Şimdi Ara

CANON S5 İS Mİ YADA BAŞKA BİR SLR-LİKE BİR MAKINA MI?(ÖNERLERİNİZZ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bir kaç kaç haftadan beri araştırıyorum ve bir fotoraf makinası almak istiyorum..

ilk önce 300-400 ytl yi geçmeyen(canon a590is) bi makina almayı planlamıştım.ve sonra arastırdıkça daha iyisi olsun diye biraz çıtayı yükselttim canon sx100 is alayım istedim. sonra oda yetmedi canon s5 is ye gözüm takıldı ve gözüm hala onda:)

şimdi bi makineden ne beklediimi açıklayacak olursam;
    öncelikle fotorafcılık konusunda çok bir bilgim yok ve kendimi gelistirmek istiyorum.
    gece az ışıkta mehtap çekmek,karanlıkta ay ı çekmek, iyi makrolar çekmek, güzel manzara ve insanları çekmek istiyorum...
    güzel seyler yakalamak iyi fotolar çekmek istiyorum.ve benim için sanırım en uygunu slr-like makinalar olacak.

s5 is slr-like bi makina ve benim hala bütçem 500 ytl yi aşamayacak durumda.bende yurtdışından arkadaşıma getirtmeyi düşünüyorum.böylelikle 450 ytl yi geçmeyecek.

şimdi canon s5 is ye gelince arastırmalarım sonuçunda edindiğim genel kanı bu makinayı almam yönünde ama hala emin değilim:(
    millet hep s3 ten sonra hayal kırıklığı olarak sözetmis.yani 2.5 lik bir ccd bu makinaya yetmiyoda mı hala 2.5 lik işlemci koymuşlar diyolar.çektiği fotolara gelince gayette güzel.ne yani o da yetmesin eos 450d mi alalım.:)ama dediğim gibi fazla bu isten anlamadığım için yanlış bir seçim yapmak isstemiyorum.

ben bilmiyorum ve sizden yardım istiyorum
    s5is ile aynı klasmanda yarışabilecek ve fiyatıda bu nun civarlarında olabilecek hangi makinalar var??(sony h9 ve fiji6500 den bahsediyolar)
    ve bu makinaların s5 e göre ne gibi$ artıları ve eksileri olabilir??$
    neden hangi makinayı almalıyım??$

ilginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.....

(belki sayenizde iyi bi fotorafçı olurum ha :) ne dersiniz?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dellyozzy -- 8 Ağustos 2008; 10:10:51 >

• S5'i yaklaşık 15 gün kullandım. Daha doğrusu 15 gün katlanabildim desem daha düzgün olur. Sonrasında DSLR makineye geçtim.

Makine genel anlamda düzgün, fakat ISO performansı berbat. ISO 200'de bile kunlanmalar yapabiliyor. Sensör küçük. Auto Modda fotoğraf çektiğinde makine çoğu zaman ISO'yu otomatik olarak 200'e alıyor buda kumlanma demek. Yani çoğu fotoğrafın noiseli olabilir...

S5 yerine Fz18 yada Fz50 tercih edebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 6 Ağustos 2008; 0:49:08 >
  • S5 hakikaten ISOda zorluk çıkartıyor.Bendende negatif puan alan cihazların başında gelir...

S5 in gerçek değeri bana göre 300lira.fazlası sokağa atılan paradır
  • Haci yukarıda istediklerin arasında hic zoom yapmaktan bahsetmemissin. Eger amacin güzel fotograf çekmekse fuji f30 öneririm ve satıyorum :-) ama slr like istiyorum illa dersen panasonic fz50 veya fz28 derim.
  • söz konusu like ise başı 2 makina çeker
    FZ50 ve S6500
  • manuel modu iyi kullanabiliyorsan s5 gayet tatmin edici sonuçlar verebilir

http://www.flickr.com/photos/28990707@N07/

ama oto mod kötü , onun nedeni de iso yukarda denildiği gibi
  • SLR Like ta iyi fotograf sonucları veren makina istiyorsan

