Şimdi Ara

Neden Pentax Değilde Nikon,Canon veya Diğer Bir Markayı Tercih Ettiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet alışkın olduğumuz sorunun tersi bir durum ve soru....Neden Pentaxı tercih etmediniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pentax -- 3 Aralık 2011; 21:13:46 >

• Kendi adıma acemilik diyorum
  • Dslr makınelerı sadece canon ya da nikon uretıyor sanıyor zaten %99.9 luk bı kesım
    Kazayla pentax adını duyanların %99 u da markanın adını az duydukları ıcın dırek dandık bı marka sanıyor arastırma eksıklerınden oturu

Gerı kalan kesım ıse yaptıgı arastırma ve karsılastırmalar sonucunda pentaxı tercıh etmemıstır ıste asıl merak ettıgım kısım bu kısılerın nedenlerı.
  • hayalimde pentax vardı ama bende 600 d aldım.. nedeni ise video çekmek, ikinci el fiyatı ve lenslerin bulunabilirliği ile alakalı.. ama bir daha ki makinam kesinlikle pentax olacak. yaza doğru satıp makinamı pentax alma niyetim var.
  • İlk sebebim Full Frame dijital makinesi yok, şimdi tutupta orta format dijitalini de önermeyin aradaki fiyat farklı fullframe dslr lar ile çook fazla,
    Bir de yanlış anlamayın ama pentax ın bazı koyu fanatikleri o kadar fazla övüyor ki makinelerini, artık kıllanmaya başladım heralde gizli bir örgüt veya bir grup olduğundan Hani o bakımdan çok bir sempatim yok pentax ın dslrlarına.
    Haa ama analog pentax ım olmuştu sapasağlam çalışıyordu zevkle kullanmıştım.
    Şu an canon kullanıyorum ama d700 daha ucuz olsaydı belki nikon kullanıyor olurdum. Yada sony nin lenslerinin bir doğru düzgün orta kalitesi olsaydı(ya çok kaliteli carl zeiss lar var ya daha dandik sony nin lensleri) a900 veya a850 bakardım.
    Benim dslr açısından beklentim 35mm dengi bir sensör ve o sensöre layık lensler idi.
    Ama bugün pentax çok kaliteli bir fullframe dslr body çıkarsa, kendi makinemi ve lenslerimi satıp da ona geçmeyi düşünmem, sebebi de sahip olduklarım zaten benim ihtiyacımı karşılayan şeyler. Öyle olmasaydı inceler, dener ona göre karar verirdim.

• Canon 40D aldığım tarihte 2 model arasında kalmıştım. Diğeri Pentax K20D idi.
    Neden tercih etmedim? (2008 yılı)
    1. O tarih itibariyle 40D' ye göre daha kötü ISO performansı vardı.
    2. İyi fotograf için mutlaka RAW formatında çekim yapmak gerekiyordu. JPEG çekimlerinde renk-detay kayıpları fazlaydı.
    3. Açıkçası RAW çekip saatlerce fotograf işleme fotograflarıyla uğraşmak bana göre değildi Ve hala bu düşüncedeyim.
    4. Sürekli çekim hızı 40D' ye göre düşüktü.
    5. Düşük ışık koşullarında kararsız AF.
    6. O tarih itibariyle TR' de distribütör problemi,
    7. O tarih itibariyle sıfır lens temin edilebilirlik güçlüğü (2. el bile sıkıntılıydı)
    Bu gün olsa tercihim ne olurdu?
    Yine Pentax K5 ile Canon 60D arasında kalırdım,
    Sonuç ne olurdu ? O nokta artık bende kalsın....

• Giriş seviyesinde Pentax veya Sony almak her zaman daha mantıklı geliyor bana. Çünkü -özellikle Pentax'ın- ciddi avantajları var diğer markalara göre.

Ancak öte yandan Canon ve Nikon için ekipman tedariği daha kolay.

Giriş seviyesinin üstüne çıkınca bence yavaş yavaş işin rengi değişiyor. Çünkü o noktada artık aranan 'özel' lensler olabiliyor ve yine 2 büyük marka bu konuda daha avantajlı olması sebebiyle tercih ediliyor. En azından ben böyle düşünüyorum.

Hee, ama sorarsanız 7D yada D7000 mi alırsın yoksa K-5 mi diye; bayağ bir düşünürüm sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pentax'ı elime aldım beğendim. Fiyatıda uygundu canona göre. Sonra internetten biraz araştırayım dedim, buna bir lens alsam nereden alırım.

vatanbilgisayar, hepsiburada.com,...
    bütün bilindik web sitelerine baktım pentax lensi bulamadım. Hatta nereden buluyorlar diye sordum bugün forumda merakımdan :)
    http://forum.donanimhaber.com/m_55221290/tm.htm

Ha sanki canon aldım da sabah akşam lens alıyorum. hayır ama tamron 17-50 alsam 800liraya, beni doyurur. Birde geniş açı bulsam güzel yeter. Belki aynısını pentaxta da bulurdum biraz daha fazla bakıp ama canon tercih ettim. Ben yeniyi fotoğrafta. alalı çok olmadı. Dpreviewde en iyisi pentaxtı bence. ama üç aşağı beş yukarı hepsi aynı makineler. ne canoncuyum diyeni anlıyorum ne nikoncuyum diyeni.

ben 5 sene sonra sony lider olacak görüyorum.

• bence de sony bütün markaların önüne geçecek...
  • sadece Türkiye'ye özgü bir durum değil ki...

oturun, şöyle bir on yıllık periyod içinde çekilmiş, konu akışı içinde bir ya da daha çok sayıda karakterin fotoğraf makinesi kullandığı sahne olan 10 Japon dizi filmini kontrol edin... göreceğiniz marka ağırlıklı olarak başta Canon'dur... sonra Nikon gelir...
    ben, şahsen bir Asya sinemasını seven ve takip eden biri olarak, daha Pentax!ın arz-ı endam ettiği bir film ya da diziye rastlamadım...

