Şimdi Ara

CANON S5 İS Mİ YADA BAŞKA BİR SLR-LİKE BİR MAKINA MI?(ÖNERLERİNİZZ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • s6500 iso performansı ile öne geçer.ayrıca manuel zoom sayesinde tam bir slr benzeri
  • quote:

Orjinalden alıntı: dellyozzy

PEKİ S6500 İLE FZ18 ARASINDA KIYASLAMA YAPSAK HANGİSİ DAHA AĞIR BASAR VE NEDEN??

S6500 daha iyi makinadır. Sensoru daha buyuk ve pixeli daha azdır buda fotograf kalitesinin daha iyi olması demektir. 10.7 x optik zoom oldugundan ısık,renk,distorsiyon daha az olacaktır. Ne kadar fazla x o kadar problem demektir. Objektif halkasından zoom ve netleme yapması SLR makina kullanım tadi verir ve mekanik oldugundan hızlı is yapar. Diyafram aralıgı daha genis. Kalem pille calısması buyuk avantaj. Parasoleyi var fonksiyonugu dısında ayrı bir havada verir bu. Yuksek enstantene daha hızlı 1/4000. Kısaca foto kalitesi ve SLR havası acısından s6500 daha onde bir makinadır.
  • bugün media markt a fujis6500fd bakmaya gittim.biraz deneyeyim bakalım nasıl diye.orda yokmus fuji makinalar.sonra dolasırken pentax k100d gördüm ve fiyatı diğerlerine göre çok uygun gibi geldi 780 ytl di.

çok hoşuma gitti makinayı elime aldığımda kendimi çok iyi hissettim ama bir o kadar da korktum..i
    sonuçta o bir slr makina ve ben fotograf makinası alayım dediğimde 300-400 ytl lik güzel bi makina alayım demistim.sonra baktım biraz daha iyi olsun dedim s5is ye karar vermistim ki aklıma girdiniz ve fuji s6500fd alayım hevesindeydim.
    şimdi böyle k100 gibi bi makinayı elime aldığımda hiç bir bilgisi olmayan bi adam için biraz ürkmem doğal sanki.

şimdi düşünüyorumda bi süre kullanıp sonra beceremeyip sıkılıp kenara atmak istemiyorum sonuçta benim için yüksek fiyata malolacak.öte yandan slr-like makina kullananların hemen hepsi kısa bir sure sonra dslr ye geçiyor ve bu da ikinci bir maliyet ve bunlar çok daha yüksek.eğer bende öyle yapacaksam ne diye slr-like alayım.ama dslr lerde video özelliği yok ve bu benim istediğim bir özellikti.

son olarak ve en önemlisi benim makina almaya karar verdiğimde çok çok kaliteli prof. resimler çekeyim diye düşünmemistim. sanki beklentilerimin çok üzerine çıktım gibi geliyor.

sizce ne yapmalıyım??:(

• quote:

bugün media markt a fujis6500fd bakmaya gittim.biraz deneyeyim bakalım nasıl diye.orda yokmus fuji makinalar.sonra dolasırken pentax k100d gördüm ve fiyatı diğerlerine göre çok uygun gibi geldi 780 ytl di.

çok hoşuma gitti makinayı elime aldığımda kendimi çok iyi hissettim ama bir o kadar da korktum..i
    sonuçta o bir slr makina ve ben fotograf makinası alayım dediğimde 300-400 ytl lik güzel bi makina alayım demistim.sonra baktım biraz daha iyi olsun dedim s5is ye karar vermistim ki aklıma girdiniz ve fuji s6500fd alayım hevesindeydim.
    şimdi böyle k100 gibi bi makinayı elime aldığımda hiç bir bilgisi olmayan bi adam için biraz ürkmem doğal sanki.

şimdi düşünüyorumda bi süre kullanıp sonra beceremeyip sıkılıp kenara atmak istemiyorum sonuçta benim için yüksek fiyata malolacak.öte yandan slr-like makina kullananların hemen hepsi kısa bir sure sonra dslr ye geçiyor ve bu da ikinci bir maliyet ve bunlar çok daha yüksek.eğer bende öyle yapacaksam ne diye slr-like alayım.ama dslr lerde video özelliği yok ve bu benim istediğim bir özellikti.

son olarak ve en önemlisi benim makina almaya karar verdiğimde çok çok kaliteli prof. resimler çekeyim diye düşünmemistim. sanki beklentilerimin çok üzerine çıktım gibi geliyor.

sizce ne yapmalıyım??:(

Kardeş sen S5 al..