Fuji S6500 ve bir adım yukarsı olan Panasonic FZ50 ile Fuji S9600 iyi cihazlardır.
    S6500 sensor objektif uyumu iyi olan keskin neticeler veren, noise performansı guzel, 28 mm genis acısı ile kayda deger bir cihaz.
    S5 fotograf konusunda cok iddealı degildir daha cok video oncelikli tasarlanmıstır. S5 video konusunda en iyi foto makinasıdır diyebilirim.

Not: Fotograf makinasında auto mod kullanmayın. En azından hazır cekim modlarını kullanın. İdealı ortama, ısıga ve kompozisyona gore elle ayar yapmaktır. Fotograf makinası ne cekecegini bilmez, ona elle ayar yaparak ne cekecegini ne kadar iyi anlatırsanız o kadar iyi netice alırsınız. Auto mod cok gereksiz ve yanlıstır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 6 Ağustos 2008; 10:50:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal
    Not: Fotograf makinasında auto mod kullanmayın. En azından hazır cekim modlarını kullanın. İdealı ortama, ısıga ve kompozisyona gore elle ayar yapmaktır. Fotograf makinası ne cekecegini bilmez, ona elle ayar yaparak ne cekecegini ne kadar iyi anlatırsanız o kadar iyi netice alırsınız. Auto mod cok gereksiz ve yanlıstır.

+1000 (Arkadaş çok güzel özetlemiş...)

Kahrolsun auto mod, yaşasın manuel...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

SLR Like ta iyi fotograf sonucları veren makina istiyorsan

Fuji S6500 ve bir adım yukarsı olan Panasonic FZ50 ile Fuji S9600 iyi cihazlardır.
    S6500 sensor objektif uyumu iyi olan keskin neticeler veren, noise performansı guzel, 28 mm genis acısı ile kayda deger bir cihaz.
    S5 fotograf konusunda cok iddealı degildir daha cok video oncelikli tasarlanmıstır. S5 video konusunda en iyi foto makinasıdır diyebilirim.

9600 de iyi makina ama şu objektif sensör uyumu s6500 deki gibi olsa iyi olurdu.beni s9600 almaktan vazgeçiren tek neden bu.

• Bu arada video çekerken foto çekebilen ender makinelerden biri s5is'dir

Yok ben videoya bulaşmam diyenlerdenseniz sırf foto için o parayı haketmiyor
  • arkadaslar önlelikle sok oldum onu söyleyeyim :) dün aksama kadar s5 is gayet mantıklı bir makina geliyo ama açıkcası bukadar ağır elestiriler beklemiyordum bu makina için..tabi deneyimlerinize kulak vermek zorundayım iyi birseyler alacaksam.
    ama baştada söylediğim gibi bu işe çıkarken en fazla 400 ytl ayırabileceğimi düşünüyordum ama biraz daha mantıklı olsun iyi olsun dedim türkiyeden garantili almak yerine dışardan getirteyim dedim.ve 400-500 ytl yi geçemeyecek durumdayım.:(

önerdiğiniz makinaları inceledim evet çok güzel aletler belki s5 is den fersah fersah üstünler ama türkiye fiyatları 1200-1500 ytl arası yurtdısı fiyatları ise nerden baksanız 800 ytl olacak ve bu maliyete benim yükselemeyeceğim açık.

dolayısıyla bu gün yine sorsam forum da fz50 nasıl desem biliyorsunuz ki yine karsıma ondan daha mantıklı ama fiyatı biraz daha yüksek bir sürü makina çıkacak.keşke olsa ama hersey dahil 500 ytl yi geçemem arkadaslar.

yorumlarınızı bu bağlam da benim açımdan düşünerek yaparsanız çok çok daha memnun olacağım.

birde önerdiğiniz makinaların mesela s6500 neden daha iyi artıları ve eksileriyle konuşursak daha anlaşılır olur diye düşünüyorum.

anlayısınız için teşekkür ederim...