çok basit bir tarihi bilgi, Canon ilk fotoğraf makinesini 1934'te... üç optik firmasının birleşmesiyle 1917'de kurulan ve sadece diğer markalar için lens üreten (ikinci dünya savaşında Japon ordusuna optik malzeme üreten) Nikon ilk makinesini 1948'de, Pentax 1952'de üretiyor... sırf köklü oluşuyla bile Canon ikisine de fark atıyor...
    Türkiye'de de birçok deterjan ve margarin markası var, ama Omo adı neredeyse deterjan anlamına, Sana adı neredeyse margarin anlamında kullanılıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katrancalı -- 3 Aralık 2011; 19:32:18 >

• 7D kullaniyorum. Filmli olarak Pentax K1000 kullandim.

Pentax almamam icin 3 ana sebep vardi:
    - FF makina üretmemesi
    - Kalite sorunlari (sensör lekeleri ve adam gibi o isi cözmemis olmasi)
    - Lens cesitliligi (Pentax icin Amazon'a bakinca 80 lens bulunuyor; Canon icin 210-220 adedin üzerinde)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pentax

bence de sony bütün markaların önüne geçecek...

Sony asla böyle bir konuma gelemez... çünkü hedef sektörde bu tür bir marka imajı yok...
    öte yanda, hedefini sadece kamera, lens ve benzeri bir alana yönlendirmiş köklü markalar varken Sony sadece öndekilerin tozuna yetişebilir...
  • Sony hariç tüm markaların orta format dahil her makinesini en az 1 ay,en çok 1 yıl kadar kullandım.(1Dx hariç)

Pentax'ın bir tarzı yok,gerçekten yok,nedense bana bir his vermedi.Nikon ve Canon'a popüler olduğu için çamur atılıyor sürekli.Ama bu insanlar bazen cidden kafayı yemiş diye düşünüyorum.Sürekli teknik detaylar,sürekli konuşuyorlar,hangi marka daha iyi,hangi makine daha iyi vs vs...Ama önemli olan o değil,o makineyi eline aldığın anda sana his vermesi lazım,o makineyi kullanırken gerçekten zevk alman lazım.İnsanlar bunu atlıyorlar.Ben fotoğraf çekmekten büyük keyif alıyorum.Bir günde 1000 tane fotoğraf çekiyorum mesela bir kere incelemiyorum çünkü sadece keyif almak için çekiyorum.Bunlar örneklendirilebilir daha.

Pentax'a uyuz oluyorum bazen,nedeni ise kullanan kişilerin kendilerini çok üstün,diğerlerini enayi gibi görmeleri.Ben K-5,K20,K-r,K-x... kullanırken hiç kendimi öyle hissetmedim,K-5 i çok sevdim ama sadece bu kullanan kişilerin davranışları yüzünden sattım hemen.

Özetle budur.Ben Canon'un tarzını seviyorum.Pentax gerçekten güzel bir marka,bu kesinlikle reddedilemez ama DSLR kullanırken çok fazla teknik detaya takılmak çok saçma.Tamam herkes en iyisini kullanmak ister ama araba alırken bile sürüş keyfi veriyor mu diye bakılır mesela,o hesap.

• quote:

Orijinalden alıntı: pentax

bence de sony bütün markaların önüne geçecek...

bende bu şekilde düşünüyorum.
  • video performansı, kuzenimin bana verdiği canon 50 f1.8nin olması nedeniyle 550d aldım

şimdi almış olsam aynı bütçeye 350d + sigma 30 f1.4 alırdım galiba
  • 2.el piyayası önemli bir unsur.
  • Nikon kullanıyorum çünkü, gövde kalitesi bana kaliteli hissi veriyor,iso performansı rakiplerine göre iyi geliyor; lensleri fiyat, performans, bulunabilirlik açısından rakiplerine göre iyi buluyorum.

pentax bence iyi bir firma ama arge konusunda sanki biraz diğer firmalardan geride umarım Ricoh iyi bir yatırımla iyi bir yerlere getirir.

Sony 2006 yılında Konica-Minolta Foto-Kamera bölümünü satin aldi ve geldiği duruma göre iyi bir yatırım yaptı (ricoh'tan da böyle bir atılım bekliyoruz) ve bana göre canon-nikon'un en büyük rakibi.

umarım artık önümüzdeki senelerde canon - nikon - sony pentax kafa kafaya rakip olurda bizde son kullanıcı olarak nasipleniriz.

ben mesela gelecek için bu 4'lünün standart bayonet üretmesini bütün lenslerin ortak kullanılabilmesini isterim (Micro Four Thirds system gibi)

• Pentax kullanıyorum çünkü gövdeyi kullanması aşırı rahat ve sağlamlık hissi veriyor, analogdaki alışkanlıklarımı devam ettiriyorum aynı zamanda.
    Diğer markalarda çevremden kullandığım gövdeler bu kadar rahat kullanım kolaylığı sağlamadı bana.

Pentax'ın FF çıkarması gerektiğini düşünenlerdenim sır fimaj için, ortaformatta iyi iş yapan da bunu yapar zira; neden çıkarmadılar pazarlama yoksunu Japona sormak lazım.

Marka önemli mi, hayır; en pahalısından bi paket sardırmak kişinin tercihine kalmış.
  • şu piyasa şartlarında Pentax'ın Fullframe gövde çıkarması gerektiğini düşünmüyorum.
  • Çıkaramaz da zaten bu kadar bütçe ile. FF uyumlu lensleri az hem.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.