Nikon D800 veya D800E sahibi biri var mı? örnek bir kaç fotoğraf yükleyebilir mi? Şu aralar hedefim nikon d800 ama d800 mü d800e mi karar veremiyorum. 300-400 dolar fark verip d800e almaya değer mi sizce? nikon türkiye de sadece kendi sitesinde D800 ü gösteriyor. internette biraz karşılaştırma görüdm ama daha çok karıştırdı kafamı. önceden ne güzel e ye falan vermem daha para diyordum
300-400 dolar fark verip almana gerek yok. ama o farkların ne olduğunu öğren belki senin işine yarayan bi değişiklikler vardır. belki onlar senin ihtiyacındır.
yani 400 dolar pahalı diye D800e daha üstün değil.
D800 ile ilgili internette örnekler çoğalıyor ama bu forumda sanırım daha kimsede yok. olsa bi iki mesajda atardı hep bakıyorum daha görmedim.
benim bi kere ellemişliğim var dükkanda ama 1 ay oldu :D 5d mark 3 üde aldım elime bi baktım sonra bıraktım. yetti bana 1 sene idare eder :D
Forumda daha D800 sahibi yok
d800e studyo ortami (reklam ajansi vs) icin yapilmis ve bazi durumlarda ps mudahalesine ihtiyac duyan bir cihaz. eger ps de fotolara mudahale edeceksen ve reklam ajansi gibi dev baskilar alman gerekliyse alman lazm o cihazi.
aksi halde moire ve bazi geometrik bozulmalara sebep olan bir element var kamerada. onunla ugrasirsin.
bu verdigim bilgiler nikonun kendi karsilastirmasidir. kimler d800 kimler d800e almali diye bir aciklama vardir.
internette ararken görmüştüm ama bi yerde 800e de fazla olan özelliği gösteriyordu. ama ben kendi eski makinemde bile o sorunla çok karşılaşmıyorum ama onların gösterdiğinde baya vardı. sorun şu: hani düz zeminlerde bir dalgalanma gibi birşey olur ya, böyle sanki bir zemine yağ ve su dökülünce olan desen gibi yada tv yi çekerken olan gibi. ama tek düz renk te öyle bir desen gösteriyordu. o yüzden aslında kıllandım.
d800 yada d800e benim tam aradığım. full hd video çekmesi de süper bir özellik. profesyonel objektiflerle video çekebilmek alan derinliği verebilmek çok keyifli. kamera olarak o kalitede birşey almaya kalksan kim bilir ne maliyetler çıkar. en basit prof kameralar bile veremiyordur o görüntüyü.