• 800 asa sonucları. S5 malesef noise acısından pek iyi sonuclar uretemiyor.

CANON S5 İS Mİ YADA BAŞKA BİR SLR-LİKE BİR MAKINA MI?(ÖNERLERİNİZZ)
  • Sn dellyozzy
    S6500 oncelikle super ccd kullanan bir urun. Bu sensor noise performansı iyi sonucar veriyor. Birde sensorle objektif uyumu cok iyi. Bunun sonucunda canlı keskin noise etkisi dusuk fotograflar cıkıyor. Ayrıca s6500 tam kontrollu bir cihaz. Objektifi 28 mm den baslıyorki genis acı onemlidir. Ayrıca objektif uzerindeki halkadan zoom ve netleme yapmasıda ayrı bir guzellik. Kalem pille calısmasıda artılardan. teknik ozellikleride yeterli bir cihaz enstantene, diyafram vs gibi. Eger butceniz sınırında iyi cihaz almak istiyorsanız pixel yogunlugu makul bir cihaz alın yoksa sonuclar s5 gibi olacaktır.
  • S6500 un eksi yonleri ise aklıma gelenler tepe flash takılamaması, tripot yuvasının plastik olusu, lcd ekranın sabit olması, titresim onleyicinini bulunmaması, netleme ve pozlama olcumunun menu dısında olmaması seklinde sıralanabilir.

Bu arada

Fuji S6500 pixel yogunlugu 14 MP/cm² pixel density
    Canon S5 pixel yogunlugu 32 MP/cm² pixel density

İste bu yuzden fuji daha iyi sonuc veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 6 Ağustos 2008; 13:19:25 >
  • S6500 un eksi yonleri ise aklıma gelenler tepe flash takılamaması, tripot yuvasının plastik olusu, lcd ekranın sabit olması, titresim onleyicinini bulunmaması, netleme ve pozlama olcumunun menu dısında olmaması seklinde sıralanabilir

e bu söylediklerinize göre biraz bu makina biraz profesyonel olmuyo mu benim icin.yani titresim önleyebilmesi önemli benim için bide diyorum ki optik zoom biraz düşük mü sanki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dellyozzy

S6500 un eksi yonleri ise aklıma gelenler tepe flash takılamaması, tripot yuvasının plastik olusu, lcd ekranın sabit olması, titresim onleyicinini bulunmaması, netleme ve pozlama olcumunun menu dısında olmaması seklinde sıralanabilir

e bu söylediklerinize göre biraz bu makina biraz profesyonel olmuyo mu benim icin.yani titresim önleyebilmesi önemli benim için bide diyorum ki optik zoom biraz düşük mü sanki.

S6500 zaten SLR-Like sınıfta sayılır ona gorede eksileri bunlar. Tabi bakıs acısına gore degisir cunku tam SLR-Like degil tepe flash takılamıyor mesela. O acıdan bakınca eksikleri azalıyor tabi. Mesela lcd nin sabit olması bu makinaya yakısmıyor.

Optik zoom dusuk degil. 28mm-300mm bir aralıgı var zaten. Buda 10.7 x yapar azmı. Fotografcılık dunyasında cok iyi bilinen bir sey vardırki fazla aralık iyi degildir. İdeali 3 x tir 4 idare eder fazlasında kalite dusmeye baslar. O yuzden D-SLR dunyasında genis ve tele ayrı kullanılır. S6500 zaten gereginden fazla bir odak uzaklıgına sahip. 6x olsa daha iyi netice verirdi mesela. Zaten 28-300 olmasının bedelide var. ısık ve renk sapmaları fazla olacaktır ve belli bir odak uzaklıgından sonra objektif MTF degerleri vasat olacaktır. Burda one cıkan olay genis acının 28 mm olmasıdır. Fotografta genis acı onemli bir kavramdır. Kompakt makinalar genelde 35 mm den baslarki doga yada kapalı mekan cekimlerinde pek uygun degildir.
    Onun dısında titresim onleyici olsa iyi olurdu tabi ama fuji dusuk noise avantajını kullanarak bu sorunu cozmeye calısmıs. Zaten titesim onleyicide olsa 2 stop kazandıracak isi bilen bunu zaten saglar oye mucizeler beklemeyin titresim onleyiciden. 1/10 gibi gib enstantenede titesim onleyicide pek ise yaramaz.