Sakın girme sen DSLR işine felan.. Yukarıda S5 alma demiştim ama bu yazını gördükten sonra sana S5 alabilirsin diyorum.

• s6500 e ne oldu??hani fersah fersah üstündü s5is den..
    yahu biraz da tipi iyi olsun diyorum am daha göremedim ki su s6500 u kanlı canlı:)o zaman karar vercem ama alkımda kalıkp sonradan pisman olurmuyum acaba k100 için
  • Chryin kardeş

s5 e ilk söyleminde katlanamamıştım diyorsun ve imzanda görüyorum ki pentax k100 var galiba sende yoksa ondan da mı memnun değilsin.biraz makinandan bahsedermisin??
  • quote:

Chryin kardeş

s5 e ilk söyleminde katlanamamıştım diyorsun ve imzanda görüyorum ki pentax k100 var galiba sende yoksa ondan da mı memnun değilsin.biraz makinandan bahsedermisin??

Ben Pentax K100D'den gayet mennunum.

Demişsin ya elime aldığımda korktum diye. Şunu söyliyim SLR sistem bilgi ve bütçe ister.

Birde video çekimi istiyorum ama K100D'de yok demişsin.

Fotoğraf makinesinde fotoğraf çekilir. Bunu aklından çıkarma. Fotoğraf makinesinde video çekerek sadece sensöre zarar verirsin uzun vadede.
    Video çekiminde ise S5 iyidir. Ben S5'i fotoğraf açısından iyi bulmuyorum ama o sınıfta video konusundan üstüne yok diyebilirim. Video çekimi esnasından hem fotoğraf çekebilir hem optic zoom yapabilirsin.

Sen kafanı SLR ile felan kurcalama al bi S5 geç.

Benim sana önerim halen S6500 yada S9600 ama video işin içine girmiş görülene bakılırsa.

Tip olarak S6500 ve S9600 DSLR makineyi andırır. S5 neyi andırıyor size?

FufiFilm S6500;

CANON S5 İS Mİ YADA BAŞKA BİR SLR-LİKE BİR MAKINA MI?(ÖNERLERİNİZZ)

S6500'ü görüp inceleyemezsin zaten vitrinlerde çünkü sıfırı yok, ikinci el bulacaksın. Eminim ki S6500'ün sıfırı olsa şu anda halen birçok makineden daha fazla satardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 8 Ağustos 2008; 0:02:22 >

• yahu video dediysek olmassa olmaz demedik yani bu işe çıkarken bu boyutları düşünmeyip bian gelir mesela çok komik bi olay oluyodur alayıp sunu bi video ya dersin.görüntü dandikte olsa yıllar sonra bile gülersin o mevzuya..yani söylemeye çalıştığım bunun gibi bir sey.ayrıca bende eski bi kodak var onla video çektiğimin sayısı 20 yi geçmemistir. olmusken o da olsun diyodum hani.

söyle de bir durum var bu sene ismek(istanbul meslek edindirme kursları)te fotorafcılık kursuna gideceğim.ve o zaman bir seyler öğrenmiş olurum sanırım.

bide bende eski bir slr makina var çok az kullandım onu .canon ae-1 model. acaba bu makinayı mı kullansam kursa giderken.
    oda pozlu olduğu için biraz zahmetli geliyo bana..

• quote:

yahu video dediysek olmassa olmaz demedik yani bu işe çıkarken bu boyutları düşünmeyip bian gelir mesela çok komik bi olay oluyodur alayıp sunu bi video ya dersin.görüntü dandikte olsa yıllar sonra bile gülersin o mevzuya..yani söylemeye çalıştığım bunun gibi bir sey.ayrıca bende eski bi kodak var onla video çektiğimin sayısı 20 yi geçmemistir. olmusken o da olsun diyodum hani.

söyle de bir durum var bu sene ismek(istanbul meslek edindirme kursları)te fotorafcılık kursuna gideceğim.ve o zaman bir seyler öğrenmiş olurum sanırım.

bide bende eski bir slr makina var çok az kullandım onu .canon ae-1 model. acaba bu makinayı mı kullansam kursa giderken.
    oda pozlu olduğu için biraz zahmetli geliyo bana..

Kursta çok şey öğrenirsin emin ol. Öğrendikten sonrada aldığın DSLR-Like sert sert bakıp DSLR almak isteyeceksin Al sana ayrı bi masraf daha.

