Şimdi Ara

DSLR mı yoksa Kompakt mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hafıza probleminden dolayı bir fotoğraf makinesi almayı planlıyorum.DSLR mı Kompakt mı olması gerektiğine karar veremedim.Ben durumu anlatayım ve beklentilerimi yazayım cevaplayıp yardımcı olandan da Allah razı olsun.
    Düğün,anı ve manzara amaçlı kullanılacak olup yüzeysel detaya önem veririm.
    -Işık yetersizliiği probleminden etkilenmeyecek
    -Kullanımı kolay ama belirli modlarla kısıtlamayacak
    Manuel ayar çekebileceğim ama sade kullanılı kolay karışık olmayan bir cihaz(Ayarı rahat çekebileceğim)
    -Hafıza problemi olmayacak ve aktarım seçenekleri yüksek olacak
    -Uzun ömürlü ve belli başlı ekipman parçaları dışında külfet oluşturmayacak bir cihaz önerisi istiyorum.
    Sanırım beklentilerim yeterli kanaate varmanızı sağlamıştır.Teşekkürler...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• -Işık yetersizliiği probleminden etkilenmeyecek

Bütün makineler ışık yetersizliğinden etkilenir, kompakt daha fazla dslr daha az.

-Hafıza problemi olmayacak ve aktarım seçenekleri yüksek olacak

Kaliteli bir hafıza kartı ile halledebilirsiniz.

-Uzun ömürlü ve belli başlı ekipman parçaları dışında külfet oluşturmayacak bir cihaz önerisi istiyorum.

Ömür olarak birşey diyemeyeceğim (elektronik olduğu için hiçbir şey belli olmaz) ama birazcık daha az görüntü kalitesini daha hafif olan sistemlere yönelmenizi tavsiye ederim: M43.
  • Marka model öneriniz mevcut mu ?

• Herboy89 kullanıcısına yanıt
    Bütçeniz nedir? ikinci tercih eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 4 Ekim 2019; 19:51:36 >
  • İkinci el almak değil biyetim mümkünse ayrıca teçhizatını toplamayacağım tek seferde ana ekilmanlarıyla alabileceğim bir cihaz istiyorum.Kompakt almam öneriliyor ama pişman olurmuşum gibi geliyor bir kere alınır sonuçta dslr dan hepsiburada da bu cihazı almayı düşünüyorum ama içinde lens var mı anlayamadım ve wifi özelliği mevcut mu onu da bilmiyorum. Nikon D3100 18-55mm VR Kit 14.2 MP 3” LCD DSLR Dijital Fotoğraf Makinesi

Attığınız linkte lens var 18-55 yazan şey lens.

Şu konuyu inceleyebilirsiniz:https://forum.donanimhaber.com/amator-arkadasiniza-yardim--140215520

Tek seferde alacağım dediğiniz için demişlerdir, mesela bu dslr yerine rx100 alsanız (meşhur bir kompakt) RX100 ile daha kaliteli fotoğraflar çıkartırsınız. Taaaa ki biraz daha iyi bir lens alana kadar. Kompaktların genel özelliğidir, lensi kit lenslere göre daha kaliteli olur ama sizi sınırlar.

Fotoğrafçılığın genel hatlarını anlamanız açısından fotografium eğitimlerini tavsiye ederim, kısa ve öz videoları var.
  • kompakt devri bence bitti, bu saatten sonra kompakt makine alınmaz. neden mi? çünkü 3000tl civarı ve üstü cep telefonları artık kompakt makinelerden daha kaliteli fotoğraflar ve videolar çekebiliyor.

ben olsam kompakt makineyi hiç düşünmem bile, ama cep telefonları dlsr makinelere yaklaşabilir mi? yaklaşamaz çünkü sensör boyut farkı var.

o yüzden alacaksan ya bir dlsr almalısın yada fotoğraf kalitesi iyi olan cep telefonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 7 Ekim 2019; 15:58:5 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Canon EOS 1300D 18-55mm DC III Fotoğraf Makinesi
    www.hepsiburada.com
    Canon EOS 1300D 18-55mm DC III Fotoğraf Makinesi Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/canon-eos-1300d-18-55mm-dc-iii-fotograf-makinesi-p-HBV000002QLL0?magaza=Fotografium
    bunu düşünüyorum DSLR lens de içinde sanırım.Ne düşünüyorsun ?

vasat. bu makine video çekim önceliği için tasarlanmamış. fotoğraf öncelikli bir makine.
    kaliteli video çeken makineler zaten çok pahalı fiyatlara satılıyor.

ne için video çekeceksiniz? öncelikle onu yazsanız daha iyi yardımcı oluruz.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Çok yüksek bir beklentim yok.Ortalama bir makina olması yeterli.F/P gibi geliyor biraz bana.

• Hala bi makina alamadım.UP !

• Bulunduğunuz ilde Fujifilm var mı, varsa gidin bir mağazaya akşama kadar ücretsiz deneyin.

Mağazalar:
    İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir, Antalya, Kocaeli, Adana, Bursa
  • iwd35 İ kullanıcısına yanıt
    Var ama çalışıyorum vakit ayıracak zamanım yok beğendiğim makina yukarıda ne düşünüyorsunuz ?

Up !
  • Ben olsam o zaman şunu alırdım:
    urun.n11.com
    Fujifilm X-t1 Siyah Aynasız Fotoğraf Makinesi-outlet - n11.com
    https://urun.n11.com/aynasiz-fotograf-makinesi/fujifilm-x-t1-siyah-aynasiz-fotograf-makinesi-outlet-P232069725
    3 yıl garantili ürün.

üzerine de lens olarak sahibinden de xc16-50mm ikinci el (600TL civarı bulunuyor, daha temizleri ve garantisi devam eden ikinci elleri ortalama 800-900tl civarında) alırdım, yok biraz daha iyi bir lens olsun dersen 1400tl civarında xf18-50mm ikinci el alırım. Garantisi olsun dersen 2250TL ye 3 yıl garantili sıfır-outlet alabilirsin.
    urun.n11.com
    Fujinon Xf 18-55 F/2.8-4 R Oıs Lens Outlet - n11.com
    https://urun.n11.com/lens-objektif/fujinon-xf-18-55-f28-4-r-ois-lens-outlet-P228607675

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwd35 -- 9 Ekim 2019; 9:46:41 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.