iyileştirilmiş.. tak-gez olarak 18-135 stm yi bi arastırın serim..
  • Kesinlikle stm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alacağım kit lens stm değil, fakat şu an için bi önemi yok sanırım. sonuçta o lens ile de harikalar yaratanlar var. illa ki elden çıkarmam gerekecek diye düşünmüyorum. ileride daha kalite lensler alabilirim, onlarla daha güzel fotoğraflar çekebilirim ama asıl mesele; sonrasında daha düşük kalite lenslerle de kaliteli fotoğraflar ortaya koymak değil midir? Ben bu şekilde düşündüğüm için, alacağım lensleri pek elden çıkarma, satma taraftarı değilim. O yüzden de her amaca uygun lensler almak için ilk mesajımda belirttiğim lensleri yazdım, hepsinin mm cinsinden aralığı farklı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.