Valla senin yerinde olmak istemezdim, olay baya karıştı.

• bide bu ae-1 makinayla neler yapabilirim acaba.bu makinada tek bildiğim sey herseyin bileğe kuvvet olduğu:)
    yani burdan ne çıkıyo sunlardan birine karar vermeliyim.
    1-s5 is alıp ae-1 lede destekleyip biseyler öğrenmeye çalışmak,
    2-s6500fd alıp yine ae-1 lede destekleyip biseyler öğrenmeye çalışmak,
    3-k100 d alıp yine ae-1 lede destekleyip biseyler öğrenmeye çalışmak...

• quote:

bide bu ae-1 makinayla neler yapabilirim acaba.bu makinada tek bildiğim sey herseyin bileğe kuvvet olduğu:)
    yani burdan ne çıkıyo sunlardan birine karar vermeliyim.
    1-s5 is alıp ae-1 lede destekleyip biseyler öğrenmeye çalışmak,
    2-s6500fd alıp yine ae-1 lede destekleyip biseyler öğrenmeye çalışmak,
    3-k100 d alıp yine ae-1 lede destekleyip biseyler öğrenmeye çalışmak...

Sn dellyozzy

Kavramlar ve sınıflar birbirine girmis. Fotografcılık cok teknik ve detay iceren konudur. Zamanla ve asama asama ogrenilecek o kadar detay varki birden havuza dalmak insanı bogar. Su anda sizi colde yolunu kaybetmis biri gibi goruyorum. En iyi makinayı almak size hicbir fayda saglamaz. Hep derlerya fotografı makina degil fotografcı ceker diye, sebebi vardır. Hic bilgisi olmayan birine canon eos1 verin afallar kalır karelerde sansa kalır. O yuzden once fotografcılık, teknikleri, makina modelleri, objektif modelleri bunların ayrıntıları gibi konuları kitap alarak yada su sonsuz kaynak olan internetten ogrenin. İlk asamalardada tam kontrollu bir kompakt alın. Hem kullanımı pratik hemde ogretici olur. Fiyatıda yormaz. Sonra bilgi ve tecrubeniz arttıkca zaten kendi yolunuzu bulacaksınız. Zamanla belli konulara yoneleceksiz mesela doga fotografcılıgı yada manzara yada macro vs. O asamalardan sonra ihtiyacınıza uygun makina ve ekipmanı alırsınız. Fotografcılık D-SLR makina ile olur. Ama birden bu makinalarla baslamak insanları genelde yorar. Hem bilgi eksikligi, hem tecrubesizlik hemde masrafların fazla olusu sogutabilir. Bende 2 mp orite marka bir makina ile basladım ve 10 adetin uzerinde makinam oldu. Bir yandan elimdeki makinaya hakim olup bir yandanda surekli okudum pratik yaptım. Makinanın yetmedigi yerde maddi olanakların verdigi olcude degistim. Her degisim daha bilincli oldu ve farklılıkları da ap acık gordum. Yani basamak cıka cıka devam ettim. Compakt larla baslayıp, SLR-Like ile devam edip D-SLR dunyasına gectim. Su anda bir D-SLR nin farkını en ufak ayrıntısına kadar biliyorum ve bunları bilmek o farkları gormek ayrı haz veriyor ve makinanın degerini daha iyi biliyorum. En bastan D-SLR alsam bu derece farkında olmazdım eminim. O yuzden asama asama gitmek cok nemli.

Bir baska gordugum hata ise kullanıcıların makinalarını tam anlamıyla tanımamaları.
    Once iyi fotografcılık bilgisi sonra makinayı cok iyi tanımak sonrada kompozisyon. Iyi bilginizde olsa elinizdeki makinanın eksi artılarını yada ek ozelliklerini tam bilmeden yine iyi sonuc alamazsınız. Elinizdeki makinayı a dan z ye tanımanız sart. Daha elindeki makinayı tanımadan hakkını vermeden makinadan bihaber sekilde ben artık ogrendim D-SLR alma vakti geldi diyen o kadar cok insan goruyorumki.