• yani s6500 de is olayının olmayısı pekte ömenli değil diyorsunuz.
    peki ben amatör bir kullanıcı olarak bu makinayı kullanmada bir sıkıntı yaşarmıyım?
    bide bu makina ne zaman üretildi eski bir makinsa sanırım hiç bir yerde sıfır olaraak fiyatını bulamadım.türkiye ve yurtdışında fiyatları nedir acaba??
  • quote:

Orjinalden alıntı: dellyozzy

yani s6500 de is olayının olmayısı pekte ömenli değil diyorsunuz.
    peki ben amatör bir kullanıcı olarak bu makinayı kullanmada bir sıkıntı yaşarmıyım?
    bide bu makina ne zaman üretildi eski bir makinsa sanırım hiç bir yerde sıfır olaraak fiyatını bulamadım.türkiye ve yurtdışında fiyatları nedir acaba??

Is onemsiz degil fakat abartılıyor. 2 stop duruma gore kurtarıcı olabiliyor. S6500 de iso yu arttırarak bu kazancı saglamak mumkun. Buna paralel olarak 1/60 enstantenenin altındaki durumlar icin sırtımızı bir yere dayıyarak, bulunan bir direge makinayı yaslayarak, tutus pozisyonunu saglama alarak, nefes kontrolu gibi ekstra onlemlerle daha fazla stop kazanc bile saglanabilir. Dusuk enstantenede en guzeli tabi makinayı sabitleyip self timer kullanmaktır. Zaten tripot fotografcının en onemli aksesuarıdır. IS var diye tum kareler net cıkacak anlamı geliyor genelde insanların aklına. 50 mm de elde titretmeden cekilebilecek en dusuk enstantene degeri ortalama 1/60 sn dir. Is ile bu 1/30 civarlarına kadar dusebilir ancak. Olay daha cok fotografcıda teknikte bitiyor aslında. IS yok diye bir makinaya karar vermek cok yanlıs. Simdi S5 te ıs var ama fotograf cıktıları malum pek iyi degil, diger yandan s6500 cok daha kaliteli foto uretiyor ıs yok diye vazgecmek anlamsız olur. Olaya tek pencereden bakmamak lazım ihtiyaclara gore bir butun olarak ele almak lazım. Makina icin eminonune falan bakmak lazım. Yada Fuji Turkiyeyi arayabilirsiniz. Garanti kapsamında temiz 2 nci el yada yutdısından gelme urunler bulmak mumkun hemde hesaplı olur. S6500 de kronik bir sorunda yok nasılsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 6 Ağustos 2008; 17:06:59 >

• 1-Fuji S6500fd (IS olsa tam mükemmel olacaktı)ama genede resim kalitesi en iyi DSLR-Like bi dezavantajıda sıfır bulunamıyor 2.el bulunabilirse 500 ylt civarı
    2-panasonic fz 50 (biraz pahalı
    3-fuji s9600
    3-panasonic fz8-fz18
    4-canon S3 IS
    5-Canon S5 bence bu sıralamaya göre almaya çalışın ama karar sizin
  • PEKİ S6500 İLE FZ18 ARASINDA KIYASLAMA YAPSAK HANGİSİ DAHA AĞIR BASAR VE NEDEN??
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.