Yakın zamanda bir akrabam makina aldı. Kataloglarda D-SLR gorup bunlardanmı alsam dedi. Hic bilgisi, fikri yok. Simdi o makinayı gidip alsa bu niye video cekmiyor, lcd de neden goruntu yok, neden kotu cekti, niye zoom az vs vs diye bir suru sikayeti olacak cunku bilmiyor. Bende ihtiyacları dogrultusunda tam kontrollu canon a570is aldım. Simdi ufak ufak ayrıntıları teknikleri ogretmeye basladımki o bile cok kafasını yoruyor.
    Duruma gore fotografcılıgı sever hosuna giderse zaten isin gidisatı D-SLR olur. Her sey asama asama zamanla olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 8 Ağustos 2008; 10:25:28 >

• yeni başlık açmamak için burdan soruyorum
    s5 mi fz18 mi? neden? aklımda s5 vardı ama foruma baktıkça fikrim değişiyor. en iyisi hiç foruma girmemek objektif bir değerlendirme istiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakacikel

yeni başlık açmamak için burdan soruyorum
    s5 mi fz18 mi? neden? aklımda s5 vardı ama foruma baktıkça fikrim değişiyor. en iyisi hiç foruma girmemek objektif bir değerlendirme istiyorum.

Her ikiside 32 MP/cm² pixel density yogunluga sahip.

S3:
    Is var
    Tepe flash takılabiliyor
    Video kalitesi on plana alınarak uretilmis cihaz.
    Kalem pille calısıyor.
    15-1/3200 sec.
    F2.7-8.0
    36 - 432 mm equiv
    2.5 inc 207,000 pixels hareketli

FZ18
    Is var
    Tepe Flash yok
    28 - 504 mm
    F2.8 - 8
    60-1/2000sec.
    Li-ion pil
    2.5 inc 207,000 pixels sabit

Ozelliklere bakarak ihtiyaca gore secim yapabilirsiniz.

Her iki cihazın pixel yogunlugu aynı. 32 MP/cm² pixel density. İkisndede IS var.

S5 tepe flas takma, hareketli lcd, kalem pille calısması, diyafram acıklıgı, yuksek enstantene, video kalitesi konularında onde.

Z18 ise 28 mm genis acı, dusuk enstantene konusunda onde.

Asagıdada ornek fotolar var. S5 videoda iddelı fakat fotograf kalitesi rakiplerinden geri kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 8 Ağustos 2008; 10:54:26 >

• quote:

yeni başlık açmamak için burdan soruyorum

arkadasım bende biraz ingilizcen varsa bu linklerden bi incele bakalım sanırım en güzel burada işlenmis olay.

http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz18/

http://www.dpreview.com/reviews/canons5is/

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms6000fd/

bende s5 is yada s6500fd alcam galiba..
    tabi hala arastırmam gereken seyler var...

• linkler için teşekkür ederim.
    merak ettiğim bir başka nokta da s5 ile fz18in iso performansları arasındaki fark nedir? sensörleri aynı boyutta yanlış bakmadıysam.
    bir amatör olarak iso'nun ne kadar kullanıldığını merak ediyorum.yüksek pozlama süresi ile daha net gece fotoğraları alınmaz mı?iso hemen çekmenin gerektiği durumlarda mı kullanılır?
  • quote:

linkler için teşekkür ederim.
    merak ettiğim bir başka nokta da s5 ile fz18in iso performansları arasındaki fark nedir? sensörleri aynı boyutta yanlış bakmadıysam.
    bir amatör olarak iso'nun ne kadar kullanıldığını merak ediyorum.yüksek pozlama süresi ile daha net gece fotoğraları alınmaz mı?iso hemen çekmenin gerektiği durumlarda mı kullanılır?

Kompakt olsun D-SLR olsun iso performansı her zaman aranır. İso da sadece sensor belirlemez kaliteyi.
    Biraz arastırınca sensor ureticileri birkac tanedir ve tum firmalar genelde aynı sensoru kullanır ama sonuclar cok degisir. Bu sonucları degistirende objektifin cozunurlugu keskinligi ve islemcinin yetenegidir.
    Isıgın az oldugu ortamlarda elde cekimlerde ve hareketli kompozisyon cekimlerinde iso gerekir. Bazen cok onem kazanır. İllada buyuk sensor olsun ısrarının sebeplerinden biride iso performansı zaten. Aksam bir konserde oldugunu dusun makinayı tripota koyup zaman ayarı verip isoyu dusurup herkese durun 5 sn pozlama yapıcam kimse kımıldamasın diyemezsin. Buyuk sensorlu iso performansı iyi olan biri temiz kareler cekerken sen ya camur gibi foto cekersin yada dusuk pozlamalarda titretmiyim hareketi dondurayım diye tırmalar durursun. Heleki D-SLR gibi makinası olanlar 800 - 1600 asada dans ederken S5 in 100 asası gibi temiz goruntuler alırlar. Bu seneryo dahada arttırılabilir. İste bu gibi durumlarda iso yu cok arar ve makinadan sogursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 8 Ağustos 2008; 12:12:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

quote:

Kompakt olsun D-SLR olsun iso performansı her zaman aranır. İso da sadece sensor belirlemez kaliteyi.
    Biraz arastırınca sensor ureticileri birkac tanedir ve tum firmalar genelde aynı sensoru kullanır ama sonuclar cok degisir. Bu sonucları degistirende objektifin cozunurlugu keskinligi ve islemcinin yetenegidir.
    Isıgın az oldugu ortamlarda elde cekimlerde ve hareketli kompozisyon cekimlerinde iso gerekir. Bazen cok onem kazanır. İllada buyuk sensor olsun ısrarının sebeplerinden biride iso performansı zaten. Aksam bir konserde oldugunu dusun makinayı tripota koyup zaman ayarı verip isoyu dusurup herkese durun 5 sn pozlama yapıcam kimse kımıldamasın diyemezsin. Buyuk sensorlu iso performansı iyi olan biri temiz kareler cekerken sen ya camur gibi foto cekersin yada dusuk pozlamalarda titretmiyim hareketi dondurayım diye tırmalar durursun. Heleki D-SLR gibi makinası olanlar 800 - 1600 asada dans ederken S5 in 100 asası gibi temiz goruntuler alırlar. Bu seneryo dahada arttırılabilir. İste bu gibi durumlarda iso yu cok arar ve makinadan sogursun.

Kesinlikle katılıyorum.

Tatilde amfi tiyatroda animasyon gösterileri yapıyorlardı. Yanımda bir bayan elindeki compact makineyle fotoğraf çekmeye çalışıyordu. Flaşı felan patlatıyo bi görseniz gülersiniz

Ben ise aldım 1600 ISO'ya şak şuk şak paso çektim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

Kesinlikle katılıyorum.

Tatilde amfi tiyatroda animasyon gösterileri yapıyorlardı. Yanımda bir bayan elindeki compact makineyle fotoğraf çekmeye çalışıyordu. Flaşı felan patlatıyo bi görseniz gülersiniz

Ben ise aldım 1600 ISO'ya şak şuk şak paso çektim.

Bu turler o kadar cok ki. Bilincsizce cekim yapanlar, makinayı yanlıs kullananlar hic azımsanacak gibi degil. Birde hava olsun diye D-SLR alanda cok bu arada. D-SLR nin anlamını bile bilmez. Birde forumdada cok goruyorum yakıstıramıyorum ısrarla resim deniliyor ise temelinden baslayın Fotograf kelimesini kullanın ve ne anlama geldiginide bilin. Dijital cıktı mertlik bozuldu gibi bir sey oldu Fotograf dunyası. Elinde cep teli, kompakt yada d-slr yi alan ezbere basıyor deklansore. En azından ureticiler hazır modlar koymuslar kolaylık olsun diye ama bakan kim al otomatik moda bas gitsin.

• quote:

yüksek ISO yu hiç kullanmadan bile fotoğrafçılık yapabilirsin bu biraz da sizin kullanımınıza kalmış ama makinenizde yüksek ISO nun iyi olması tercih edilir tabi iyi olsa iyidir ama ISO yuda çok abartmamak lazım benim kullandığım modelin 400 ISO dan sonra sı iyi değil(olmasını isterdim ama)her türlü fotoğrafımı çekebiliyorum bi model için önemli olan 100....400 ISO da kaliteli fotolar verebilmesidir

yüksek ISO su ve diğer özellikleriyle en başarılı model fuji s6550 dür bence her yönden DSLR ye en yakın performansı veren modeldir ama sıfırı bulunmuyor ve 2. elide bulabilirseniz 500ytl civarı

fiyat/performans olarak FZ8 fz18den daha başarılı bi modeldir hemde ucuzdur

• açıklamalar için sağolun.isoda iyi performans için dslr almak gerekiyor sanırım.ama fotoğrafçılığa direk dslrden girmek de olmaz.o zaman biraz iso zayıflığına katlanırız konserde resim çekmeyiz napalım:)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.